Novice

October 27, 2023

Evolucija igre Clash Royale: posodobitve, e-športi in rast

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Clash Royale, ki ga je leta 2016 izdal finski razvijalec Supercell, je bil revolucionaren naslov v industriji mobilnih iger. Ponujal je žanrsko določljivo igralno izkušnjo, ki je bila enostavna za igranje in zelo tekmovalna.

Evolucija igre Clash Royale: posodobitve, e-športi in rast

Vzpon igre Clash Royale

Ni presenetljivo, da je Clash Royale hitro pridobil na priljubljenosti, leta 2018 so poročali o 50 milijonih dnevnih aktivnih uporabnikov. Vendar pa pet let pozneje obstajajo pomisleki glede trenutnega stanja igre.

Trenutno stanje igre Clash Royale

Čeprav natančno število aktivnih igralcev ni javno znano, poročila kažejo, da ima Clash Royale še vedno več kot milijon uporabnikov. Vendar pa ni na enaki stopnji priljubljenosti kot leta 2018.

Kontroverzne posodobitve

Eden od dejavnikov, ki je razočaral bazo igralcev, so nedavne posodobitve igre. 'Posodobitev za poražence' aprila 2023 je bila deležna precejšnjih kritik, ker je naredila igro bolj plačano za zmago in odstranila funkcije iz priljubljenega načina 2v2. Namen te posodobitve je bil povečati število igralcev na poti trofeje, vendar je morda prispevala k zmanjšanju baze igralcev.

Vpliv posodobitev

Medtem ko so bili veterani zelo kritični do posodobitve, morda ni bistveno vplivala na brezplačne igralce, ki predstavljajo večino baze igralcev.

Ešportna scena

Ešportna scena igre Clash Royale omogoča vpogled v trenutno stanje igre. Leta 2018 je svetovni finale lige Clash Royale dosegel najvišjo gledanost 361.849, kar kaže na močno rast igre. Vendar pa je med letoma 2018 in 2020 število gledalcev hitro upadalo. Ta upad je mogoče pripisati zaprtemu franšiznemu ekosistemu e-športa za Clash Royale, ki je omejil sodelovanje ekip.

Vrnitev odprtega ekosistema

Na srečo je Supercell leta 2021 ponovno uvedel sistem odprt za vse, kar je omogočilo več ekipam, da sodelujejo v ligi Clash Royale. Posledično je število gledalcev v zadnjih dveh letih pokazalo rast, pri čemer je izdaja leta 2022 dosegla najvišjo gledanost 228.000 in povprečno gledanost 58.000.

Zaključek

Čeprav Clash Royale morda ni tako priljubljen, kot je bil leta 2018, še vedno ohranja močno in zvesto bazo igralcev. Nedavne posodobitve in spremembe so imele mešane učinke na igro, vendar je vrnitev odprtega ekosistema esports pokazala obetajoče znake rasti. Ali Clash Royale umira ali ne, je subjektivno, vendar je jasno, da ima igra še naprej predane privržence.

Preberite tudi: Kako pridobiti trgovalne žetone v igri Clash Royale

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice