The best esports teams and players

V zadnjih letih so video igre postale bolj priljubljene. V bistvu je esports ime za tekmovalno igranje iger, ki se izvaja na profesionalni ravni. Številni naslovi, predstavljeni na velikih turnirjih, temeljijo na timih in vsak član bo imel pomembno vlogo. 

Vrhunskim e-športnim ekipam bo uspelo osvojiti precej visoke denarne nagrade. To je lahko v območju milijonov dolarjev. Tako visoki vložki so pomenili, da so spletna mesta za ešportne stave pritegnila pozornost ljubiteljev tradicionalnih stav. Ta oblika iger na srečo je bolj ali manj enaka običajnim športnim stavam.

Najbolj priljubljene esport ekipe za stavljanjeEsport ekipe v različnih igrahNajboljši igralci esporta na svetuKako izbrati najboljšo esport ekipo za stave?
Alliance

Pri uporabi spletnih mest za ešportne stave mora uporabnik izbrati pravo ekipo, na katero bo stavil. Najbolje je izbrati tistega, ki ima dolgo zgodovino zmagovalnih turnirjev. To zagotovo velja za Alliance. Imajo sedež na Švedskem in so del profesionalne igralniške scene od leta 2013. Organizacijo nadzira vodstvena ekipa petih posameznikov. V preteklosti so se osredotočali na StarCraft II in League of Legends. 

Prikaži več…
Astralis

Astralis, znan tudi kot AST, je nedvomno ena najboljših e-športnih ekip na svetu. Danska ekipa se je povzpela na višino, da bi postala prevladujoča sila na vrhunskih e-športnih turnirjih in tekmovanjih. V tem pregledu izveste vse podrobnosti o Astralisu, od njegove ustanovitve do različnih iger, v katerih ima sezname. Izvedite tudi o dosežkih in dosežkih ekipe na svetovnem prizorišču e-športa in, kar je pomembno, kako staviti na Astralis.

Prikaži več…
Cloud9 Esports

Cloud9 je ena najbolj priljubljenih, velikih in najuspešnejših organizacij za esport na svetu. Od leta 2013 je organizacija s sedežem v Santa Monici v Kaliforniji, ZDA, vznemirjala različne discipline po svetu ešporta. Zmagovalna je bila tako v konkurenci kot na poslovnem področju in postala druga najdragocenejša oprema za e-šport v letu 2020.

Prikaži več…
Dignitas

Dignitas je znana esport ekipa, ustanovljena leta 2003. Ekipa je eno najbolj priznanih in prepoznavnih podjetij na področju izkušenega igralništva. Imajo nekaj največjih in najbolj priljubljenih e-športnih ekip. Partnerjem, ki iščejo neposreden prehod na trge iger na srečo in e-športa, daje edinstven in prepoznaven položaj blagovne znamke Dignitas enkratno priložnost v življenju. Dignitas je septembra 2016 kupila ekipa Philadelphia 76ers iz lige NBA. 

Prikaži več…
Evil Geniuses

Evil Geniuses je ena najbolj priljubljenih e-športnih ekip s sedežem v San Franciscu v Kaliforniji. Je med najstarejšimi znanimi institucijami za video igre. Evil Geniuses je s svojo dolgo zgodovino oblikoval igralniško sceno od ustanovitve leta 1999. Njihov uspeh je bil odvisen od sposobnosti igralcev iger, da izberejo svojo pot in so pogumni, ne da bi bili omejeni z zahtevami. 

Prikaži več…
FaZe Clan

FaZe Clan, prej znan kot FaZe Sniping, je e-športno podjetje s sedežem v Los Angelesu, ustanovljeno leta 2010. Ponaša se s konkurenčnimi ekipami v široki paleti naslovov, vključno z Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), FIFA, Halo, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Fortnite, Call of Duty in PUBG: Battlegrounds. Ta vrhunska e-športna ekipa se je svetu iger pridružila kot ekipa Call of Duty, ki jo sestavljajo Jeff "House Cat" Emann, Ben "Resistance" Christensen in Eric "CLipZ" Rivera. 

Prikaži več…
Fnatic

Team Fnatic, znan tudi kot FNC, je profesionalna ešportna oprema. Uvrščen je med najboljše e-športne ekipe v zgodovini konkurenčnih elektronskih športnih stav. Organizacija je v zadnjih nekaj letih eksponentno rasla in si prislužila mesto na seznamu najbolj priljubljenih esport ekip. Poleg svoje priljubljenosti na dogodkih je Fnatic priljubljen med ljubitelji ešportnih stav. Blagovna znamka se ponaša tudi z linijo profesionalne igralne opreme, vključno s tipkovnicami, miškami, slušalkami, blazinicami in še več.

Prikaži več…
G2 Esports

G2 eSports, prej Gamers2, je evropska franšiza za e-šport, ki sodeluje na več e-športnih turnirjih in dogodkih. Organizacija ima sedež v Berlinu v Nemčiji. Februarja 2014 sta jo ustanovila profesionalni igralec League of Legends Carlos Rodriguez Santiago in investitor Jens Hilgers. Gamers2 je bil oktobra 2015 preimenovan v G2 eSports. 

Prikaži več…

Gambit Esports

Najbolj priljubljene esport ekipe za stavljanje

Najbolj priljubljene esport ekipe za stavljanje

Ta vrsta stav je lahko nepredvidljiva. Če želijo igralci povečati svoje možnosti za uspešno stavo, je najbolje izbrati znane esport ekipe z zgodovino zmag.

Team Liquid

Veljajo za eno najuspešnejših organizacij v vsem ešportu. Team Liquid je bil prvotno ustvarjen za tekmovanje na turnirjih StarCraft. V zadnjih 22 letih so postali zelo spoštovani med drugimi ekipami za video igre. Trenutno so prisotni v Severni Ameriki, Evropi in Braziliji. Team Liquid se začenja širiti tudi v azijske igre na srečo.

OG

Če ljubitelji stav iščejo eno najboljših ekip za ešport Dota 2 in CS:GO, je OG vredno razmisliti. Prvič so bili ustanovljeni leta 2015 in so dvakrat zapored zmagali na mednarodnem prvenstvu. OG je postal tudi ena najbolj priljubljenih igralnih ekip v sezonah turnirjev Valorant. V začetku leta 2022 so izjavili, da nameravajo prevzeti žanr MMO.

Zlobni geniji

Najboljša spletna mesta za ešportne stave bo verjetno predstavljala to skupino s sedežem v Seattlu. Namesto da bi se osredotočili na peščico iger, so tekmovali v množici različnih naslovov. To vključuje Fortnite, Halo, League of Legends, COD, CS:GO, Rocket League in WoW. Leta 2015 so Evil Geniuses osvojili največjo nagrado v takratni zgodovini ešporta. Še posebej spretni so pri Call of Duty: WWII.

Timski duh

Ta skupina iz Moskve se je zelo dobro odrezala na turnirjih za CS:GO, League of Legends, Hearthstone in Dota 2. Na International 2021 so osvojili impresivnih 18 milijonov dolarjev. To jih uvršča med največje zaslužke v vseh ešportih.

Najbolj priljubljene esport ekipe za stavljanje
Esport ekipe v različnih igrah

Esport ekipe v različnih igrah

Če imajo igralci v mislih določeno igro, je pametno izbrati ekipo, ki se je zelo dobro odrezala na turnirjih za ta naslov. Odmevne ekipe se ponavadi osredotočajo na eno od osmih največje video igre.

Doba imperijev

Aftermath, Team GamerLegion, Vietnam Legends (VNA) in Suomi so zelo cenjeni zaradi igranja tega naslova strategije v realnem času (RTS). Druge skupine, na katere morate biti pozorni, so Rulers of Rome, Clown Legion, Team Secret, Infinity Legends, Dark Empire in Tempo Storm.

Apex Legends

Trenutno več kot 100 milijonov ljudi uživa v tej strelski igri za več igralcev. Vendar pa je pozornost v skupnosti iger na srečo pritegnila le peščica ekip. Število igralcev še naprej raste zahvaljujoč izdaji novih sezon Apex Legends. Med turnirji morajo igralci paziti na Team Liquid, Fnatic, Evil Geniuses, Natus Vincere in Virtus.pro.

Arena hrabrosti

Ta igra je v ešportu precej značilna, saj morajo ekipe biti izjemne pri igranju mobilnih naprav. Valor ima veliko podobnosti z League of Legends, tako da se med najboljšimi igralci za vsak naslov nekaj prekrivajo. Dota prvaki so ponavadi dobri tudi pri Valorju. Skupine, ki so se dobro odrezale na turnirjih, vključujejo Royal Never Give Up, EDward Gaming, Rogue Warriors, Talon Esports, Buriram United Esports, Qiao Gu Reapers in eStar Gaming.

Bojišče

V nasprotju z drugimi igrami na tem seznamu ima Battlefield le nekaj zelo uspešnih ekip. To sta PENTA Sports in Epsilon eSports. Prvoosebne strelske igre so običajno zelo pogoste znotraj esport turnirji. Vendar pa Battlefield šele začenja pridobivati toliko priznanja kot podobni naslovi, kot sta COD in Halo.

CS:GO

Pošteno je reči, da je CS: GO prevladujoča sila v video igrah. Obstaja več velikih tekmovanj. Astralis, Natus Vincere, G2 eSports in Team Vitality izstopajo kot močni konkurenti.

COD: Warzone

V zadnjih letih je ta naslov Battle Royale postal izjemno priljubljen tako pri igralcih na konzolah kot pri računalniških igralcih. Ekipe, ki igrajo v tem načinu, imajo običajno dobro zgodovino na drugih turnirjih COD. Vključujejo Atlanta FaZe, OpTic Gaming, CompLexity, Fariko Impact in Evil Geniuses.

Dota 2

To je idealno za igralce, ki želijo gledati igralce, ki tekmujejo za visoke nagradne sklade. To je v milijonih dolarjev med letnim svetovnim prvenstvom. Štiri najvišje uvrščene organizacije so TNC Predator Virtus.Pro, Evil Geniuses in Team Secret.

FIFA

Vsi odmevni turnirji niso osredotočeni na streljanje in fantazijo. Nogometna video igra FIFA je prerasla v eno največjih franšiz v panogi. Stavniki morajo med tekmo paziti na Fnatic, Tundra Esports, MKers, Manchester City Esports in Schalke 04 Esports.

Esport ekipe v različnih igrah
Najboljši igralci esporta na svetu

Najboljši igralci esporta na svetu

Glede na skupni zaslužek vsi najboljši štirje igralci na svetu igrajo Doto 2 profesionalno. Gre za moške, stare od 22 do 29 let. Vsi štirje so večino denarja zaslužili na mednarodnem prvenstvu 2019.

Johan "N0tail" Sundstein

Ta danski igralec je trenutno na prvem mestu na svetovni lestvici. Nastopil je na 129 tekmah in dosegel okoli 7.183.837 $. Pred prehodom na Doto 2 je bil Sundstein igralec Heroes of Newerth. Med tekmo International 2019 je osvojil 3.124.036,20 $ denarne nagrade.

Jesse "JerAx" Vainikka

Vainikka, ki prihaja s Finske, je do zdaj nastopila na 66 tekmah. Čeprav to ni tako impresivno kot Sundstein, je treba omeniti, da je Vainikka zaslužil 6.475.948 $. Zaradi tega je drugi najboljši igralec esporta na svetu. Leta 2016 je dosegel drugo mesto na tekmovanju Shanghai Major.

Anathan "ana" Pham

Ta Avstralec je že v zgodnji mladosti pritegnil pozornost stavnic ešporta. Preden je Pham dopolnil 18 let, je na 15 turnirjih že zaslužil 604.739 $. Njegov trenutni znesek presega 6.004.411 $.

Sébastien "Ceb" Debs

Četrti najboljši igralec je iz Francije s 5.773.909 $, zasluženimi na 65 turnirjih. Debs je bil prvi na International 2018, nato pa je naslednje leto znova zmagal. V svoji karieri je igral za devet velikih ekip.

Najboljši igralci esporta na svetu
Kako izbrati najboljšo esport ekipo za stave?

Kako izbrati najboljšo esport ekipo za stave?

To bo v veliki meri odvisno od narave igre, ki se igra. Nekateri od njih od udeležencev zahtevajo hitre reflekse in natančnost. Drugi so bolj taktične narave. Najboljše ekipe e-športa, na katere lahko stavite, bodo vedele, katere lastnosti so potrebne za zmago v tekmi.

Eden najbolj kritičnih vidikov te vrste stav je raziskava. Igralec bi moral zelo malo prepustiti naključju. Na večini turnirjev se za prvo mesto poteguje na desetine ekip.

Da bi zožili število najverjetnejših zmagovalcev, mora igralec poznati potek vsakega od njih. Na srečo je pred finalnim prvenstvom običajno celo sezonsko kvalifikacijsko obdobje. To daje gledalcem možnost, da analizirajo različne prednosti in slabosti vsakega tekmeca.

Znane ekipe esporta si ustvarijo ime z velikim številom odmevnih zmag. Če se zdi, da so njihovi tekmeci izenačeni, je težje napovedati, kdo bo dobil glavno nagrado. Če igralci niso prepričani, lahko raziščejo način igre in zemljevid. Nato si lahko ogledajo pretekle tekme, kjer je vsaka od obeh ekip tekmovala v podobnih scenarijih. To jim bo dalo boljšo predstavo o tem, kako dobro bodo igralci nastopili.

Kako izbrati najboljšo esport ekipo za stave?