Novice

March 23, 2024

Skriti dragulji e-športa, ki si jih morate ogledati leta 2024

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pokrajina e-športa je nenehno razvijajoči se velikan, ki se razteza po žanrih in osvaja srca milijonov po vsem svetu. Medtem ko velikani, kot so igre MOBA in igre FPS, prevladujejo na naslovnicah, več podcenjenih ešportnih skupnosti strastno podpira svoje najljubše igre, ki pogosto zaostajajo za glavnim radarjem. Ko se potopimo v leto 2024, osvetlimo pet takih e-športov, ki si zaslužijo vašo pozornost.

Skriti dragulji e-športa, ki si jih morate ogledati leta 2024

Ključni zaključki:

  • Doba imperijev je priča ponovnemu vzponu in s svojo strateško globino očara več kot 70.000 gledalcev.
  • Magic: The Gathering je znova zaživel na prizorišču e-športa in privabil 30.000 največjih gledalcev za svoje svetovno prvenstvo.
  • Quake prvaki ponovno oživlja žanr arkadnih strelcev z naraščajočo bazo oboževalcev v tekmovalni areni.
  • udariti ponuja edinstven pridih igranja MOBA, ohranja močno gledanost in bogato tekmovalno sceno.
  • Super Smash Bros še naprej uspeva, saj veliki turnirji pritegnejo na stotisoče gledalcev.

Age of Empires: The King Returns

Nekoč vrhunec strateških iger v realnem času, Doba imperijev imel svoj delež vzponov in padcev. Vendar pa nedavne predelave in razširitve, zlasti lansiranje Doba imperij 4 in Vzpon sultanov razširitev, so seriji vdahnili novo življenje. Z najvišjo gledanostjo nad 70.000 v letu 2024 sta strateška globina igre in tekmovalna scena bolj živahni kot kdaj koli prej.

Magic: The Gathering: Odporen tekmovalec

Magic: The Gathering (MTG), začetnik sodobnih zbirateljskih iger s kartami, je imel burno pot na področju e-športa. Kljub razpustitvi svoje profesionalne lige leta 2021 se je MTG znova prebil na pomembno mesto. The Magic Svetovno prvenstvo leta 2023 je pritegnila 30.000 največjih gledalcev, kar je nakazalo obetavno prihodnost te legendarne igre.

Quake Champions: The Fast-Paced Underdog

Na področju iger FPS, Quake prvaki obuja adrenalinsko akcijo svojih predhodnikov. Kljub temu, da so ga zasenčili glavni naslovi, si je pridobil veliko privržencev, z največjo gledanostjo 30.000 in skupnim nagradnim skladom, ki se približuje 4 milijonom dolarjev. Za ljubitelje visokooktanskega tekmovalnega streljanja je Quake Champions leta 2024 obvezen ogled.

Smite: Boj z bogovi

udariti se izstopa v natrpanem žanru MOBA tako, da igralce potopi v mitološke bitke med bogovi. Čeprav Smite ni tako splošno priznan kot njegovi nasprotniki, sta inovativno igranje in prepričljiva tekmovalna scena Smite ohranila njegovo gledanost močno. S skupnim nagradnim skladom, ki presega 11 milijonov $, Smite ostaja sam po sebi titan.

Super Smash Bros: Fighting Fenomen

Kljub prevladi serij, kot sta Tekken in Street Fighter, Super Smash Bros je ustvaril nišo v skupnosti borilnih iger. Z vnosi, kot sta Melee in Ultimate, ki privabljata na desettisoče gledalcev na glavne turnirje, serija prikazuje trajno privlačnost in tekmovalni duh Nintendovega vodilnega prepirljivega konjička.

Ko gremo dlje v leto 2024, ti podcenjeni e-športi ponujajo bogato ponudbo tekmovalnega vznemirjenja, strateške globine in strasti skupnosti. Ne glede na to, ali ste poznavalec strategije, ljubitelj iger s kartami, specialist za streljanje, mojster igre MOBA ali fanatik borbenih iger, nekaj v svetu e-športa čaka, da vas očara.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice