Novice

November 1, 2023

Gen.G proti BLG: Clash of Titans v četrtfinalu LoL Worlds

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

V svetovnem prvenstvu lige League of Legends je ostalo samo še 8 ekip in s koncem prvega švicarskega odra bodo stvari v četrtfinalu bolj vroče kot kdaj koli prej. Gen.G, ki je bil do zdaj neporažen, se bo pomeril s kitajskim #2 nosilcem BLG, v povratnem dvoboju iz MSI-ja v začetku tega leta. Se bo Gen.G maščeval ali bo BLG dokazal, da je močnejši?

Gen.G proti BLG: Clash of Titans v četrtfinalu LoL Worlds

Razčlenimo obe ekipi, njuno pot do zmage in določimo naša pričakovanja za tekmo.

Razvoj Gen.G skozi poletje

Čeprav je bil Gen.G prvi nosilec iz LCK, si ni veliko mislilo, da bodo prevladujoča sila na Worlds, glede na njihov nedavni nastop na MSI, kjer so končali na četrtem mestu. Hitro so dokazali, da so se vsi motili, tako da so hitro dosegli 3-0, ko so premagali T1 in G2.

Kot rečeno, še vedno se morajo soočiti z ekipami LPL, in ker so vsi štirje prišli skozi švicarski oder, se je moralo zgoditi, da se bo Gen.G pomeril z enim od njih.

BLG je poznan nasprotnik, proti kateremu so igrali na MSI in izgubili v končnici. Hitrih 3-0 je pokazalo, da je bila LPL v tem obdobju veliko močnejša. Vendar se zdi, da se je korejska ekipa skozi poletni del razvijala in skočila na odlično rastočo pot.

Ne samo, da je ekipa zelo jasna pri igranju celotne makro igre, ampak tudi igralci delajo manj mehanskih napak. Največja slabost Gen.G v prvi polovici sezone je bil Doran, ki je bil izkoriščen v meti prenašanja, usmerjene v top-lane. Čeprav je še vedno nekaj na voljo za nošenje, je veliko boljši pri stabilizaciji voznega pasu. Poleg tega je tudi zelo napredoval in ker ostali štirje igralci že igrajo blizu najvišje ravni, je ta postava Gen.G na Svetovih strašljiva.

Se bo BLG zanašal na GigaBIN?

Po drugi strani pa so BLG nekoliko nazadovali v primerjavi s tem, kako so bili pri MSI. Ne na mehanski ravni, vendar se zdi, da je njihova koordinacija včasih motena, kar daje sovražnikom več možnosti za izkoriščanje.

Druga stvar je, da igralec na vrhu proge Bin v resnici ni mogel doseči enake stopnje prevlade na prvi stezi. Mislim, da je to posledica razvijajočega se meta na zgornjem pasu in tega, da BLG preusmerjajo svojo pozornost na meto prenašanja na botu z Elkom, ki povzroči več kot 33 % škode celotne ekipe.

Navdušujoče bo videti, ali bo BLG poskušal dati več manevrskega prostora svojemu vrhunskemu igralcu ali pa se bo želel osredotočiti na tekmo na botni stezi. Jungler Xun bo ključnega pomena v tem dvoboju, še posebej, ker se bo pomeril z nekom, kot je Peanut, ki je znan po tem, da je v svoji karieri pomagal.

Napovedi GEN proti BLG

Letošnje svetovno prvenstvo nam je prineslo veliko presenečenj, ki so iz razpredelnice vrgla nekatera naša pričakovanja. Kljub temu je naša LoL Worlds Power Rankings še vedno nekoliko ustrezna in točna, zlasti v zgornji polovici lestvice.

Četrtfinale svetovnega prvenstva med GEN in BLG bo težko napovedati, ker imata obe ekipi potencial, da se premagata, in bo zelo odvisno od tega, kako se bosta ekipi prikazali na dan. Glede na to, kar smo videli do zdaj in kako je splošna meta, bi verjetno nekoliko dal prednost GEN-u, zlasti glede na to, da bodo imeli stransko izbiro v 1. igri.

Kljub temu se bo BLG lahko tesno boril v večini iger serije in ne bi me presenetilo, če bi videli vsaj eno zmago v seriji. Napovedujem 3-1, vendar ne bi bil presenečen, če bi šli na Silver Scrapes.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice