Najboljši načini plačila za stave na e-šport

Priljubljenost ešportnih stav v zadnjih nekaj letih narašča. To je povzročilo številne stavnice, ki ponujajo različne trge stav na ešport. Stavnice ponujajo različne načine plačila za to panogo. Različne bančne možnosti jim pomagajo doseči širšo stranko.

Vsi načini plačila imajo svoje edinstvene prednosti in slabosti, kar lahko igralcu nekoliko oteži izbiro najboljše možnosti. Vendar pa bo ta članek poudaril nekatere priljubljene možnosti plačila, ki jih uporabljajo igralci na ešport, in merila, ki se uporabljajo za pretehtanje različnih možnosti.

Visa

Visa je elektronski sistem prenosa sredstev, ki omogoča enostavne transakcije med bankami, trgovci, potrošniki in bančnimi institucijami. Je ena najbolj priročnih možnosti digitalnega plačila, ki se uporablja po vsem svetu. Celo licencirane stavnice uporabljajo Visa kot način pologa zaradi večplastne zaščite.

Prikaži več
MasterCard

Mastercard je eno izmed najboljših omrežij kreditnih kartic, ki se uporabljajo za obdelavo spletnih plačil po vsem svetu. Večina e-športnih igralnic sprejema Mastercard, saj je to zanesljiv in priročen način plačila. Igralci lahko uporabljajo Mastercard za izvajanje varnih in varnih denarnih nakazil, kot so depoziti in dvigi.

Prikaži več
Skrill

Skrill je pomemben ponudnik digitalnih denarnic, ki oskrbuje več kot 130 držav po vsem svetu. Uporabniki uživajo pri izkoriščanju storitev prenosa denarja, saj so hitre, zanesljive in neverjetno enostavne za uporabo. Poleg tega podpira številne načine plačila, vključno z bančnim nakazilom ter kreditnimi in debetnimi karticami.

Prikaži več
Neteller

Neteller je metoda elektronskega prenosa denarja, ki se uporablja pri različnih dejavnostih spletne trgovine, med drugim pri plačilih na in iz spletnih mest za športne stave. Uporablja se lahko za dvig denarja neposredno s kartico Net+ ali prenos takih sredstev na bančni račun. Storitev je v lasti PaySafe Group, podjetja, ki je od takrat kupilo Skrill, nekdanjega konkurenta Netellerja. To je ena najpomembnejših storitev e-transfer, ki je odprla trgovino leta 1999. Začela je delovati v Kanadi, leta 2004 pa se je preselila na otok Man. Po prevzemu Skrilla je postal ena največjih storitev prenosa e-denarja.

Prikaži več
Jeton

Priljubljenost stav na e-šport raste iz različnih razlogov. Medtem ko je prekinitev glavnih športnih dogodkov po pandemiji COVID-19 igrala ključno vlogo, je široka paleta stavnih trgov ključ do priljubljenosti stav na e-šport. Najti dogodke v e-športu za stave v teh dneh je tudi razmeroma enostavno, zahvaljujoč razpoložljivosti platform za e-športne stave.

Prikaži več
PaysafeCard

Plačilna platforma, ki so jo leta 2000 ustanovili štirje Avstrijci, zdaj ponuja finančne storitve strankam v več kot 40 državah, vključno z večino Evrope in Severne Amerike. Do leta 2015 se je blagovna znamka paysafecard pridružila Optimal Payments, multinacionalnemu podjetju za digitalna plačila, ki se je preimenovala v Paysafe Group. V Evropi zunanji bančni partner ni potreben, ker ima hčerinska družba ponudnika plačil licenco za opravljanje finančnih transakcij.

Prikaži več
MuchBetter

Aplikacije za spletno plačevanje so se v industriji iger na srečo pridobile, saj igralcem omogočajo enostavno shranjevanje in premikanje sredstev s pritiskom na gumb. MuchBetter je eden izmed najbolj priljubljenih plačilnih prehodov, ki temeljijo na aplikacijah za stave na e-šport. Revolucionarno e-denarnico lahko financirate z MasterCard, Visa, Bitcoin, bančnim nakazilom in drugimi finančnimi storitvami e-transfer.

Prikaži več
Payz

Payz je spletna plačilna rešitev z globalno stranko. Trenutno so storitve na voljo v več kot 170 različnih državah in podpirajo več kot 46 tujih valut. Vse storitve so predplačniške, kar pomeni, da morajo uporabniki položiti sredstva na svoje račune Payz, preden izvedejo kakršna koli plačila s storitvijo. To vključuje prenos denarja na spletni stavni račun.

Prikaži več

American Express

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter

Najvarnejši načini plačila za stave na e-šport

Igralci lahko brez težav uporabljajo plačilni kanal za polog ali dvig sredstev le, če so prepričani, da je način plačila varen. Za to morajo upoštevati varnostne funkcije. Nekatere varnostne funkcije, ki jih je treba preveriti, so označene spodaj.

Šifriranje

Vsak dojemljiv stavni igralec mora zagotoviti, da ponudnik plačil šifrira vse finančne in osebne podatke, da jih zaščiti pred radovednimi očmi. Uporabljena tehnologija šifriranja mora biti tudi najnovejša in najbolj varna.

Preverjanje pristnosti

Druga pomembna varnostna funkcija, ki jo je treba upoštevati, je preverjanje pristnosti. Vse odhodne zahteve za polog ali dvig bi morale zahtevati ustrezno avtentikacijo, da se zagotovi, da nepooblaščene osebe ne izvajajo transakcij z igralčevim računom. Dvostopenjska avtentikacija je ena najpogostejših varnostnih funkcij, ki jo uporabljajo spletni trgovci s plačili in igralnice. Uvaja dodaten korak v procesu preverjanja pristnosti za večjo varnost.

Gesla

Gesla so v zadnjih letih postala precej pogosta. So dodaten varnostni korak, ki od uporabnikov zahteva, da vnesejo dodatno varno geslo, ki ga ponudnik plačil običajno pošlje uporabniku na e-pošto ali telefon.

Poleg varnostnih elementov morajo igralci upoštevati tudi splošni ugled ponudnika depozitov. Tisti, ki je imel številne primere goljufij pri plačilih, verjetno ne bo dobra izbira, ne glede na varnostne funkcije, ki jih ponuja.

Kako izbrati bančno metodo

Stavniki na e-šport bi morali upoštevati številne premisleke pri izbiri bančne metode, da zagotovijo najboljše. Za premišljeno izbiro bo morda potrebno malo raziskovalnega dela. Tukaj je nekaj najpomembnejših premislekov.

Stave na kripto esports je eden izmed najbolj priljubljenih načinov plačila. Stave na e-šport s kriptovalutami imajo številne prednosti, ki jih imajo stavniki. Ne pozabite preveriti te metode.

Transakcijske omejitve: Transakcijske omejitve se nanašajo na znesek, ki ga lahko igralci izvedejo prek bančne metode v enem dnevu ali v kateri koli posamezni transakciji. Bankroll igralca bi moral biti glavni dejavnik, ki vpliva na to. Na primer, igralci visokih stav bi morali upoštevati samo bančne možnosti, ki imajo visoke transakcijske omejitve.

Čas dviga: Nekateri načini plačila običajno omejujejo čas dviga na določene ure v določenih dneh in le na nekatere dni v tednu. To je lahko za nekatere igralce precej neprijetno. Enako velja za čas obdelave dviga. Dobra možnost ponuja najkrajši čas za obdelavo dvigov in omogoča dvige kadar koli.

Varnost: Varnost je verjetno najbolj očiten premislek. Igralci naj omejijo svoje možnosti samo na bančne metode, ki zagotavljajo vrhunsko varnost za vse opravljene transakcije. Enako velja za zasebnost.

Pristojbine: Znesek, zaračunan za pologe ali dvige, bi moral prav tako vplivati na igralčevo izbiro bančne metode. Plačilni kanali, ki ponujajo nizke provizije ali celo brez provizij, so običajno bolj priljubljeni pri večini igralcev.

Lastnosti bančništva: Različne bančne metode imajo različne funkcije depozita. Igralci naj se vedno odločijo za tiste, ki ponujajo najbolj uporabne in funkcionalne funkcije, da bodo imeli največ koristi.

Storitev za stranke: Storitve za stranke so med najbolj spregledanimi dejavniki, ki jih igralci upoštevajo pri izbiri bančne metode. Čeprav je pri nekaterih vrhunskih bančnih ponudnikih redko, obstajajo možnosti, da pride do težav z depozitom ali dvigom. Takšni zahtevajo interakcijo s službo za stranke za rešitev težav. Udeleženci naj torej izberejo ponudnike plačil, ki takoj nudijo prijazne in strokovne storitve strankam.

Kako narediti depozit za stave na esports

Postopek pologa za stave na e-šport je običajno precej preprost, vendar je večinoma odvisen od uporabljene bančne metode. V nekaterih primerih obstaja več kot en način za nakazilo. Na primer, postopek depozita se lahko sproži s stavnega mesta ali spletnega mesta banke. Ne glede na primer je rezultat običajno enak, vključno z morebitnimi stroški, ki se zaračunajo ob transakciji.

Uporaba PayPala na spletnih mestih za stave e-športa

PayPal je med številnimi možnostmi plačila, ki jih igralci lahko uporabljajo za pologe ali dvige za stave na e-šport. To še posebej velja, ko gre za stave na esports na mednarodnih stavnih mestih. Postopek pologa s plačilno metodo je relativno enostaven in hiter. Sledite korakom.

Postopek

Prvi korak je, da se prijavite ali registrirate za račun na stavnem mestu, ki sprejema bančno metodo PayPal in ponuja esports. Igralec se lahko nato pomakne na bančno stran in se nato pomakne, da poišče možnost plačila PayPal. Postopek dostopa do možnosti depozita PayPal se lahko razlikuje na nekaterih mestih za stave, odvisno od uporabniškega vmesnika.

Po kliku na možnost depozita PayPal bi moralo mesto za stave odpreti obrazec, kjer mora igralec izpolniti svoje podatke. Podrobnosti vključujejo ime, e-poštni naslov PayPal in znesek, ki ga želi igralec položiti. Po potrditvi, da so podrobnosti pravilne, bo stavniško mesto igralca preusmerilo na njegov račun PayPal.

Igralec se mora nato prijaviti v svoj račun in imeti dovolj sredstev za nakazilo in odobritev transakcije. Če je vse potrjeno, mora igralec samo vnesti svoje poverilnice, vključno z gesli, in predložiti zahtevo za transakcijo.

Plačila PayPal se običajno obdelujejo v realnem času. To pomeni, da bi se moral nakazani znesek odražati na igralčevem igralnem računu skoraj takoj, ko je postopek transakcije zaključen.

Zakaj sta esports stave in PayPal odlična partnerja

PayPal je med priljubljenimi načini plačila pri stavah na e-šport. Je v lasti ameriške multinacionalne finančne tehnološke družbe PayPal Holdings, Inc. Ta e-denarnica omogoča transakcije v različnih valutah. Plačilni sistem je na voljo v skoraj vseh državah.

To je med glavnimi razlogi, zakaj ima večina stavnic, ki ponujajo stavne trge za e-šport, to možnost kot bančno možnost, saj večini igralcev zagotavlja, da lahko preprosto in priročno položijo denar. Tu so še drugi razlogi, zakaj je PayPal tako priljubljen.

  • Enostavnost uporabe: Med vsemi možnostmi nakazila je PayPal med najlažjimi za uporabo. Tako enostavno je, da ga imajo raje celo novinci pri stavah na ešport.
  • Hitra obdelava: PayPal depoziti se izvajajo v realnem času. To pomeni, da igralcem ni treba čakati na obdelavo, da dobijo denar na svoje stavne račune in še naprej uživajo v stavah na e-šport.
  • Zanesljiva varnost: PayPal je med najbolj varnimi načini plačila za stave na e-šport. Igralcem ni treba skrbeti, da bodo izgubili denar zaradi prevarantov, če upoštevajo ustrezne varnostne ukrepe.
  • Brez provizij za depozite: PayPal ne zaračunava nobene provizije za denar, nakazan na spletnih mestih za stave na e-šport. Igralci lahko tako položijo natančen znesek, ki ga potrebujejo. To jim tudi pomaga bolje upravljati svoje bankrolle.

Kako dvigniti dobitke s PayPal

Srečni igralci, ki stavijo in zmagajo na e-športu, imajo možnost, da znova zastavijo svoje dobitke ali jih dvignejo. Tisti, ki se odločijo za dvig dobitkov, imajo na voljo različne možnosti plačila. PayPal je še vedno med najpogostejšimi možnostmi, ki jih imajo igralci raje za dvige.

Večina razlogov za to je skoraj enaka razlogom, zakaj raje uporabljajo to možnost plačila za vloge. Edina glavna razlika je, da dvigi prek PayPala trajajo precej dlje, za razliko od depozitov, ki se običajno obdelajo takoj.

Postopek umika

Za začetek postopka dviga, se morajo igralci najprej prijaviti v svoje stavne račune. Naslednji pomemben korak je preverjanje razpoložljivega zneska na njihovih računih. To je bistveno, ker nakazuje najvišji znesek, ki ga lahko dvignejo. Igralci se lahko nato pomaknejo na stran za dvig in kot možnost dviga izberejo PayPal.

Običajno bo spletno mesto za stave od igralcev zahtevalo, da izpolnijo nekaj podatkov, preden se začne postopek dviga. To še posebej velja za prve dvige. Igralci morajo izpolniti podatke o računu PayPal, na katerega naj stavnica nakaže dvignjena sredstva.

Navesti morajo tudi znesek za dvig. Treba je opozoriti, da znesek, prikazan v stanju na stavnem računu, običajno ni znesek, ki ga je v nekaterih primerih mogoče dvigniti. Nekatere stavnice zaračunavajo stroške obdelave dvigov, ki jih je treba upoštevati.

Čas obdelave

Časi obdelave se razlikujejo tudi med različnimi stavnicami. To je zato, ker potrebujejo različne čase za potrditev in odobritev predloženih zahtevkov za umik. Ko pa stavnice odobrijo zahteve za dvig, PayPal običajno potrebuje precej kratek čas, da dokonča postopek transakcije.

Obseg odobrenih transakcij lahko vpliva na čas, ki ga vzame stavnica. Pri stavnih mestih, ki ponujajo hitre transakcijske čase dvigov, so igralci običajno dvignili sredstva s svojih računov v 24 urah.

Najboljši načini plačila za stave na e-šport

Ocenjevanje možnosti plačila za stave na e-šport ni povsem preprosto. To je zaradi številnih premislekov, ki jih je treba upoštevati, od katerih jih je večinoma težko razlikovati. Vendar pa pri vsaki možnosti plačila izstopa več stvari, ki jih lahko uporabimo kot odlične kazalnike.

Prvi in najpomembnejši premislek je, ali je možnost plačila zakonita. To je zato, ker se v panogi pojavljajo številni načini plačila, katerih glavni namen je goljufanje igralcev. Zato se pri ocenjevanju upoštevajo samo plačilne možnosti, ki so zakonito registrirane in imajo dovoljenje za opravljanje bančnih storitev.

Za druge pomisleke pri razvrščanju bančnih možnosti je pri razvrstitvi v pomoč obsežno poznavanje načinov depozitov in izkušnje igralcev, kot so predstavljene v njihovih povratnih informacijah in ocenah. Nekateri drugi dejavniki, na katerih temeljijo možnosti pregleda bančništva, so poudarjeni spodaj.

Dostopnost: Dostop do možnosti plačila je precej očiten dejavnik razvrščanja. To je zato, ker bodo igralci običajno izbrali možnosti depozita, ki jim niso dostopne. Na dostopnost lahko vplivajo dejavniki, kot so vprašanja sodne pristojnosti. Bolj ko je bančna metoda dostopna, višje se uvršča.

Varnost: Kot smo že omenili, je varnost ena od bistvenih lastnosti, ki jih igralci e-športov upoštevajo, ko iščejo možnosti plačila. Zaradi tega so možnosti plačila, ki ponujajo najboljše varnostne funkcije, uvrščene višje. Enako velja za funkcije zasebnosti. Razvrstitve običajno zajemajo najmanjše podrobnosti, saj večina možnosti plačila uporablja skoraj vse najboljše razpoložljive varnostne funkcije.

Priljubljenost med ponudniki: Večina spletnih mest za stave na e-šport običajno ponuja možnosti pologa glede na priljubljenost. Priljubljenost se lahko uporablja kot pokazatelj kakovosti in zanesljivosti. Možnosti plačila, ki so med ponudniki bolj priljubljene, si zato zaslužijo višjo oceno.

Pomoč strankam: Drug pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri razvrščanju načinov plačila, je storitev za stranke. Plačilni načini, ki ponujajo odlične storitve za stranke, bi morali biti na splošno uvrščeni višje od tistih, ki nudijo slabo ali nič podpore strankam. Strokovnost, razpoložljivost in kanali za podporo strankam so nekateri dejavniki, ki se uporabljajo za razvrščanje storitev za stranke.

Uporabniški vmesnik: Na uvrstitev vpliva tudi uporabniški vmesnik oziroma prijaznost načina plačila. Bančne možnosti, ki so preproste in prijetne za uporabo, dobijo višje ocene. To je zato, ker sprejmejo več strank, vključno z novinci v svetu esports stav.

Časi obdelave: Različne možnosti plačila imajo različne čase obdelave. To še posebej velja, ko gre za dvige. Možnosti pologa, ki ponujajo najhitrejši čas dviga brez kakršnih koli kompromisov glede varnosti in varnosti, so tako uvrščene višje, saj igralcem zagotavljajo več udobja.

Transakcijske omejitve: Omejitve transakcij so še en odličen dejavnik razvrščanja. Načini plačila, ki igralcem omogočajo vplačilo nizkih in visokih zneskov, so namenjeni širšemu krogu igralcev in se tako uvrščajo višje.

Odgovorno igranje

Igralci bi morali vedno vaditi odgovorno igranje kljub vsemu razburjenju, zabavi in zmagovalnim priložnostim, ki jih prinašajo igre na srečo v e-športu. Odgovorno igranje vključuje:

  • Vadba samokontrole glede tega, koliko časa porabite za stave.
  • Izogibajte se stavam po nepotrebnem.
  • Med drugim izključitev čustev pri vseh stavnih odločitvah.

Velja tudi za nadzor bankrolla, kar pomeni vlaganje le razumnih zneskov in stavljanje pravih zneskov.

Odgovorno igranje zagotavlja, da igralci ne utrpijo neznosnih finančnih izgub. Prav tako preprečuje duševne težave, kot sta depresija in stres. Igralci, ki že trpijo zaradi posledic neodgovornega igranja iger na srečo, bi morali takoj poiskati pomoč, da bi nadzorovali posledice in preprečili, da bi se stanje poslabšalo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak