The International

Seznam esport lig ali turnirjev je dolg, pri čemer je The International eden najprestižnejših. The International je svetovni ešportni turnir za Dota 2, ki ga je razvil in gostil Valve. Od prvega turnirja leta 2011 se The International odvija vsako leto, razen za izdajo 2020, ki je bila odpovedana zaradi pandemije koronavirusa.

Tekmovanje poteka konec poletja. Finale so potekali v različnih mestih, med drugim v Seattlu, Kölnu, Vancouvru, Šanghaju, Stockholmu in Bukarešti. Prvi mednarodni je zmagal Natus Vincere, ki je domov odnesel denarno nagrado v višini 1.600.000 $. Turnir sponzorira več podjetij in organizacij, vključno z Valve, proizvajalcema strojne opreme ASUS in Acer ter blagovno znamko oblačil Team Secret. Traja približno deset dni.

Nagradni sklad The International

Nagradni sklad The International

Prva izdaja turnirja je bila izvedena leta 2011 z nagradnim skladom 1.600.000 $. To se je povečalo na 2.874.380 $ v letu 2013 in na 40.018.195 $ v letu 2021, kar pomeni, da je od prvotne prve nagrade naraslo na več kot 25-krat. Tukaj je povzetek nagradnega sklada za vsako leto.

 • 2011: 1,6 milijona dolarjev
 • 2012: 1,6 milijona dolarjev
 • 2013: 2,8 milijona dolarjev
 • 2014: 10,9 milijona dolarjev
 • 2015: 18,4 milijona dolarjev
 • 2016: 20,7 milijona dolarjev
 • 2017: 24,7 milijona dolarjev
 • 2018: 25,8 milijona dolarjev
 • 2019: 34,3 milijona dolarjev
 • 2021: 40,0 milijona dolarjev

Kot lahko vidite, se nagradni sklad od leta 2012 vztrajno povečuje, kar pomeni, da lahko varno domnevamo, da se bo trend nadaljeval.

Kako velik je The International?

International velja za enega največjih esports turnirjev na svetu. Pritegne na stotine tisoče tekmecev, na spletu pa ga gledajo milijoni ljudi. Z nagradnim skladom, ki je dosegel 45.000.000 $ (izdaja 2022), The International očitno ni majhen turnir. Dejansko ta nagradni sklad ni žepni denar in noben majhen turnir ne bi imel tako osupljivega denarja za zmago.

Drugi razlog, zakaj je The International velik turnir, je, da združuje 18 ekip iz različnih delov sveta. Turnir ne gre le za eno državo ali celino; je za svet. Kar zadeva gledanost, The International privablja na milijone gledalcev. Število sočasnih gledalcev izdaje 2021 se je na primer povečalo na 2,74 milijona.

Nagradni sklad The International
O Doti 2

O Doti 2

Dota 2 je spletna igra za več igralcev razvilo podjetje Valve Corporation, isto podjetje, ki stoji za priljubljeno serijo video iger Counter-Strike. Igra uporablja sistem strategije v realnem času (RTS), kjer morajo igralci nadzorovati junaka in se boriti proti drugim igralcem ali računalniško nadzorovanim nasprotnikom. Za razliko od mnogih e-športnih iger z več kot enim igralnim likom, Dota 2 ponuja samo enega junaka, ki ga lahko uporabi vsak igralec. Igra se igra z uporabo dveh različnih možnosti; trgovina z izdelki Dota 2, ki igralcem omogoča nakup različnih predmetov z valuto v igri, in predmeti Dota 2, ki jih je mogoče uporabiti za prilagajanje njihovih junakov.

Dota 2 je modifikacija Warcrafta 3 in je priljubljena, odkar je izšla leta 2013. Igralce drži na nogah. Cilj igre je uničiti sovražnikovo bazo, medtem ko branite svojo.

Zakaj je Dota 2 priljubljena?

Dota 2 ima številne funkcije, zaradi katerih je prijetno. Nekatere od teh vključujejo:

 • To je enostavno razumeti, tudi za tiste, ki ne poznajo video iger.
 • Obuja spomine na davne čase, ko so imele video igre zmaje in druga bitja, proti katerim so se igralci borili.
 • Igralci lahko izbirajo med različnimi liki z različnimi sposobnostmi, ki jih je mogoče nadgraditi.
 • Igra je dobra v vseh pogledih; igranje, grafika in animacije so gladki. Junaki so čedni in nove lahko najdete takoj, ko izidejo (včasih v dneh ali urah po njihovem prvencu). Zato je vedno nekaj novega za igranje.
O Doti 2
Zakaj je The International priljubljen?

Zakaj je The International priljubljen?

International je nedvomno eden najbolj razburljivih spletnih turnirjev v esportu na svetu. Stavim ponuja priložnost, da stavijo na svoje najljubša ekipa ali igralec. Toda zakaj je ta turnir resnično priljubljen med igralci?

1. Turnir združuje najboljše ekipe Dota 2 na svetu. Vsaka od teh ekip ima ogromno privržencev v smislu navijačev, od katerih je večina tudi igralcev. Turnir, v katerem tekmujejo najboljše ekipe, bo nedvomno privabil na milijone stavnikov.

2. International ponuja širok nabor stavnih trgov, med katerimi lahko izbirajo stava. Nekatere od teh vključujejo:

 • Ekipa za zmago na The International
 • Igralec, ki bo zmagal na The International
 • Zmagovalec skupinskega dela
 • Zmagovalec končnice

3. International je tudi zelo konkurenčen turnir. V finale se prebijejo le najboljše ekipe na svetu, zaradi česar je za stava še bolj razburljivo.

4. Kvote za mednarodni turnir so na voljo na vseh spletnih mestih za esport stave, dokler je dogodek vklopljen. Zato se igralci ne trudijo najti, kje staviti na ta turnir.

Zakaj je The International priljubljen?
Mednarodne zmagovalne ekipe in največji trenutki

Mednarodne zmagovalne ekipe in največji trenutki

Mednarodna je ena izmed njih večjih esport turnirjih ki so zelo konkurenčne; tekma za nagrado je močnejša, kot si lahko predstavljate. Od prve izdaje leta 2011 je le ena ekipa dvakrat osvojila naslov prvaka. Drugi zmagovalci so bili priznani le enkrat. Tukaj so zmagovalci in najpomembnejši trenutki v zgodovini turnirja.

Natus Vincere

To je bila prva ekipa, ki je preizkusila naslov The International. Njegovo NaVi osvojil prvo izdajo leta 2011. V tem finalu je ekipa premagala EHOME s 3-1 in tako dvignila naslov. V tej ekipi je bil Puppey (Clement), legendarni igralec Dote 2, ki je na turnirju sodeloval več kot kateri koli drug posameznik. Drugi so vključevali XBOCT, Artstyle in Dendi. Odvzeti domov osupljiv milijon ameriških dolarjev od velike nagrade v vrednosti 1,6 milijona dolarjev je nekaj, česar ekipa ne bo nikoli pozabila; tudi tega ne bomo izpustili.

In čeprav ekipa ni osvojila naslova drugič, je svoje nasprotnike nenehno nadlegovala in zagotavljala, da morajo teči po svoj denar. Dejstvo, da je NaVi naslednje leto (2012) šel vse do finala, pove vse.

Invictus Gaming

Borbo za naslov prvakov iz prve izdaje ni bilo lahko, in to morda poudarja, kako močna je bila ta ekipa takrat. Med tem finalom, Invictus Gaming premagal Natus Vincere s 3-1 in domov odnesel glavno nagrado 1 milijon ameriških dolarjev.

zavezništvo

To je bila najboljša ekipa turnirja v letu 2013. Tako kot Invictus Gaming, zavezništvo je za svoj denar ponudil nihče drug kot Natus Vincere in bili so prva evropska ekipa, ki je zmagala na turnirju. Svoje nasprotnike so premagali s 3-1, domov pa je prejel nagrado v višini 1,4 milijona dolarjev. Med igralci so bili Akke, Loda, EGM, AdmiralBulldog in s4. Ta tretja izdaja je po priljubljenosti The International postavila na svetovni zemljevid.

Newbee

Ker je priljubljenost turnirja v prejšnjem letu narasla, je Newbee iskal krono v ozadju zelo razglašenega tekmovanja. In medtem ko je turnir gostil v Washingtonu, Newbeeju ni stala na poti gostujoči teren. V tej izdaji (2014) so bili finalisti popolnoma novi, z Newbeejem na eni strani in Vici Gaming na drugi. Prvi bi slednjega premagal s 3-1, vzel ogromnih 5.025.029 USD in ponovno uveljavil prevlado Kitajske v tekmovanju.

Drugi zmagovalci

2015: Zlobni geniji
2016: Wings Gaming
2017: Team Liquid
2018: OG
2019: OG

Mednarodne zmagovalne ekipe in največji trenutki
Kje in kako staviti na The International?

Kje in kako staviti na The International?

International je svetovni turnir, zato je eden najboljših turnirjev v ešportu, ko gre za stave. Ni pomembno, od kod stavite na esport turnirje; do dogodka bi morali imeti dostop, dokler to dopušča vaša država. Za izberite najboljše mesto za stave na mednarodnem ali drugem prvenstvu v eSportu si oglejte nekaj stvari:

 • Kvote, ki jih ponuja spletno mesto: Boljše kot so kvote, več lahko zmagate, če stavite na turnir.
 • Ugled spletnega mesta: Poglejte, kakšne so njihove izkušnje in ali je stran licencirana ali ne.
 • Stave v živo: Če želite staviti svoje stave med gledanjem tekme v živo, je to dejavnik, ki ga boste želeli upoštevati. Nekatera spletna mesta vam omogočajo tudi stavljanje med polčasom.
 • Mobilna združljivost: Nekatera spletna mesta delujejo samo na namizju ali prenosniku, zato boste želeli upoštevati ta dejavnik.
 • Pomoč strankam: Če imate kdaj kakršna koli vprašanja o spletnem mestu ali postopku stav, vam mora ekipa za podporo učinkovito pomagati.

Kako staviti na The International

Postopek za stave na The International je preprost:

Kje in kako staviti na The International?