Najbolj priljubljene stavnice e-športa v Severna Makedonija

V preteklosti makedonski igralci skorajda niso mogli staviti na igre na srečo, saj stavnice niso bile odprte za splošno populacijo. To je zato, ker so jih pred vzponom interneta našli le v najpomembnejših krajih in mestih v Makedoniji. Igralci v evropski državi so uvedbo internetnih stavnic dobro sprejeli. Makedonska vlada licencira stavnice in nelegitimna spletna mesta se vedno soočajo s prisilnimi ukrepi.

Najboljša spletna mesta za stave na esports v Makedoniji nudijo novim in stalnim strankam bonuse in promocije. Na primer, poleg običajnega 100-odstotnega bonusa ob prijavi je mogoče ponuditi promocijo vračila denarja s pomembnega e-športnega dogodka, kot je The DreamHack Final.

Najbolj priljubljene stavnice e-športa v Severna Makedonija
Najboljša spletna mesta za stave na e-šport v Makedoniji

Najboljša spletna mesta za stave na e-šport v Makedoniji

Igralci morajo primerjati stavnice glede na njihove stavne bonuse in poiskati vse informacije o katerem koli stavnem podjetju bonus in napredovanje. Če želite izvedeti več o novih ponudbah, morate pogosto preverjati razdelke o bonusih in promocijah na najboljših stavnicah e-športa.

Makedonska spletna mesta za stave na e-šport

Morda bo mikavna registracija pri nezanesljivi stavnici, ki obljublja ugodne kvote ali celo brez provizije. Igralci bodo skoraj vedno postali žrtev prevare in izgubili ves svoj denar. Zato je izbira najboljših esports stavnic z licenco strogega regulativnega organa veliko boljša. Na podlagi tega morajo biti uporabniki prepričani, da lahko dvignejo svoj denar, kadar koli želijo, in da bodo deležni popolne oskrbe za stranke.

Najboljša spletna mesta za stave na e-šport v Makedoniji
Zgodovina stav v e-igrah v Makedoniji

Zgodovina stav v e-igrah v Makedoniji

Makedonija je bila do leta 1991, ko je razglasila svojo neodvisnost in stopila na pot stalnega razvoja, del Jugoslavije. Igre na srečo so od takrat dobile velik zagon, saj se je gospodarstvo počasi izboljševalo.

Leta 1997 je bil sprejet prvi zakon o igrah na srečo. Kljub temu je bila to dvomljiva strategija. Zakon o igrah na srečo in zabavnih igrah je končno začel veljati leta 2011 po dolgih letih, v katerih je bilo lokalno igralništvo v sivi coni.

Ne glede na finančno stanje mnogi Makedonci zdaj redno sklepajo stave na e-šport. Igralci se odločijo za stave pri znanih tujih stavnicah, kot sta Bet365 in 1xBet ker v Makedoniji ni veliko legalnih stavnic. Stavnice sta dve zelo privlačni možnosti zaradi višjih kvot, širših stavnih trgov in večjih bonusov.

Zgodovina stav v e-igrah v Makedoniji
Ešport danes v Makedoniji

Ešport danes v Makedoniji

V zadnjih letih se je stavni trg v Severni Makedoniji ponovno začel hitro širiti. Leta 2013 je država, nekdanja Makedonija, prvič legalizirala internetne igre na srečo. Vendar to kaže, da je pravni vidik sektorja v državi še relativno nov.

Igre na srečo v e-športu so zdaj dovoljene in urejene v Severni Makedoniji od leta 2021. Pred letom 2014 stavnicam na e-šport ni bilo treba imeti licenc. Vendar se je od takrat število podjetij povečalo in zdaj ponujajo storitve stav.

Igre na srečo v e-športu so v Makedoniji sorazmerno nizko obdavčene. Natančneje, vsi zaslužki, ki presegajo 5.000 MKD pri obeh licenciranih operaterjih, so obdavčeni z 10-odstotnim davkom. Zato mnogi igralci stavijo pri tujih, neregistriranih stavnicah, da bi se izognili plačilu davkov.

Igralci se nimajo česa bati, ko jih skrbi, da imajo lahko stave na športnih stavnicah v tujini neugodne učinke. Čeprav je vlada leta 2014 nameravala stavnicam brez licence prepovedati uporabo ponudnikov internetnih storitev, proti njim ali stavnikom, ki so jih uporabljali, ni bilo nobenih konkretnih ukrepov.

Ešport danes v Makedoniji
Prihodnost videoiger Betting Macedonia Market

Prihodnost videoiger Betting Macedonia Market

Igralci v Makedoniji lahko izberejo katero koli stavnico, ki jo želijo uporabiti, saj so spletne igre na srečo tam dovoljene. Odprava državnega monopola pa bi bila eden od načinov za spremembo trenutnega okolja.

Posledično bi se povečali davčni prihodki, povečala bi se tudi raven konkurence. Makedonija je prijazna država z vidika spletnih stav. A kaj bo prinesla prihodnost, bomo še videli.

Kaj se je v zgodovini spremenilo v današnji čas?

V Makedoniji so športne stave zelo priljubljena vrsta iger na srečo, zlasti za nogometne igre. Poleg tega je v Makedoniji mogoče najti zakonite in priljubljene spletne športne stavnice. Vendar je igra podvržena monopolu, ki stavim postavlja omejitve. Posledično ljudje radi uporabljajo bolj globalne platforme, ki ponujajo boljše možnosti, kot je več športa in enormnejše kvote.

Ministrstvo za finance je pristojno za izdajo dovoljenj za igre na srečo. Zato morajo igralci stopiti v stik z njimi, ko želijo začeti s kakršnim koli igralniškim poslom v Makedoniji. Imajo angleško različico svoje spletne strani. Zakon o inšpekcijskem nadzoru ureja ureditev in inšpekcijo licenc.

Če imajo statutarni sklad vsaj 450.000 EUR, lahko zaprosijo za dovoljenje za manjše igralne salone, ki ponujajo igralne avtomate ali video avtomate. Številna mesta po vsej državi so dom več teh podjetij. Poleg tega lahko Makedonci igrajo na različnih offshore spletna mesta za stave na esports ki jih sprejema z odprtimi rokami.

Prihodnost videoiger Betting Macedonia Market
Ali so E-športne stavnice zakonite v Makedoniji?

Ali so E-športne stavnice zakonite v Makedoniji?

V Makedoniji so igre na srečo popolnoma dovoljene. Makedoncem je dovoljeno zakonito staviti na spletu ali v eni od pooblaščenih igralnic po vsej državi, v skladu z državnimi zakoni o igrah na srečo. Tako offline kot online prostori v Makedoniji so predmet regulativnega nadzora Ministrstva za finance.

Makedonski zakoni o spletnih stavah so nekoliko zapleteni. Operaterji morajo na primer sodelovati z vlado pri zagotavljanju storitev internetnih iger na srečo v državi. Poleg tega mora imeti država vsaj 51 odstotkov delnic partnerstva.

Ali so E-športne stavnice zakonite v Makedoniji?
Zakonodaja o e-športu v Makedoniji

Zakonodaja o e-športu v Makedoniji

Čeprav podjetja niso predmet državne regulacije, država ni naredila ničesar, da bi jim preprečila izkoriščanje lokalnega trga. Prav tako bi bilo koristno omeniti, da vlada Makedonije svojim državljanom ni nikoli zaračunala davkov za uporabo spletnih mest za igre na srečo zunaj države.

V Makedoniji so dovoljene vse oblike iger na srečo. Zakon o igrah na srečo in zabavnih igrah, objavljen v Uradnem listu dne 5. julija 2017, velja za primarni regulativni dokument za vse oblike iger na srečo v Makedoniji. Ta statut s tem izjavlja, da so v Makedoniji dovoljene vse oblike iger na srečo, brez povezave in na spletu.

Ministrstvo za finance je državna regulatorna agencija za dejavnosti na kopnem. Poleg tega ista organizacija nadzira, kako industrija spletnih iger na srečo deluje zakonito. Vendar je vlada Republike Makedonije priznani organ, ki licencira vse kopenske in internetne športne stavnice ter druge igralnice, ki delujejo v državi.

Prav tako je mladoletnim igralcem na srečo prepovedano sodelovanje pri igrah na srečo po makedonskih igralniških pravilih.

Zakonodaja o e-športu v Makedoniji
Zakoni o stavah v Makedoniji

Zakoni o stavah v Makedoniji

Zakon o igrah na srečo in zabavnih igrah, ki je začel veljati leta 2011, zdaj ureja igralništvo v Makedoniji. V skladu z zakonom je za naslednje oblike iger na srečo potrebna licenca: športne stave, loterije, igralniške igre, igralni avtomati, loto in instant loterija.

Razvoj igralnih dvoran in stavnic, kot tudi stavnice, licenciranje in promocija poštenega in odgovornega igranja na srečo so zajeti v makedonskih predpisih o igrah na srečo. Čeprav so spletne igre na srečo postale zelo priljubljene, pravila, ki jih urejajo, niso povsem pravilna, vendar jih vlada preučuje.

Zakoni o stavah v Makedoniji
Najljubše e-športne igre makedonskih igralcev za stave

Najljubše e-športne igre makedonskih igralcev za stave

Gonilna elementa e-športa sta dostopnost in globalna privlačnost. Enako lahko rečemo za industrijo stav na e-šport, ki sprejema pravi denar. Ko je pred približno desetimi leti postal priljubljen, je sprožil veliko razprav in povzročil nove valove zakonov in predpisov po vsem svetu.

Counter-Strike: Globalna ofenziva

Globalno, CS: GO stave je v porastu, saj zdaj praktično vse najboljše stavnice na e-šport vključujejo ta e-šport kot osrednji del svojega izbora. Skoraj povsod po svetu se igrajo igre v različnih ligah in na različnih stopnjah sposobnosti. Nobenega dvoma ni, da vas čaka ogromno razburjenja, ko poskušate staviti na igre, saj obstaja toliko različnih možnosti, med katerimi lahko izbirate.

Najbolj igrana ešportna igra v Makedoniji je Counter-Strike, ki jo igrajo lokalne profesionalne ekipe. Predstavlja jo ena ekipa, ki je domov odnesla 0 dolarjev v gotovini. Najbolj priljubljena igra v tej regiji je tudi Counter-Strike, če upoštevamo samo posamezne makedonske igralce. 2 igralca tekmujeta v tej zvrsti e-športa in sta skupaj zaslužila 52.938 $ nagrad.

Dota 2

Dota 2 stavna mesta imajo široko paleto možnosti. Te stavnice e-športa pokrivajo igralce, ne glede na to, ali imajo radi denarno linijo, okrogle vsote, zmagovalce ali druge pripomočke. Poleg tega lahko uporabniki stavijo pravi denar na Dota 2 iz udobja svojega doma. Zahvaljujoč naprednim mobilnim stavnim ekosistemom lahko igralci stavijo na enega najbolj priljubljenih e-športov na svetu, kjer koli že so.

Igra je postala izjemen uspeh; enako velja za njegovo esports skupnost. Oba sektorja povezuje trg stav, ki tako kot nagradni skladi za mednarodne turnirje rastejo iz leta v leto.

Ena izmed najbolj priljubljenih spletnih niš e-športnih stavnic so in bodo še naprej stave Dota 2. Tako kot slava in bogastvo njegovega glavnega letnega dogodka, Mednarodna, ima precejšnjo spletno prisotnost. Najbolj znana makedonska igralca Dota 2 sta Martin "Saksa" Sazdov in Erhan Jajovski.

Druge razširjene video igre

Več igralcev iger pogosto igra rFactor 2, PUBG in League of Legends. Vsak esport stavnik bo imel te igre na voljo. Preden se odločijo, kam bodo stavili, morajo igralci opraviti ustrezno raziskavo, saj lahko vsaka stavnica ponudi različne trge in kvote.

Najljubše e-športne igre makedonskih igralcev za stave
Načini plačila stav na e-šport v Makedoniji

Načini plačila stav na e-šport v Makedoniji

Debetne in kreditne kartice so najpogosteje uporabljeni načini plačila ko gre za spletne stave na esports v Makedoniji. Ti so široko dostopni in zelo enostavni za uporabo. Pri kateri koli metodi pologa s kartico potrebujejo podatke o kartici, ki jih je treba vnesti na spletno mesto, da izvedejo polog ali dvig. Zato bo spletno mesto te podatke shranilo, da jih bo mogoče hitro znova uporabiti. Vendar si vsi ne želijo, da bi bili njihovi podatki o plačilu shranjeni na ta način.

Kot možnost plačila se lahko odločijo za uporabo ene od številnih platform e-denarnice. Ker se za dokončanje transakcije uporablja e-denarnica, spletno mesto za igre na srečo ne shrani osebnih podatkov.

Ko stranke obiščejo spletno mesto s spletnimi igrami na srečo, sledijo navodilom na zaslonu za dodajanje denarja na svoj račun prek drugega ponudnika po registraciji pri spletnih plačilnih storitvah, kot je PayPal in Skrill. Ker na spletni strani iger na srečo ni shranjenih nobenih informacij, je varnost podatkov nekoliko izboljšana.

Igralcem ni treba skrbeti za posebne možnosti plačila, ker pri stavah na tujih spletnih stavnicah v Makedoniji ni omejitev. Vendar je bolje, da transakcije izvajate prek e-denarnic, kot je npr Skrill in Neteller za hitrejše obdelave dvigov ter varnost in anonimnost.

Uporabniki lahko stavijo tudi z makedonskimi denarji v uglednih tujih športnih stavnicah. Tako vas ne skrbijo stroški pretvorbe valut. Za igralce iger, ki iščejo najboljše stavno mesto v Makedoniji, je na voljo veliko možnosti glede depozitov.

Načini plačila stav na e-šport v Makedoniji
pogosta vprašanja

pogosta vprašanja

Ali dobitki pri stavah na e-šport zahtevajo plačilo davka?

Dobitki igralcev bodo obdavčeni, ko bodo živeli v Makedoniji. Od davka bo odvisno, ali je nekdo rezident Makedonije ali ne, pa tudi kdaj bo prejel nagrado.

Vlada mora od operaterjev spletnih stavnic, ki delujejo v Makedoniji, prejemati mesečno plačilo davka v višini 0,5 odstotka. Poleg tega mora operater po zakonu odšteti 10-odstotni davek od dobitkov igralcev, preden jih izplača, če osvojijo več kot 5.000 MKD.

Ali je v Makedoniji varno staviti na e-šport?

Igranje e-športov v državi je varno, če posamezniki igrajo pri pooblaščeni spletni stavnici; internetne igre na srečo so varne. Če pogledamo njegovo licenco, lahko ugotovimo, ali je stavnica urejena.

Spletna mesta z licenco in nadzorom v evropskih državah, kot so Združeno kraljestvo, Alderney, Isle of Man in Malta, so običajno najboljša za igralce v Makedoniji. Te organizacije zaščito igralcev jemljejo resno in imajo stroge standarde, ki jih morajo upoštevati operaterji.

Katere oblike plačila sprejemajo stavnice e-športov v Makedoniji?

Ko gre za stave na video igre, je bančništvo bistvenega pomena. Zelo priporočljivo je, da kot igralec izberete vrhunsko spletno stavnico esports v Makedoniji, ki ponuja različne možnosti plačila, dostopne v državi. Za Makedonce so najbolj praktične metode Visa, MasterCard, Maestro in e-denarnice, kot je Skrill. Vse najboljše stavnice e-športa sprejemajo te možnosti plačila in evro, ki je alternativa lokalni valuti.

pogosta vprašanja