E-športne stavnice, ki sprejemajo Ethereum

Ethereum je eden najbolj priljubljenih kovancev v kripto svetu. Drugič za Bitcoinom, Ethereum postaja vse bolj priljubljen zaradi svoje funkcionalnosti pametnih pogodb, ki kupcem omogoča samoizvajanje in dokončanje izmenjav brez dodatne potrditve tretje osebe. Zaradi tega je veliko hitrejše in učinkovitejše od večine kripto plačil.

E-športne stavnice, ki sprejemajo Ethereum

V zadnjem času je Ethereum pridobil svetovno prepoznavnost v svetu e-športa. Številne stavnice ga zdaj ponujajo med možnostmi plačila. Izvajanje plačil z uporabo Ethereuma ima svojo krivuljo učenja.

Na žalost nekateri igralci e-športa morda niso seznanjeni z delovanjem te kriptovalute, kar je bil omejujoč dejavnik med igralci. Ne glede na to je bil Ethereum splošno sprejet v industriji spletnih iger na srečo in seznam se še povečuje.

Section icon
O Ethereumu

O Ethereumu

Ethereum je bil ustanovljen leta 2013 in ima sedež v Zugu v Švici. Vse se je začelo z Vitalikom Butterinom, ki je rodil idejo, kasneje pa so se mu pridružili še štirje drugi soustanovitelji, imenovani Gavin Wood, Antony Di Lorio, Charles Hoskinson in Joseph Lubin. Razvojno delo je bilo množično financirano in se je začelo leta 2014.

Omrežje je prvič zaživelo 30. julija 2015 z 72 milijoni kovancev. Ti kovanci ali žetoni so znani kot ETH ali Ether. Ethereum izvaja Ethereum 2.0, serijo nadgradenj, ki vključujejo prehod na dokazilo o deležu. Nadgradnje so namenjene povečanju prepustnosti transakcij z razdeljevanjem (razcepitev in shranjevanje logičnega nabora podatkov v več bazah podatkov).

Tehnično gledano Ethereum uporabnikom omogoča, da zastopajo, trgujejo in uporabljajo vse, kar imajo v lasti, kot NFT. Na primer, tokenizacija lastnikom omogoča, da zaslužijo licenčnine. Uporabnik lahko celo zavaruje posojilo z žetoni za nekaj, kar ima v lasti. Možnosti, ki jih omogoča Ethereum, nenehno rastejo.

Ker je Ethereum postal mainstream, so igralci spletnih igralnic hitro izkoristili prednosti, ki jih ponuja to kripto plačilo. Ti vključujejo takojšnjo obdelavo, anonimnost in pomanjkanje posrednikov. ETH je še posebej priljubljen v Združenih državah, Nemčiji, Singapurju in Združenem kraljestvu.

O Ethereumu
Kako narediti depozit z Ethereumom

Kako narediti depozit z Ethereumom

Pred deponiranjem v Ethereum se morajo uporabniki prepričati, da imajo dovolj sredstev za polaganje v svojih denarnicah Ethereum. Ethereum denarnica je storitev, ki hrani ETH za uporabnike. Uporabniki morajo tudi preveriti, ali stavnica dovoljuje Ethereum način depozita in določeno denarnico uporabnika.

Primeri uglednih kripto denarnic, ki jih običajno sprejema večina stavnic, so Coinomi, Electrum in Leafwallet. Če stavnik ne sprejme Ethereuma ali denarnice, bodo igralci morda morali poiskati drugo igralnico, da bi uporabili način plačila.

Uporabniki se morajo prijaviti v svojo izbiro Ethereum prijaznega spletnega mesta za eSports, da začnejo postopek pologa. Nato se morajo pomakniti na bančno stran in klikniti možnosti plačila. Ethereum bi moral biti med možnostmi. S klikom na možnost Ethereum se bo naložila stran z edinstveno kodo, običajno sestavljeno iz več številk in črk ali QR kode.

Uporabnik se mora nato prijaviti v svojo denarnico Ethereum in iti v razdelek »pošlji sredstva«, da dokonča nakazilo. S klikom na gumb lahko uporabniki vnesejo edinstveno kodo iz spletne igralnice in znesek ETH za polog. Transakcije se običajno obdelajo v nekaj minutah, odvisno od tega, kako zasedeno je omrežje. Ethereum tudi nima omejitev glede zneska, ki ga lahko uporabniki nakažejo v enem dnevu.

Kako narediti depozit z Ethereumom
Kako narediti umik z Ethereumom

Kako narediti umik z Ethereumom

Postopek dviga sredstev iz Ethereuma je dokaj podoben deponiranju, le da se zgodi obratno. Za začetek morajo igralci zagotoviti, da imajo na svojem stavnem računu za eSports dovolj sredstev za dvig. Prav tako morajo zagotoviti, da ponudnik stav ponuja kripto dvige.

Če prvi korak uspe, se lahko uporabnik nato prijavi v svoje denarnice Ethereum in dobi svoj naslov, običajno niz črk in številk. Osebni naslov lahko najdejo v aplikacijah za denarnico uporabnikov v razdelku »Prejmi«.

Če ni prvič dvig sredstev prek kriptovalute iz iste stavnice, lahko naslov najdejo tudi v zgodovini transakcij. Uporabniki naj kopirajo naslov in ga prilepijo v račun za stave eSports, da se izognejo napakam.

Uporabniki se morajo nato prijaviti v svoje Spletna mesta za e-športne stave in pojdite na možnost dviga Ethereum. S klikom na možnost jih bo pozval, da vnesejo svoj naslov Ethereum. Nato lahko kopirani naslov prilepijo v ustrezno polje.

Uporabniki lahko nato določijo znesek dviga in oddajo zahtevo. Različne e-športne stavnice imajo običajno druge omejitve dvigov, nekatere pa nimajo omejitev. Umik na mobilnem telefonu je možen tudi, če je spletno mesto za eSports prijazno mobilnim napravam.

Kako narediti umik z Ethereumom
Prednosti in slabosti Ethereuma

Prednosti in slabosti Ethereuma

Prednosti

  • Varno: Ethereum je ena najbolj varnih in varnih možnosti plačila za e-šport, zahvaljujoč uporabljeni tehnologiji blockchain.

  • Nizke pristojbine: Transakcije Ethereum običajno stanejo veliko manj kot druge možnosti plačila. Depoziti in dvigi so na večini spletnih mest za e-šport pogosto brezplačni.

  • Decentralizirano: Za razliko od drugih bančnih možnosti je Ethereum decentraliziran. To pomeni, da verjetno ne bo urejeno.

  • Zanesljivo: Ethereum se je izkazal kot zanesljiva možnost plačila z zelo malo izpadov.

Slabosti

  • nihanja cen: Ethereum običajno precej niha v ceni. Spremembe na trgu lahko povzročijo izgubo vrednosti valute.
Prednosti in slabosti Ethereuma
Postopek odpiranja računa Ethereum

Postopek odpiranja računa Ethereum

Igralci spletnih igralnic morajo najprej ustvariti denarnico Ethereum za uporabo kriptovalute. Ustvarjanje denarnice Ethereum ni zapleteno. Igralci morajo začeti z izbiro vrste denarnice, ki jo bodo uporabljali. Upoštevati je treba tri različne možnosti.

  • Najpogostejše denarnice so programske denarnice, kjer bo ETH shranjen v varni programski opremi.

  • Druga in tretja alternativa sta mobilne denarnice in denarnice strojne opreme. Mobilne denarnice shranjujejo kovance na pametnem telefonu, strojne denarnice pa shranjujejo kovance v fizične naprave za shranjevanje. Strojne denarnice veljajo za najvarnejše od treh, vendar le, če lahko uporabniki varno hranijo fizično shranjevanje.

  • Nato mora igralec izbrati in odpreti ugleden račun storitve kripto izmenjave. Postopek se lahko razlikuje glede na storitev menjave, ki jo izbere igralec. V večini primerov postopek običajno traja le nekaj minut. Igralci lahko nato nadaljujejo s financiranjem svojih računov. Za to morajo svoj račun povezati z virom plačila.

Večina menjalnih storitev omogoča financiranje z neposrednimi bančnimi nakazili in uporabo kreditnih kartic. Običajno ni omejitev za ustvarjanje in uporabo denarnic Ethereum. Vendar pa se za uporabnike, mlajše od 18 let, morda zdi težko povezati vire plačila, saj ima večina možnosti vira starostne omejitve.

Postopek odpiranja računa Ethereum
Možnosti podpore strankam Ethereum

Možnosti podpore strankam Ethereum

Ethereum je decentraliziran. To pomeni, da noben subjekt, oseba ali organizacija ni lastnik kriptovalute. Kot rezultat, ni uradnih kanalov za podporo. Vendar pa lahko številne skupine in skupnosti pomagajo vsakomur pri težavah ali poizvedbah.

Poleg tega lahko uporabniki dostopajo do storitev za stranke pri ponudnikih storitev izmenjave kriptovalut in ponudnikov programske opreme za denarnice. Narava takšnih možnosti podpore strankam je odvisna od izbrane storitve. Na spletu je tudi veliko informacij, iz katerih lahko uporabniki Ethereuma najdejo odgovore ali rešitve na svoja vprašanja.

Možnosti podpore strankam Ethereum