Novice

April 8, 2024

Ursaluna in Porygon2: Nepričakovani prvaki evropskega mednarodnega prvenstva

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zaključki

  • Ursaluna in Porygon2, ki se običajno ne štejeta za glavne grožnje, sta odigrala ključno vlogo pri zmagi Nilsa Dunlopa na Evropskem mednarodnem prvenstvu.
  • Kljub priljubljenosti Pokémonov, kot sta Incineroar in Flutter Mane, se je Dunlopova strateška uporaba Ursalune in Porygona2 v pogojih Trick Room izkazala za spremembo igre.
  • Uspeh teh Pokémonov na tekmovanju tako visoke ravni bi lahko vplival na prihodnje sestave ekip in strategije.

Evropsko mednarodno prvenstvo (EUIC) pretekli konec tedna (od 5. do 7. aprila) je pokazalo izjemno strateško globino in nepredvidljivost, ki ju ponuja metaigra Pokémon Scarlet and Violet. Medtem ko so znani obrazi prevladovali na strani VGC, sta se dva nepričakovana Pokémona, Ursaluna in Porygon2, pojavila kot ključna sestavna dela zmagovalne ekipe, ki kljubujeta konvencionalni modrosti o tem, kaj predstavlja konkurenčno grožnjo.

Ursaluna in Porygon2: Nepričakovani prvaki evropskega mednarodnega prvenstva

V celotnem EUIC se je zdelo, da se je metagame nagnila v prid znanih sil, kot so Incineroar, Flutter Mane, Urshifu in Amoonguss. Ti Pokémoni so skladno s svojimi odličnimi rezultati v bitkah po Pravilu F tvorili hrbtenico številnih najuspešnejših ekip. Vendar sta v ekipi Nilsa Dunlopa, ki je zmagala na prvenstvu, nastopila dva manj pričakovana zvezdnika: Ursaluna in Porygon2.

Ursaluna običajno signalizira strategijo Trick Room zaradi svoje počasnejše hitrosti. Zgodovinsko gledano so ga igralci združili s Cresselio, ki je znana po svoji zmožnosti nastavitve Trick Room, kar omogoča počasnejšim Pokémonom, da se premaknejo prvi. Ta sinergija omogoča Ursaluni, da sproži močne potresne napade, ne da bi pri tem poškodoval svojo z Levitate opremljeno zaveznico Cresselio.

Vendar pa je Dunlop v strateškem odmiku izbral Porygon2 namesto Cresselie kot postavljalca Ursalune Trick Room. Privlačnost Porygona2 je v njegovi masi, ko je opremljen z Eviolite, in njegovih presenetljivih ofenzivnih zmogljivostih, zahvaljujoč višji statistiki posebnih napadov in zmožnosti prenosa. S tem, ko je Porygon2 dodelil Flying Tera Type, je Dunlop zagotovil, da se lahko izogne ​​škodi, ki jo je povzročil potres, in s tem prikazal pametno prilagoditev tradicionalnim taktikam Trick Room.

Učinkovitost tega dvojca ni bila odvisna od postavitve Trick Room na vsaki tekmi. V finalu proti Timu Edwardsu mu je Dunlopova strateška prilagodljivost omogočila zmago z in brez prisotnosti Ursalune in Porygona2. Ta prilagodljivost poudarja pomen vsestranske sestave ekip v tekmovalni igri Pokémon.

Dunlopovo zmagoslavje, ki ga je med njegovim intervjujem po zmagi zaznamovala nenamerna kletvica, je osvetlilo Ursalunin tekmovalni potencial. Veteranka VGC Fiona Szymkiewicz je špekulirala, da bi lahko Ursaluna postala naslednje skrivnostno darilo za mednarodno prvenstvo Severne Amerike (NAIC), glede na novo odkrito priljubljenost in izziv, da bi jo pridobili zunaj Škrlatno in vijolično. Takšna gesta ne bi le proslavila Dunlopove inovativne strategije, ampak bi tudi spodbudila igralce, da raziskujejo nove konkurenčne kote s tem mogočnim, a prikupnim medvedom.

V pokrajini, kjer pogosto prevladujejo znani obrazi, Dunlopov uspeh z Ursaluno in Porygonom2 na EUIC služi kot opomin na neskončne možnosti znotraj Pokémon VGC. Medtem ko igralci in oboževalci prebavljajo posledice te nepričakovane zmage, bo metaigra morda opazila premik k bolj raznolikim in kreativnim sestavam ekip, kar bo še enkrat dokazalo, da lahko inovacija zmaga nad konvencijo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 $

Zadnje novice

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11
2024-04-25

Več kot 100 igralcev, ki se bodo spopadli v prvem pokalu Golden Spatula za regijo EMEA, TFT Set 11

Novice