Novice

November 14, 2023

Optimizacija udobja in zmogljivosti: Vpliv Secretlaba na svetovni e-šport 2023

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Worlds 2023 x Secretlab – Ergonomija za profesionalne e-športnike

Optimizacija udobja in zmogljivosti: Vpliv Secretlaba na svetovni e-šport 2023

Worlds 2023 se bliža zadnji fazi, saj je težko pričakovana tekma med WBG in T1 načrtovana za 19. november. Ker se ti dve ekipi potegujeta za naslov prvaka, je ključnega pomena prepoznati pomen ergonomije v moderni dobi e-športa. Pogovarjali smo se s Secretlabom, globalnim sponzorjem in uradnim predsedujočim partnerjem LoL Esports, o njihovem neusmiljenem prizadevanju, da zagotovijo najboljše udobje za igralce na Worlds 2023.

Vloga Secretlaba v LoL Esports

Secretlab je že nekaj let ključni igralec v svetu LoL Esports in je vzpostavil dolgoletno partnerstvo z Riot Games. Kot uradni partner za stole že pet let zapored je Secretlab dokazal, da igralcem ponuja vrhunsko izkušnjo sedenja. To partnerstvo je dokaz zavezanosti podjetja k zagotavljanju izjemnega udobja, ki omogoča igralcem, da na tekmah z visokimi vložki, kot so tiste na svetovnem prvenstvu, dajo vse od sebe. Medtem ko sta mehanika in strategija ključnega pomena pri e-športu, ima pomembno vlogo tudi udobje pri sedenju, saj lahko pomembno vpliva na uspešnost in zdravje igralcev, zlasti v stresnem igralnem okolju.

Vpliv igranja iger na zdravje igralcev

Dr. Lindsey Migliore, zdravnik E-športne medicine in PMR ter ustanovitelj GamerDoc, poudarja davek, ki ga ima profesionalni e-šport na telesu in umu. Zaradi neusmiljenega urnika, ponavljajočih se gibov, ki so potrebni za igro, in omejenega časa odmora so igralci dovzetni za poškodbe mišično-skeletnega sistema in živcev. V večini primerov igralci odlašajo z zdravljenjem in čakajo na rehabilitacijo do izven sezone. Vendar pa je za ekipe, ki se kvalificirajo za mednarodne turnirje, kot je Worlds, njihov urnik podaljšan, kar ima za posledico še krajši čas okrevanja. Kombinacija intenzivnih tekem, pozno nočnih samostojnih sej v čakalni vrsti, pomanjkanja spanja zaradi časovnega zamika in povečane obremenitve pri treningu pred tekmovanji dodatno poslabša fizično in psihično obremenitev igralcev.

Pomen oblikovanja za udobje

Spregledanje pomena ergonomije lahko povzroči izgorelost, poškodbe zapestja in druge resne težave, ki lahko pomembno vplivajo na predstave igralcev in ekip. Secretlab sodeluje s strokovnjaki, kot je dr. Migliore, da bi oblikovali najboljši možni igralni stol za dolge igralne seje. Podjetje verjame, da je gibanje ključno za razbremenitev telesa. Njihovi stoli so oblikovani tako, da spodbujajo naravno gibanje, hkrati pa zagotavljajo pravo mero udobja in podpore. Funkcije, kot je lastniško prodnato sedežno dno v TITAN Evo, usmerjajo telesa na sredino za bolj enakomerno porazdelitev pritiska, medtem ko razširjeni robovi ustvarjajo dovolj prostora za gibanje. Poleg tega se igralcem, ki imajo težave z ohranjanjem pravilne drže zaradi neposredne bližine zaslona, ​​priporoča, da se med rundami ali časovnimi omejitvami raztezajo ali vzamejo odmore.

Prehod od profesionalcev k vsakodnevnim uporabnikom

Igralni stoli niso koristni samo za e-športnike, ampak tudi za posameznike, ki preživijo dalj časa na svojih delovnih postajah. Secretlab prepozna različne dejavnosti, ki jih ljudje izvajajo, kot so tipkanje poročil, udeležba na virtualnih sestankih, igranje iger in celo dremež. Stoli podjetja so zasnovani tako, da se prilagajajo naravnim premikom in prilagoditvam drže med temi dejavnostmi. 4-smerni ledveni sistem L-ADAPT omogoča uporabnikom, da upogibajo ukrivljenost hrbtenice, ko prehajajo med položaji. Poleg ledvene podpore so pravilni položaji rok in stopal bistvenega pomena za zmanjšanje stresa in izboljšanje izkušnje sedenja. Nasloni za roke morajo omogočati, da podlakti ležijo vodoravno, pri čemer se izogibajte pretiranemu pritisku na notranjo stran komolca. Stopala morajo biti trdno postavljena na tla, Secretlab pa ponuja profesionalno oporo za noge za posameznike, ki ne morejo doseči tal. Za optimalno udobje je priporočljivo tudi ohranjanje trdnega spodnjega dela hrbta ob naslonjalu sedeža in ohranjanje tekočine v sklepih med odmori.

Natančen proces oblikovanja

Vodilni položaj Secretlaba v industriji igralnih stolov izhaja iz njihove osredotočenosti na ergonomijo in multidisciplinarni pristop k oblikovanju in razvoju. Njihov vodilni izdelek, TITAN Evo, je zasnovan tako, da zagotavlja enakomerno porazdelitev teže in ponuja popolno prilagoditev za individualno podporo in nastavitve položaja. Vsaka zasnova je podvržena strogemu uporabniškemu testiranju, vključno s preslikavo tlaka, da se zagotovi, da uporaba v resničnem življenju podpira koncept končnega udobja. Medtem ko lahko druge znamke poskušajo posnemati stole Secretlab, njihovo pomanjkanje razumevanja dizajna pogosto povzroči neuspeh pri zagotavljanju kohezivnega izdelka, ki izboljšuje dolgoročno ergonomsko udobje.

Zaključek

Ko se približuje finale Worlds 2023, bo Secretlab podpiral tako WBG kot T1 s svojimi igralnimi stoli, kar bo igralcem omogočilo, da zagotovijo svojo najboljšo zmogljivost na najbolj udoben možen način. Pomena ergonomije v e-športu ni mogoče preceniti, saj neposredno vpliva na zdravje, dobro počutje in splošno učinkovitost igralcev. Predanost Secretlaba zagotavljanju izjemnega udobja in dizajna služi kot dokaz njihove zavezanosti skupnosti esports. Ne glede na to, ali gre za profesionalne e-športne športnike ali vsakodnevne uporabnike, Secretlabovi igralni stoli ponujajo popolno mešanico udobja, podpore in prilagajanja, kar zagotavlja optimalno izkušnjo sedenja za vse.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice