Stavite na Arena World Championship 2024

Arena World Championships, popularno AWC, je globalni dogodek e-športa, ki ga gosti Blizzard Entertainment in je debitiral pred približno 15 leti. Ta turnir daje igralcem platformo za tekmovanje in dokazovanje, da so najboljši. Tekmovanje se začne s tekmovalci Arene iz Evrope in Amerike, v upanju, da se bodo izkazali v bitki in si prislužili mesto v AWC krogu v svoji regiji.

Ekipe začnejo s sodelovanjem v Arena Cups, seriji turnirjev 3 proti 3, ki so odprti za igralce. Samo najboljši igralci (gladiatorji) se kvalificirajo za AWC.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kaj je Arena World Championship

Na dogodku 2022 se je za tekmovanje prijavilo ogromno število igralcev. Glede na to bo na turnirju uporabljena dvojna eliminacija in najboljši od petih, poteza, katere cilj je dati vsakemu igralcu enako možnost, da se povzpne na vrh. Okvirni datumi tekmovanja so naslednji:

  • Pokal 1: 18.-19. marec
  • Pokal 2: 25.-26. marec
  • Pokal 3: 1.-3. april
  • Pokal 4: 8.-10. april

Nagradni sklad

Poleg časti in naslova, dodeljenega temu prvenstvu, imajo igralci tudi možnost osvojiti velike nagrade na celotnem dogodku. Ker so odprti pokali 2022 že v teku, bodo štirje razpoložljivi pokali vsaka regija prejela do 10.000 $ tedenskih nagrad. Najboljših osem ekip iz vsake regije napreduje v krog in globalni finale, kjer se bodo pomerili za nagradni sklad 700.000 $ (tekmovanje 2022).

O Warcraftu

World of Warcraft, preprosto Warcraft, je množična spletna igra vlog za več igralcev (MMORPG), v kateri na tisoče igralcev tekmuje drug proti drugemu v bitki, se loteva junaških nalog in velikih pustolovščin. Igra je postavljena v deželo domišljije, kjer se igralci borijo z različnimi bitji. Warcraft ima tudi druga področja, kjer imajo igralci možnost, da izberejo, kdaj se bodo vključili v boj med igralcem.

Kratka zgodovina World of Warcraft (WoW)

Med lansiranjem Blizzard Entertainment ni nameraval dodati nobenih elementov PvP (player-versus-player). Vendar pa je razvijalec hitro dodal sistem PvP Honor, ki vsebuje bojišča in areno. Bojišča so igralskim ekipam omogočila, da se spopadejo med seboj, medtem ko je Arena igri dodala tekmovalni zasuk.

Z leti je bila Arena utrjena z novimi zemljevidi, lestvicami najboljših in ločenimi letnimi časi. Izjemen razvoj v zgodovini Warcrafta se je zgodil leta 2017 po uvedbi Mythic Dungeon Invitation Tournament, ki se je kasneje preimenoval v Mythic Dungeon Invitational. Ta nova poteza je videla, da so igralci tekmovali z okoljem, s čimer je poudaril pomen da ekipe delajo skupaj.

Kako deluje WoW

Kot smo že omenili, je WoW eSports bojna igra 3 proti 3. Vsaka ekipa si prizadeva najprej ubiti vse člane nasprotne strani. Za igro je značilna serija ofenzivnih in obrambnih ohladitev. Strategija in timsko delo sta sestavni del uspeha vsake ekipe, saj si člani prizadevajo, da bi udarili ob pravem času, da bi ubili.

Omeniti velja, da je PvP stran igre glavni poudarek e-športa. Vendar pa lahko igralci WoW igrajo tudi druge tekmovalne načine, vključno z napadi, dirko s časom, da bi premagali šefe, ki jih nadzoruje AI, in Mythic Dungeon Invitational.

Pustolovščine in izzivi med igro spodbujajo interakcije med igralci. WoW omogoča to sodelovanje z dodajanjem klepetalnih in zvočnih funkcij za enostavno komunikacijo med igralci. Družbeni vidik tekmovanja pomeni, da igralci niso tako kot kateri koli drugi liki na zaslonu, ampak ostanejo ljudje vseskozi.

Warcraft je imel izjemno potovanje na sceni e-športa. Čeprav je AWC označen kot vrhunec igre, obstaja še nekaj drugih prijetnih dogodkov. Ne glede na to, ali gre za klasični vidik igralec proti igralcu ali igralec proti okolju, je za navdušence nad e-športom veliko na voljo.

Zakaj je svetovno prvenstvo v areni priljubljeno?

Arena World Championship je nedvomno eden najboljših spletnih turnirjev v eSportu za igralce World of Warcraft. Ta e-športni turnir se nahaja na vidnem mestu na seznamu e-športnih turnirjev, ki so še posebej priljubljeni med igralci, ki imajo radi Naslovi MOBA, kot je priznana League of Legends. Ni presenetljivo, da igra te razsežnosti, ki je prisotna od novembra 2004, nenehno privablja vedno večjo publiko med igralci, ki stavijo na turnirje eSport.

Stavna scena okoli AWC je v zadnjih letih cvetela zahvaljujoč povečanemu denarju nagrad in povečani ozaveščenosti najboljših igralcev in ekip. Zaradi tega je stave AWC glavni trg za spletna mesta za stave na eSport, ki iščejo nove stranke.

Še ena lastnost, zaradi katere je AWC eden največjih e-športnih turnirjev za igralce, je njegova preprostost. Stave na WoW AWC v bistvu vključujejo enake korake kot stave na druge naslove e-športa, kot sta Call of Duty ali CS:GO. Vse, kar igralec potrebuje, je najti vrednega spletno mesto za stave na eSport pokrivanje večjih eSport turnirjev, preden začnejo dajati stave.

Čeprav WoW morda ni bil zasnovan kot eSport, so se priljubljene stavnice odločile, da v svojo ponudbo dodajo stave WoW, zaradi česar je WoW hitro zasedel isti teren kot nekateri najboljši esport turnirji in lige.

Zmagovalne ekipe AWC in največji trenutki

Zgodba WoW presega to, kako večina ljudi razume video igrica. Po drugi strani pa AWC poganja dobesedno vsak. Dokler ima ekipa vse, kar je potrebno za prevlado v kvalifikacijskih fazah, se bo uvrstila v AWC.

Warcraft je imel v preteklosti precejšen delež pomembnih trenutkov. Z velikimi organizacijami, ogromnimi nagradnimi skladi in odlično gledanostjo bo WoW leta 2022 in pozneje naredil izjemen napredek. Dogodek je že potrjen in ni mogoče zanikati, da je AWC tu, da ostane.

Črna metoda

Method Black je bil leta 2019 svetovni prvak v areni. Zmago v letu 2019 je ekipa zagotovila drugo leto prevlade Methoda v kategoriji PvP. Z zmago leta 2019 so se drugič pomerili z Wildcard Gamingom, potem ko so jih premagali v zgornjem finalu. Ta zmaga je sledila celoletni prevladi Methoda Black v sezoni EU.

Method Black se vpiše v zgodovino kot prvi prvak sezone Warcraft AWC 2020. Reprezentanca EU je zmagala v velikem finalu pokala EU 1. Ta zgodovinska zmaga je prišla po težkem tekmovanju, ki je trajalo sedem iger, preden je Method Black zmagal. To ekipo vodi organizacija Method Organization, ki vodi Severnoameriško metodo Orange, ki je visoko uvrščena v Ameriki.

Oblak 9

Oblak9 je nedvomno vodilna sila v AWC. Po razmeroma kratkem bivanju v World of Warcraft Areni leta 2015 se je Cloud9 leta 2019 vrnil na turnir in hitro sporočil svoje namere. Ta severnoameriška ekipa je osvojila zaporedne naslove AWC in se umeščala med prvovrstne ekipe Severne Amerike.

Cloud9 je v lasti Cloud9 Esports, Inc., organizacije, ki že leta aktivno sodeluje v številnih eSport ligah, zaradi česar je priljubljeno ime med igralci, ki stavijo na eSport turnirje.

Oranžna metoda

Method Orange se je vpisal v zgodovino z zmago na AWC leta 2018. Ta zmaga je prišla po dolgi sezoni in prvem mestu v ameriški regiji. V sezoni 2018 je Method Orange izločil svoje evropske kolege. Finale je bilo nekoliko antiklimaktično, potem ko je Method Orange potreboval le štiri zmage v finalu sedmih iger. Ta zmaga je tudi poudarila, kako močna je bila ekipa 2018.

ABC

Svetovno prvenstvo v e-športu Arena 2017 je potekalo v kongresnem centru Anaheim v Južni Kaliforniji. Zmagala je evropska ekipa ABC, potem ko je premagala ekipo NA Panda Global. To je bil nedvomno eden tistih lahkih finalov za ABC, ki je premagal Panda Global s 4-0.

Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo Arena?

Izbira mesta za stave AWC

Zdaj, ko je jasno, da je AWC eden izmed najbolj priljubljeni turnirji v svetu e-športnih iger morajo igralci, ki stavijo v World of Warcraft, pregledati dolg seznam spletnih mest za eSport stave. Kar zadeva izbiro spletnega mesta za stave eSports, so naslednji napotki koristni pri izbiri najboljšega mesta za stave AWC.

  • Ugled stavnice
  • Kakovost ponujenih kvot
  • Razpoložljivost trgov za stave WoW
  • Promocije in spodbude
  • Funkcija prenosa v živo

Kako staviti na AWC

WoW ima vrsto stavnih trgov. Edinstvena narava športa daje igralcem možnost, da se s svojimi stavami veliko zabavajo. Za začetek je poznavanje World of Warcraft ključnega pomena za igralce, da lahko uživajo v svojih stavnih izkušnjah. Prav tako je poznavanje vrste danih stav odličen način za krepitev igralne izkušnje.

Poznavanje vrst stav in dinamike igre igra ključno vlogo pri AWC stavah. Poleg tega, da dostojno razumete igro, je pridružitev skupnosti WoW koristna za izboljšanje igralčevega razumevanja igre in dogajanja v ekosistemu e-športa.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak