Overwatch League

Kot ena prvih profesionalnih esport lig Overwatch League (znana tudi kot OWL) predstavlja ekipe z vsega sveta. Blizzard Entertainment je ligo začel leta 2018 z 12 ekipami. Potem ko se je leto pozneje liga razširila na 20 ekip, se je začela stalen vzpon, ki ga je spodbudila priljubljenost Overwatch, esport igre s 50 milijoni igralcev v letu 2018.

Plače igralcev so se začele pri 50.000 $ za minimalne 1-letne pogodbene pogoje, vključno z upokojitvijo, zdravstvenim zavarovanjem, stanovanjem in prostori za vadbo za igralce. Ekipe so igralcem razdelile najmanj 50 odstotkov prihodkov v obliki bonusov. V prvi sezoni so prvaki lige prejeli minimalni bonus v višini 1 milijona dolarjev. Po poročilih se je vodstvo Blizzarda pogovarjalo z Wesom Edensom, solastnikom Milwaukee Bucks, o upravljanju ekipe s sedežem v Chicagu za sodelovanje na seznamu esportnih turnirjev. Vendar ta dogovor ni bil uresničen.

O OverwatchuskupnostZakaj je Overwatch League priljubljena?Zakaj je ta turnir priljubljen za stave?Priljubljene ekipe
O Overwatchu

O Overwatchu

Overwatch je na trg vstopila leta 2016 kot skupinska strelska igra za več igralcev, ki jo je ustvaril in objavil Blizzard Entertainment. Igra vsakega igralca dodeli eni od dveh ekip. Vsaka ekipa ima šest igralcev s seznama likov ali "junakov". Vsak junak se pridruži igri z različnimi sposobnostmi, ki pomagajo ekipi pri doseganju ciljev na zemljevidu.

Igralci začnejo na ravni pooblastila 1 in napredujejo do stopnje 5. Vsaka potrditev vpliva na raven pooblastila igralca. Če igralec ne prejme dodatnih potrditev, se lahko njegova raven zniža. Kazni v sistemu poročanja v igri lahko igralcu tudi odvzamejo njegove zaznamke.

Nagrade

Igralci lahko prejmejo škatle za plen, odvisno od stopnje odobritve. Višje ravni povzročijo večje število podeljenih škatel za plen. Ko igralec doseže podvig ali pokaže talent, bo igra odklenila častno značko. Razčlenitev vseh trofej je na voljo v razdelku s pregledom kariere v glavnem meniju. Igralci lahko te dosežke delijo s prijatelji.
Med igro igralec pridobi višje ravni in odklene možnosti za prilagajanje zvoka in videza junaka. Prilagajanje lika je dostopno tudi v glavnem meniju v Galeriji junakov.

Plen

Loot Boxes ponujajo tudi možnosti za prilagajanje. Igralec odklene škatlo na vsaki ravni navzgor. Igralci pridobijo tudi kredite za nakup več možnosti prilagajanja. Igralec prejme portretni okvir na vsaki 10. stopnji, dokler si jih ne prisluži vseh.

O Overwatchu
skupnost

skupnost

Nekoč živahna, plodna skupnost Overwatcha se je v zadnjih letih zmanjšala. Kljub temu je igra s skoraj 7 milijoni igralcev na mesec v letu 2022 še vedno živa in privablja sodelovanje po vsem svetu na spletnih mestih za ešportne stave. Ker je večina igralcev aktivnih na družbenih medijih, igra še vedno upada s 50 milijonov v letu 2018 na nedavne številke. Čeprav večina iger doživlja upad udeležbe igralcev iz leta v leto, dramatični upad igralcev Overwatcha ne obeta dobro za prihodnost. Nekateri strokovnjaki označujejo upad igralcev iger zaradi pomanjkanja novih vsebin in posodobitev.

V primerjavi z udeležbo igralcev v League of Legends, Fornite in drugih priljubljenih igrah je 6 milijonov igralcev Overwatcha kapljica v vedru. Te spletne igre poročajo o močnem številu igralcev, zaradi česar Overwatch zaostaja za rastočim trgom e-športa in najboljšimi esports turnirji.

skupnost
Zakaj je Overwatch League priljubljena?

Zakaj je Overwatch League priljubljena?

Kljub temu OWL ostaja priljubljena in največji esports turnirji ponuditi igralcem priložnosti za tekmovanje. Profesionalne ekipe iščejo igralce iz drugih lig, ki jih upravlja Blizzard. Leta 2017 je Open Division odprl vrata amaterskim ekipam, da lahko tekmujejo v podobni strukturi kot v profesionalnih ligah na večjih esportnih turnirjih. Kvalificirani igralci vstopijo v amatersko postopno sezono z nosilci za regionalne tekme.

Majhna nagrada prejmejo igralci, ki končajo sezonske tekme za ekipo pred končnico. Dobroimetje je mogoče unovčiti v digitalni trgovini Blizzard. Uspešne regionalne ekipe lahko osvojijo nagradna izplačila. Igralci iz Open Division prihajajo iz sedmih regij, vključno z Južno Ameriko, Pacifikom, Severno Ameriko, Korejo, Evropo, Kitajsko in Avstralijo.

Uspešni igralci in ekipe se preselijo v nižjo ligo, imenovano Overwatch Contenders. Leta 2018 je Blizzard uvedel Contenders za združitev regionalnih turnirjev na način, ki podpira Overwatch League. Tekmovalci so sestavljeni iz globalnih divizij, ki vključujejo več ekip. Vsaka ekipa je lahko sestavljena iz amaterskih in profesionalnih igralcev. Ekipa Contender, če je povezana z akademskim ekipnim programom lige Overwatch League, ima lahko dva igralca podpisati pogodbo za premikanje naprej in nazaj med akademsko ekipo in ekipo OWL.

Ekipe prvenstva iz Open Division se preselijo v Contenders, da bi tekmovale v esport prvenstvih. Blizzard se je razširil z dodajanjem dveh oddelkov v letu 2018, Južne Amerike in Avstralije. Za spodbujanje pravičnosti je Blizzard do leta 2019 omejil število igralcev, ki lahko tekmujejo izven regije ekipe, na tri.

Zakaj je Overwatch League priljubljena?
Zakaj je ta turnir priljubljen za stave?

Zakaj je ta turnir priljubljen za stave?

Overwatch pozdravlja nove igralce, tako amaterske kot profesionalne. Zaradi težavnostne stopnje igre je stranska možnost za igralce Counter-Strike, ki morda iščejo spremembo ali novince, ki iščejo vznemirjenje. Z dobro organiziranimi načini, živimi barvami in zanimivimi liki je igra vizualno privlačna in spodbudna za igralce. Vizualne animacije in učinki vodijo igralce, da jim pokažejo potrebna dejanja za zmago ekipe.

Igralci in oboževalci Overwatcha niso edini, ki uživajo v igri. Možnosti za stave na turnirje v ešportu je veliko, saj spletne športne stavnice omogočajo navdušencem, da stavijo na izide, tako da stavijo na izide tekem, uspeh ekipe in posamezne igralce. Kot pri večini ešportov je tudi Overwatch priljubljena izbira za igralce, ki so analizirali ekipe in izbrali favorite

Stave na Overwatch League

Pred stavo je pomembno raziskati Overwatch League. Poznavanje igre je ključnega pomena za dobro stavo. Večina športnih stavnic ponuja obilico informacij o igri in ekipah, kar igralcem omogoča, da se poglobijo poglejte možnosti in možnosti pred stavo sredstev. Podrobne informacije lahko vključujejo najnovejši vpogled v dogodke, turnirje in prvenstva. V pomoč so tudi novice o spremembah igre in posodobitvah igralcev. Z bistvenimi informacijami o kvotah, tekmah in posameznih igralcih ima igralec dobre možnosti, da sklene trdno stavo.

Načrtovanje je bistveni element za stave na esports turnirje. Za novince lahko spremljanje lige OWL pred oddajo stave zagotovi dragocen vpogled v to, kako igra deluje in zakaj ekipe zmagujejo. Na primer, uvrstitve igralcev in ekip lahko zagotovijo dragocene informacije za stave. Vendar pa lahko nadobudni igralci, ki so pokazali uspeh v amaterskih ligah, ostanejo konkurenčni tudi v OWL. Pogled na posameznike in ekipe lahko pomaga igralcu premagati kvote, ko je čas za stave.

Poleg tega raziskovanje športne stavnice zagotavlja, da ima igralec opravka z licencirano, zaupanja vredno platformo za stave. Ugledne stavnice zagotavljajo najboljše kvote in najnovejše informacije o turnirjih in igralcih. Informacije so bistvenega pomena za sprejemanje informirane odločitve o stavah. Stavitelj mora pred stavljanjem razumeti uvrstitev ekipe ali igralca.

Poleg tega priljubljene platforme služijo kot način druženja s podobno mislečimi navdušenci nad Overwatchom. Športna stavnica kot središče to olajša razpravljati o strategijah stav z izkušenimi hazarderji. Konsenz o stavah ni vedno uspešen, vendar lahko občasno izmenjava informacij s skupnostjo dvigne igralčevo strategijo iger na srečo.

Ko izberete dobro pregledano platformo za športne stave, se prijavite za račun. Preprosto je narediti depozit in začeti staviti. Priljubljene platforme ponujajo igralcem dostop do mednarodno priznanih digitalnih denarnic, bančnega nakazila in možnosti nakazila v kriptovaluti.

Zakaj je ta turnir priljubljen za stave?
Priljubljene ekipe

Priljubljene ekipe

Ekipe Overwatch so iskra, ki spodbuja navdušenje oboževalcev nad igro. Eden od razlogov, zakaj je igra še vedno živa, je dinamična igra igralcev iger, ki radi tekmujejo. Posamezni igralci dosegajo ikoničen status na internetu, ki izhaja iz naklonjenosti oboževalcev in navdušencev nad igrami. Od zmagovalnih tekem OWL do tekmovanja na turnirjih po vsem svetu, ti trije ekipe izstopajo kot prevladujoči svetovni tekmeci.

Oblak9

Še vedno velja za elektrarno Overwatch, Oblak9 na vsakem turnirju dosledno na vrhu. Ekipa, ki je pogosto uvrščena kot favorit, ne uspe, saj je na številnih turnirjih osvojila drugo mesto. Kljub temu je Coud9 osvojil nekaj cenjenih naslovov, kot sta ONAG Invitational in Agents Rising.

TEAM ENVYUS/TEAM ENVY

Team Envyus, ki se zdaj imenuje Team Envy, še vedno velja za eno najboljših ekip na Zahodu. Ekipni zapis vključuje prva mesta na Operation Breakout, OG Invitational in drugih večjih dogodkih. V prvi sezoni OWL je v ligi ekipa Envyus prevladovala proti južnokorejskim ekipam in se solidno borila proti drugim ekipam v ligi. Ekipa se je prebila v končnico 2019 in izgubila proti Vancouver Titans.

Misfits

Misfits prevladujejo na turnirjih, zmagajo v The Battle in European Atlantic Showdown Qualifier. Ko ekipa še naprej zmaguje, vsak igralec in kolektivna ekipa predstavljata najboljši evropski konkurent Outreach na trgu.

Priljubljene ekipe