10 Najboljša spletna mesta za stave za e-šport v Češka

V boemski kulturi pisateljev in umetnikov novi češki zakoni odpirajo vrata zasebnim spletnim stavnicam, ki državljanom ponujajo nove možnosti zabave. To je dobra novica za spletne operaterje. Esports je rastoči trg v regiji. Veliko državljanov igra igre skozi vse leto.

Ker je velik del države posvečen strogim verskim običajem, je le 100.000 Čehov odvisnih od stav, z več kot 10 milijoni prebivalcev. Mlajša generacija spodbuja priljubljenost ešporta v regiji, vrhunski igralci pa zaslužijo skoraj 100.000 $ na leto. Ker ešport raste na trgu, so možnosti za navdušence za spletno igranje na srečo povezane s predpisi države.

10 Najboljša spletna mesta za stave za e-šport v Češka
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Najboljša spletna mesta za stave na e-šport na Češkem 2024

Stavni trg na Češkem že leta dramatično raste. Vendar ima Češka tako kot slovanske sosede države visoke davke za operaterje in daje prednost kopenskim igralnicam. Davki stanejo kar 35 odstotkov bruto prihodka igralnice od iger na srečo, kar je ločeno od 1.800.000 evrov licenčnine.

Češka tudi od imetnikov licence zahteva, da imajo več kot 2.000.000 € kapitala. Dodatne zahteve vključujejo prikazovanje opozoril o nevarnostih iger na srečo in sedež v državi EGP ali EU.

Češke priljubljene ešportne igre

Stave na esports so vse večji trend po vsej Češki. Licenčne spletne športne stavnice in mednarodna tuja spletna mesta ponujajo možnosti stav na ekipe, igralce, turnirje in tekme.

Za tiste, ki poznajo priljubljene igralce, so informacije kralj pri stavah. Odmevni turnirji privabljajo navdušence z vsega sveta, vključno s Češko. Čeprav so stave na e-šport na Češkem nove, trg raste.

Stavniki upajo na ugodne kvote. E-šport ponuja priložnost za stave na več načinov, vključno z decimalnimi, frakcijskimi in ameriškimi. Za igralce se stave na decimalne kvote izračunajo z množenjem z decimalnim številom. Na primer, stavitelec stavi 10 $ in dobi 15 $ za kvoto, ki je 1,50. Delno stavljanje je drugačno; stavitelec dobi 30 $ za zmagovalno igro 10 $ pri kvoti 3/1.

Ameriške kvote ponujajo priljubljenim ekipam minus in slabšim znak plus, kar določa znesek dobička pri stavi 100 $ ali več. Za izkušene hazarderje so stave na kvote najboljši način za zaslužek znatnih vsot denarja.

Z več kot 26 ekipami in več kot 70 vrhunskimi igralci Čehi doživljajo vse večje navdušenje na trgu e-športov. Od prvoosebnih strelskih iger do športnih akcij, tekmovanja v video igrah postajajo tako priljubljena kot profesionalni športi. Pravzaprav lahko posamezni igralec doseže vrhunec uspeha in pridobi sponzorske dolarje in podporo.

Priljubljene igralce po vsem svetu obravnavamo kot slavne osebnosti. Čehi niso nič drugačni, saj obožujejo igralce, ki tekmujejo in zmagujejo proti nekaterim najboljšim igralcem v poslu. Nekateri od najbolj priljubljene igre so navedeni spodaj.

Na ešportne igre največ stavijo Čehi

Valorant

Valorantov timski strelec set omogoča igralcem, da izberejo like glede na kulture po vsem svetu. V začetnem načinu igre je igralec član petčlanske ekipe, ki se bori proti drugi ekipi ali se brani.

CS: POJDI

Z dvema ekipama, ki se borita med seboj, Protiudarec je igra teroristov proti protiteroristom. Med igro se nasprotne ekipe borijo med seboj. Načini igre določajo scenarij tekmovanja. Ljubitelji iger pogosto raje preprečijo teroristom, da bi postavili bombe. Protiteroristi lahko rešijo talce in teroristom preprečijo izpolnitev drugih zlobnih ciljev.

V devetih načinih igričarji izkusijo različne scenarije. Načini igranja po meri in zemljevidi so na voljo na strežnikih skupnosti, kar pomaga povečati akcijo in zabavo igre.

liga legend

Tudi dvoboj dveh ekip ena proti drugi, liga legend prvakom omogoča nakup predmetov, zbiranje točk in pridobivanje zlata. Igra, imenovana tudi ali preprosto Liga, omogoča igralcem, da branijo regijo zemljevida. Vsak igralec nadzoruje prvaka ali lika s posebnimi sposobnostmi. Na koncu ekipa zmaga, ko uniči strukturo "Nexus" v nasprotnikovi sovražni bazi.

Overwatch

Overwatch je strelska igra ki daje igralcem v dveh ekipah priložnost, da dosežejo cilje igre v različnih načinih igre. Vsaka ekipa ima seznam likov ali junakov, ki krmarijo po zemljevidu in pomagajo ekipi do zmage.

Načini plačila za ešport na Češkem

Storitve iger na srečo češkim državljanom lahko ponujajo le licencirani spletni operaterji. Za pooblaščena podjetja je polog sredstev na spletne račune preprost s priznanimi plačilnimi platformami. Metode varnega depozita vključujejo mednarodno priznane digitalne denarnice, kot so Neteller in PayPal.

Kreditne in debetne kartice Visa in Mastercard ponujajo priročen način za nakazilo denarja neposredno na račun spletne športne stavnice. Novejše možnosti pologov in prenosov vključujejo EasyPay in PromptPay.

Celo banke skačejo v skupino spletnih stav s ponudbo denarnih nakazil in dvigov iz spletnih stavnic. Kriptovaluta, kot naprimer Bitcoin, je tudi priljubljen način polaganja sredstev.

Za nemoteno nakazilo denarja se igralci prijavijo za račun s plačilno platformo, ki jo je odobril ponudnik iger na srečo. Varno spletno stavljanje mora vključevati pregled ugleda, licenc in zgodovine spletnega mesta. Igralci morajo prebrati tudi pogoje storitve, da razumejo stavne kvote in pogoje dviga. Varne spletne igre na srečo zahtevajo nekaj skrbnosti in zdrave pameti.

Zgodovina stav na ešport na Češkem

Od leta 1956,
Češka republika kaže naraščajoče zanimanje za igre na srečo od ustanovitve Sazka SA, operaterja iger na srečo. Predpisi se še naprej razvijajo. Do leta 2012 je vlada ugotovila, da državni zakoni niso v skladu z zahtevami Evropske unije, vendar predpisov ni spremenila do leta 2016.

Številne občine v regiji prepovedujejo elektronske igralne avtomate. Ti EGM ustvarjajo regulativni konflikt na občinski in državni ravni. Leta 2014 je osnutek zakona o igrah na srečo poskušal pojasniti splošni pravni okvir.

Pred letom 2012 ni bilo veliko zanimanja za študije o igrah na srečo in njihovem vplivu na češko prebivalstvo. Ena glavnih težav je problematično igranje na srečo, ki prizadene 1 do 2 odstotka prebivalstva.

Leta 2017 je predsednik podpisal nov zakon o igrah na srečo, ki je začrtal zahteve za ponudnike. Te zahteve vključujejo nov sistem obdavčitve in predpise o spletnih igrah na srečo. Zakonodajalci so sodelovali pri jeziku in hitro sprejeli zakon. Zakon je izvajal stroge predpise o licenciranju. Nekatera igralniška podjetja so ugotovila, da je novi zakon problematičen, zlasti visoka stopnja obdavčitve.

Vsakemu igralništvu se poleg davka na igralnice zaračuna še 19-odstotni davek od dobička pravnih oseb. Za operaterje, ki plačujejo davke, je zaustavitev nezakonitih dejavnosti ključnega pomena za doseganje ciljev prihodkov, zato Češka strogo nadzoruje neregulirana podjetja.

Ešport danes na Češkem

Za igralce iger na srečo na Češkem obstaja široka paleta iger na srečo. Od igralnic do spletnih, spletnih operacij, pokrajina ponuja znatne možnosti stav. Čeprav se je zaradi novega zakona zaprlo precejšnje število operaterjev, igre na srečo še naprej rastejo. Več milijard dolarjev vreden trg zagotavlja zabavo po vsej regiji.

Operaterjem stroga pravila vzamejo velik del bruto prihodkov. Vendar pa neupoštevanje državnih zahtev glede iger na srečo pomeni tveganje, da bo podjetje zaprto ali blokirano na spletu. Spletne igre na srečo so se močno povečale po zvišanju davkov in pristojbin. Regulatorni organ spremlja spletno dejavnost, da bi zagotovil, da imajo samo licencirana spletna mesta dostop do čeških igralcev na srečo na spletu.

Izvor e-športa

Na Češkem so navdušenci nad e-športom začeli igrati na srečo, ko je ta šport postal priljubljen. Mladi še naprej igrajo, kar spodbuja zanimanje za stave na priljubljenih turnirjih. Betterji iščejo vsako priložnost, da dobijo denar s stavo. Pričakuje se, da se bo e-šport razvil v velik trg iger na srečo.

Tudi danes športne stavnice vlagajo veliko denarja v zagotavljanje možnosti stav za igralce e-športov. Vendar je na Češkem za zagotavljanje storitev iger na srečo državljanom potrebna licenca. Spletni operaterji tvegajo blokado ponudnika internetnih storitev in plačil v regiji, če češkim državljanom zagotavljajo storitve brez licence.

Ljubitelji e-športa

Ker navdušenci nad e-športom spodbujajo stavnice, mladi igralci iger, ki pritegnejo ogromne množice, ustvarijo bazo oboževalcev, ki je tudi ciljni trg za spletne stavnice. Čeprav so prvotne stavnice zaslužile malo denarja, so se stave na e-šport v zadnjih petih letih eksponentno spremenile.

Z naraščanjem števila oboževalcev na Češkem se povečuje tudi število igralcev na srečo. Igralci na srečo na Češkem lahko stavijo na ekipe, izide tekem, turnirje in posamezne igralce. Zaradi nizkega obsega stav ni zaslužil veliko denarja.

Priljubljenost e-športov na Češkem in po vsem svetu povečuje gledanost televizije za ta šport. Leta 2017 je Katowice, Intelov ešportni dogodek, privabil približno 45 milijonov oboževalcev in bil najbolj priljubljen ešportni dogodek tisto leto. Ešport privablja milijone spletnih oboževalcev prek priljubljenih spletnih mest in družbenih medijev. E

ven esports dogodki se zdaj predvajajo v različnih jezikih po vsem svetu, da razširijo športni doseg.

Mednarodne športne stave so v celoti namenjene stavam na e-šport. Z izkoriščanjem več milijard dolarjev vrednega trga športne stavnice ponujajo igralcem, oboževalcem in navdušencem priložnosti za stave. Od televizije do spletnih platform je Češka rastoče središče e-športa.

Ali so stave na esport zakonite na Češkem?

Ker je vlada odprla trg za igre na srečo, lahko Čehi svobodno uživajo v najrazličnejših igralnih priložnostih na več kot 150 stavnicah, ki imajo več kot 50.000 terminalov po vsej Šleziji, Moravski in Češki v regiji. F

ali ljubitelji e-športa, trg iger na srečo raste sinhronizirano z e-športom v regiji. Nekoč so nekateri najbolj priljubljeni e-športni turnirji športne stavnice in priložnosti za stave na voljo državljanom za ogled na spletu.

Stavnice na Češkem

Vendar novi zakon postavlja omejitve pri igrah na srečo. Priljubljene spletne igralnice in športne stavnice so prenehale ponujati storitve češkim stavnikom. Drugi so še vedno na trgu, vključno s Pokerstars, eno od regij, ki je prva prejela licenco za igre na srečo. Operaterje brez licence blokirajo plačilne storitve in ponudniki internetnih storitev, da preprečijo prodiranje spletnih mednarodnih igralnic na češki trg.

Do leta 2017 je statistika ministrstva za finance pokazala rast prihodkov iz spletnega poslovanja za 29 odstotkov. Leta 2019, po veliki prenovi obdavčitve, so se kritiki novih zakonov bali, da bodo povzročili povečanje nezakonitega poslovanja. Pravzaprav so hekerji zahtevali, da se Češka znebi novega zakona, ki je oviral spletne operaterje.

Številne priljubljene igralniške destinacije so zapustile regijo po uvedbi novih pravil, vključno s stavo Marathon in William Hillom. Za Čehe s stanjem v teh igralnicah je odhod povzročil težave.

Predstavniki vlade so se srečali s predstavnikom anonimne hekerske skupine, da bi potrdili, da so češki predpisi kot mnoge druge evropske države, ki si prizadevajo za omejevanje nezakonitih operaterjev, ki se izogibajo plačilu davkov. Kljub temu so nekateri senatorji dvomili o ustavnosti zakona.

Ti politiki so od čeških sodišč zahtevali, naj pregledajo zadevo, ki pravi, da so bile omejitve edini način za premagovanje nezakonitih spletnih stav.

pogosta vprašanja

Ali lahko katero koli podjetje upravlja spletno mesto za igre na srečo na Češkem?
Češka ponuja tujim in zasebnim podjetjem priložnosti za zagotavljanje storitev iger na srečo državljanom regije. Vendar so stroški vstopa in obdavčitve dragi. Operaterje, ki ne upoštevajo predpisov v Zakonu o igrah na srečo iz leta 2017, bodo češki regulatorji blokirali ponudniki internetnih storitev in ponudniki plačil.

Kako velik je nereguliran trg iger na srečo na Češkem?

Nova češka zakonodaja bi lahko sprožila rast nelicenciranih dejavnosti v državi. Petinsedemdeset odstotkov igralnic je zaprtih. Stroški začetka in vzdrževanja dejavnosti so zelo visoki in so že povzročili, da so nekatera najbolj priljubljena igralniška podjetja na tem območju prenehala delovati.

Kakšen je prihodek od trga iger na srečo?

Leta 2017 so se davčni prihodki povečali na 12,7 milijarde. Spletne igre na srečo predstavljajo približno 20 odstotkov igralniškega trga na Češkem.

Kako se Češka bori proti odvisnosti od iger na srečo?

Čehi večinoma niso odvisniki od iger na srečo. Ocenjuje se, da je približno 100.000 primerov v populaciji z več kot 10 milijoni dolarjev, kar pomeni, da se približno 1 odstotek državljanov spopada z odvisnostjo. Kljub temu je 100.000 veliko število prizadetih državljanov in država resno opozarja na nevarnosti iger na srečo.

Igralnice in spletni operaterji morajo vključiti vidna opozorila o tveganjih iger na srečo. Igralci lahko sami spremljajo vedenje ali poiščejo pomoč pri zasvojenosti z igrami na srečo pri priznanih agencijah.

So spletni hazarderji na Češkem aretirani?

Uveljavljanje državne zakonodaje o igrah na srečo se osredotoča na blokiranje dostopa ponudnika plačil in naslovov ISP za operaterje brez licence. Od leta 2017 regulatorji izvajajo stroge nadzore, da bi zagotovili, da operaterjev z licenco, ki plačujejo davke, ne ovirajo kršitelji zakonov brez licence.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak