Novice

October 28, 2023

Moč trženja vplivnih iger na srečo: Oblikovanje industrije in povezovanje z občinstvom

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

V zadnjih desetletjih so video igre postale ena najbolj priljubljenih dejavnosti za prosti čas, tekmovanja in kulturo. Glede na to, da igralniška industrija cveti in naj bi do leta 2027 dosegla velikost trga 521,6 milijarde dolarjev, založniki nenehno iščejo inovativne načine za povezovanje s svojimi igralci.

Moč trženja vplivnih iger na srečo: Oblikovanje industrije in povezovanje z občinstvom

Zakaj vplivno trženje za igre?

Vplivno trženje iger na srečo je v porastu, pri čemer blagovne znamke sodelujejo z igralci iger, da bi pritegnile njihovo široko občinstvo. Leta 2022 je vplivno trženje v igrah doseglo več kot 4,4 milijarde dolarjev, kar kaže na njegovo učinkovitost.

Vplivneži so se izkazali za boljše od blagovnih znamk pri ustvarjanju zaupanja in pritegovanju občinstva. Gledalci iger so več kot 50 % bolj zvesti kot povprečno občinstvo, zaradi česar so idealna izbira za promocijo video iger.

Kratka zgodovina trženja vplivnih iger

Trženje vplivnih iger na srečo se je začelo zahtevno, saj so bili založniki sprva skeptični do plačanih sponzoriranih vsebin. Vendar pa je vzpon YouTuba in Let's Plays sredi 2010-ih utrl pot igralskim vplivnežem, da so delili svoje izkušnje in povečali stopnje konverzije za založnike.

Twitch, priznana platforma za pretakanje v živo, je dodatno spremenila področje trženja vplivnih iger, tako da je igralcem ponudila platformo za povezovanje s svojim občinstvom v realnem času. E-športi so prav tako igrali pomembno vlogo pri rasti vplivnega trženja iger, saj so tekmovalni igralniški dogodki pritegnili milijone gledalcev.

Oblikovanje industrije

Priljubljenost igralnih vsebin na YouTubu in Twitchu je privedla do oblikovanja specializiranih marketinških agencij in mrež za vplivne igralce. Te agencije so poenostavile partnerstva in zagotovile uspeh marketinških kampanj za vplivneže.

Trženje vplivnih iger na srečo se je razširilo na nove platforme, kot sta TikTok in Instagram, s čimer je še utrdilo svoj pomen v industriji. Predvsem TikTok je igralcem iger ponudil edinstveno priložnost, da predstavijo svoje delo in sodelujejo s širšim občinstvom.

Trženje vplivnežev v igrah danes

Vplivno trženje iger je prešlo iz eksperimentalnega pristopa v splošno in bistveno strategijo za učinkovito doseganje občinstva iger. Vplivne igralske osebnosti, kot sta Ninja in PewDiePie, dokazujejo doseg in vpliv igralskih vplivnežev.

Založniki iger, od neodvisnih razvijalcev do večjih igralcev v industriji, so prepoznali ključno vlogo vplivnih igralcev pri promociji svojih izdaj iger. Partnerstva z vplivneži so postala sestavni del njihove marketinške strategije, kar vodi do pomembnih zgodb o uspehu.

Skratka, vplivno trženje iger je spremenilo način povezovanja založnikov iger s svojim občinstvom. Z močjo oblikovanja igralniške pokrajine so vplivneži postali nepogrešljiv del priročnika trženja iger.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice