Novice

December 1, 2022

Osnove stavnih kvot za ešport

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Prva stvar za vsakogar, ki začne s stavami na e-šport, je, da se nauči, kako delujejo stavne kvote. Razumevanje, kako različne stave so ključnega pomena, saj odkrijejo verjetnost, da se dogodek zgodi, in, kar je najpomembneje, vrednost, ki jo ponujajo kvote. Na žalost se stvari za začetnike pogosto zdijo zmedene, še posebej, če se soočite z dolgim seznamom stavnih kvot.

Osnove stavnih kvot za ešport

Kakšne so stavne kvote za e-šport?

Stavne kvote so v bistvu niz številk, ki jih ponuja stavnica in predstavljajo verjetnost določenega izida v dogodku. V večini primerov se kvote različnih stavnic razlikujejo. tudi Spletna mesta za stave na e-šport verjetnost predstavljajo drugače, kar je lahko zmedeno.

Formati stavnih kvot za e-šport

Obstajajo tri glavne kvote, ki jih ponujajo spletne stavnice eSports. Tej vključujejo:

  • Ulomek kvote, poznan tudi kot Britanske kvote so priljubljene med britanskimi stavnicami. Kot že ime pove, so te kvote običajno izražene v obliki ulomkov (6/1). Za kvoto šest proti ena (6/1) igralec dobi 6 $ za vsak stavljeni $ 1, plus vaš začetni vložek. Z drugimi besedami, delne stave predstavljajo razmerje med stavljenim zneskom in dobičkom od stave.
  • Decimalne ali evropske kvote ponujajo predvsem evropska, kanadska in avstralska stavna mesta. Te kvote je enostavno razumeti. Znesek dobitka se običajno izračuna tako, da se stavljeni znesek pomnoži z decimalno kvoto.
  • Ameriške ali denarne kvote uporabljajo predvsem v ZDA. Kvote za najljubši izid so pogosto opremljene z znakom minus (-) in nakazujejo znesek vložka, ki je potreben za dobitek 100 $. Po drugi strani pa kvote slabših rezultatov spremlja pozitivni predznak (+) in prikazujejo možni znesek dobitka za vsakih stavljenih 100 $.

Priljubljene stave na e-šport

Obstaja veliko vrst stav na e-šport. Nekatere stave so običajno specifične za igro, druge pa veljajo za razne video igre. Na primer, trgi stav CS: GO se lahko razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo pri LoL. Tukaj je nekaj običajnih vrst stav, ki jih ponujajo spletna mesta za stave eSport.

Končne stave

Stave na zmagovalca so nedvomno med najpreprostejšimi vrstami stav na e-šport. Te možnosti bi moralo imeti skoraj vsako stavno mesto, ki ponuja spletne stave na e-šport. V idealnem primeru stave na zmagovalca zahtevajo stavce na končnega zmagovalca serije tekmovanj v e-športu. Nekatere pogoste stave na zmagovalca, ki jih ponujajo spletne stavnice, vključujejo stave na zmagovalca tekme in turnirja.

Stave nad/pod

Ta vrsta stave zahteva, da igralci stav na e-šport stavijo na to, kolikokrat se dogodek zgodi v tekmi. To so lahko na primer rezultati CS: GO ali število ubojev v LoL. V večini primerov se spletno mesto za stave odloči za število in dodeli kvote na podlagi ustreznih verjetnosti.

Stave na hendikep

Stavnice, ki poskušajo izenačiti moštva, pogosto ponudijo to vrsto stave, ko je jasen favorit. Na primer, ko stavnica ekipi dodeli hendikep +2 točki, to v bistvu pomeni, da bi morali jasni favoriti zmagati z več kot dvema točkama. V nasprotnem primeru zmagajo stave na slabšo ekipo.

Pravilen rezultat

Stave na pravilne rezultate je enostavno razumeti, še posebej pri stavah na nogomet. Vendar je to vrsto stave mogoče uporabiti drugače pri stavah na e-šport. Na primer, večina spletnih mest za stave LoL ponuja pravilno stavo na rezultat, ki omogoča igralcu, da napove, ali bo ekipa zmagala s 3-0, 3-1, 0r 3-1 in obratno.

Prvi umor/prva kri

Ta vrsta stav je običajna za igre MOBA, kot je CS: GO. Ta vrsta stave omogoča igralcu, da stavi na ekipo ali igralca, ki bo najverjetneje prvi ubil/prelil krv na tekmi. Od igralcev se torej pričakuje, da skrbno pregledajo posamezen razdelek, da dobijo dobiček od te stave.

Prvi zemljevid

Ta vrsta stav omogoča igralcem, da stavijo na zmagovalca posamezne karte. Tako kot pri stavah First kill imajo uporabniki z ustreznim znanjem o moči ekipe ali igralca pogosto rahlo prednost, ko gre za te vrste stav.

Razpon stav na e-šport je lahko ogromen. Kot taki bi morali igralci vedno poskušati razumeti različne vrste stav in, kar je najpomembneje, biti sposobni najti vrednostne kvote.

Kako najti dragocene kvote za e-šport

Vsak igralec bi moral vedno narediti čudne primerjave, ko išče najboljšo možno vrednost. Čeprav pri ocenjevanju kvot v e-športu pride v poštev veliko premislekov, vedno obstajajo preprosti in učinkoviti načini za opravljanje dela.

Nekateri igralci se zanašajo na stavne nasvete e-športa, vendar igra presoja igralcev neprecenljivo vlogo. Kljub temu je tukaj nekaj nasvetov, ki so koristni pri iskanju kvot visoke vrednosti:

  • Razumeti igro
  • Nakupujte
  • Ocenite verjetnosti
  • Bodite pozorni na spletno preverjanje kvot za e-šport
  • Držite čustva v zalivu
  • Ne prezrite velikih priljubljenih

Zaključek

Kvote za e-šport se ne razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo v običajnih športih. Vsi služijo istemu namenu, osvetljujejo verjetnost izida in tudi možni znesek dobitka. Stavnik lahko najde najboljšo vrednost pri stavah eSport samo tako, da se zanaša na svoje znanje o igri in sledi trenutnemu Nasveti za stave na e-šport in novice.

Če ste v dvomih, je vedno priporočljivo, da se držite preprostih stav in majhnih vložkov, da zmanjšate tveganja.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Zadnje novice

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: sprememba igre ali konkurenčni neuspeh?

Novice