Call of Duty League

Call of Duty League (CDL) je priljubljeno spletno prvenstvo v ešportu za serijo video iger Call of Duty, ki jo izdaja Activision Blizzard. Liga je bila uradno potrjena leta 2019, prva sezona pa se je začela leto pozneje. Esport liga ima nabor stalnih mestnih ekip, ki so v lasti različnih skupin. Ustanovljen je kot drugi večji turnirji v ešportu v Severni Ameriki.

Namesto izpadanja in napredovanja, liga uporablja sistem prvenstvenih točk in obliko končnice. Igralcem na seznamu je zagotovljeno, da prejmejo letno plačo, ugodnosti ter delež dobitkov in zaslužka glede na uspeh ekipe. Vsak glavni predmet se predvaja v živo na LAN občinstvu v živo.

Vse, kar morate vedeti o Call of Duty League

Vse, kar morate vedeti o Call of Duty League

Tekme na prvenstvih v esportu so sestavljene iz formata zemljevidov najboljših petih. Za vsako ekipo je potrebnih najmanj 7 igralcev in največ 10 igralcev. Hardpoint, Search & Destroy in Domination so trije načini igre, ki se uporabljajo v vsaki tekmi.

Načini igre Hardpoint, Search & Destroy in Domination se uporabljajo za igranje prvih treh zemljevidov srečanja. Način igre Hardpoint se uporablja za četrti zemljevid, medtem ko se način Search & Destroy uporablja za peti.

Po rednem delu sezone si bo osem najboljših ekip po točkah priborilo mesto v končnici. Ekipe od 9. do 12. mesta bodo v prvem krogu razporejene v razred poražencev.

Tekme medsebojnih skupinskih iger, objavljene na spletu v treh kvalifikacijskih tednih pred vsakim glavnim turnirjem, bodo določile uvrstitev ekip na glavne turnirje. Takšni kvalifikacijski tedni so zdaj še pomembnejši, saj se bo na major uvrstilo le osem najboljših nosilcev.

Vse, kar morate vedeti o Call of Duty League
Kako poteka razvrščanje

Kako poteka razvrščanje

Točke se podelijo ekipam za vsako zmago v tekmi v esport ligah. Dodatne točke so podeljene ekipam na podlagi uspešnosti na največjih turnirjih v esportu. Ekipe hitijo, da bi si zagotovile težko točko na zemljevidu, medtem ko se borijo z nasprotno ekipo.

Ekipa si prisluži eno točko za vsako sekundo, ko ima v lasti težko točko, na kateri stoji vsaj en udeleženec. Kadarkoli sovražnik vstopi v cono, je označena kot izpodbijana in ne zasluži nobenih točk, dokler ne odidejo vsi sovražniki.

Hardpoint se vrti okoli zemljevida vsakih šestdeset sekund. Ekipe se lahko zamenjajo na naslednjo trdo točko, da se pripravijo na spremembo območja. Vsak zemljevid ima različne lokacije trdih točk, vendar vrstni red vrtenja ostaja enak in ni naključen, kar ekipi omogoča, da vadijo svoje strategije vrtenja.

Kako poteka razvrščanje
Vse o CoD: Warzone

Vse o CoD: Warzone

Call of Duty razmišlja o žanr Battle Royale, Warzone, ki je debitiral lansko pomlad z velikim odobravanjem. Marca 2020 je izšla brezplačna Battle Royale video igra Call of Duty: Warzone. Igra je prejela večinoma pohvale kritikov, s posebnimi pohvalami za zemljevide. Activision je aprila 2021 objavil, da je Warzone presegel 100 milijonov aktivnih igralcev.

Način SnD

Edini način v Klic dolžnosti Liga, ki ne dovoljuje ponovnega rojenja, je Search & Destroy (SnD). V tem načinu mora napadalska ekipa prenesti bombo na eno od dveh lokacij na zemljevidu, jo postaviti in preprečiti, da bi bila deaktivirana. Če je bila naprava podstavljena, ima obrambna ekipa le nekaj sekund, da jo deaktivira, preden eksplodira.

Če je naprava deaktivirana, zmagajo. Druga možnost je, da lahko katera koli ekipa premaga drugo tako, da jo uniči. V tem primeru morajo branilci deaktivirati napravo, preden poteče časovnik.

V prvenstvu esports je nadzor edinstvena kombinacija S&D in elementov hardpoint. Ekipi izmenično napadata in poskušata braniti dve vnaprej določeni ciljni območji na zemljevidu. Da zavzamejo ta hrib, morajo napadalci stati na njem.

Vsaka ekipa ima 30 življenj na krog. Znotraj časovne omejitve uničite vsa življenja nasprotne ekipe ali napadite oba hriba. Ob zavzetju kontrolne točke se igri doda minuta. Za zmago je treba odstraniti nasprotnikovih 30 življenj.

Vse o CoD: Warzone
Zakaj je prvenstvo Call of Duty League Championship priljubljeno?

Zakaj je prvenstvo Call of Duty League Championship priljubljeno?

Če vidite zvezdniške športnike, kako igrajo igro, na kateri se trenutno ukvarjate, lahko povečate navdušenje nad izkušnjo gledanja, obenem pa ponudite priložnost za učenje. Navdihujoče je videti, kako igralci uspejo v igri. Prav tako je osupljivo videti, kaj lahko odkrijejo in uspešno implementirajo v isti igri, ki so jo pravkar igrali.

Da bi pritegnili večje občinstvo, je Activision pripravil posebno ponudbo za tiste, ki spremljajo prvenstvo v esportu 2021. Gledalci so si lahko prislužili vrsto ekskluzivnih nagrad v igri, če so se preprosto vključili, vključno s kodo odprte beta za založnikov naslednik naslova, Call of Duty: Vanguard.

Številni so se oglasili, nedvomno motivirani z možnostjo prejetja posebne nagrade, ki je vplivala na rezultate gledanosti dogodka.

Zakaj je prvenstvo Call of Duty League Championship priljubljeno?
Kaj motivira ljudi, da spremljajo ta dogodek?

Kaj motivira ljudi, da spremljajo ta dogodek?

Čeprav ni mogoče vedeti, koliko ljudi je gledalo samo zaradi nagrad, je to dejstvo, ki ga ne smemo spregledati, ko gledamo podatke o gledanosti. Liga esports se oblikuje kot eden najbolj pričakovanih dogodkov na letnem seznamu turnirjev v esportu.

Za to novoustanovljeno tekmovanje, ki temelji na franšizi, je običajno veliko pričakovanj. Liga eSport se predvaja na različnih platformah, kot sta YouTube in Twitch, kar pomaga privabiti več oboževalcev.

Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite, da izboljšate svoje možnosti za zmago, medtem ko stavite na Call of Duty League na spletnih mestih za stave na e-šport. Najpomembnejše je spremljanje spletnih turnirjev v e-športu, da poznate formo vsakega ekipa in igralec.

Kaj motivira ljudi, da spremljajo ta dogodek?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva Call of Duty League Championship

Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva Call of Duty League Championship

Liga esport je sestavljena iz redne sezone, razdeljene na dva dela, in kasnejših končnic. Na njem nastopa 12 ekip: devet iz Združenih držav, ena iz Združenega kraljestva, ena iz Kanade in ena iz Francije. Vsaka ekipa gosti dogodek domače serije v vsaki delitvi lige med redno sezono. Redni sezoni sledi ešportni turnir končnice po sezoni.

Prvenstvo v e-športu je bilo ustvarjeno za spodbujanje tekmovalnega ravnovesja na profesionalni sceni COD in omogoča igralcem, da tekmujejo redno skozi sezono, kar pomaga pri razvoju igralcev na vseh ravneh e-športa Call of Duty.

Spletni turnirji v e-športu uporabite najnovejši naslov igre Call of Duty – trenutno Black Ops: Cold War, ki je bil izdan novembra 2020 – da ohranite korak s tradicijo prejšnjih večjih esport turnirjev. Vse igre se igrajo v formatu 5 proti 5 na osebnem računalniku z uporabo vnaprej konfiguriranih nastavitev igranja in katerega koli krmilnika, ki ga je odobrila liga.

Redna sezona 2020 se je začela 24. januarja in končala julija. Avgusta je bila dvotedenska posezonska končnica za določitev prvakov sezone. Sodelujoče ekipe naj bi igrale osebne tekme v svojih domačih mestih. Od dvanajstih ekip v vsakem mestu naj bi jih bilo osem prisotnih na vsakem dogodku. Zvrstile so se le tri prireditve v stilu domačega stanovanja.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva Call of Duty League Championship
Prestavljanje na spletu

Prestavljanje na spletu

Lastniki ekip in igralci so izglasovali, da se liga preseli na splet, da se liga prestavi na splet do konca sezone. Zaradi pandemije COVID-19 je na velikem finalu 30. avgusta Dallas Empire premagal Atlanto FaZe, prvega nosilca, in tako postal uvodni prvak CoD lige.

Od uvodne sezone se je razdelitev nagradnega sklada močno spremenila. To je zato, ker se je nagradni sklad povečal in se je vseh 12 ekip kvalificiralo za vsak večji turnir v e-športu. Vsak večji dogodek je vreden 500.000 $, končnica pa 2.500.000 $, s skupnim nagradnim skladom okoli 5.000.000 $ za celotno sezono.

Za sezono 2021 je dvanajst ekip enakomerno razdeljenih v dve skupini po šest. Sezona je razdeljena na pet stopenj, pri čemer se ekipe po treh tednih pomerijo v skupinskih tekmah, da se določi nosilec za vsako glavno stopnjo. Eno leto po tem, ko je bila le malo manjša proti Dallas Empireju, je Atlanta FaZe danes osvojila naslov prvaka Call of Duty League Championship 2021 z zmago s 5-3 nad Toronto Ultra.

Prestavljanje na spletu
Kje in kako staviti na Call of Duty League Championship

Kje in kako staviti na Call of Duty League Championship

Stave na prizorišču e-športov so zaradi neverjetno donosne lige na najvišji ravni vseh časov. Povpraševanje po stavah Call of Duty se je povečalo. Kot je bilo v primeru dogodkov svetovne lige Call of Duty, vsi uveljavljeni in znani spletna mesta za stave na esports ponujajo stavne trge za dogodke Call of Duty.

Novo sezono profesionalnih prvenstev v e-športu bo spremljalo več razburjenja in večje množice, kar bo pripeljalo do večjega števila gledalcev in večje pokritosti na spletnih mestih za športne stave.

Nekatere stavnice lahko nudijo višje stopnje Stavne kvote CoD kot drugi. Če primerjamo kvote, ki jih ponujajo različna spletna mesta za stave na e-šport, lahko dobimo dobro predstavo o tem, katere ekipe CoD imajo stavnice najraje. Pomembno si je zapomniti, da imajo favorizirane ekipe nižje kvote.

Na severni polobli prvenstva v esportu potekajo od sredine zime do poznega poletja. Zagotavljajo veliko priložnosti za stave za vsakogar, ki želi staviti na dokončnih trgih in posameznih igrah v celotni ligi esports.

Stave na spletne turnirje v esportu bodo uporabnikom ponudile veliko možnosti za stave na prvenstva v esportu, saj so trenutno med najboljšimi turnirji v esportu.

Kje in kako staviti na Call of Duty League Championship