Odkrijte najbolj priljubljene e-športne igre 2024

Ta priročnik za stave na e-šport podrobno opisuje vse, kar morajo stave vedeti o tej temi, najboljša spletna mesta za stave na e-šport in še več. Nobenega dvoma ni, da je e-šport ena od panog, ki so še naprej uspevale tudi med pandemijo. Zadnje projekcije podjetja Statista kažejo, da je velikost trga e-športov za leto 2021 ocenjena na nekaj več kot 1,08 milijarde dolarjev, kar je skoraj 50-odstotna rast od leta 2020.

Industrija e-športnih stav je prav tako eksponentno rasla. Ker so bile vse tradicionalne tekme v živo ustavljene na vrhuncu pandemije, je eSports postal najljubši navijačem, saj ima človeški pridih, za razliko od virtualnih športov, edina druga možnost do takrat.

Vse, kar morate vedeti o zgodovini stav na e-športVrste stav na e-športNajboljši nasveti za stave na e-šport za zmagoOdgovorno igranje
CS:GO

V tem vodniku za stave CS: GO lahko igralci najdejo vse, kar morajo vedeti o stavah na prvoosebno videoigro strelske igre. Ne glede na to, ali gre za igranje in pravila ali za trge stav in kvote, ta stran pove vse. Nobenega dvoma ni, da prevladujejo stave na e-šport.

Prikaži več
Dota 2

Dota 2 je ena tistih video iger, ki imajo veliko privržencev. Danes (od leta 2021) se milijoni igralcev po vsem svetu povezujejo med seboj, da bi imeli pravičen delež igranja. Pravzaprav to igro vsak mesec igra vsaj 10 milijonov ljudi. Igra ima veliko turnirjev in lig, v katerih lahko igralci tekmujejo.

Prikaži več
League of Legends

League of Legends (LoL) je postala ena najbolj priljubljenih iger v zgodovini iger, z milijoni igralcev po ure vsak dan. To je spletna bojna arena za več igralcev (MOBA), ki jo je izdala Riot Games leta 2009. Pred štirimi leti je bila kot eSport vključena v World Cyber Games.

Prikaži več
Valorant

Valorant esports stave so ena najpomembnejših stvari, ki se dogajajo na sceni esports stav. V tem priročniku izveste vse, kar morate vedeti o stavah na to relativno novo igro, ki tekmuje s Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) in Fortnite tako na ešport sceni kot v industriji stav.

Prikaži več
Mortal Kombat

Mortal Kombat je postal priljubljena e-športna igra, ki privablja veliko bazo oboževalcev in profesionalne igralce, ki tekmujejo na turnirjih po vsem svetu. Za tiste, ki jih zanimajo stave na e-šport, je bistveno, da najdejo zanesljiva in ugledna stavna mesta, ki ponujajo trge Mortal Kombat. Pri eSportRankerju smo specializirani za ocenjevanje in priporočanje najboljših stavnih mest za e-šport z Mortal Kombat, kar zagotavlja varno in prijetno stavno izkušnjo. Naše strokovno znanje in izkušnje v industriji iGaming nam omogočajo, da nudimo dragocene vpoglede in priporočila za navdušence, ki želijo staviti na tekme Mortal Kombat. Raziščite naš glavni seznam priporočenih spletnih mest za stave na e-šport z igro Mortal Kombat in izboljšajte svojo stavno izkušnjo še danes.

Prikaži več
Call of Duty

V zadnjih letih so se igre battle royale izkazale za zelo priljubljene v skupnosti eSports stav. Dober primer tega je FPS Call of Duty: Warzone. Je brezplačen za igranje in na voljo na različnih platformah. To vključuje različice na konzolah PlayStation in Xbox trenutne generacije ter osebnih računalnikih. CoD: Warzone je del izdaje Modern Warfare 2019, ne pa posamezen naslov. Izšel je med 2. sezono posodobitev vsebine Modern Warfare. To pomeni, da je lahko do njega dostopala velika uveljavljena baza igralcev CoD.

Prikaži več
StarCraft 2

StarCraft II (SC II), priljubljen po vsem svetu, izziva igralce, naj uporabijo strategijo v realnem času, da bi premagali konkurenco na nekaterih najbolj priljubljenih svetovnih esportnih turnirjih. Od svoje predstavitve leta 2010, SC II še naprej doživlja ogromno privržencev. Tudi z vrhunskimi igrami, kot sta Dota 2 in League of Legends, ki zagotavljajo najvišja mesta v ešportnih tekmovanjih, StarCraft II še vedno privablja ogromno privržencev.

Prikaži več
Rainbow Six Siege

Tom Clancy's Rainbow Six Siege, ki ga je izdal Ubisoft pred nekaj leti, je trenutno v kategoriji visoko uvrščenih ešportnih iger. Večina ljudi to videoigro v prvi osebi (FPS), ki jo je izdal Ubisoft Montreal leta 2015, imenuje R6. Sprva je bila na voljo na Xbox One, Microsoft Windows in PlayStation 4. Nekaj let pozneje, decembra 2020, je bila izdana nadgrajena različica Rainbow Six, ki se je lahko predvajala na Xbox Series X/S in PlayStation 5, s čimer je bila ta igra na voljo več FPS. oboževalci po vsem svetu.

Prikaži več

Age of Empires

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Vse, kar morate vedeti o zgodovini stav na e-šport

Začetke e-športa lahko segamo v leto 1971, ko so interdisciplinarni študenti sodelovali v starinski igri Spacewar. Čeprav sam po sebi ni bil e-šport, je utrl pot prvemu tekmovalnemu igralnemu dogodku, prvenstvu Space Invaders iz leta 1980.

Toda kar zadeva stave, so stave na e-šport postale resničnost šele v začetku prejšnjega desetletja. To je bilo v času, ko je tekmovalna scena video iger začela gostiti spletne turnirje za več igralcev. Stave bi torej lahko bile že prej predstavljene na področju iger na srečo.

Kljub temu so obstajali pomisleki, da je bila večina igralcev, ki uživajo v e-športu, mlajših od 18 let, kar pomeni, da jim ni bilo dovoljeno igrati iger na srečo. Kaj je več? Video igre so bile zelo neregulirane, zato so se pojavile težave z prirejanjem tekem.

Toda s popularizacijo e-športne ekipe, so se stvari obrnile drugače. Prvič, e-šport je postajal vse bolj priljubljen in je privabil celo odrasle, ki jim je zakonsko dovoljeno staviti. Nato so prišli ogromni sponzorski posli in ogromna gledanost, ki je konkurenčne videoigre dvignila na višjo raven.

Stave na esport v živo je postala zelo priljubljena metoda za igralce stav na e-šport. To je zelo razburljiv način stave.

Ešport je tekmovalna zabava, kjer imajo profesionalni igralci pogodbe in visoke plače, tako kot tradicionalni profesionalni športniki. Obstaja veliko vrhunskih turnirjev, ki pritegnejo milijone dolarjev denarnih nagrad.

Stavnice so po drugi strani izkoristile vedno večje povpraševanje po dobi stavnic e-športa. Operaterji hitijo, da bi igralcem ponudili najnovejše trge e-športa kot dopolnitev virtualnih iger, ki jim manjka človeški pridih.

Iz vseh znakov je stava na esport med najhitreje rastočimi kategorijami v celotni industriji spletnih iger na srečo.

Po zadnjih številkah je trg spletnih stav za video igre velikost naj bi do leta 2027 dosegla neverjetnih 205 milijard dolarjev. Zanimivo je, da je bilo leta 2020 več kot 6,5 milijona igralcev stav na e-šport. Seveda je število igralcev, ki stavijo na video igre, zdaj, ko je e-šport najnovejši otrok na področju športnih stav, močno naraslo. svetu.

Vrste stav na e-šport

Za igralce, ki jih zanimajo stave na e-šport, osnove vključujejo razumevanje različnih oblik stav v spletnih video igrah.

Ešport raste s prvo hitrostjo. Razpoložljive igre pa so odvisne od priljubljenosti žanra na trenutni sceni video iger. Spodaj je seznam priljubljene zvrsti e-športa stavniki lahko stavijo na in, kar je pomembno, najbolj priljubljene igre e-športa in največja tekmovanja v vsaki zvrsti.

MOBA e-šport

MOBA je strateška video igra, znana tudi kot spletne igre bojnih aren za več igralcev. Najbolj priljubljene igre MOBA, na katere lahko stavite, vključujejo League of Legends (LOL) in DOTA 2. Najpomembnejši dogodki MOBA vključujejo The International, največji turnir DOTA 2, in svetovno prvenstvo League of Legends.

FPS e-športne igre

Prvoosebne strelske igre vključujejo boj iz prvoosebne perspektive. Najbolj priljubljene e-športne igre za stave v kategoriji FPS vključujejo Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty in Rainbow Six Siege. Največji turnirji FPS eSports vključujejo CS: GO Major Championships in Siege's Six Invitational.

e-šport Battle Royale

Video igre Battle Royale vključujejo veliko igralcev v tekmi zadnjega moža. Najbolj znane igre Battle Royale vključujejo Fortnite in Apex Legends. Vendar, ko gre za največje turnirje, sta tu Fortnite World Cup in Apex Legends Global Series.

Športne simulacijske video igre

Kot že ime pove, posnemajo prave športe, kot so nogomet, košarka, hokej itd. Najboljše e-športne igre, na katere lahko stavite v žanru športne simulacije, vključujejo FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (prej PES) itd.

RTS e-šport

Znane tudi kot strateške igre v realnem času, priljubljeni so tudi e-športi RTS. Najboljše igre za stave v tej kategoriji vključujejo StarCraft in WarCraft. Kar zadeva turnirje, je največji WCS Global Finals.

Najboljši nasveti za stave na e-šport za zmago

Obstaja nekaj nasvetov za igralce, ki so novi na tej sceni, ki jim bodo pomagali začeti.

Prva točka pogovora je o izbiri stavnice. Za začetek, vsa spletna mesta za športne stave nimajo stavnih trgov za e-šport. Torej, potem ko najdejo nekaj esport stavnic, morajo igralci preveriti, ali imajo določeno video igro, na katero želijo staviti. Drugi vidiki vključujejo licenciranje in predpise, bančne možnosti, uporabnost spletnega mesta in promocije.

Še namig; Stavniki se morajo seznaniti s pravili in načinom igre e-športnih iger, na katere želijo staviti. Mnogi igralci stav delajo napako in stavijo na igre, ki jih skoraj ne razumejo. Pravila in predpisi, stavni trgi in stavne kvote mora biti na dosegu roke vsem stavnikom.

Tretjič, igralci iger na srečo bi morali spremljati najnovejši razvoj v igri e-športa, na katero stavijo. Ugotovite, katere so najboljše ekipe tega trenutka v League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO ali kateri koli drugi igri. Seveda je pomembna tudi nedavna vožnja ekip.

Nazadnje, ko gre za športne simulacijske igre, ne stavite na slepo glede na ekipo, s katero igra profesionalni igralec. V e-športu ne gre za veličino ekipe, ki jo igralec uporablja v resničnem svetu. Namesto tega izid igre FIFA ali PES v e-športu določa raven spretnosti profesionalnega igralca.

Odgovorno igranje

Spletne stave na e-šport ponujajo vso zabavo, ne glede na to, ali je igralec navdušenec nad e-športom ali le priložnostni navdušenec nad športnimi stavami. Vendar bi moralo odgovorno igranje iger na srečo vedno ostati temeljno. Tako kot video igre lahko tudi stave pri e-športu močno zasvojijo. Igralci morajo vedno upoštevati pravila odgovornega igranja iger na srečo.

Prvi na seznamu pravil odgovornega igranja iger na srečo, igralne stave ne smejo nadomestiti šole ali službe. Naslednja pomembna stvar, ki si jo morajo igralci zapomniti, je, da določijo proračun za stave v video igrah in se ga strogo držijo. Pomembno je, da bi morali vedeti, kdaj prenehati; nikoli ne poskušajte loviti izgube.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak