Novice

February 13, 2024

Preoblikovanje Delibirdovega sedanjosti: preoblikovanje v podpornega Pokémona

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Delibird, maskota trgovin Delibird Presents v regiji Paldea, je postala priljubljena v Pokémon Scarlet and Violet. Vendar kljub svoji srčkani in velikodušni naravi Delibirdu primanjkuje sposobnosti preživetja na bojišču. S šibkimi statistikami in nezaželenimi sposobnostmi je Delibirdova značilna poteza, Present, njegova največja pomanjkljivost.

Preoblikovanje Delibirdovega sedanjosti: preoblikovanje v podpornega Pokémona

Težava s sedanjostjo

Sedanjost je poteza, ki temelji na RNG in lahko tarčo ozdravi ali poškoduje. V bitki, kjer je cilj nokautirati nasprotnike, je uporaba poteze, ki bi jih potencialno lahko ozdravila, kontraproduktivna. Poleg tega je osnovna moč Present-a prav tako odvisna od RNG, z največjo možnostjo nizke osnovne moči 40. Zaradi tega je Present na splošno neučinkovita poteza.

Potencial predelave

Zanimivo je, da si Delibird deli sposobnost zdravljenja ali ravnanja s škodo kot Pollen Puff, poteza, ki je zelo učinkovita v tekmovalni igri. Za razliko od Present-a, Pollen Puff vedno zdravi zaveznike in poškoduje nasprotnike z osnovno močjo 90. Ta predlog predelave AndyLaVGC na X (prej Twitterju) predlaga, da Delibird's Present deluje podobno kot Pollen Puff.

Preoblikovanje Delibirda v podpornega Pokémona

Če bi Present predelali za zdravljenje zaveznikov, bi Delibird lahko postal dragocen podporni Pokémon. V kombinaciji z drugimi potezami, kot so Icy Wind, Tailwind, Fake Out in Haze, bi lahko Delibird blestel v podpori svoji ekipi, namesto da bi bil ofenzivna sila. Vendar bi njegova slaba obrambna statistika še vedno omejevala njen potencial. Delibird bi lahko našel mesto v ekipi s snežno tematiko z Aurora Veil ali bi lahko imel koristi od razvoja in uporabe Eviolite.

Logika v ozadju predelave

Predlagana predelava Sedanjosti se ujema s konceptom dajanja dobrih daril zaveznikom in manj zaželenih daril sovražnikom. To logiko bi morali uvesti, ko so bile dvojne bitke uvedene v Gen III. Na žalost je Delibird še vedno obremenjen s podpisnimi potezami, nezaželenimi sposobnostmi in šibkimi statistikami. Upamo, da bo Delibird v prihodnosti deležen navdušencev za izboljšanje njegove sposobnosti preživetja in uporabnosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice