Igralnice Google Pay – sef

Google Pay, prej Android Pay, je platforma za digitalno denarnico, ki se uporablja za spletno plačevanje. Uporablja se lahko tudi za osebna brezstična plačila z mobilnimi napravami Android, kot so tablice, telefoni in pametne ure.

Uporabniki v Indiji in ZDA lahko uporabljajo tudi mobilne naprave iOS za plačevanje z Googlom Pay. Vendar imajo takšni običajno omejeno funkcionalnost.

Igralnice Google Pay – sef
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Google Pay posreduje podatke o kartici za olajšanje brezkontaktnega plačila s tehnologijo komunikacije bližnjega polja (NFC). Storitev med drugim podpira tudi vstopne kupone, avtomobilske ključe, osebne izkaznice kampusa, vstopnice za kino, vstopnice za dogodke, kartice trgovin, zdravstvene kartone, kartice zvestobe in kupone. Od leta 2021 je Google Pay na voljo v 42 različnih državah.

O Googlu Pay

Google Pay je bil predstavljen leta 2015 na Google I/O pod Android Pay. Zgrajena je bila, da dopolnjuje Google Denarnico, ki je bila izdana leta 2011. V tem času je Google Pay uporabljal tehnologijo Softcard.

Storitev je bila združljiva s približno 70 % vseh naprav Android, več kot 700.000 trgovcev jo je sprejelo kot možnost plačila. In 8. januarja 2018 je Google objavil, da se bosta Google Wallet in Android Pay združila in ustvarila Google Pay.

Google Pay je sprejel funkcije dveh združenih storitev in razširil platformo na spletna plačila. Prenova blagovne znamke se je začela 20. februarja 2018, ko je bil posodobljen dizajn aplikacije. Novi dizajn je prikazal seznam bližnjih trgovin, ki podpirajo plačilne storitve, ki jih je mogoče prilagoditi.

Google Pay je zagotovil tudi nov API, s katerim bi lahko trgovci dodali plačilno sredstvo v aplikacije, spletna mesta in Google Assistant. Takrat je storitev začela postajati na voljo na spletnih mestih za stave. Ko je priljubljenost Google Pay narasla na nove višine, ga je vedno več spletnih stavnic dodajalo na svoje platforme. Trenutno je Google Pay najbolj priljubljen v ZDA in večini Evrope.

Kako narediti depozit z Google Pay

Google Pay je relativno enostavno uporabljati za polaganje sredstev na spletno mesto za e-športne stave. Zaradi tega je idealna možnost plačila eSport za nove igralce, ki se morda ne želijo poglobiti v zapletene plačilne postopke drugih možnosti depozita. Igralci morajo zagotoviti, da spletno mesto za e-športne stave, kamor želijo nakazati sredstva, najprej sprejme plačila Google Pay.

Igralci lahko začnejo postopek nakazila tako, da se prijavijo na Google Pay prijazno spletno mesto za stave. Igralci ešporta, ki so novi v svetu spletnih stav, lahko začnejo z izbiro ustrezne stavnice.

Za to morajo zagotoviti, da spletno mesto pokriva dogodke e-športa in druge trge stav, ki bi jih lahko zanimali. Postopek registracije se lahko med stavnimi mesti nekoliko razlikuje, običajno pa vključuje preverjanje identitete in kontaktnih podatkov.

Po prijavi na spletno mesto za stave eSports se morajo uporabniki pomakniti do možnosti depozita, ki jih najdete na strani za bančništvo. Nato lahko izberejo Google Pay med navedenimi možnostmi plačila. To bo preusmerilo uporabnike na stran za polog v Googlu Pay, da vnesejo znesek, ki ga želijo nakazati.

Nato morajo izbrati eno od plačilnih kartic, ki so že povezane z računom Google Pay, s katere je treba nakazati znesek pologa. Naslednji korak bo potrditev plačila z varnostnimi kodami, poslanimi na njihove naprave.

Omejitve depozita

Google Pay ima omejitev 2.000 USD za posamezne transakcije in skupno omejitev 2.500 USD na dan. Igralci lahko s tem načinom vplačila naredijo do 15 depozitov na dan. Vsi depoziti so običajno obdelani takoj.

Kako narediti dvig z Google Pay

Trenutno se Google Pay večinoma uporablja kot način pologa in ne podpira dvigov na nobenem stavnem mestu. To pomeni, da lahko igralci e-športov storitev uporabljajo za vplačilo, vendar jo uporabljajo za dvige. To ne bi smelo biti velika skrb za nobenega igralca, saj večina stavnic običajno ponuja široko paleto drugih možnosti dviga.

Punkerji morajo tako izbrati le alternativo, ki jim najbolj ustreza. Pri izbiri alternativnega načina plačila morajo igralci med številnimi drugimi dejavniki upoštevati čas obdelave dviga, stroške dviga, enostavnost uporabe in omejitve dviga. V idealnem primeru bi moral ponuditi največ udobja in koristi glede na potrebe kupcev.

Omeniti velja, da nekatere spletne stavnice navajajo Google Pay v svojih možnostih dviga. Igralci, ki igrajo na takšnih platformah, bi morali vedeti, da bodo dvigi poslani na prvotno plačilno sredstvo, običajno na kreditne in debetne kartice, in ne na Google Pay.

Vse, kar je potrebno za dvig, je vpisati znesek za dvig in druge potrebne podatke, sredstva pa bodo hitro nakazana na račun.

Zdaj, ko Google Pay ne skrbi za dvige iz spletnih igralnic, morajo igralci pri dvigih opraviti potrebno skrbnost. To pomeni, da so stvari, kot so časi dvigov, omejitve in provizije, odvisne od izbrane metode.

Prednosti in slabosti Googla Pay

Prednosti

  • Uporabniku prijazno: Google Pay je eden najpreprostejših načinov za nakazilo na spletnem mestu za e-športne stave. Postopek traja le nekaj klikov.

  • Takojšnja obdelava plačila: Nakazila, opravljena z Google Pay, se obdelajo v trenutku. Igralci lahko v nekaj sekundah naložijo svoja spletna mesta za igre na srečo in še naprej uživajo v stavah na svoje najljubše e-športe.

  • Varno: Google Pay ima neverjetne varnostne funkcije, ki uporabnikom zagotavljajo, da ne skrbijo, da bi jih vdrli. Storitev prav tako ščiti uporabniške podatke za zagotavljanje zasebnosti.

  • Velikodušne nagrade za napotitev: Google Pay ima privlačen nagradni program, ki nagrajuje obstoječe igralce, ki aplikacijo napotijo novim uporabnikom.

Slabosti

  • Ne podpira dvigov: Igralci ešporta so prisiljeni raziskati alternativne možnosti dviga, saj Google Pay podpira samo depozite.

  • Omejena podpora za naprave: Druga pomanjkljivost Googla Pay je, da je omejen samo na naprave Android. Pri uporabi v drugih napravah so funkcije omejene.

Postopek odpiranja računa Google Pay

Uporabniki morajo za dostop do plačilnih storitev prenesti in namestiti aplikacijo Google Pay na svoje pametne telefone Android. Za podporo plačilne storitve morajo naprave delovati na Lollipop 5.0 ali novejši različici Androida.

Uporabniki morajo nato odpreti aplikacijo in slediti prikazanim pozivom. To običajno vključuje prijavo v google račun in izpolnjevanje nekaterih podrobnosti glede osebnih podatkov, bančnih podatkov in uporabniških nastavitev.

Uporabniki morajo nato ustvarjenemu računu dodati debetno ali kreditno kartico. Dodajanje kartice je tako preprosto kot izpolnjevanje podatkov o kartici, vključno z imenom kartice, številko, CVV in datumom poteka veljavnosti. V večini primerov bodo morali uporabniki nastaviti tudi zaklepanje zaslona za aplikacijo, kar pomaga pri varnosti. Zaklepanje zaslona je lahko PIN, vzorec, geslo ali prstni odtis.

Vendar pa ne podpira prepoznavanja obraza, Knock to Unlock, Smart Unlock ali drugih podobnih možnosti. Uporabniki lahko nato dodajo dodatne načine plačila, če želijo, in postopek nastavitve računa bo končan. Pomembno je omeniti, da je Google Pay namenjen samo uporabnikom, starejšim od 13 let.

Možnosti podpore strankam za Google Pay

  • Telefonski klici so najbolj priljubljen način za stik s službo za stranke Google Pay. Uporabniki se lahko obrnejo neposredno na strokovnjake, da dobijo pomoč za morebitne pomembne težave. Telefonske številke službe za stranke so različne za različne države in regije, kjer je storitev na voljo.

  • Druga alternativna možnost podpore je prek e-pošte. Uporabniki lahko pošiljajo e-poštna sporočila s podrobnimi opisi vseh težav, s katerimi se lahko soočajo support-in@google.com. Google običajno odgovori na e-poštna sporočila v 72 urah.

  • Google Pay ima tudi center za pomoč, spletno stran, ki vsebuje številne vire. Uporabniki lahko na strani najdejo ustrezne informacije o storitvi, vključno s postopki za odpravljanje težav pri najpogostejših težavah.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak