ESL Gaming

ESL Gaming se je začel že leta 2000. Ustanovljen je bil kot naslednik Deutsche Clanlige, ki je delovala že tri leta. Podjetje je znano po organizaciji številnih esport turnirjev in lig po vsem svetu. Leta 2015 je bil ESL Gaming razglašen za največje e-športno podjetje na svetu. Trenutno je tudi najstarejše delujoče e-športno podjetje. Sedež ima v Kölnu v Nemčiji in ima več kot deset različnih pisarn in številne TV studie v več drugih državah.

ESL Gaming je začel z igralno revijo, ki ji je sledila spletna igralna liga. Kasneje je pridobil svoje strežnike in jih začel oddajati za različna tekmovanja v esportu. Rastel je precej hitro, tako da je ESL-jev turnir Intel Extreme Masters Katowice imel več kot sto tisoč ljudi in več kot milijon gledalcev na Twitchu.

Lastništvo

Lastništvo

Skupina Modern Times je leta 2015 kupila 74 % ESL Gaminga od matične družbe Turtle Entertainment. Dogodki ešporta v živo so se v istem letu začeli predvajati v več kot 1500 kinodvoranah. To je pripomoglo k precejšnji rasti priljubljenosti ESL Gaminga. Kot rezultat, je organizacija začela gostiti več Spletni eSport turnirji in postopoma povečevali ponudbo iger za eSports.

Leta 2022 je podjetje objavilo, da bo Savvy Gaming Group (SGG) kupil ESL Gaming in drugo ešportno platformo, imenovano FACEIT. Nakupna cena ESL Gaminga je ocenjena na 1,05 milijarde ameriških dolarjev. Posel bo sklenjen v drugem četrtletju letošnjega leta. SGG načrtuje združitev obeh podjetij v skupino ESL FaceIt Group.

Lastništvo
tekmovanja

tekmovanja

ESL običajno sodeluje z drugimi založniki, kot so Riot Games, Blizzard Entertainment, Microsoft Gaming in Valve, da vsako leto gosti številne esport lige in tekmovanja po vsem svetu. Danes se večina tekmovanj poteka na spletu in pritegne milijone gledalcev. Nekaj najboljših tekmovanj vključuje ESL Play, ESL National Championships, ESL Pro Tour, ESL One in Intel Extreme Masters. Nekatere priljubljene igre, predstavljene na turnirjih in ligah, so poudarjene spodaj.

  • FIFA: FIFA video igre so serija združenj nogometnih iger, ki jih je razvil EA Sports. Je med najbolj priljubljenimi video igrami, večinoma izposojenih iz najbolj priljubljenega športa na svetu, nogometnega združenja. Igranje vključuje dve ekipi, vsaka želi premagati drugo in zmagati v igri.
  • Rainbow Six: Rainbow Six je taktična strelska igra, ki jo je izdal Ubisoft. Igralci lahko uporabijo katerega koli od operaterjev, ki so na voljo v ekipi Rainbow. Različni operaterji imajo različne sposobnosti in ocene. Igra vključuje dve ekipi, teroriste in protiteroriste, ter različne načine, od katerih ima vsaka različne cilje za vsako ekipo.
  • Clash of Clans: Supercell je razvil in objavil Clash of Clans. Tema igre temelji na fantazijskem svetu, v katerem igralec prevzame vlogo vaškega poglavarja. Cilj igre je razviti vas, ki lahko vzdrži napade in usposobi čete za napad z omejenimi viri.
  • Mortal Kombat: Mortal Kombat je sprva razvil Midway Games. Je bojna igra s fantazijskimi temami z veliko različnimi liki, od katerih ima vsak drugačen nabor spretnosti in sposobnosti. Obstaja več različic Mortal Kombata, vendar osnovna ideja igranja ostaja enaka.
  • NBA2K: NBA2K je video igra, ki simulira košarkarske športe, ki jo je razvil Visual Concepts. Vsaka od iger NBA 2K običajno posnema sezono Nacionalne košarkarske zveze, najvišje košarkarske lige na svetu.
  • Klic dolžnosti: Call of Duty: Warzone je še ena strelska igra, ki jo je izdal Activision. Tema igre je med lansiranjem temeljila na drugi svetovni vojni. Trenutno serija vključuje igre, postavljene v hladno vojno, vesolje in futuristične svetove.
  • Liga legend: To je igra bojne arene za več igralcev, ki jo izdaja Riot Games. Navdihnil jo je zemljevid Defense of Ancients, vendar se je razvila kot samostojna igra. Igro igrata dve ekipi, vsaka ima pet igralcev. Vsaka ekipa mora braniti svoje ozemlje pred drugo ekipo, hkrati pa napadati ozemlje druge ekipe.
tekmovanja
Zakaj so ESL Gaming turnirji priljubljeni?

Zakaj so ESL Gaming turnirji priljubljeni?

Raznolikost igre

Eden od glavnih razlogov, zakaj so turnirji ESL Gaming priljubljeni, zlasti med igralci, je ogromna raznolikost iger, predstavljenih na številnih različnih turnirjih eSports. Igralci imajo tako številne izbire stavnih trgov, na katere lahko dajo svoje stave.

Uredba

ESL Gaming turnirji so vedno dobro vodeni in urejeni. To zagotavlja pošteno igranje in nihče ne more na kakršen koli način manipulirati z rezultati igre. Zanesljivost blagovne znamke je povzročila zvestobo igralcev in vse večjo priljubljenost.

Razpoložljivost

ESL Gaming vsako leto običajno organizira veliko najboljših e-športnih turnirjev in lig. V idealnem primeru je dogodek vedno v teku skoraj v vsakem letnem času. Igralci se tako lahko zanesejo na organizacijo, da bo imela dogodke, na katere lahko stavijo skozi vse leto. Dogodki so običajno tudi dovolj veliki, da jih lahko predstavimo v večini spletnih igralnic.

Enostavnost izpolnjevanja pogojev

ESL Gaming lige in turnirji so običajno ustvarjeni tako, da sprejmejo skoraj vse igralce, od začetnikov do profesionalnih igralcev. Nekateri turnirji so zasnovani posebej za različne ravni spretnosti, kar vsakomur olajša sodelovanje na dogodkih. Zahteve za izpolnjevanje pogojev so običajno tudi stroge, a enostavne.

Zakaj so ESL Gaming turnirji priljubljeni?
ESL Gaming Tournaments zmagovalne ekipe in največji trenutki

ESL Gaming Tournaments zmagovalne ekipe in največji trenutki

Med številnimi turnirji, ki jih je gostil ESL Gaming, je več ekip in igralcev prikazalo zgledne predstave. Običajno so predstavljena različna prvenstva in lige esporta različne ešportne igre, zaradi česar je nekoliko zahtevno razvrstiti najboljše ekipe na splošno. Vendar pa so različne ekipe in igralci skozi leta nenehno dosegali odlične rezultate v večini lig in turnirjev, nekateri pa so v nekem trenutku imeli nekaj velikih predstav.

ESL Gaming Tournaments zmagovalne ekipe in največji trenutki
Najboljše igralne ekipe ESL

Najboljše igralne ekipe ESL

Fnatic

Fnatic je ena izmed najboljših ekip, ki igrajo ESL Gaming Pro League. Večkrat je zmagal v ligi, vključno s prvo in drugo sezono. Zmage so pripomogle k utrditvi imena ekipe med najboljšimi ekipami v ligi.

Natus Vincere

The Natus Vincere ekipa nosi naslov aktualnih prvakov Pro lige. V 14. sezoni lige so zmagali proti Team Vitality, drugi ekipi, znani po odlični uspešnosti. Ekipa si je za zmago zagotovila 1 milijon ameriških dolarjev, kar je tretja ekipa v zgodovini, ki je kdaj osvojila tolikšen znesek na turnirju ESL Gaming.

Team Liquid

Team Liquid je dobro znan po tem, da je ena najstarejših esports ekip. Sodeluje na več turnirjih ESL in tako dodaja več kot 2000 turnirjem, ki jih je ekipa igrala, vključno z nekaterimi največjimi turnirji v e-športu. Ekipa je ustvarila tudi najvišji prihodek v življenju, ki je znašal več kot 38 milijonov ameriških dolarjev.

OG

OG je še ena ekipa, vredna pozornosti. Trenutno je uvrščena na drugo najboljšo ekipo glede na ustvarjeni prihodek. Izjemnega je, da prihodek, več kot 35 milijonov ameriških dolarjev, je ustvarjen z igranjem samo 126 turnirjev. To je dober pokazatelj, kako dobro je njihovo razmerje zmag.

Zlobni geniji

Zlobni geniji sestavljajo igralci iz več kot desetih držav in treh celin. Ustanovljen je bil leta 1999 in je že več kot dve desetletji med najuspešnejšimi ekipami, s katerimi je igral, da bi ustvaril eno najdaljših zapuščin. Ekipa je igrala na več kot 900 velikih esport turnirjih in zaslužila več kot 25 milijonov ameriških dolarjev. Najboljše predstave ekipe so v Dota 2 in League of Legends.

Najboljše igralne ekipe ESL
Kje in kako staviti na ESL turnirje

Kje in kako staviti na ESL turnirje

Stave na esport turnirje so razmeroma enostavne, zlasti za igralce, ki imajo nekaj izkušenj s stavami na esport. Prvi korak je iskanje spletne stavnice za ešport ki ponuja številne trge stav na ešport. Za to se morate prepričati, da je spletno mesto za stave zaupanja vredno. Za udobje lahko razmislite o ponujenih možnostih plačila in izberete spletno mesto za stave, ki ponuja najugodnejšo možnost za vas.

Preden stavite na ESL Gaming Tournament, se morate prepričati, da ima račun za stave na ešport dovolj sredstev za stavo. Izkoristite lahko tudi katero koli bonuse ali promocijske ponudbe lahko dobite.

Naslednji korak je izbira turnirskega dogodka ESL Gaming, ki je v teku, in izbira vrste stave. Spletna mesta za stave na eSport običajno ponujajo različne vrste stav za različne igre. Novi igralci bodo morda morali raziskati različne vrste stav, da bi sprejeli informirane odločitve o stavah.

Nasveti za stave

Kdaj stave na esport turnirju, začnite tako, da ustvarite seznam esports turnirjev in nato izberite tiste, na katere lahko položite stave. Prav tako poskrbite, da boste raziskali ekipe, ki igrajo. To vam lahko pomaga ugotoviti, ali so dane kvote vredne igre. Prav tako morate pametno upravljati svoj bančni račun, še posebej, če nameravate staviti na več iger na turnirju. Izogibanje čustvenim stavam je bistvenega pomena tudi za uspešno stavljanje.

Kje in kako staviti na ESL turnirje

Zadnje novice

Prihajajoči dogodki CS: GO
2022-07-07

Prihajajoči dogodki CS: GO

Milijoni oboževalcev dnevno spremljajo ešport po vsem svetu. Field Level Media objavlja serijo pregledov, s katerimi oboževalcem predstavi najbolj priljubljene naslove, ekipe in osebnosti. Igre zajemajo različne formate, vrste tekmovanj in urnike.