Novice

December 8, 2022

5 najboljših stavnih turnirjev v e-športu 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

E-šport se širi, v stavne trge pa je vključenih več tekmovanj in iger. Glede na to, kako priljubljena so postala športna tekmovanja v zadnjih letih, ni presenetljivo, da postajajo stave na e-šport vse bolj priljubljene. 

5 najboljših stavnih turnirjev v e-športu 2022

The tekmovalna ešportna scena se hitro širi skupaj z industrijo esports. Obstajajo pomembna tekmovanja v e-športu z ogromnimi nagradnimi skladi in milijonskimi množicami oboževalcev. Tukaj je izbor petih najboljših, na katere morate biti pozorni, ko se druga polovica leta 2022 izteka.

Mednarodna

The International je največji dogodek v Doti 2 razpored in najbolj priljubljen stavni dogodek za e-šport, ki je na voljo na skoraj vseh spletnih platformah za e-šport. Glede na to, da je večina njegovega občinstva razprodana in da del denarnih nagrad prihaja od oboževalcev, ni presenetljivo, da je nagradni sklad ogromen. Najboljše ekipe Dota 2 po vsem svetu tekmujejo na tem dogodku ob koncu leta.

Medtem ko je Dota 2 še posebej všeč v Aziji, kjer Kitajska in Koreja dosledno prevladujeta na lestvici najboljših igralcev, se mednarodne stave izvajajo po vsem svetu. Geografska lokacija igralcev igra pomembno vlogo pri določanju najboljših mednarodnih spletnih mest za stave na esport.

Dota Pro Circuit

Pred Dota 2 The International poteka več tekmovanj pod zastavo DPC. Sodeluje 18 ekip, preostalih šest pa je napredovalo v kroge končnice na Kitajskem, v Južni Ameriki, Skupnosti neodvisnih držav, Severni Ameriki, Evropi in Jugovzhodni Aziji. Neposredna povabila za tekmovanje v The International se razširijo na 12 najboljših ekip na lestvici DPC.

18 kvalifikacijske ekipe tekmujejo v krogu v dveh skupinah po devet ekip. Format za vse igre je best-of-two Maps. Štiri najboljše ekipe iz vsake skupine nadaljujejo v zgornji razred glavnega dogodka, medtem ko ekipe od petega do osmega mesta napredujejo v spodnji razred.

Glavni turnir ima 16 ekip, ki tekmujejo v formatu dvojne eliminacije. Zadnjeuvrščena ekipa vsake skupine je izločena. Osem ekip tekmuje v zgornji kategoriji glavnega dogodka, osem dodatnih ekip pa tekmuje v spodnji kategoriji glavnega dogodka. 

Format zemljevida best-of-one se uporablja za začetni krog igre Lower Bracket. Vse druge tekme se igrajo v formatu najboljših treh zemljevidov, razen velikega finala, ki se igrajo v formatu najboljših petih zemljevidov.

Svetovno prvenstvo League of Legends

Riot Games poteka v pomladnih in poletnih mesecih. Turnir kulminira z Svetovno prvenstvo League of Legends, ki predstavlja vrhunske mednarodne ekipe. Čeprav tekmovanje League of Legends nima najvišjega nagradnega sklada v primerjavi z drugimi turnirji, ima največ gledalcev od vseh ešportnih dogodkov.

Za pripravo na ta tekmovanja ekipe tekmujejo v ligah. Zaključek je, da se med seboj pomerijo številne ekipe iz vsake regije. Milijoni ljudi bodo spremljali ta dogodek in vsako leto je na voljo veliko iger in številnih pretresov za ljubitelje spletnih stav, ki se lahko vključijo v dogajanje. 

Navijači lahko v vsakem krogu ugibajo, katera ekipa bo po njihovem mnenju osvojila naslov najboljše ekipe na svetu. Vendar pa bo ključnega pomena raziskati nasvete za stave v esportu, da bi lahko sprejemali odločitve na podlagi informacij.

CS: GO Majors

Ni veliko iger, ki bi se lahko pohvalile s profilom CS:GO v raznolikem, dinamičnem svetu e-športa. Razpored CS: GO ima več dogodkov kot katera koli druga tekmovalna igra, vključno z IEM, ESL, ESEA in ad hoc turnirji. Vsako leto potekajo številna tekmovanja na visoki ravni z milijoni dolarjev denarnih nagrad.

Zdi se, da dolgoletno tekmovanje v prvoosebnem streljanju ne izgublja privlačnosti, zlasti v Evropi. Ta igra je ena izmed najbolj stavljenih v e-športu na svetu in gosti nekaj največjih turnirjev, kot je PGL CS: GO Majors. Navdušenje glede tega, kateri igralec lahko naredi svoj udarec na posameznem zemljevidu, je neverjetno.

Intel Extreme Masters

ESL in Valve vsako leto od leta 2006 skupaj pripravita tekmovanje Intel Extreme Masters World Championship. Tekmovanje, ki ga sponzorira Intel, poleg CS:GO združuje več esportov. Drugi ešporti vključujejo Player's Unknown Battlegrounds, League of Legends in StarCraft II. Tekmovanja so imela 13 sezon in so bila organizirana po vsem svetu.

The Six Invitational

Ni bilo veliko e-športov, ki so se zrušili in preživeli. Rainbow Six Siege je bila najbolj priljubljena uspešnica te pripovedi. Ni bilo pričakovati, da bo igra uspela, a zaradi predanosti ustvarjalcev in tone dela je zdaj eden najbolj priljubljenih e-športov na svetu. 

Six Invitational, eden od njegovih turnirjev, je še eno mednarodno prvenstvo, na katerem tekmujejo največji igralci iz vseh regij. Ni samo vznemirljivo, ampak dviguje letvico z odličnimi ekipami iz odličnih organizacij.

Apex Legends Global Series Championship

Apex Legends je Battle Royale, ki raste najhitreje od vseh. Gleda ga več ljudi, ne glede na to, ali gre za esport ali samo igro. The ALGS je bil vrhunec več tekmovanj, preden so se najboljše svetovne ekipe pomerile v finalu. 

Čeprav tretje leto še ni bilo razglašeno, ostaja napetost pri ponovitvi prvenstva drugega leta. Nedvomno bo vedno več igralcev na srečo spremljalo vse, kar je povezano z Apex Legends in njegovim esportom.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Zmagovalna kampanja Monopoly GO: osvojite velike nagrade in brezplačne kocke
2024-02-16

Zmagovalna kampanja Monopoly GO: osvojite velike nagrade in brezplačne kocke

Novice