Razlaga stav

Po zapisih se je prvo uradno tekmovanje v video igrah odvijalo 19. oktobra 1972. Tekma je temeljila na video igri Spacewar in je potekala na univerzi Stanford. Poimenovali so jo medgalaktične vesoljske olimpijade. Nagrada je bila enoletna naročnina na Rolling Stone, ki so jo osvojili Bruce Baumgart, Tovar in Robert E Maas.

Zgodnji e-šport je vključeval predvsem tekmovanja v arkadnih video igrah. All Japan TV Game Championship je bil med najzgodnejšimi dogodki in je potekal na Japonskem leta 1974. SEGA ga je organizirala kot marketinško ponudbo za spodbujanje prodaje in igranja video iger na Japonskem. Prvenstvo je vključevalo lokalne turnirje, ki so potekali na 300 različnih lokacijah v državi, v zadnjih eliminacijskih krogih pa se je pomerilo le 16 finalistov.

Hitro naprej so razvijalci iger v devetdesetih letih predstavili številne ešportne igre, ki so postale zelo priljubljene. Ešportni dogodki so šli tudi na splet, kar je še povečalo dostopnost dogodkov in turnirjev. To je pomenilo začetek mainstream eSports stav.

Za igro so se zanimali igralci z vsega sveta, operaterji stav pa niso oklevali ponujati različne trge stav na dogodkih eSports. Pozneje je bilo uvedeno tudi mobilno igranje iger, kar je privedlo do nadaljnjega povečanja priljubljenosti stav na ešport.

Section icon
Zakaj ljudje stavijo na ešport?

Zakaj ljudje stavijo na ešport?

Če se še niste podali na športne stave, vas verjetno skrbi, zakaj so nekateri ljudje še posebej zainteresirani za stave na e-šport. Razumljivo je, da bi stavljanje na e-šport ali računalniško igro lahko zvenelo čudno.

Ko pa odkrijete skrite nagrade, ki jih prinašajo e-športne stave, bo enostavno razumeti, zakaj igralci hitro pozdravljajo to stavno nišo. Brez odlašanja, tukaj je nekaj razlogov, zakaj se nekateri igralci naročijo na e-športne stave.

Ljudje imajo radi računalniške igre

Brez dvoma so računalniške igre postale mainstream. Glede na to dejstvo je možnost, da stavite na računalniško igro, ki vam je všeč, in potencialno nekaj dobite, nedvomno mikavna.

Razpoložljivost različnih turnirjev

S stotinami Naslovi in tekmovanja v e-športu, bodo igralci na e-šport vedno imeli na voljo prihajajoči dogodek. Čeprav nekatere stavnice morda ne pokrivajo vseh dogodkov, lahko vedno računate na spletna mesta za igre na srečo, ki se osredotočajo na e-šport.

Stave lahko spremljajo tekmo v živo

Večina spletnih mest za e-športne stave omogoča funkcije pretoka v živo in v igri. Tako lahko igralci hkrati gledajo igro in dajejo stave, zaradi česar je e-šport zagotovo privlačen.

Vedno je nekaj novega

Esports igre so kot vsaka druga programska oprema. To pomeni, da se e-šport nenehno ponovno ocenjuje in izboljšuje, zaradi česar je fascinanten tako za igralce kot za tiste, ki stavijo.

Zakaj ljudje stavijo na ešport?
Vrste stav

Vrste stav

Vrste stav, ki so na voljo igralcem e-športa, so v veliki meri odvisne od vrste igre, ki jo igrajo. na primer, CS:GO igralci lahko stavijo na število ubojev ali zastav, medtem ko FIFA igralci bodo morda morali prevesti samo svoje znanje o običajnih športih – zmagovalec tekme, zmagovalec turnirja, nad/pod in pravilen rezultat. Preden se potopite v svet e-športnih stav, se morajo stavniki seznaniti s pogostimi vrstami stav, ki so edinstvene za dogodek, na katerega stavijo.

Držite se ene esport igre

Stave samo na enega esport igra je odličen način, da kar najbolje izkoristite stave na e-šport. Znano je dejstvo, da večina stavnikov doseže najboljše rezultate, ko stavi na dogodke, ki jih predobro razumejo. Ta strategija ni priporočljiva le tistim, ki so novi v e-športu, ampak tudi bolj izkušenim igralcem na srečo, da je dobra strategija.

Čeprav se ta strategija morda sliši klišejsko, je igralcu veliko lažje pridobiti več stav na e-šport, za katerega pozna vse podrobnosti, kot nekaj, čemur komaj sledi.

Vrste stav
Najboljši vodniki za stave

Najboljši vodniki za stave

Ko nakupujete v e-športnih stavnicah, je najboljši način, da zagotovite želeno igralno izkušnjo, da preberete vodnik za stave ali primerjate različne stavnice. S pravimi vodniki za stave imate veliko možnosti, da pregledate vedno večji seznam možnosti in izberete pravo mesto za stave. Seveda bo vodnik za stave na e-šport odkril ali delil pomembne podrobnosti, ki jih potrebujejo stave na e-šport.

Kaj točno vodnik za stave ponuja igralcu e-športa? Tukaj je tisto, kar lahko vsak igralec e-športa pridobi z branjem vodnikov, preden začne s stavami na e-šport:

 • Vodniki za stave na ešport pomagajte novim igralcem, da se naučijo, kako vse deluje. Razkrivajo tudi pogoste napake pri igranju iger in najboljše prakse, kako se jim izogniti
 • Vodniki razkrivajo najboljša spletna mesta za transakcijske stave zajema ključne vidike, kot so depoziti, dvigi, omejitve transakcij in sprejete valute.
 • Vodniki pregledujejo različna mesta za stave in zagotovi kuriran seznam spletnih mest, ki ponujajo vrhunsko pokritost trgov stav na e-šport
 • Vodniki razkrivajo stavnice z najboljšimi kvotami za esports iz konkurence
 • Vodniki pomagajo novi in izkušeni igralci najdejo bonus ponudbe in druge igralne spodbude, ki so na voljo igralcem e-športa.
 • Igralcem pomagajo tudi vodniki oceniti kakovost storitev za stranke, ki jih ponuja športna stavnica.
Najboljši vodniki za stave
Kako staviti na e-šport na spletu

Kako staviti na e-šport na spletu

Stave v e-športih se nedvomno v marsičem razlikujejo od tradicionalnih športnih stav. Poleg grafičnih elementov in dejstva, da za igralnimi konzolami stojijo pravi igralci, so stave na e-šport podobne stavam na tradicionalne športe.

Kako se ukvarjate s stavami na eSports tekme? Stave in zmagovalci na eSports se ne razlikujejo od tradicionalnih stav - morate razumeti igro in biti pozorni na nasvete ali strategije za eSports, ko čakate na Lady Luck. Izberite dogodek e-športa, ki vas zanima, prednostni trg stav. V vašem najboljšem interesu je tudi, da ste pozorni na kvote, da zagotovite, da je vaša izbira prava za vas.

Za razliko od tradicionalnih stav so stave na e-šport interaktivne in ponujajo odlično izkušnjo stav zahvaljujoč funkcijam pretakanja v živo, podrobni statistiki, skupnostim družbenih medijev in še veliko več. Z več žanri, igrami in turnirji lahko stava na e-šport stavi na naslednje:

 • Spletna bojna arena za več igralcev (MOBA) kot sta Dota 2 in League of Legends
 • Prvoosebne strelske igre (FPS) kot so Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty, Overwatch in Halo
 • Športni simulatorji kot sta FIFA in NBA 2K
 • Battle Royale kot so PUBG, Fortnite ali CoD: Warzone
Kako staviti na e-šport na spletu
Primerjava športnih stavnic

Primerjava športnih stavnic

Primerjava e-športnih stavnic je kritičen korak v vsaki spletni igralni izkušnji. Razumevanje, kaj ponujajo različne stavnice za e-šport, je eden od mnogih nasvetov za stave na e-šport, ki igralcem v veliko pomoč pri sprejemanju informiranih odločitev. To vam lahko pomaga tudi pri izbiri novejšega mesta za stave, ki zagotavlja boljšo igralno izkušnjo kot starejše.

Glede na stotine ali celo tisoče licenciranih stavnic, ki pokrivajo e-športne dogodke, je tukaj nekaj razlogov, zakaj bi morali stave spodbujati, da primerjajo stavnice e-športa, preden začnejo s spletnimi stavami.

 • Staviteljem pomaga razumeti, kaj imajo drugi povedati o različnih platformah za stave v e-športu
 • Staviteljem olajša primerjavo različnih dogodkov e-športa, ki jih pokrivajo različna spletna mesta, in izberejo tisto, kar jim najbolj ustreza.
 • Ljubitelji aidsa izbirajo knjige o e-športu, ki ponujajo velikodušne bonuse in promocije
 • Igralcem omogoča primerjavo načinov plačila, ki jih ponujajo različna spletna mesta, in oceno njihove primernosti.
 • Pomaga igralcem predhodno oceniti lahkovernost ali status licenciranja stavnice.

Vsak resen igralec e-športa ne sme nikoli spregledati pomena primerjave stavnic e-športa, preden začnete. Vendar pa je vprašanje, katero je najboljše mesto za eSports stave?, je lahko težko odgovoriti. Tako stara kot nova spletna mesta za e-športne stave imajo svoje edinstvene prednosti. Zato je vaša odgovornost, da opravite potrebno skrbnost in izberete spletno mesto za e-športne stave, ki ustreza vašim potrebam pri igranju iger.

Primerjava športnih stavnic
Slovarček stav na ešport

Slovarček stav na ešport

Preden začnete prebirati spletne esport stavnice, v vašem interesu je, da se seznanite z ustrezno terminologijo. Pričakuje se, da se bo kateri koli tujci izgubil v poplavi e-športnih iger.

Tukaj je seznam izrazov, ki se pogosto uporabljajo v industriji spletnih stav, tako v tradicionalnih spletnih igralnicah kot posebej pri e-športih.

Splošni pogoji

 • Esports - Preprost izraz, ki opisuje elektronske športe
 • Punter/stavnik: Oseba, ki igra na srečo ali stavi
 • Stavnica – Sinonim za stavnico, športno stavnico ali operaterja športnih stav, v bistvu igralnico, ki pokriva različne trge
 • Trgi stav - Izbor kvot, ki jih daje stavnik za eno vrsto športnih ali e-športnih stav.
 • Čuden - Možnost ali verjetnost, da se izid zgodi v naključnem dogodku ali igri.
 • Stavni bonus - promocijske ponudbe, ki stavam v e-športih omogočajo, da zaslužijo brezplačen denar, potem ko izpolnijo posebne zahteve glede stav.
 • Zahteve za stave - Množitelj, ki predstavlja, kolikokrat bi moral igralec odigrati bonus, da bi lahko dvignil bonus dobitke.
 • Strategija stav – Izpopolnjen sistem stav ali pristop, ki ga igralec uporablja, da bi imel prednost pred stavnikom.
 • Stava - Dejanje stave na izid nepredvidljivega dogodka.
 • Vložek - Znesek, zastavljen na stavo.
 • Zmagovalec turnirja - A stavi na ekipo za katerega menite, da ima najboljše možnosti za zmago na prihajajočem turnirju eSports.
 • Ekipa - Skupina profesionalnih igralcev, ki skupaj tekmujejo za naslov v e-športu.
 • Streamer - Aktiven igralec iger, ki predvaja igranje v živo na platformah za pretakanje.
 • Platforma za pretakanje – Spletno mesto, ki ga uporablja streamer, predvsem igralci ali spletna mesta, ki ponujajo igre, za oddajanje igralcev e-športa v živo svojim sledilcem.
Slovarček stav na ešport
Pogoji, specifični za ešport

Pogoji, specifični za ešport

 • KDA - Zapisano tudi kot K/D/A je kratica za dosežene uboje, sprejete smrti in asistence. Uporablja se za osvetlitev delovanja igralca
 • Bo1, Bo2, Bo4 – Kratice, ki jih je mogoče prevesti v najboljše od enega, najboljše od dveh, najboljše od štirih in tako naprej.
 • CS:GO - Kratica, ki predstavlja izjemno priljubljeno prvoosebno igro, Counter-Strike: Global Offensive.
 • DOTA 2 ali Dota 2 - Kratica za spletno igro bojne arene Defense of the Ancients 2.
 • SCII ali SC2 - Kratica za StarCraft II
 • Enojni eliminacijski nosilec - Turnir, kjer so poraženci izločeni in nimajo možnosti za napredovanje.
 • Dvojni eliminacijski nosilec- Format turnirja, ki igralcem omogoča, da izgubijo dodatno igro med končnico. To pomeni, da poraženci tekmujejo s soigralci.
 • Shotcaller - Igralec je imel dovolj prostora za oblikovanje strategije ekipe.
 • Twitch- Vodilna storitev pretakanja v živo, ki se osredotoča predvsem na e-šport.
 • LOL - Kratica za League of Legends. Ta igra se mimogrede imenuje tudi a Legenda v krogih e-športa.
Pogoji, specifični za ešport