Novice

October 30, 2023

Finale: tekmovalna streljačina za več igralcev s potencialom e-športa

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Finals, ki ga je razvil Embark Studios, je hitro pridobil na priljubljenosti od izdaje odprte različice beta 26. oktobra. Ta edinstvena streljačina, ki so jo ustvarili starejši bivši Battlefield razvijalci, želi v prihodnosti postati vrhunska ešportna igra.

Finale: tekmovalna streljačina za več igralcev s potencialom e-športa

Tekmovalni po naravi

Finals je igra, osredotočena na več igralcev, ki zagotavlja tekmovalno izkušnjo, zaradi česar je idealna osnova za igro e-športa. Vsaka igra ponuja edinstveno in visokooktansko izkušnjo s komentatorji v igri, ki jih poganja umetna inteligenca, strateškim timskim bojem in visoko uničljivimi zemljevidi. Mešanica likov in sposobnosti omogoča različne sloge igranja in omogoča igralcem, da pokažejo svoje sposobnosti.

Eden od vodilnih načinov igre v finalu je izplačilo. V tem načinu se majhne ekipe borijo za plenjenje 'trezorjev' in polaganje denarja na 'mesta za izplačilo', medtem ko se branijo pred drugimi ekipami. Igra je hitra in jo poganjajo elementi, ki temeljijo na sposobnostih, kot so težki liki, ki zabijajo ovire, in liki okretne zgradbe, ki se ponašajo z močjo začasne nevidnosti. Mehanika igre tudi spodbuja igralce, da podpirajo svojo ekipo z zdravilnimi sposobnostmi.

Naraščajoča priljubljenost

Finale je že pridobilo veliko število privržencev, saj je samo na Steamu kmalu po izdaji odprte beta več kot četrt milijona največjih igralcev. Njen model za brezplačno igranje in razpoložljivost na osebnih računalnikih, Xbox Series X|S in PlayStation 5 zagotavljata, da lahko milijoni igralcev dostopajo do igre.

Prihodnost finala

Čeprav Embark Studios še ni v celoti sprejel scene e-športa, obstajajo znaki, da bodo turnirji in lestvice najboljših osrednji del finala. S svojo tekmovalno naravo, naraščajočo priljubljenostjo in načrtovanimi posodobitvami ima The Finals potencial, da postane pomembna igra e-športa.

Če še niste imeli priložnosti preizkusiti The Finals, je odprta različica beta na voljo še nekaj dni. Ne zamudite doživetja, kaj bi lahko bila prihodnost e-športa.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice