PGL CS:GO Major

Leta 2021 je PGL Major Stockholm aka PGL organiziral svoje šestnajsto prvenstvo Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) v Stockholmu na Švedskem. Od 26. oktobra do 7. novembra 2021 se je štiriindvajset ekip kvalificiralo za tekmovanje v Avicii Areni prek regionalnih lestvic. Dogodek je z nagradnim skladom 2.000.000 $ prvi Major in eno prvih prvenstev v esportu od začetka pandemije.

Ekipa Natus Vincere je zmagala na turnirju, potem ko je med tekmovanjem premagala vse tekmovalce in osvojila vsak posamezen zemljevid.

O CS:GO

CS:GO je a prvoosebna strelska igra z več igralci, ki tekmujejo z drugimi igralci iger ali na spletnih turnirjih esporta. Četrta igra v seriji naslovov, ki sta jo razvila tako Valve Corp kot Hidden Path Entertainment, je osnova Majorsa, enega najbolj priznanih svetovnih esportnih turnirjev.

Stockholm's Major je zaznamoval začetek velikih tekmovanj po 2-letnem premoru v osebnem igranju zaradi pandemije. Še en dogodek, One Rio Major ESL, je bil preložen maja 2020 in odpovedan do septembra, tako da so spletna prvenstva v ešportu edini način za tekmovanje.

Leta 2022 bo PGL gostil prvi CS:GO Major, ki tekmovalcem ponuja nagradni sklad 1 milijon dolarjev. Organizatorji nameravajo prireditev gostiti od 9. maja do 22. maja v Antwerpnu v Belgiji. Gledalci si lahko začnejo ogled tekmovanja v areni Antwerps Sportpaleis, ko igralci dosežejo končnico. S kapaciteto 23.000 sedežev je dovolj prostora za veliko število CS:GO navdušencev.

Kot drugi zaporedni Major za PGL, se pričakuje, da bo ta dogodek tekmoval s Stockholmskim Majorjem leta 2021. Oktobra in novembra 2021 je PGL organiziral PGL Stockholm Major. Kot eden od največji esports turnirji, dogodek je Natus Vincere vpisal v zgodovino kot skupni zmagovalec CS:GO, potem ko je zmagal na vseh zemljevidih CS:GO na tekmovanju.

PGL se zanaša na belgijsko obsežno bazo oboževalcev CS:GO in igralno skupnost, zato PGL gradi prijetno izkušnjo za esport lige in oboževalce, ki si pridejo ogledat tekmovanje v areni. PGL je izrazil željo po ponovni združitvi igralcev in oboževalcev na naslednjem CS:GO Majorju. V pisni izjavi za javnost je izvršni direktor PGL Silviu Stroie poudaril, da so navijači bistveni za izkušnjo turnirja.

Section icon
Zakaj je PGL CS:GO MAJOR priljubljen?

Zakaj je PGL CS:GO MAJOR priljubljen?

PGL Major je priljubljen, ker je CS:GO preprosta igra in izjemno priljubljeni večji esport turnirji. CS:GO ponuja novincem in izkušenim igralcem, od gledanja do igralne izkušnje, enostavno razumljivo igro. Nekateri naslovi, kot je Valorant, zahtevajo več razumevanja igre in likov.

Vendar se igralec lahko nauči CS:GO hitro tako, da opazujete drugega igralca, kako se kratek čas pomika po igri. Igralec zlahka dvigne in vrže granato. Elementi igre so enostavni za razumevanje in uporabo. Preprostost spodbuja priljubljenost igre po vsem svetu. Zaradi obsežne baze oboževalcev je PGL Major tako priljubljen.

Preprostost ni edina privlačnost. Animacija, zvočni učinki in zanimivi načini ponujajo igralcem poglobljeno izkušnjo, ki pritegne ponavljajoče se igranje. Igralci CS:GO so zgradili globalno skupnost. Socialne interakcije so velik del izkušenj z igranjem iger v naslovu. Timsko delo zahteva globoko razumevanje igre in igralci se zberejo na spletu, da razpravljajo o tem, kako premagati nasprotno ekipo.

Zakaj je ta turnir priljubljen za stavljanje?

Kot eden najboljših esports turnirjev so stave PGL Major še en način, da igralci in oboževalci uživajo v turnirju. Stava doda še eno raven navdušenja. Z mednarodnimi športnimi stavami, ki se pojavljajo po vsem svetu in stavijo na spletno mesto za stave na esport je tako preprosto kot vklop računalnika ali navigacija po mobilnem telefonu. Priljubljeni igralci iger imajo obsežno bazo oboževalcev, kar pritegne k ogledu več ljubiteljev ešporta.

Leta 2021 je veliki finale turnirja podrl rekord gledanosti CS:GO vseh časov. Ogromnih 2.748.434 gledalcev si je ogledalo več prenosov v živo v različnih jezikih na YouTubu in Twitchu. Kot največje število gledalcev na turnirju CS:GO je število gledalcev premagalo zgodnji rekord 1,3 milijona gledalcev za ELEAGUE Major 2017 v Atlanti.

Zakaj je PGL CS:GO MAJOR priljubljen?
Zmagovalne ekipe PGL CS:GO MAJOR in največji trenutek

Zmagovalne ekipe PGL CS:GO MAJOR in največji trenutek

Natus Vincere je zagotovo ena izmed najboljših ekip, ki si jih je treba ogledati, potem ko so na PGL Majorju 2021 osvojili milijon dolarjev, ne da bi izgubili zemljevid. G2 Esports se je dobro predstavil in osvojil 300.000 $. Ekipi Heroic in Gambit Esports sta prejela vsaka po 140.000 $.

Natus Vincere

Leta 2009 je Murat Zhumashevich v Dubaju napovedal razvoj nove organizacije za esport. Kot financer je Zhumashevich zagotovil denar za delovanje ekipe in prostor za usposabljanje članov ekipe. Odgovornost za razvoj postavitve ekipe je padla na starix, profesionalni igralec Counter-Strike. Do decembra 2009 Natus Vincere (NAVI) je ustvaril ekipo vrhunskih igralcev. ZeroGravity je bil vodja, ekipa pa je dosegla velik uspeh na mednarodnih tekmovanjih.

G2 Esports

Ustanovljeno v Španiji leta 2014, G2 Esports aka simple G2 se nahaja v Berlinu v Nemčiji. Igralci tekmujejo v številnih priljubljenih ešportnih igrah, kot so CS:GO, Valorant in League of Legends. Prvotno imenovana Gamers2, se je organizacija leta 2015 preimenovala v ime G2 Esports. Ekipa je zmagala na številnih mednarodnih turnirjih, vključno s Six Invitational 2019.

To je velika vrnitev, potem ko je po nesrečnem nastopu na povabilu Mid-Season Invitational leta 2016 sledil enako sramoten nastop na svetovnem prvenstvu. V zadnjih nekaj letih je G2 pridno delal, da bi popravil nekdaj zvezdniški ugled ekipe. S poudarkom na timskem delu in spretnostih je G2 zdaj ena od premiernih ešportnih lig in favorit za dobre rezultate na prihajajočem PGL Majorju.

Gambit Esports

Gambit Esports je esportni klub iz Rusije, nekdanji Gambit Gaming. Zdaj je v lasti MTS, telekomunikacijskega podjetja. Organizacija, ustanovljena leta 2013, je pridobila seznam Moscow Five. Do leta 2016 je Gambit zagotovil seznam CS:GO, sestavljen iz igralcev iger, ki so bili prej iz HellRaisers. Po pridobitvi številnih odmevnih igralcev se je ekipa kvalificirala za MLG Columbus 2016 in premagala Cloud9 in Renegades v kvalifikacijskem dogodku brez povezave.

Ekipa se je kasneje na glavnem turnirju uvrstila na 9-12. Novembra 2016 je Gambit v finalu tekmovanja Acer Predator Masters premagal Team Kinguin. Od takrat je ekipa še naprej tekmovalno prevladovala na mednarodnih turnirjih.

Junaško

Heroic, ki ga je kupila nordijska skupina, Omaken sports, se je impresivno uvrstil na tekmovanja CS:GO. Ob ohranitvi imena Heroic blagovna znamka zaradi svoje dolge zgodovine združuje seznam PUBG z Heroic.

Heroic esports, ustanovljen leta 2016, se je začel z RFRSH Entertainment, blagovno znamko, ki je bila lastnica organizatorja tekmovanj BLAST in skupine esports, Astralis. Zaradi omejitev glede števila skupin v lasti enega podjetja se je RFRSH odločil za prodajo Heroic leta 2018.

Zmagovalne ekipe PGL CS:GO MAJOR in največji trenutek
Kje in kako staviti na PGL CS:GO MAJOR?

Kje in kako staviti na PGL CS:GO MAJOR?

Prihaja eden najbolj priljubljenih CS:GO turnirjev na svetu. Najboljše svetovne ekipe se bodo potegovale za milijone. To je odlična priložnost za stave in dodajanje malo razburjenja dogajanju gledanja. Najlažje je staviti na spletu tako, da sredstva položite pri licencirani in ugledni športni stavnici.

Nekatera najbolj priljubljena spletna mesta za stave so navedena spodaj. Vsaka stavnica ima svoje prednosti. Nekatere športne stavnice ponujajo ugodne kvote, analize in pretekle podatke o zmagah:

  • 1xBet
  • 22 Stavi
  • Pridi
  • Betsson
  • 888Casino
  • LeoVegas
  • 10bet
  • Gospod Green
  • William Hill
Kje in kako staviti na PGL CS:GO MAJOR?
Kakšna je najboljša strategija za stavljanje na tem turnirju?

Kakšna je najboljša strategija za stavljanje na tem turnirju?

Razumevanje možnosti je ključnega pomena za stave na esport turnirje. Težko je napovedati favorita brez kvot, a zgodovinske zmage so pozitiven pokazatelj, da bo ekipa dobro delovala. Nekatere stavnice ponujajo seznam ešportnih turnirjev, ki jih je treba upoštevati. Na PGL Major je le nekaj ekip naklonjenih zmagi. Leta 2021 sta Natus Vincere in Gambit prehitela nasprotni ekipi. Oboževalci pričakujejo enako zvezdno igro leta 2022.

Regionalne kvalifikacijske tekme kažejo, katere ekipe bodo verjetno uspele. Vrzel v spretnostih med najboljše ekipe in ekipe, ki upajo na čudež, je široka. Ker vsa spletna mesta ne dajejo kvot, mora igralec iskati način, kako izbrati verjetne zmagovalce. Ogled začetka turnirja lahko pomaga pri oblikovanju stavne strategije.

Ekipe, ki igrajo dobro, lahko tako nadaljujejo. Vendar pa se na mednarodnih turnirjih spretnost in talent srečata z odločnostjo in vztrajnostjo. Zato je težko vedeti, kdo bo na koncu zavladal kot zmagovalec. Zgodovina je pokazala, da vrhunski igralci iger ne dosegajo vedno svojega zvezdniškega ugleda. Ko se bliža PGL Major 2022, tako igralci kot navdušenci pričakujejo hudo konkurenco.

Kakšna je najboljša strategija za stavljanje na tem turnirju?

Zadnje novice

Prihajajoči dogodki CS: GO
2022-07-07

Prihajajoči dogodki CS: GO

Milijoni oboževalcev dnevno spremljajo ešport po vsem svetu. Field Level Media objavlja serijo pregledov, s katerimi oboževalcem predstavi najbolj priljubljene naslove, ekipe in osebnosti. Igre zajemajo različne formate, vrste tekmovanj in urnike.