Team OG

OG je evropska ešportna organizacija, najbolj znana po svoji ekipi Dota 2, ki je zmagala na mednarodnih tekmovanjih 2018 in 2019. Imajo tudi vlogo v drugih esport tekmovanjih, vključno s Counter-Strike: Global Offensive in Valorant. Team OG je ena izmed najljubših ekip v ešportu na svetu z ocenjenim zaslužkom v višini 34.921.062 $ (marca 2022).

Ekipa ima igralce z vsega sveta, sponzorirajo pa jih BMW, Red Bull, SteelSeries, Secretlab in Wintermute.

Team OG
Skromni začetki

Skromni začetki

Ekipa OG je nastala iz pepela nejasne ekipe, znane kot (Opica) Business. Ustanovitelja ekipe, Tal Aizik (Fly) in Johan Sundstein (N0tail) sta se srečala med igranjem Heroes of Newerth. Na koncu so se pridružili ekipi Dota 2, Fnatic. Ker so ekipe dolgo neuspešno menjali, so se odločili za spremembo strategije. Avgusta 2015 so ustanovili novo ekipo z imenom (monkey) Business, saj so mislili, da jo bodo uporabili kot sredstvo za uspeh v svetu e-športa.

Dva meseca pozneje je bila ta ekipa razpuščena zaradi pomanjkanja rezultatov. Tal in Johan nista vedela, da je to začetek njihove legendarne ekipe OG. Duo je verjel, da če bo ekipa dovolj dolgo skupaj, jima ne bo nič pretežko zmagati. To je bilo načelo, na katerem je bila skupina ustanovljena. In ja, ta strategija morda deluje na papirju, vendar je v praksi skoraj nemogoča – za večino ljudi je to. Vendar to ni bilo tako za te legendarne zvezde e-športa.

Vzpon velikana

To se je zgodilo v sezoni 2015/2016. Ekipa OG dosegel podvig, o katerem so druge ekipe lahko le sanjale v svoji prvi sezoni. V tej sezoni so bili prvi v DreamLeague Season 4 in zmagali na Majorju v Frankfurtu 2015. Po tem uspehu je ekipa nekaj mesecev stagnirala, vendar je bila močna, da je dvignila naslov DreamLeague Season 5 ter Manila Major 2016 in ESL Frankfurt 2016.

Posledično se je OG kvalificiral na The International 2016, turnir, na katerem so bili splošno veljavni za favorita. Vendar pa niso zmagati na turnirju in so bili izločeni po dveh porazih.

Ker je bil OG nezadovoljen z rezultatom, je moral spremeniti seznam. Miracle-, Cr1t, MoonMeander so zamenjali Anathan "ana" Pham, Jesse "Jerax" Vainikka in Gustav "s4" Magnusson.

Skromni začetki
Nadaljnje prestrukturiranje (2020 do danes)

Nadaljnje prestrukturiranje (2020 do danes)

Leta 2020 je ana zapustila ekipo OG za daljši premor do naslednje sezone Dota Pro Circuit. JerAx se je upokojil, Ceb pa je odšel, da bi pomagal pri razvoju drugih igralcev. Na njihovo mesto so prišli Saksa Sazdov, MidOne Nai Zheng in Sumail Hassan.

Sumail je ekipo zapustil julija 2020, njegovo mesto pa je prevzel Ceb. MidOne je zapustil seznam marca 2021, Ana pa se je za kratek čas vrnila, preden je junija napovedala upokojitev. Ekipa bi hitro odstopila od Sumaila in se kvalificirala za The International 2021, vendar je izgubila z 2:0 proti morebitnim prvakom, Team Spirit, v spodnjem razredu. Novembra 2021 sta Sumail in Saksa odšla, Ceb pa se upokoji. Popson in N0tail sta zapustila aktivni seznam, da bi se ukvarjala z drugimi interesi.

Novembra 2021 je OG objavil nov seznam, ki vključuje naslednje:

 • Mihail "Miša" Agatov
 • Artem "Yuragi" Golubiev
 • Božidar "bzm" Bogdanov
 • Ammar "ATF" Al-Assaf
 • Tommy "Taiga" Le
Nadaljnje prestrukturiranje (2020 do danes)
Najmočnejše igre ekipe OG

Najmočnejše igre ekipe OG

Ekipa OG je prijavila svojo prisotnost več ešportnih iger. Tukaj so najmočnejše igre ekipe.

Dota 2

Kot smo že omenili, je OG Esports od svojega prvenca dosegel impresiven uspeh v tekmovanju Dota 2. So prva ekipa, ki je zmagala na ogromnih štirih turnirjih Dota 2 Valve. In to je edina ekipa, ki je dvakrat zmagala na svetovnem prvenstvu Dota 2. Da, dosežki ekipe OG na turnirjih Dota 2 se še ne bodo ujemali.

CS: GO

OG Esports se je pridružil CS: GO decembra 2019 z Mantuu, NBK-, Valdejem in Aleksibom na njihovem seznamu. Trenutni seznam vključuje FlameZ, n
Niko, Mantuu, Aleksib in Valde. Čeprav Team OG v tej igri ni bil tako uspešen kot v Doti 2, so njihovi dosežki (kot boste videli kasneje v tej objavi) v CS: GO do zdaj še vedno impresivni.

Valorant

OG je debitiral v Valorantu februarja 2021 z uNKOE, TviQ, OniBy, aKm in Elllementom na njihovem seznamu. Ekipa je doslej igrala le na nekaj turnirjih Valorant. Oboževalci bodo držali pesti za večje dosežke v tej igri.

Najmočnejše igre ekipe OG
Zakaj je Team OG priljubljen?

Zakaj je Team OG priljubljen?

OG Esports je vrhunska in znana esport ekipa, glede na to, da je osvojila več turnirjev Dota 2 kot katera koli druga ekipa. Kot smo že omenili, so edina ekipa, ki je zmagala na dveh prvenstvih Major Dota 2 zapored. Njihovi nedavni ekipi CS: GO in Valorant nista dosegli veliko, vendar so njihovi nabori obetavni. Zdaj bi bila tako uspešna ekipa priljubljena med stavami. Toda kateri drugi dejavniki jo uvrščajo med najbolj priljubljene e-športne ekipe za stave?

Široka paleta stavnih trgov

Med trgi za stave na ešport, ki so na voljo na spletnih mestih Team OG esports, so skupni zemljevidi, nad/pod, stave na hendikep, prvi zemljevid, zmagovalec zemljevida, popolni zmagovalec, da omenim le nekaj. Puntarji je všeč, ko svoj denar položijo kamor želijo.

Bonusi

Punters bodo vedno našli bonuse pri nekaterih najboljša spletna mesta za stave OG esports. Te ponudbe zagotavljajo dodatna sredstva za začetek in nadaljevanje igranja stav, kar povečuje njihove možnosti za zmago.

Razpoložljivost

Igralcem ni treba iskati najboljših spletnih mest za ešportne stave za dostop do tekem Team OG. To je zato, ker so tekme na voljo na skoraj vseh spletnih mestih za ešportne stave.

Zakaj je Team OG priljubljen?
Nagrade in rezultati ekipe OG

Nagrade in rezultati ekipe OG

Nobena ekipa Dota 2 nima tako legendarnega statusa kot Dota 2. Ekipa je dosegla številne vrhunce, vključno z zmago na dveh uradnih dogodkih Valve v Doti 2 ter zmago v Frankfurtu in Manila Major leta 2016. Potem ko je bila izločena iz mednarodnega tekmovanja 2016 in je uspela le 9- 12. na Shanghai Major, OG je zmagal na Bostonski Major 2016 in postal 2. na The Summit 6. Reddit je po lastnih besedah trdil, da je Team OG 'Kralji Dote'

Medtem ko se bo uspeh, ki ga je dosegla ta ekipa, v prihodnjih dneh lahko izenačil ali celo presegel z drugimi e-športnimi ekipami, bo mesto ekipe OG v zgodovini e-športa za vedno nedotaknjeno. Da, ekipa je morda imela težave, saj je občasno spreminjala nabor, vendar je bilo to storjeno samo za zagotovitev uspeha. Torej, kakšne rezultate je ta ekipa dosegla do zdaj (od leta 2022)? No, osredotočili se bomo na dve esport igri: Dota 2 in Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

Nagrade in rezultati ekipe OG
Dota 2

Dota 2

 • Major v Frankfurtu 2015-1
 • Major Manile 2016-1
 • ESL One Frankfurt 2016- 1
 • Boston Major 2016- 1
 • Kiev Major 2017- 1
 • The International 2017-7-8
 • The International 2018- 1
 • The International 2019-1

Kar zadeva denarne nagrade, je ekipa domov odnesla 1.110.000 $ na Majorju v Frankfurtu 2015, medtem ko bi na Manila Major 2016 in ESL One Frankfurt 2016 zbrala 1.110.000 $ oziroma 157.273 $. To še ni vse; Ekipa OG je osvojila še 1.000.000 $ in 1.000.000 $ na The Boston Major 2016 oziroma The Kiev Major 2017.

To je osupljiva količina denarja, še posebej, če ekipa zmaguje v hitrem zaporedju. Avgust 2017 je bil še en trenutek, da je ekipa na The International dosegla ogromen nagradni sklad v višini 617.198 $, čeprav se ekipa ni uvrstila na prvo mesto. Vendar pa bi naslednji dve leti prinesli velike denarne dobičke, vključno z 11.234.158 $ (The International 2018) in 15.620.181 $ (The International 2019).

Dota 2
CS: GO

CS: GO

Tukaj je povzetek njihovih nedavnih uspehov.

 • Cs-summit 5-3.-4. (21.500 $)
 • BLAST Premier: pomlad 2020, redna sezona - 4.-6. (35.000 $)
 • ESL Pro League Sezona 11: Evropa - 6. (31.000 $)
 • Intel Extreme Masters XV-New York Online: Evropa – 2. (30.000 $)
 • Flashpoint, 2.-2. sezona (250.000 $)
 • Spring Sweet Spring #2 - 1. (40.000 $)
 • Intel Extreme Masters XVI-Summer- 2. (42.000 $)
 • ESL Pro League Sezona 14-3.-4. (55.000 $)
CS: GO
Najboljši in najbolj priljubljeni igralci ekipe OG

Najboljši in najbolj priljubljeni igralci ekipe OG

Johan 'N0tail' Sundstein

N0tail je priljubljena osebnost Dote, ki je znana po svojih klicih v igri in obvladovanju mikro intenzivnih junakov. Je ustanovni član Team OG, ene najboljših e-športnih ekip vseh časov, s številnimi dosežki za njim. Od oblikovanja super ekip in seznamov v zadnjem trenutku do zmage na Majorjih in Aegisih, je Danec naredil in uspel skoraj vse, kar je treba storiti.

Syed Sumail 'SumaiL' Hassan

Prvič je stopil na sceno leta 2015 in se uveljavil kot eden najboljših srednjih igralcev na svetu, preden se je zapisal v zgodovino pri The International istega leta. Evile Geniuses je pomagal zmagati na TI 2015 pri 16 letih in tako postal ne le najmlajši zmagovalec turnirja, ampak tudi prvi igralec esporta, ki je zaslužil milijon dolarjev.

Topias 'Topson' Taavitsainen

Finn se je OG pridružil leta 2018. Takrat še nikoli ni bil v plačani vrhunski ekipi in je imel le omejene izkušnje z LAN. Na presenečenje mnogih je dobil priložnost zaigrati na največjem odru od vseh in dokazal, da si tam zasluži. V dveh letih je osvojil že dva naslova: TI8 in TI9. Od takrat si je prislužil kult oboževalcev. Topias izbere nekaj najtežjih junakov za igranje in poenostavi igro. To ni presenetljivo glede na to, da je Doto začel igrati pri rosnih osmih letih.

Drugi najbolj priljubljeni igralci Team OG so bili Yeik' MidOne' Nai Zheng in Martin' Saksa' Sazdov.

Najboljši in najbolj priljubljeni igralci ekipe OG
Kje in kako staviti na Team OG?

Kje in kako staviti na Team OG?

Stave na Team OG so lahko zabavne in donosne, glede na to, da je ekipa vedno favorit, še posebej na turnirjih Dota 2. Vendar pa je za dobre stave potreben čas in raziskave.

Izbira najboljših spletnih mest za ešportne stave

Vse se začne z izbira prave stavnice. Preden date stave za pravi denar, se prepričajte, da je platforma dobro regulirana in licencirana. Primerjajte tudi kvote za več stavnic esports, da dobite najboljše ponudbe. Nekatera izmed najboljših spletnih mest za stave OG vključujejo Rivalry, Pinnacle, Luckbox, GG.Bet in Lootbet. Tukaj boste našli različne možnosti plačila, zanesljivo podporo strankam, izdatne bonuse in konkurenčne kvote.

Učenje statistike ekipe

Na statistiko esport ekip vpliva vrsta dejavnikov, vključno z nedavno formo in trenutnim seznamom ekip. Poznavanje teh statističnih podatkov vam bo pomagalo razviti a dobra strategija stav in določite najboljše možnosti za stave. Poiščite te podatke na spletnih mestih za napovedovanje ešporta, kot sta Esports Charts in HLTV.

Stave v okviru proračuna

Najbolje je, da določite proračun za svoje igre na srečo in se ga držite. Pomagalo bi tudi, če stavite samo zneske, ki si jih lahko privoščite izgubiti. Ta strategija vam bo pomagala vedeti, kdaj prenehati z igranjem na srečo, ne glede na to, ali ste pred stavničarjem ali ne.

Kje in kako staviti na Team OG?