Združeno kraljestvo

Ljubitelji ešporta uporabljajo duhovitost in pogum, da igrajo na zmagovalce v akcijah stav na esport v Združenem kraljestvu z visokimi vložki. Stave na e-šport v Združenem kraljestvu (Združeno kraljestvo) niso samo zakonite; je zelo priljubljena med ljubitelji športa. Pravzaprav nekatere največje blagovne znamke v igralni industriji skačejo na vozišču, saj e-športne stave v Združenem kraljestvu rastejo v dosegu in priljubljenosti.

Z veliko tržno vrednostjo so stave na ešport v Združenem kraljestvu še naprej deležne pozornosti velikih podjetij in igralcev iger. Od League of Legends do Dote 2, ešportne igre privabljajo pomembne baze oboževalcev, fenomenalno rast in rekordne nagradne sklade na turnirjih.

Združeno kraljestvo
Stavne strani v Združenem kraljestvu

Stavne strani v Združenem kraljestvu

Blaznost glede tega, kdo bo zmagal na velikih mednarodnih tekmovanjih, sproži rast ešporta in spodbuja željo po vključitvi stav na trg. Tukaj je nekaj britanskih spletnih mest za ešport, ki postajajo vse bolj priljubljena v Združenem kraljestvu

Spreadex

Spreadex z 10 odstotki trga stav za razpršene stave ponuja ljubiteljem e-športnih stav v Združenem kraljestvu vrsto ugodnosti pri stavah za eSports Gaming v živo.

Virgin Bet

Prilagodljivost plačil loči to stavno stran od množice. Ponuja široko paleto možnosti plačila, vključno s PayPal za tiste, ki imajo raje priljubljeno digitalno denarnico.

QuinnBet

QuinnBet je priljubljena izbira med Britanci, ki se odločijo staviti na e-šport, saj ponuja odlično pretočno predvajanje v živo za stotine e-športnih stavnih dogodkov v Združenem kraljestvu.

Z uporabo licenciranih spletnih stavnic lahko Britanci zakonito stavijo. Spletna mesta za e-šport, namenjena igram na srečo, se osredotočajo na video igre, da si zagotovijo pomemben tržni delež v nenehno rastoči in razvijajoči se industriji. V Združenem kraljestvu se britanska industrija stav na esport še naprej povečuje za 8,5 odstotka letno, ustvarja več kot 1200 delovnih mest in prispeva 12 milijonov funtov vrednosti v gospodarstvo.

Zaradi pozitivnega učinka Britanci promovirajo spletna mesta za ešportne stave v Združenem kraljestvu na vseh ravneh. Od tehnološkega napredka do regulativne stabilnosti ima rastoča industrija ešporta v Združenem kraljestvu veliko podpore podjetij in vlade, ki ji pomaga doseči svoj največji potencial, ko se trg razvija od skromnih začetkov do močnega sodelovanja oboževalcev.

Stavne strani v Združenem kraljestvu
Zgodovina stav na e-šport v Združenem kraljestvu

Zgodovina stav na e-šport v Združenem kraljestvu

Esports je prehodil dolgo pot od turnirjev Space Invaders v 80. letih do nedavnega prodora ESPN na trg. V samo nekaj desetletjih je industrija prerasla v trg, vreden več milijard funtov. Že v 70. letih prejšnjega stoletja je tekmovalni ešport osvojil domišljijo igralcev. Od tenisa do vesoljskih vojn so prejšnje igre pritegnile veliko zanimanje udeležencev na turnirjih. Leta 1981 je bil ustanovljen prvi svetovni rekorder, Twin Galaxies, ki je sledil rezultatom igralcev v priljubljenih video igrah.

Do 90. let prejšnjega stoletja so bile konzolne igre divje med navdušenci, ki so bili potopljeni v bojevanje in video zabavo v prvoosebnih streljanjih. Razvijajoča se tehnologija je revolucionirala igranje in odprla oddaljeno skupinsko igranje prek lokalnih omrežij (LAN).

Leta 1997 so organizatorji ustanovili profesionalno kiberatletsko ligo in igralci ešporta so uživali vse večjo priljubljenost, nekateri pa so z igranjem in promocijami zaslužili znatne vsote denarja. Johnathan "Fatal1ty" Wendel je eden od pionirjev, ki naj bi v svoji igralni karieri potegnil več kot pol milijona.

Zgodnji uspehi so postavili temelje za to, da bo priljubljenost e-športnih stav v Združenem kraljestvu v prihodnjih letih močno narasla. Leta 1999 se je Counter-Strike predstavil in postal priljubljen po vsem svetu. Do leta 2000 so igralci Xbox igrali drug proti drugemu na Halo 2, predhodnici drugih priljubljenih video iger prvoosebnih strelskih iger, kot je Call of Duty.

Nedavno

Z igralci iger, ki igrajo na daljavo s prijatelji in neznanci na spletu, industrija še naprej raste. Pravzaprav univerze v Združenem kraljestvu vključujejo ešport v učni načrt. Evolucija e-športa v izobraževanje je povzročila uvedbo tečajev na ravni fakultete, poklicnega usposabljanja in ekipnih tekmovanj.

V zadnjem času se je ogromna rast e-športnih stav v Združenem kraljestvu prelila v tradicionalne medije, ugledne publikacije pa pokrivajo tekmovanja in predvajajo programe e-športa v velikih omrežjih. Britanski trg e-športnih stavnic je prešel v običajno življenje.

V zadnjih nekaj letih je industrija stav na ešport v Združenem kraljestvu močno rasla in še naprej cveti. Z večjo pokritostjo v večjih publikacijah, ki se predvajajo na množičnih omrežjih, kot je ESPN, je esport naredil svoj vpliv in prehaja v mainstream. S pričakovanim prihodkom v višini skoraj 6 milijard dolarjev do leta 2027 s samo 776 milijoni dolarjev pred desetletjem globalna rast kaže, kako vpliven postaja trg za prihodnje generacije.

Prihodnost

Ker industrija stav na esport v Združenem kraljestvu še naprej privablja oboževalce, je prihodnost obetavna. Pravzaprav je svetovno prvenstvo Legends leta 2021 pritegnilo skoraj toliko gledalcev kot Superbowl. Strokovnjaki predvidevajo, da bo do leta 2023 trg dosegel 15-odstotno letno stopnjo rasti. V Združenem kraljestvu bodo spletna mesta za stave na esport v Združenem kraljestvu sprožila eksponentno rast v kreativni in digitalni industriji, kar bo predstavljalo 8 odstotkov svetovnega trga stav na esport v Združenem kraljestvu.

Izjemna rast pri stavnicah prinaša znatne prihodke oboževalcem, ki si želijo dodati še več navdušenja igranju in gledanosti. Globalne blagovne znamke prinašajo legitimnost trgu. Levi, Marvel Entertainment in Red Bull na primer vlagajo milijone v sponzoriranje ekip in turnirjev.

S skoraj 460 milijoni globalnih in pričakovanim povečanjem na skoraj 650 milijonov do leta 2023 priljubljeni igralci ešporta privabljajo baze oboževalcev, ki želijo staviti denar na pogoste individualne in ekipne zmagovalce.

Stave imajo vrsto možnosti stav. Od preprostih stav na tekmo do bolj zapletenih stav se lahko igralci na srečo odločijo za kombiniranje številnih stav ali stave na kupon za zbiranje, kar je bolj tvegano. Bolj specifične možnosti stav omogočajo igralcem, da stavijo, kateri igralec ekipe registrira največje število ubojev ali zmaga na zemljevidu v Counter Strike-Global Offensive. Opazovanje tekem v živo pomaga stavam pri izbiri stav za stave v igri.

Ker trg stav ostaja v koraku s široko priljubljenostjo e-športa, si regulatorji prizadevajo zagotoviti varnost za milijone Britancev, ki stavijo na e-športne igre.

Zgodovina stav na e-šport v Združenem kraljestvu
Ali so igralnice zakonite v Združenem kraljestvu?

Ali so igralnice zakonite v Združenem kraljestvu?

Stave v Združenem kraljestvu morajo pregledati licenco stavnice, da zagotovijo, da deluje zakonito. Spletno mesto običajno večinoma prikazuje informacije o svoji igralni licenci na domači strani in razdelku za pomoč. Da bi zagotovili, da igralec stavi zakonito, je ključnega pomena, da poiščete podatke o licenci, preden odprete spletni račun pri določeni športni stavnici v Združenem kraljestvu.

Ker so stave na e-šport v zgodnji fazi v primerjavi z drugimi športnimi stavami, kot so konjske dirke, številna spletna mesta ponujajo spletna mesta za ešportne stave v Združenem kraljestvu brez pridobitve ustrezne licence za delovanje.

zakoni

Da bi ustanova ponujala stave na e-šport v Združenem kraljestvu, morajo njeni upravitelji pridobiti licenco British Gambling Commission. Od leta 2005 zakon o igrah na srečo ureja komercialne stave v Združenem kraljestvu, vključno z loteriji. Če stava ne more najti informacij o licenci, naj razišče druge igralniške ustanove ešporta, ki imajo ustrezno licenco in delujejo zakonito.

Komisija ima stroge zahteve za odobritev. Ustanove morajo dokazati, da ne manipulirajo s kvotami tekem, da bi zagotovile poštene stave za udeležence. Stave z lastnino športnih stavnic, kot so avatarji, so prepovedane. Uporaba zakonitega plačilnega sredstva zagotavlja, da hiša ne izkoristi stava.

Objekti z licenco morajo preveriti identifikacijo igralca z identifikacijo, ki jo je izdal državni organ, kot je potni list ali vozniško dovoljenje. Identifikacija mladoletnikom preprečuje sodelovanje pri igrah na srečo in ščiti igralce pred goljufi.

Ali so igralnice zakonite v Združenem kraljestvu?
Najljubše igre igralcev Združenega kraljestva

Najljubše igre igralcev Združenega kraljestva

Z leti so se ešportne igre še naprej razvijale. Od leta 2010 spletne bojne igre za več igralcev privabljajo milijone sledilcev. S tem, ko soigralci pomerijo dve ekipi s petimi igralci, soigralci uporabljajo strategijo, spretnost in elemente igre, da premagajo nasprotnika. Vsak igralec nadzira lik, ki postane močnejši, sodeluje s člani ekipe in poskuša premagati sovražnika.

Od League of Legends do Dote 2, bitke za več igralcev so vse bolj priljubljene. Z več kot 115 milijoni registriranih računov igralcev je League of Legends vodilni v igrah. Dota 2 je do leta 2019 uživala tudi precejšnjo priljubljenost z mednarodnim nagradnim skladom, ki je znašal več kot 34 milijonov dolarjev, v primerjavi z nagradnim skladom lige 6 milijonov dolarjev.

Dodatne igre, ki so priljubljene v Združenem kraljestvu, vključujejo CS:GO, Rocket League, Fortnite, Overwatch in Valorant. Posamezno in skupaj te igre vplivajo na način, kako igralci sodelujejo drug z drugim, in spodbujajo že priljubljen trg, tako da privabljajo milijone sponzorjev in denarnih nagrad velikih korporacij.

Ker ekipe in organizatorji ešporta upravljajo močne in rastoče internetne skupnosti, postaja digitalno pretakanje prek YouTuba, Twitcha in drugih platform najbolj priljubljene metode distribucije za ešportna tekmovanja. S skoraj 5 milijardami rednih uporabnikov interneta in več kot 50 milijardami trga spletnih iger na srečo tekmovanja v ešportu še niso dosegla celotnega dosega, prihodkov in vpliva Združenega kraljestva.

Najljubše igre igralcev Združenega kraljestva
Načini plačila v Združenem kraljestvu

Načini plačila v Združenem kraljestvu

Ker več stavnikov sodeluje pri stavah na e-šport v Združenem kraljestvu, zanesljivi načini plačila ponujajo možnosti za financiranje računov športnih stav. Tukaj je nekaj možnosti, ki jih spletna mesta za ešportne stave v Združenem kraljestvu ponujajo igralcem, ki dajejo digitalne stave.

Kreditne kartice

MasterCard in Visa sta zelo cenjeni blagovni znamki, ki obe ponujata varne možnosti plačila. Stavnice v Združenem kraljestvu zaradi dokazane varnosti in udobja za stranke omogočajo pokroviteljem, da položijo depozite s kreditnimi in debetnimi karticami. Globalni varnostni ukrepi zagotavljajo, da so igralci zaščiteni pri polaganju sredstev za stave na e-šport v Združenem kraljestvu.

Neteller

Neteller je priljubljena e-denarnica, ki jo e-športne ustanove v Združenem kraljestvu pogosto sprejemajo za deponiranje sredstev in poravnavo dolgov za obveznosti stav. E-denarnica, znana po takojšnjih transakcijah, ponuja zavarovano in varno financiranje. S preprostim postopkom registracije lahko stave uporabljajo 22 različnih valut, ko varno položijo denar za stave.

Skrill

Skrill je e-denarnica, ki je priljubljena zaradi svojih robustnih varnostnih funkcij in enostavne uporabe. Stave privlačijo tudi razumne pristojbine platforme, ki uporabnikom zagotavljajo poceni in brezplačne storitve. V skladu s strogimi predpisi Urada za finančno ravnanje, e-denarnica Skrill pomaga ljubiteljem e-športa varno staviti denar na spletu.

PayPal

Mednarodno priznana blagovna znamka PayPal Britancem ponuja enako udobje in funkcije, zaradi katerih je e-denarnica postala svetovno priljubljena. Medtem ko nekateri igralci morda raje uporabljajo kreditne kartice, PayPal ponuja stavam varen način uporabe kreditne kartice, ne da bi jo posredovali spletnemu mestu za ešportne stave v Združenem kraljestvu. Stave se registrirajo za PayPal tako, da platformi zagotovijo informacije za preverjanje identitete.

Načini plačila v Združenem kraljestvu
Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Ljubitelji ešporta in stava iščejo odgovore, kje in kako staviti. Tukaj so odgovori na nekaj pogosto zastavljenih vprašanj. Izbira stavnice in deponiranje sredstev je prvi korak za stavnike, ki se odločijo za sodelovanje pri stavah na ešport, enem najhitreje rastočih trgov na svetu.

Kaj so stave na e-šport?

Ker je ešport trg, vreden več milijard dolarjev, njegova priljubljenost vsak dan raste. Igralci na srečo se pridružujejo vrstam ljubiteljev ešporta. Profesionalni igralci se borijo drug proti drugemu, da bi osvojili milijone nagrad, ki so na voljo letno.

Hkrati pa stavijo na to, kateri igralec ali ekipa ima najboljšo mentalno ostrino in strokovno znanje igre, da prevlada. Z uporabo digitalne denarnice igralci stavijo denarne stave na e-športne ekipe in posamezne igralce. Če je hazarder natančen, lahko prejme izplačilo glede na kvote, ki so na voljo v času stave.

Kako izbrati stavnico?

Raziskovanje licenciranih stavnic je najboljši način za izbiro spletne stavnice. Večina športnih stavnic bo ponudila privlačne spodbude za registracijo novih stav. V Združenem kraljestvu morajo stavnice pokazati dokazilo o licenci. Pozorno preberite pogoje, kvote in promocije spletnega mesta. Primerjajte različna spletna mesta, medtem ko pozorno prebirate spletne ocene.

Omejitve veljajo za določene promocije. Za stavnike, ki ne berejo drobnega tiska, je običajno, da napačno razumejo pogoje, povezane z bonusi in spodbudami. Objekti z licenco bodo bolj verjetno upoštevali uveljavljene zakone, pravila in smernice. Pred deponiranjem sredstev se prepričajte, da ima stavnica licenco.

Ali je varno položiti denar pri stavnici e-športa?

Nelicencirane stavnice niso varne. Preverite, ali ima spletno mesto licenco britanske komisije za igre na srečo. Komisija pri odobritvi igralniških obratov upošteva stroge predpise. Licenčna platforma bo krepko prikazala dokazilo o licenci na domači strani. Če niste prepričani, se lahko stava obrne na Komisijo, da potrdi, ali posel e-športnih stav v Združenem kraljestvu zakonito deluje.

Ali igranje na srečo v e-športih povzroča odvisnost?

Kot vse igre na srečo, strokovnjaki priporočajo, da se udeleženci, ki stavijo na ešportne tekme, ekipe, igralce in izide, odločijo za samostojno spremljanje vedenja pri stavah. Prepoznajte opozorilne znake prekomernega igranja na srečo, vključno z nezmožnostjo prenehanja z igrami na srečo ali stavljanjem več, kot si igralec lahko privošči. Licenčna spletna mesta za esport v Združenem kraljestvu lahko obiskovalcem ponudijo informacije o organizacijah, ki pomagajo težavnim igralcem.

Pogosta vprašanja