Stavite na Arena of Valor International Championship 2024

Arena of Valor, prej Strike of Kings, je spletna video igra, ki jo je razvil TiMi Studio Group. Na voljo je v napravah iOS, Android in Nintendo Switch. Je med najbolj priljubljenimi igrami v Aziji, saj se pojavlja na skoraj vseh večjih e-športnih dogodkih v regiji.

Mednarodno prvenstvo Arena of Valor je najslavnejši dogodek Arena of Valor. Ta turnir poteka letno v zadnjih petih letih pod franšizo AIC. Šesta ponovitev, ki so jo organizirali VSPN, Level Infinite in Garena, se je začela 16. junija 2022 in se bo končala 10. julija 2022. Skupna nagrada se običajno vsako leto spreminja, pri čemer bo dogodek leta 2022 imel najvišjo skupno nagrado 2 milijona dolarjev. Doslej so vsi dogodki mednarodnega prvenstva Arena of Valor potekali na spletu.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Vse, kar morate vedeti o mednarodnem prvenstvu Arena of Valor

Arena hrabrosti, prej Strike of Kings, je spletna video igra, ki jo je razvil TiMi Studio Group. Na voljo je v napravah iOS, Android in Nintendo Switch. Je med najbolj priljubljenimi igrami v Aziji, saj se pojavlja na skoraj vseh večjih e-športnih dogodkih v regiji.

Igranje AoV

Arena of Valor je igra za več igralcev, ki vključuje bojno areno. Vsak igralec izbere lik, ki ga bo nadzoroval na bojišču. Liki v igri se imenujejo junaki, vsak ima edinstvene sposobnosti.

Bolj ko igralec uporablja junaka, več zmožnosti dobi junak. Igralci lahko pridobijo izkušnje in zlato na več načinov, vključno z ubijanjem pošasti in služnikov, uničevanjem struktur in premagovanjem drugih igralcev.

Zlato lahko nato uporabite za nakup posebnih predmetov igre, ki dajejo igralcu vrhunske sposobnosti, ki pridejo prav v bojni areni. Poleg tega lahko zlato pomaga igralcem kupiti več junakov. Po drugi strani pa lahko pridobljene izkušnje odklenejo in povečajo več sposobnosti, da postane junak močnejši.

Načini igre

Arena of Valor ima več načinov igre, najbolj priljubljen pa je 5 proti 5, običajno imenovan Velika bitka. Glavni cilj igralcev v tem načinu je uničiti sovražnikove kupole in zagotoviti več misij, kot je ubijanje Dark Slayerja in uničenje nasprotnikovega jedra. Tekme Grand Battle običajno trajajo med 12 in 18 minutami.

Black City Arena, ki je način 1 proti 1, je še en priljubljen način v igri. Vsebuje le eno stezo, stolp, jedro za rdečo in modro, dva čopiča ob straneh vodoravnega bojišča in lonec HP.

Običajno se igra tudi Shadow Duel. Ta način 3v3 se igra na Flatland Battlefield in ima manjši zemljevid. Ima samo eno kupolo in vsaka ekipa ima osnovno bazo. Igre so hitrejše, vsaka traja od 4 do 6 minut.

Drugi pomembni načini igre vključujejo Abyssal Clash, Hook Wars, Football Fever, Death Match, Gladiator's Summit, Mayhem Mode in Duo Race.

Stavne kvote za mednarodno prvenstvo Arena of Valor

Igralci, ki želijo staviti na turnirje mednarodnega prvenstva Arena of Valor, si večinoma želijo preučiti kvote, ki jih ponuja različna spletna mesta za stave na e-šport. V idealnem primeru se stavne kvote Arena of Valor običajno razlikujejo glede na več dejavnikov, kot sta vrsta stave in izbrano spletno mesto za stave na e-šport. Večina ponudnikov stav na e-šport običajno ponuja široko paleto vrst stav za skoraj vse tekme na dogodku.

Zmagovalec tekme je eden od najbolj priljubljene vrste stav na najboljših turnirjih Arena of Valor International Championship. Igralci vidijo, katera ekipa bo zmagala na določeni tekmi. Izid stave je lahko zmaga ali izguba.

Kvote so običajno bistveno nižje za zmago najljubše ekipe. Druga sorodna vrsta stave je zmagovalec dogodka. Za to igralci stavijo na to, katera ekipa bo zmagala na prvenstvu.

Vrste stav na hendikep vidijo omejitve, povezane z najljubšo ekipo, ki zmaga, zaradi česar so stave bolj izenačene. Posledica tega je, da se tudi kvote približajo, kar najbolje deluje za igralce, ki želijo staviti na zmago moštva slabšega.

Vrsta stave nad/pod zahteva, da igralci stavijo na to, ali bo ekipa dosegla več ali manj zadetkov od določenega števila. V idealnem primeru ta stava daje igralcem svobodo napovedovanja rezultatov s širšim razponom.

Druge vrste stav za mednarodno prvenstvo Arena of Valor vključujejo pravilen rezultat, prvo kri, skupno število ubojev, hendikep zemljevida in zmagovalca zemljevida.

Zakaj je mednarodno prvenstvo Arena of Valor priljubljeno med igralci?

Raznolikost stavnih trgov je nedvomno med glavnimi razlogi, zakaj je mednarodno prvenstvo Arena of Valor priljubljeno med igralci. Najbolj ugledna spletna mesta za stave na e-šport ponujajo stavne trge za skoraj vse tekme, predstavljene na dogodku, kar igralcem, ki imajo radi igro, olajša stave na najljubši igralci in ekipe.

Drugi razlog je, da večina stavnih mest za e-šport ponuja privlačne kvote (nizke marže) za večino tekem Arena of Valor. Kvote so privlačnejše kot običajno in pritegnejo več igralcev na ustrezna spletna mesta. Potencialni zneski, ki jih lahko igralci dobijo s stavami na turnirju, se povečajo z izboljšanimi kvotami.

Stave na lige Arena of Valor International Championship so prav tako relativno enostavne. Večino vrst stav, ki jih ponujajo ponudniki stav na e-šport, je enostavno razumeti in postaviti. Zaradi tega so primerni tudi za igralce brez stavnih izkušenj. Večina stavnic ponuja tudi trge stav v živo za turnir.

To pride prav, saj omogoča igralcem, da analizirajo tekme in stave v živo na podlagi zanesljivih informacij v realnem času. Poleg tega so vse igre običajno dobro načrtovane pred turnirjem, kar igralcem olajša spremljanje vseh iger v živo.

Zmagovalne ekipe na mednarodnem prvenstvu AoV in največji trenutki

Številne ekipe Arena of Valor so sodelovale v šestih ponovitvah mednarodnega prvenstva Arena of Valor, ki so potekala doslej, pri čemer je večina imela vsako leto različne igralce.

Vendar je več ekip in igralcev v tekmovanju izstopalo zaradi svojih impresivnih predstav. Tukaj so glavni turnirji mednarodnega prvenstva Arena of Valor v zadnjih letih, sodeč po njihovih impresivnih predstavah.

Burrium United E-Sports

Burriam United eSports je nosilec naslova mednarodnega prvenstva Arena of Valor leta 2021. Ekipa je osvojila 40 % nagradnega sklada v višini 1 milijona dolarjev, 20 % pa je šlo prvemu zasledovalcu, V Gamingu. Hong Kong Attitude je bil drugouvrščeni in je osvojil 15 % nagradnega sklada.

Burriam United eSports je profesionalna e-športna organizacija s sedežem na Tajskem. Aktivni igralci, ki so leta 2021 osvojili prvenstvo, so Satittirat Chetnarong, Anurak Saengjan, Pakinai Srivijarn in Weerapat Rungchaeng.

Igra ekipe je bila tako impresivna, da je večina igralcev prejela nagrade. NuNu, ki so jih prepoznali po svojih ID-jih igralcev, so osvojili nagrado MVP finala in najboljšo postavo Mid, Overfly je osvojil nagrado za najboljšo postavo Dark Slayer, Difoxn pa nagrado za najboljšo postavo Abyssal Dragon.

Ekipa MAD

Ekipa MAD je zmagala na četrti ponovitvi mednarodnega prvenstva Arena of Valor, ki je potekalo leta 2020. Ta profesionalna ekipa za e-šport ima sedež v Tajvanu. Po izjemni predstavi je ekipa prejela 40 % denarnega nagradnega sklada, ki je znašal 200.000 $.

Med nekaterimi igralci v enoti, ki so imeli impresivne predstave, sta bila igralec 03.22, ki je bil MVP finala in najboljša postava Abyssal Dragon, in KuKu, ki je bil zmagovalec najboljše podpore v postavi.

Ekipa Flash

Na mednarodnem prvenstvu Arena of Valor 2019 je sodelovalo 12 ekip, zmagovalci pa so bili Team Flash. Ekipa je osvojila 200.000 $ iz nagradnega sklada 500.000 $. Dva igralca Team Flasha, ki sta najbolj izstopala na tem dogodku, sta bila XB, ki je osvojil nagrado MVP finala, in ADC, ki je osvojil nagrado za najboljšo postavo v džungli.

J ekipa

Ekipa J je leta 2018 zmagala na mednarodnem prvenstvu Arena of Valor in z nagradnim skladom zaslužila 250.000 $. Nagrado MVP turnirja je prejel igralec ekipe J Team z uporabniškim imenom Neil.

Še vedno se premika pod streli

Ekipa Still Moving Under Gunfire je bila prva ekipa, ki je zmagala na mednarodnem prvenstvu Arena of Valor. Ekipa je zmagala na prvi ponovitvi turnirja, ki je bila leta 2017, potem ko je tekmovala z 11 drugimi mednarodnimi profesionalnimi ekipami. Denarna nagrada za zmagovalno ekipo je znašala 200.000 $.

Kje staviti na mednarodno prvenstvo Arena of Valor

Iskanje primernega spletnega mesta za stave na e-šport za stave na največjih turnirjih Arena of Valor International Championship je lahko izziv zaradi številnih možnosti, ki so na voljo igralcem e-športa. Nekatera spletna mesta za stave za videoigre niso tako dobra in lahko povzročijo slabo stavno izkušnjo.

Če pogledamo seznam e-športnih turnirjev in stavnih platform, je iskanje najprimernejše igralne stavne platforme lahko precej težavno. Ena najučinkovitejših rešitev je obisk namenskega mesta za razvrščanje stav na e-šport. Takšna spletna mesta imajo običajno vse ustrezne informacije, potrebne za izbiro primernih mest za stave na e-šport na podlagi preferenc, vključno z najboljšimi predlogi.

Kako stavite na AoV IC

Postopek stav je razmeroma enostaven po izbiri spletnega mesta za stave eSports. Igralci se morajo najprej prijaviti in prijaviti na stavni strani ter financirati svoje stavne račune. Nato morajo izbrati vrsto stave in stavni trg po svoji izbiri. Izbira lahko temelji na številnih dejavnikih, vključno s kvotami in možnimi rezultati.

Poleg tega se morajo igralci odločiti tudi o znesku denarja, ki ga želijo staviti za vsako stavo. Postopek vplačevanja stav po korakih se lahko razlikuje na različnih spletnih mestih za stave e-športa, vendar običajno vključuje le nekaj klikov. Treba je omeniti, da morajo biti vse stave oddane pravočasno, običajno pred začetkom posameznih tekem.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak