Novice

November 9, 2023

X8: Ultimate VR večigralski junakski strelec

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

X8, naš 5v5 VR Multiplayer Hero Shooter, je zdaj na voljo na Meta Quest in SteamVR. V tem članku si bomo ogledali razvojno pot igre in prizadevanja za spodbujanje angažirane skupnosti.

X8: Ultimate VR večigralski junakski strelec

Osredotočanje na kakovost in izgradnjo skupnosti

Pri Thirdverse verjamemo, da je srce vsake igre v njeni skupnosti. Že od začetka je bil naš cilj ustvariti igro, ki ne zagotavlja samo kakovostne VR in izkušnje za več igralcev, ampak tudi spodbuja uspešno skupnost igralcev.

Eden naših glavnih poudarkov je bil na izkušnji VR. Implementirali smo zapleteno manipulacijo z orožjem, edinstven sistem 'metanja nožev' in zmožnosti, ki temeljijo na kretnjah, da bi ustvarili poglobljeno izkušnjo igranja, ki nas ločuje od 2D iger v istem žanru.

Da bi zagotovili kakovost igre, smo izvedli dve zaprti različici beta in zbrali dragocene povratne informacije prvih igralcev. Te povratne informacije so nam pomagale prepoznati in obravnavati kritične težave, kar je privedlo do izboljšav sistema za vkrcanje in drugih vidikov igre.

Gradnja močne skupnosti

Konec maja smo lansirali X8 na Meta App Lab in Steam za zgodnji dostop. To nam je omogočilo, da zgradimo in okrepimo našo obstoječo skupnost, hkrati pa izpopolnimo igro na podlagi povratnih informacij igralcev. V samo štirih mesecih je več kot 100.000 igralcev namestilo X8, kar dokazuje priljubljenost igre.

Aktivno sodelujemo z našimi igralci, popravljamo hrošče, natančno prilagajamo ravnotežje igre in izvajamo zahtevane funkcije. Ta stalna izmenjava z našo skupnostjo je bila ključnega pomena pri oblikovanju igre in zagotavljanju njenega uspeha.

Pogon industrije ešporta VR

Eden od naših ambicioznih ciljev z X8 je vzpostaviti VR esports kot mainstream pojav. Gostili smo že tri ešportne dogodke VR, vključno s povabilnim turnirjem za zgodnji dostop in turnirjem na Tokyo Game Showu. Ti dogodki so postavili precedens za prihodnost VR esports.

Avgusta smo v sodelovanju z Virtual Athletics League (VAL) začeli s prvim preizkusom naše prve uradne lige X8 za zgodnji dostop. Ta osemtedenska sezona je igralcem omogočila, da tekmujejo v rušilnih tekmah 5 proti 5 in se povzpnejo na lestvici za priložnost, da osvojijo delež denarnega nagradnega sklada 10.000 $. Naša predanost promociji e-športa VR in zagotavljanju tekmovalnih priložnosti za naše igralce je razvidna iz znatnega nagradnega sklada.

Ekskluzivni ustanoviteljski paket

Ko se pripravljamo na uradno predstavitev, z veseljem predstavljamo paket ustanovitelja, 'Mythos.' Ta paket vključuje ekskluzivno orožje, namenjeno ubijanju polbogov. Na voljo je omejen čas za tiste, ki prenesejo X8 v času njegove uvedbe.

Poleg tega bomo v znak hvaležnosti naši skupnosti za zgodnji dostop in družini Discord v naslednjih tednih brezplačno dali na voljo rezilo Watermelon, pištolo in SMG.

Zakaj je X8 "brezplačen za igranje"

Premišljeno smo se odločili, da X8 postane "brezplačna igra". Navdihnjen z uspehom strelskih iger brez VR, kot so Overwatch, Apex Legends in VALORANT, smo želeli ustvariti igro, ki je dostopna čim več igralcem. Tako kot v tradicionalnih športih, kjer lahko vsakdo igra brezplačno z minimalno opremo, verjamemo, da bi morali vsi imeti možnost tekmovati in uspeti tudi v X8.

Pridružite se potovanju X8

X8 je več kot le igra; to je gibanje. Z močnim poudarkom na angažiranosti skupnosti, e-športu in zavezanosti kakovosti smo prepričani, da bo X8 še naprej uspeval. Vabimo vas, da se nam pridružite na tem neverjetnem potovanju in oblikujete prihodnost VR iger in VR esports.

X8 je zdaj na voljo za brezplačen prenos v trgovini Meta Quest Store in na Steamu za 9,99 $.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice