Stavite na The International 2024

Seznam esport lig ali turnirjev je dolg, pri čemer je The International eden najprestižnejših. The International je svetovni ešportni turnir za Dota 2, ki ga je razvil in gostil Valve. Od prvega turnirja leta 2011 se The International odvija vsako leto, razen za izdajo 2020, ki je bila odpovedana zaradi pandemije koronavirusa.

Tekmovanje poteka konec poletja. Finale so potekali v različnih mestih, med drugim v Seattlu, Kölnu, Vancouvru, Šanghaju, Stockholmu in Bukarešti. Prvi mednarodni je zmagal Natus Vincere, ki je domov odnesel denarno nagrado v višini 1.600.000 $. Turnir sponzorira več podjetij in organizacij, vključno z Valve, proizvajalcema strojne opreme ASUS in Acer ter blagovno znamko oblačil Team Secret. Traja približno deset dni.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nagradni sklad The International

Prva izvedba turnirja je potekala leta 2011 z nagradnim skladom 1.600.000 $. To se je leta 2013 povečalo na 2.874.380 $ in leta 2021 na 40.018.195 $, kar pomeni, da je več kot 25-krat večja od prvotne prve nagrade. Tukaj je povzetek nagradnega sklada za vsako leto.

 • 2011: 1,6 milijona dolarjev
 • 2012: 1,6 milijona dolarjev
 • 2013: 2,8 milijona dolarjev
 • 2014: 10,9 milijona dolarjev
 • 2015: 18,4 milijona dolarjev
 • 2016: 20,7 milijona dolarjev
 • 2017: 24,7 milijona dolarjev
 • 2018: 25,8 milijona dolarjev
 • 2019: 34,3 milijona dolarjev
 • 2021: 40,0 milijonov dolarjev

Kot lahko vidite, se nagradni sklad vztrajno povečuje od leta 2012, kar pomeni, da lahko z gotovostjo predvidevamo, da se bo trend nadaljeval.

Kako velik dogodek je The International?

International velja za enega največjih ešportnih turnirjev na svetu. Privablja na stotisoče tekmovalcev in ga gleda na milijone ljudi na spletu.

Z nagradnim skladom, ki je dosegel 45.000.000 $ (izdaja 2022), The International očitno ni majhen turnir. Dejansko ta nagradni sklad ni žepnina in na nobenem majhnem turnirju ne bi bilo mogoče osvojiti tako osupljive vsote denarja.

Drugi razlog, zakaj je The International velik turnir, je ta, da združuje 18 ekip iz različnih delov sveta. Turnir ne govori samo o eni državi ali celini; je za svet. Kar zadeva gledanost, The International pritegne milijone gledalcev. Število sočasnih gledalcev izdaje 2021 je na primer doseglo 2,74 milijona.

O Doti 2

Dota 2 je spletna igra za več igralcev razvilo podjetje Valve Corporation, isto podjetje, ki stoji za priljubljeno serijo video iger Counter-Strike. Igra uporablja sistem strategije v realnem času (RTS), kjer morajo igralci nadzorovati junaka in se boriti proti drugim igralcem ali računalniško nadzorovanim nasprotnikom. Za razliko od mnogih e-športnih iger z več kot enim likom igralca, Dota 2 vsakemu igralcu ponuja le enega junaka.

Igra se igra z uporabo dveh različnih razpoložljivosti; trgovina s predmeti Dota 2, ki igralcem omogoča nakup različnih predmetov z valuto v igri, in predmeti Dota 2, s katerimi lahko prilagodijo svoje junake.

Dota 2 je modifikacija Warcrafta 3 in je priljubljena, odkar je izšla leta 2013. Igralce drži na trnih. Cilj igre je uničiti sovražnikovo bazo in hkrati braniti svojo.

Zakaj je Dota 2 priljubljena?

Dota 2 ima številne funkcije, zaradi katerih je prijetna. Nekateri od teh vključujejo:

 • Lahko ga razumejo tudi tisti, ki video iger niso dobro seznanjeni.
 • Obuja spomine na davne čase, ko so videoigre imele zmaje in druga bitja, proti katerim so se igralci lahko borili.
 • Igralci lahko izbirajo med različnimi liki z različnimi sposobnostmi, ki jih je mogoče nadgraditi.
 • Igra je dobra v vseh pogledih; igranje, grafika in animacije so gladke. Junaki so čedni in nove lahko najdete takoj, ko izidejo (včasih v nekaj dneh ali urah po njihovem prvencu). Zato je vedno nekaj novega za igranje.

Zakaj je The International priljubljeno za stave?

The International je nedvomno eden najbolj razburljivih spletnih turnirjev v esportu na svetu. Stavnikom ponuja priložnost, da stavijo na svoje najljubša ekipa ali igralec. Toda zakaj je ta turnir resnično priljubljen med igralci?

1. Turnir združuje najboljše Dota 2 ekipe na svetu. Vsaka od teh ekip ima ogromno privržencev v smislu navijačev, ki so večinoma tudi igralci. Turnir, na katerem se pomerijo najboljše ekipe, bo nedvomno privabil milijone stavnikov.

2. International ponuja široko paleto stavnih trgov za stavnike, med katerimi lahko izbirajo. Nekateri od teh vključujejo:

 • Ekipa za zmago na The International
 • Igralec za zmago The International
 • Zmagovalec skupinskega dela
 • Zmagovalec končnice

3. International je tudi zelo tekmovalen turnir. V finale se prebijejo samo najboljše ekipe na svetu, zaradi česar je za stavnice bolj razburljivo.

4.Kvote za Dota 2 na mednarodnem turnirju so na voljo na vseh spletnih mestih za stave esport, dokler dogodek poteka. Zato se igralci stav ne trudijo najti, kje bi stavili na tem turnirju.

Mednarodne zmagovalne ekipe in največji trenutki

Internacionala je ena izmed njih večjih turnirjih v esportu ki so zelo konkurenčni; tekma za nagrado je hujša, kot si lahko predstavljate. Od prve izvedbe leta 2011 je samo eni ekipi uspelo dvakrat osvojiti naslov prvaka. Drugi zmagovalci so bili priznani le enkrat. Tukaj so zmagovalci in najpomembnejši trenutki v zgodovini turnirja.

Natus Vincere

To je bila prva ekipa, ki je preizkusila naslov The International. Njegovo NaVi zmagal na prvi izdaji leta 2011. V tem finalu je ekipa premagala EHOME s 3-1 in dvignila naslov. V tej ekipi je bil Puppey (Clement), legendarni igralec Dota 2, ki je na turnirju sodeloval več kot kateri koli drug posameznik.

Drugi so bili XBOCT, Artstyle in Dendi. Ekipa ne bo nikoli pozabila odnesti domov osupljivega milijona ameriških dolarjev iz glavne nagrade v višini 1,6 milijona dolarjev; tudi mi ne bomo izpustili.

In čeprav ekipa ni drugič osvojila naslova, je nenehno nadlegovala svoje nasprotnike in zagotavljala, da morajo teči za svoj denar. Dejstvo, da so NaVi naslednje leto (2012) prišli vse do finala, pove vse.

Invictus Gaming

Borba za naslov od prvakov prve izdaje ni bila lahka in to morda poudarja, kako močna je bila ta ekipa v tistem času. Med tem finalom, Invictus Gaming premagal Natus Vincere s 3-1 in domov odnesel veliko nagrado v višini 1 milijona ameriških dolarjev.

zavezništvo

To je bila najboljša ekipa turnirja v letu 2013. Tako kot Invictus Gaming, zavezništvo Natus Vincere se je odločil za svoj denar in bili so prva evropska ekipa, ki je zmagala na turnirju. Svoje nasprotnike so premagali s 3-1 in odnesti domov 1,4 milijona dolarjev nagrade je bilo spektakularno. Med igralci so bili Akke, Loda, EGM, AdmiralBulldog in s4. Ta tretja izdaja je tisto, kar je The International postavilo na svetovni zemljevid v smislu priljubljenosti.

Novinec

Priljubljenost turnirja je prejšnje leto močno narasla, Novinec si je prizadeval za krono v ozadju zelo odmevnega tekmovanja. Medtem ko je turnir gostoval v Washingtonu, Newbeeju gostujoče igrišče ni oviralo. V tej izdaji (2014) sta bila finalista povsem nova, z Newbee na eni in Vici Gaming na drugi strani.

Prvi bi premagal drugega s 3-1, prinesel neverjetnih 5.025.029 ameriških dolarjev in ponovno potrdil prevlado Kitajske v tekmovanju.

Drugi zmagovalci

2015: Zlobni geniji
2016: Wings Gaming
2017: Team Liquid
2018: UL
2019: UL

Kje in kako staviti na The International?

International je globalni turnir in je zato eden najboljših turnirjev v ešportu, ko gre za stave. Ni pomembno, od kod stavite na esport turnirje; morali bi imeti dostop do dogodka, dokler to dovoljuje vaša država. Za izberite najboljše mesto za stave na mednarodnem prvenstvu ali drugih e-športnih prvenstvih si morate ogledati nekaj stvari:

 • Kvote, ki jih ponuja spletno mesto: boljše kot so kvote, več lahko dobite, če stavite na turnir.
 • Ugled spletnega mesta: Poglejte, kakšne so njihove izkušnje in ali ima spletno mesto licenco ali ne.
 • Stave v živo: če želite staviti med gledanjem tekme v živo, je to dejavnik, ki ga boste želeli upoštevati. Poleg tega nekatera spletna mesta omogočajo stave med polčasom.
 • Mobilna združljivost: Nekatera spletna mesta delujejo samo na namizju ali prenosnem računalniku, zato boste želeli upoštevati ta dejavnik.
 • Pomoč strankam: Če imate kdaj kakršna koli vprašanja o spletnem mestu ali postopku stav, vam bo ekipa za podporo lahko učinkovito pomagala.

Kako staviti na The International

Postopek za stave na The International je preprost:

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

5 najboljših stavnih turnirjev v e-športu 2022
2022-12-08

5 najboljših stavnih turnirjev v e-športu 2022

E-šport se širi, v stavne trge pa je vključenih več tekmovanj in iger. Glede na to, kako priljubljena so postala športna tekmovanja v zadnjih letih, ni presenetljivo, da postajajo stave na e-šport vse bolj priljubljene.