Novice

February 12, 2024

Odkrijte očarljivi svet Nightingale: Proceduralno ustvarjena domišljijska pustolovščina

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Ko drvim po zraku in se hitro približujem robu pečine, začnem obžalovati svojo odločitev, da uporabim kartico Trickster. Kartica Minor Realm, ena od mnogih v Nightingaleu, se je zdela sumljiva, saj mi je ponujala možnost, da "skočim v velike višine", vendar je bila predobra, da bi bila resnična. S taktičnim izmikom stran od sovražnega zvezanega vila zdaj vidim, da katapultiram proti morju.

Odkrijte očarljivi svet Nightingale: Proceduralno ustvarjena domišljijska pustolovščina

Mešanje zgodovine in fantazije

Ko je bila objavljena, je Nightingalova estetika pritegnila pozornost mnogih. S svojimi domišljijskimi svetovi s plinskimi svetilkami, nenavadnimi bitji in oglatimi viktorijanskimi liki s širokimi rameni in majhnimi boki ta co-op PvE pustolovščina izstopa med obilico iger preživetja, ki jih trenutno vidimo. Čeprav je Nightingale zagotovo videti edinstven, najbolj izstopa zaradi čiste globine sveta.

Združitev zgodovine resničnega sveta, literarnih vplivov in alternativne resničnosti, ki so jo ustvarili Inflexion Games, vas Nightingale vidi, kako se sprehajate po fantastičnem svetu, ki zajema pravljice in folkloro, ki jih poznamo, resnične zgodovinske osebnosti in, kakopak znana imena iz klasičnih romanov. Na svojem potovanju se podajate na naloge, kot sta Victor Frankenstein in Nellie Bly, ter naletite na bajna bitja, ki spominjajo na tista iz otroških pravljic.

Slavčev svet

Ker prihaja iz razvijalca, ki gosti industrijske veterane iz studiev, kot je BioWare, to ne bi smelo biti velik šok – gradnja sveta je njihov kruh in maslo. Tisti, ki so prešli z BioWare na Inflexion, so pokrivali širok spekter žanrov: znanstveno fantastiko z Mass Effectom, srednjeveško fantazijo z Dragon Age in celo fantazijo borilnih veščin z Jade Empire. Torej, gradnja igre v prostoru "sodobne zgodovinske fantazije" jih je navdušila.

Rezultat je čudovit svet, čeprav grob okoli robov, z veliko znanimi elementi preživetja, kot so obrtništvo, lov in ribolov, pa tudi stalnim občutkom, da ne veste povsem, kaj je za vogalom.

Proceduralno generirana področja

Tu ne čarajo samo Slavčevi čarobni Vili – v ozadju je tudi nekaj odkrito nedoumljivega čarovništva.

Nightingaleov "svet", zgrajen na namenskem strežniku Inflexion, je sestavljen iz neštetih postopkovno ustvarjenih kraljestev. Ta kraljestva ustvarite tako, da na spletnem mestu portala združite kartico Biome s kartico Major. Kartica Biome določa teren, medtem ko karta Major vpliva na to, kateri NPC, zanimive točke in drugi ključni elementi se pojavijo v tem svetu. Z drugimi besedami, na voljo je ogromno kombinacij, ki jih lahko sestavite, pri čemer vsaka povzroči področje, ki ga niti razvijalci ne morejo predvideti.

Ko napredujete, zbirate in izdelujete več kart kraljestva, kar vam omogoča ustvarjanje novih kombinacij. Želite stvari še bolj popestriti? Uporabite kartico Minor na Transmuterju, da v realnem času spremenite vidike kraljestva, v katerem ste trenutno. Lahko igrate na karto, ki zajame svet v neskončni noči, vendar poveča vašo magično moč, ali tisto, ki poveča vašo škodo, vendar vas obteži. S temi kartami je vedno ulov - kot me je naučil Prevarant.

Vodnik v Realmwalking Rabbit Hole

To se morda sliši presenetljivo, vendar imate vodnika, ki vam pomaga zagotoviti, da se ne izgubite v pravi sprehajajoči se zajčji luknji. Puck, vila zloveščega videza, si postavi cilje, ki so še posebej koristni že na začetku, ko se poskušate spoprijeti s Nightingaleom. Ko napredujete, poberete več nalog od NPC-jev, vendar imate vedno možnost, da vse zavržete in se v prostem času odpravite na sprehod po resničnosti. Iščite legendarna bitja s prijatelji, zgradite impresivno posestvo brez omejitev glede umestitve, dokončajte uganke Bastille ali zbirajte odmeve upanja, ki razkrivajo izročilo samega Slavca. Opraviti je treba ogromno stvari in težava je odločiti se, na kaj se najprej osredotočiti.

Zgodnji dostop in vrednost

Glede na to, da bo Nightingale začel z zgodnjim dostopom šele 20. februarja, je tukajšnja ponudba zelo impresivna, a vsekakor potrebuje izboljšanje. Inflexion načrtuje popolno izdajo devet do 12 mesecev po izdaji z zgodnjim dostopom, pri čemer je začetni poudarek na "stabilnem lansiranju" in odpravljanju vseh "nujnih težav", preden se lotimo posodobitev, nove vsebine, izboljšav in sistemov igranja.

Morda vas bo presenetilo, da Nightingale stane 29,99 USD v zgodnjem dostopu, kar je skoraj cena celotne igre, vendar Flynn poudarja, da je ponudba vrednosti po tej ceni ključnega pomena za studio – nekaj, za kar verjame, da niso vse igre.

Glede na osem do devet ur, ki sem jih preživel s Nightingaleom, lahko z gotovostjo rečem, da ponuja veliko za svojo ceno, tudi če je treba malo delati. Med igranjem sem komaj opraskal površino in nenehno so me zvabili stran od utrjenih poti, da bi našel zavetje pred smrtonosnimi zrni toče, raziskoval skrite jame (z jeznimi medvedi v njih) in iskal vire za izdelavo nove opreme in gradnjo svojega posestva. Vsakič, ko sem se poskušal odlepiti, sem bil začaran, da sem naredil še eno nalogo. Tukaj se pripravlja nekaj čarobnega in komaj čakam, da vidim, kako se bo obneslo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice