Novice

August 11, 2022

Obvestilo udeležencev za DreamHack 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Glede na Galaksije dvojčice in Guinnessovo knjigo rekordov, DreamHack je največja LAN zabava in računalniški festival po vsem svetu. Dogodek predstavlja najhitrejši in največji internetni promet na svetu. Navdušenci lahko prek spletnih stav na e-šport predvidijo več pomembnih prihajajočih dogodkov. Ti turnirji se prenašajo v živo na različnih platformah.

Obvestilo udeležencev za DreamHack 2022

DreamHack Melbourne 2022

Dogodek je predviden v Melbournu in Olimpijskih parkih med 2. in 4. septembrom. Counter-Strike: Global Offensive se vrača na glavni oder v Avstraliji za tri dni intenzivnega tekmovanja prvič po IEM leta 2019.

Sodelujoče ekipe

Ko se tekmovanje približuje, bodo tekmovalci uradno razglašeni. Običajno so tri ekipe zmagovalci zaprtih kvalifikacij, pet ekip pa prejme neposredna povabila na dogodek.

Format je sestavljen iz dveh dvojnih eliminacijskih skupin (GSL) in skupinskega dela. Vsaka skupina ima štiri ekipe, uvodni in zmagovalni dvoboji pa so Bo1. Tekme za izločanje in finale so Bo3. Prvi dve ekipi vsake skupine napredujeta v končnico.

Vse tekme v končnici za eno izločitev so Bo3. Osem ekip, ki tekmujejo v Global Offensive, se bo pomerilo brez povezave za denarnico v vrednosti 100.000 USD. Zmagovalec glavne nagrade bo prejel 50.000 $, drugouvrščeni pa 20.000 $. Ekipi, ki se uvrstita na tretje in četrto mesto, bosta prejeli po 10.000 $ nagrade. Nagradni skladi za peto in šesto uvrščeno ekipo znašajo 3.000 $ oziroma 2.000 $.

Druge igre na dogodku

V nedeljo, 4. septembra, bo DreamHack Melbourne gostil veliki finale LCO Split 2. Na tekmovanju bodo sodelovale najboljše ekipe League of Legends v Oceaniji. Halo Infinite se bo igral tudi na DreamHack Melbourne. Regionalni dogodek HCS ANZ bo potekal ves vikend.

DreamHack Rotterdam 2022

Vodilni dogodek tedna iger RTM bo DreamHack Rotterdam, ki se bo vrnil v Rotterdam Ahoy med 14. in 16. oktobrom. Več ešportnih dogodkov, obsežen LAN, studio za pretakanje, odri za zabavo in obsežen sejem iger, kjer si lahko udeleženci ogledajo najnovejša oprema in igre bodo del festivala e-športov in iger, ki bo potekal letos.

Sodelujoče ekipe

Osem ekip se bo v ESL Challenger Series borilo brez povezave proti napadom. Skupinski del z dvema dvojnima izločilnima skupinama (GSL) je značilnost formata. Vsako skupino sestavljajo štiri ekipe, prve in zmagovalne tekme pa so Bo1. Prva dva kluba iz vsake skupine napredujeta v končnico po izločilnih in prvenstvenih tekmah, ki so zadeve Bo3. Oklepaji z enojno izločitvijo z dvoboji Bo3 sestavljajo format končnice.

Po kvalifikacijah bodo udeleženci potrjeni. Predvsem nekatere ekipe prejmejo neposredna povabila. Zmagovalec glavne nagrade bo prejel 50.000 $, drugouvrščeni pa 20.000 $. Ekipi, ki se uvrstita na tretje in četrto mesto, bosta prejeli nagrado v višini 10.000 $. Nagradni skladi za peto in šesto uvrščeno ekipo znašajo 3.000 $ oziroma 2.000 $.

Kako staviti na turnirje DreamHack

Čeprav obstaja veliko stavnic DreamHack Esports, je izbira najboljše za določene potrebe lahko izziv. Igralci naj preverijo pri an spletno mesto za stave na esports da potrdijo ponujene kvote za trg, na katerega želijo staviti. Večina spletnih mest za stave DreamHack esports ponuja odlične kvote.

Pogoste vrste stav na turnirjih DreamHack

  • Stave na dan tekme: Stave pred tekmo imajo običajno dobre kvote. To je najbolj priljubljen način stave pred tekmovanjem. Večina spletnih mest za stave na esport objavlja predtekmovanje stavne kvote takoj, ko se končajo zaprte kvalifikacije. Večina edinstvenih stav je na voljo samo med stavami pred tekmo.

  • Dokončna stava: Pri tej stavi bodo igralci stavili na izid celotnega turnirja in ne le na eno določeno igro. Običajno so te stave dostopne pred začetkom dogodka.

  • Stave v živo: Izkušeni hazarderji, ki poznajo šport in strukturo kvot, se pogosto odločijo za to stavo. Za stave v živo je potrebno temeljito razumevanje ekip in posameznih igralcev s pomočjo nasvetov za stave v esportu. Igralci potrebujejo razumevanje, kako izkoristiti določene kvote. Zato ta trg ni najboljši za začetnike.

Strategije za stave na turnirjih DreamHack

Dokončni zmagovalec

Pri tej preprosti stavi bodo posamezniki stavili na ekipo, ki bo novembra zmagala na turnirju DreamHack Open. Kljub temu se kvote za to stavo na stavnih mestih DreamHack nekoliko razlikujejo.

Komplet igranih zemljevidov

Večina dvobojev DreamHack Open Qualifying je tekem najboljših od treh. Najbolj razširjene so stave na skupno število odigranih zemljevidov s hendikepom Over in Under 2,5. Ko igra traja tri tekme, zmaga stava Over. Podobno, ko katera koli ekipa zmaga z 2-0, zmaga pod stava. Nekatere stavnice poleg možnosti Več/Pod ponujajo tudi možnosti stav na Sodo/Liho.

Končni rezultat

Stavniki lahko napovejo končni rezultat v serijah najboljših od treh ali najboljših od petih, namesto da bi samo izbrali zmagovalca. Ta stava lahko zagotovi odlično vrednost, če ima oseba srečo, da pravilno ugane izid.

Skupno število zemljevidov, ki jih ekipa osvoji

Spletna stavna mesta DreamHack ponujajo točen končni rezultat na različne načine. Igralci morajo izbrati, koliko zemljevidov bo po njihovem mnenju zmagala posamezna ekipa v celotnem tekmovanju, da lahko oddajo stave. Stavniki lahko izberejo ekipo, ki bo osvojila nič, eno ali dve mapi.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?

Novice