Vodnik po stavnih kvotah za e-šport

Recimo, da nameravate začeti staviti na svoje najljubše e-športne igre, razumevanje delovanja kvot bo predpogoj za uspešne stave. Nesmiselno bi bilo staviti na igre, ne da bi razmislili, katera ima večje možnosti za zmago. Toda včasih je morda nemogoče določiti, katera ekipa ima večjo verjetnost za zmago. Tukaj nastopijo kvote.

Stavnice uporabljajo kvote, da predstavijo verjetnost, da se dogodek zgodi. Kvote tudi pomagajo stavnikom določiti igre z večjo verjetnostjo zmage. Ko boljši stavijo na ekipe, ki rade zmagujejo, lahko določijo svoje potencialne dobitke.

Stave CSGO so dandanes precej priljubljene. Eden glavnih razlogov, zakaj so stave csgo tako priljubljene, je ta, da je sama igra zelo priljubljena. CSGO ima tudi ogromno esports sceno z norim hype in nagradnimi skladi, ki redno presegajo pol milijona dolarjev. Tekmovanja CS: GO so nekateri najbolj vznemirljivi športni dogodki in ljudje radi stavijo nanje.

Prikaži več

Ko govorimo o prvoosebnih streljačinah, je verjetno prva igra, ki nam pride na misel Call of Duty. Veliko ljudi meni, da je ta esport igra pionir v prvoosebnih streljačinah. COD je tudi ena najbolj priljubljenih iger, saj na milijone igralcev z vsega sveta redno igrajo Call of Duty. Na tone več igralcev igra Call of Duty, saj vsako leto izide nova igra.

Prikaži več

V zadnjih nekaj letih se je močno povečalo število ljudi, ki so se začeli ukvarjati s stavami za igre esports, kot je League of Legends. Eden večjih dejavnikov k temu je bilo zaprtje rednih športnih dogodkov zaradi covida 19.

Prikaži več

Dota 2 je verjetno najbolj priljubljena esports igra z več milijoni aktivnih igralcev. Poleg teh aktivnih igralcev obstaja ogromno drugih ljudi, ki so bili redni igralci Dote 2, zdaj pa gledajo samo ešportne dogodke za Doto. Ljudje iz obeh skupnosti se začenjajo ukvarjati s stavami na e-šport zaradi tega, kako vznemirljive so.

Prikaži več

Če že nekaj časa igrate video igre ali ste seznanjeni s športnimi simulacijskimi video igrami, potem verjetno veste, kaj je FIFA. FIFA je nedvomno najbolj priljubljena športna simulacijska igra, saj jo redno igra več sto tisoč igralcev.

Prikaži več

Valorant je začel z eno najboljših tržnih strategij, kar jih je kdo kdaj videl. Bila je tako uspešna, da je igro začelo igrati na milijone igralcev, še preden je prišla iz beta faze. Hitro naprej do danes je baza igralcev za Valorant še vedno močna. Igra ima tudi ogromno e-športno sceno z velikimi dogodki vsako leto.

Prikaži več

Če že vse življenje igrate igre FPS, verjetno še niste slišali za to igro. Vendar bi bili presenečeni, ko bi slišali, da je Age of Empires zelo priljubljena video igra. Age of Empires ima tudi svojo lastno esport sceno, kjer se redno odvijajo ešportni dogodki.

Prikaži več

Predstavitev Rainbos Six Siege ni bila tako dobra, milo rečeno. Vendar se je igra od lansiranja precej spremenila. Uspelo mu je pridobiti na tone oprijema. Zdaj je prišlo do točke, ko obstaja ogromna ešportna scena, posvečena R6.

Prikaži več
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter

Vse, kar morate vedeti o stavnih kvotah za e-šport

Vendar vam ni treba skrbeti, če se počutite zmedeni. Ta vodnik vam bo pomagal razumeti, kako delujejo stavne kvote za e-šport, da boste lahko pri stavah sprejeli informirano odločitev.

Z igranjem e-športov, ki postaja priljubljeno, morajo igralci razumeti, kako staviti na različne ekipe. Vendar bi bile uspešne stave možne le, če bi poznali nekaj nasvetov za stave na e-šport. Eden najbolj kritičnih nasvetov je razumevanje delovanja stavnih kvot za e-šport.

Stavne kvote za e-šport pomagajo boljšim določiti dogodke, za katere obstaja velika verjetnost, da se bodo zgodili. Tukaj imate dve igri z dvema možnima dogodkoma po igranju. Stvar je v tem, da bo ena ekipa zmagala, medtem ko bo druga izgubila. Medtem ko lahko obe ekipi zmagata tekmo, obstaja ena, ki ima večje možnosti za zmago.

Kako se izračunajo kvote za esports?

Ešportne stavnice za izračun kvot med drugim uporabljajo različne dejavnike, kot so zgodovina ekip, oblika, razpoložljivi znaki.

Vsekakor pa preberite več nasvetov za stave na e-šport, da se naučite uporabljati kvote za uspešne stave. Če je mogoče, obiščite druga spletna mesta za stave na esport in si oglejte kvote, ki so jih dale ekipam, ki jih želite staviti.

Nakupovanje po vrstici vam bo pomagalo vedeti, kaj druge stavnice napovedujejo o igri, in te informacije lahko uporabite za uspešne stave. Iščete lahko tudi linijsko trgovino stavna mesta za esports ki vam bo ponudil najboljša izplačila, če zmagate. Ugotovimo zdaj, kako delujejo stavne kvote za e-šport.

Razložene stavne kvote za e-šport

Kako delujejo stavne kvote za e-šport?

Ko stavite na igre e-športa, vam lahko pogled na kvote pomaga s koristnimi informacijami. Stavne kvote se zanašajo na verjetnost, da se določi, katera ekipa bo verjetno zmagala.

Če so kvote naklonjene izidu določene ekipe, ima ekipa veliko verjetnost za zmago. Po drugi strani pa, če kvote niso naklonjene izidu ekipe, ima ekipa majhno verjetnost zmage.

Na primer, s številkami lahko določimo verjetnost zmage ekipe. Recimo, da imate dve ekipi, A in B, pri čemer ima ekipa A kvoto 1/2, ekipa B pa kvoto 2/1.

Pri stavah boste vedeli, da ima ekipa A večjo verjetnost za zmago kot ekipa B. Ekipa A ima 66,7-odstotno verjetnost za zmago, medtem ko ima ekipa B 33,3-odstotno verjetnost za zmago. Vendar pa bodo na znesek, ki ga boste osvojili, ko stavite na zmago določene ekipe, močno vplivale kvote.

Stavnice izkoriščajo stavnike, ki jih ne zanima preveč, kako kvote pomagajo pri določanju verjetnosti. Vaša najljubša ekipa bi lahko bila slabša, zato bi bila stava na njihovo zmago prednost za stavnice. Verjetno je, da ima vaša ekipa veliko možnosti, da izgubi kot zmaga. Nadalje bomo razpravljali o tem, kako brati in razumeti kvote, da boste lahko pametno stavili.

Vrste kvot za e-šport

Ko se pridružite spletnim mestom za stave na e-šport, boste verjetno naleteli na kvote, prikazane v različnih oblikah. Regija in priljubljenost kvot bosta določali te oblike. Na primer, večina stavnic bo svoje kvote prikazala v treh različnih oblikah. Ti trije formati so:

  • Decimalne kvote
  • Delne kvote
  • Ameriške kvote

Večina stavnic raje uporablja decimalne kvote ker jih stavniki zlahka razumejo v večini delov sveta. Vendar stavna mesta v Združenem kraljestvu in ZDA ne uporabljajo decimalnih kvot. Če ste iz druge regije in obiščete ZDA ali Združeno kraljestvo, se boste morali seznaniti z njihovimi stavnimi kvotami, da boste lahko stavili.

Ulomek kvote najstarejši način prikaza kvot. Kvote z ulomki so bile uporabljene pri igrah na konjske dirke in so še vedno priljubljene v Združenem kraljestvu in na Irskem. Pri uporabi ulomkov kvot za stave v igrah e-športa bosta imeli ekipi različne ulomke, ki predstavljajo verjetnosti zmage. Morate dobro izračunati, da poznate svojo najljubšo ekipo in zmagate, če stavite nanjo.

Ameriške kvote obstajati v Amerika, včasih pa jih boste morda našli v uporabi v Kanadi. Morda vas bodo ameriške kvote zmedle, še posebej, če prihajate iz drugih regij. Ko pa boste razumeli, kako delujejo, boste morda presenečeni, ko ugotovite, da so najlažji za uporabo.

Ugotovimo zdaj, kako brati in razumeti tri formate stav za e-šport. Naučili se boste tudi uporabljati kvote za določanje najljubših ekip in znesek zmage po stavah.

Kako brati stavne kvote za e-šport

Kaj so decimalne kvote?

Ko za stavo uporabljate decimalne kvote, morate znesek, ki ga stavite (vložek), pomnožiti s kvoto. Recimo tvoja najljubša ekipa Kvota A je prikazana kot 2,1. Ko stavite na zmago ekipe A z vložkom 10 $, bo vaše skupno izplačilo 21 $.

Svojo verjetnost zmage lahko izračunate tako, da izračunate odstotek obeh ekip. Odstotek lahko dobite tako, da ena delite s kvoto ekipe, ki jo pomnožite s 100. Za ekipo A je odstotek zmage (12,1) x 100=47,6 %.

Ulomek kvote

Če ima vaša najljubša ekipa kvoto 1/2 in stavite 10 USD na zmago ekipe, bo vaše skupno izplačilo (2÷1) x 10 USD = 20 USD. Če želite najti odstotek zmag vaše najljubše ekipe, vzamete števec in ga delite s skupno vsoto števca in imenovalca ter rezultate pomnožite s 100. Na primer, odstotek zmag vaše najljubše ekipe je (1÷3) x 100=33,3 %

Kako delujejo American Odds?

Ameriške kvote imajo pozitivne ali negativne lihe številke. Na primer, vaša ekipa bi lahko imela kvote +200. To pomeni, da če stavite s 100 $, boste prejeli izplačilo v višini 200 $, ko ekipa zmaga.

Pri neugodnih kvotah prikazane številke pomenijo znesek, ki bi ga stavili, da bi osvojili 100 $. Na primer, če je imela vaša ekipa kvote -200, bo znesek za stavo 200 $ za zmago 100 $.

Kako različne kvote za e-šport delujejo glede na žanr

Ko se učite staviti na e-šport, morate razumeti, kako delujejo kvote za e-šport. Analizirajmo različne igre, da ugotovimo, kako delujejo njihove kvote.

MOBA

Igre MOBA (Multiple Online Battle Arena) imajo tri pomembne prikaze kvot. Kvote so lahko prikazane na stavnih mestih v decimalni, frakcijski ali ameriški obliki. Zagotovite si razumeti turnir in udeležence, preden oddate svoje stave.

Različni formati, uporabljeni za prikaz kvot, bodo vplivali na vaše stave. Če uporabljate ameriško različico, morate razumeti razliko med obema kvotama, ki se pojavita s pozitivnim in negativnim predznakom. Za določitev verjetnosti zmage vaše ekipe lahko uporabite tri oblike.

Battle Royale

Ko stavite na Battle Royale, morate razviti strategijo, ki vam bo pomagala zmagati. Razmislite o ekipi ali igralcu, ki je zmagal na več tekmah. Razpoložljive kvote vam bodo pomagale ugotoviti, katera ekipa ali igralec ima višji odstotek zmage. Tukaj boste našli kvote, prikazane v treh formatih – decimalni, ulomek in ameriški format.

Igre Battle Royale so CoD: Warzone in PUBG.

Če v Združenem kraljestvu stavite na Battle Royale, bodo vaše kvote prikazane v obliki ulomkov. Na primer, če stavite na a Call of Duty: Warzone tekmi bosta obe ekipi, ki igrata, imeli kvote prikazane v obliki ulomkov. Odvisno od vaše regije lahko dobite kvote prikazane tudi v decimalni ali ameriški obliki.

FPS

Prvoosebne strelske igre (FPS) imajo kvote prikazane v treh oblikah. Ko stavite na igre FPS, razmislite o iskanju iger z najboljšimi kvotami in visokim odstotkom zmag. Lahko stavite na igre FPS, kot so Battlefield, Call of Duty: Warzone, Team Fortress 2, Valorant, med številnimi drugimi.

Športne igre

Pri stavah na športne igre eSports je najbolj priljubljena igra eSports FIFA. Dobra stvar je, da če ste navdušenec nad FIFA, boste uživali pri stavah na eFIFA, saj je nenavaden prikaz podoben pravemu nogometu. Ko stavite, iščite ekipe s konkurenčnimi lastnostmi.

Ugotovili boste, da bodo kvote prikazane v treh oblikah, odvisno od vaše regije. Če želite vedeti, katera ekipa ima večje možnosti za zmago, vas bo čuden prikaz dobro vodil. Prav tako lahko izračunate znesek, ki ga boste osvojili po stavah za določeno ekipo.

RTS

Strategija v realnem času (RTS) vključuje več iger, vključno z Doba imperijev II oz Starcraft II. Prikaz kvot je odvisen od iger in regij, kjer imajo stavci dostop do njih.

Stavniki lahko najdejo kvote prikazane v decimalni, ulomki ali ameriški obliki. Človek bi se moral zelo zanimati za kvote, saj lahko pozna ekipe ali igralca z veliko verjetnostjo zmage. Kvote bodo boljšim igralcem tudi pomagale določiti izplačila v primeru, da zmaga njihov favorit.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak