Dota Major Championships

Ta vodnik za stave na Dota Major Championships je uporaben za igralce, ki želijo staviti na enega največjih tekmovanj Dota 2. Ta vodnik preučuje osnovne mehanike igre, zakaj je Major priljubljen, stavne trge in kvote Dota 2, največje ekipe Dota 2 in nasvete o stavah na turnirjih Dota Major Championships.

Dota Major Championships je letna serija prvenstva za Valvejevo uspešnico, Dota 2. Dogodek poteka vsako leto od leta 2015, razen leta 2020, saj je bil na seznamu e-športnih turnirjev, odpovedanih zaradi pandemije COVID-19.

Vse, kar morate vedeti o Dota Major Championships

Vse, kar morate vedeti o Dota Major Championships

Major Championships je sestavljen iz štirih turnirjev, vključno z Mednarodna, poletni dogodek. Ostali trije dogodki potekajo jeseni, pozimi in spomladi. Sponzorira jih Valve, vendar jih na različnih prizoriščih gostijo organizatorji e-športov tretjih oseb. Za zapisnik mora imeti turnir minimalni nagradni sklad 500.000 $, da je vključen v Major Championships.

Doslej so Majors potekali v več mestih, vključno s Stockholmom, Kijevom, Moskvo, Singapurjem, Katovicami, Jönköpingom, Parizom, Kuala Lumpurjem, Birminghamom in Chengdujem.

Dota Major Championships pritegne zajetne nagradne sklade, med katerimi vodijo The Internationals. Ostali trije turnirji so pritegnili nagradni sklad 1.000.000 $, po pandemiji pa se je nagradni sklad znižal na 500.000 $.

Vse, kar morate vedeti o Dota Major Championships
Vse o Doti 2

Vse o Doti 2

Dota 2 je večigralska spletna bojna arena (MOBA) video igra, ki je bila izdana leta 2013. Odkar je bila izdana ta uspešnica družbe Valve Corporation, je osvojila srca številnih oboževalcev igre MOBA in prevladovala na sceni e-športa. Dota 2 je na voljo na platformah Windows, Linux in OS X.

Dota 2 pomeri dve ekipi po 5 igralcev v boju za uničenje nasprotnikove baze in obrambo lastne. 10 igralcev nadzoruje junake, ki imajo različne sposobnosti in moči in so razdeljeni na dva; Podpora in jedro.

Jedra začnejo igro, ko so šibka in ranljiva, vendar z napredovanjem igre postanejo močna. Podpore na drugi strani nimajo nobenih boljših sposobnosti. Namesto tega imajo izboljšano funkcionalnost in pripomoček, potreben za podporo jeder.

Dota 2 je postala ena od najboljše igre na e-športu in prizorišču stav za videoigre. Najbolje ocenjene ekipe za e-šport, vključno s Team Secret, Team Liquid, Fnatic, Natus Vincere, Team Spirit, OG in Tundra Esports, imajo sezname Dota 2.

Vse o Doti 2
Stavne kvote za velika prvenstva Dota

Stavne kvote za velika prvenstva Dota

Preden se lotite stav na Dota Major Championships, je pomembno razumeti trge in kvote. Za začetek se trgi nanašajo na različne možne izide, medtem ko kvote predstavljajo verjetnost izida.

Stavni trgi

Veliko jih je spletna mesta za stave na esports na spletnih turnirjih Dota Major Championships. Prvi je zmagovalec turnirja, kjer igralci napovejo ekipo, ki bo zmagala v določeni seriji. Drug priljubljen trg je matchwinner. Tukaj igralci stavijo na rezultate posamezne tekme.

Obstaja tudi zmagovalec zemljevida, pri katerem stavci stavijo na ekipo, ki bo osvojila določeno mapo. Druge stavne možnosti vključujejo stave na ekipo, ki bo prva opravila določeno nalogo in na pojav dogodka,

Stavne kvote za velika prvenstva Dota
Stavne kvote za Dota 2

Stavne kvote za Dota 2

Ko gre za stavne kvote, spletna mesta za stave na e-šport uporabljajo tri priljubljene oblike kvot. To so decimalne (evropske) kvote, denarne (ameriške) kvote in delne (britanske) kvote.

Igralci morajo razumeti, kako delujejo formati kvot, in kar je pomembno, zapomniti si pravilo; nižje kot so kvote, večja je možnost zmage in obratno. Prav tako je pametna ideja najti stavna mesta z najvišjo ceno Stavne kvote za Dota 2.

Stavne kvote za Dota 2
Zakaj so turnirji Dota Major Championships priljubljeni za stave

Zakaj so turnirji Dota Major Championships priljubljeni za stave

Nobenega dvoma ni, da so prvenstva Dota Major Championships priljubljena na področju e-športnih iger in e-športnih stav. Ta razdelek izpostavlja tri razloge za to turnir je priljubljena.

Priljubljenost igre Dota 2

Dota Major Championships so priljubljena zaradi priljubljenosti igre. Dota 2 velja za eno najboljših iger MOBA vseh časov in čeprav jo League of Legends v nekaterih pogledih zasenči, ima Dota 2 še vedno pošten delež oboževalcev.

Po zadnjih poročilih je dnevno med 540.000 in 840.000 igralcev Dota 2. Poleg tega je video igra druga najbolj priljubljena igra na Steamu in na 15. mestu na Twitchu.

Konkurenčnost

Še en razlog, da imajo turnirji Dota Championships veliko oboževalcev, je tekmovalna narava turnirja. Turnir pritegne najboljše ekipe v igri, vsaka se bori za slavo. Zanimivo je, da je The International, najprestižnejši turnir Dota 2, del serije.

Češnja na torti so donosni nagradni skladi, pri čemer najmanj znaša neverjetnih 500.000 $, medtem ko je najvišji doslej znašal 40 milijonov $ (The International).

Urnik

K priljubljenosti turnirja prispeva tudi razpored Major Championships. V vsaki od štirih sezon je turnir, tako da so igralci vse leto deležni nekaj akcije.

Zakaj so turnirji Dota Major Championships priljubljeni za stave
Dota Major Championships zmagovalne ekipe in največji trenutki

Dota Major Championships zmagovalne ekipe in največji trenutki

Odkar je bilo uvedeno Dota Major Championships, je v tekmovanju prevladovalo več ekip in igralcev. Oboževalci so bili deležni tudi vznemirljive in adrenalina polne akcije. Ta razdelek izpostavlja nekaj največjih zvezd na tem turnirju in podoživlja nepozabne trenutke na nekaterih največjih turnirjih Dota Major Championships.

Najuspešnejše ekipe

Dota 2 je eden največjih e-športov in privablja vrhunske talente z vsega sveta. Danes več kot ducat vrhunskih e-športne ekipe imajo sezname Dota 2 in tekmujejo na Dota 2 Major Championships.

Med najuspešnejšimi ekipami Dota 2 na Major Championships je ruska profesionalna esport organizacija Virtus.pro, alias VP. Čeprav Virtus.pro zadnjih nekaj let ni bil v ospredju. Doslej je osvojil 5 velikih naslovov. Druga evropska e-športna organizacija, Team Secret, je bila prav tako velika sila na velikih prvenstvih, saj je osvojila 5 naslovov. Druga uspešna ekipa je OG, ki ima prav tako 5 Major naslovov.

Dota Major Championships zmagovalne ekipe in največji trenutki
Najboljše ekipe Dota 2 za stave

Najboljše ekipe Dota 2 za stave

Kot igralec stav bi se moral osredotočiti na ekipe, ki so trenutno v najboljši formi. Trenutno se zdi, da je OG prevladujoča sila v e-športu Dota 2. The ESL ena Prvak Stockholm Major 2022 ima mogočno ekipo, ki bo terorizirala nasprotnike na prihajajočih turnirjih Major Championships.

PSG.LGD ima tudi soliden seznam, s katerim bo OG dosegel svoj denar. Druge najboljše ekipe Dota 2, na katere lahko stavite na Major Championships, so Team Liquid, iG, Team Secret, Tundra Esports, BOOM Esports, Team Spirit in Virtus.pro.

Nepozabni trenutki

Vsa večja tekmovanja so bila, milo rečeno, polna akcije. Vendar pa je bilo nekaj turnirjev za razliko od ostalih in si zaslužijo mesto na seznamu najbolj nepozabnih trenutkov.

ESL One Stockholm Major 2022 je bil eden najboljših turnirjev Dota Major Championships. Kljub temu, da je igral z rezervnim igralcem, je OG zmagal na turnirju in premagal močne igralce, vključno z BOOM Esports, Fnatic, Tundra Esports in TSM. Omeniti velja, da je na turnirju OG izgubil proti TSM z 2-0, vendar se je maščeval v finalu in zmagal s 3-1.

Drugi veliki turnirji Dota Major Championships z nepozabnimi trenutki vključujejo The Frankfurt Major 2015, MDL Disneyland® Paris Major, WePlay AniMajor, ONE Esports Singapore Major 2021, The Kyiv Major 2017 in The Kuala Lumpur Major.

Najboljše ekipe Dota 2 za stave
Kje in kako staviti na Dota Major Championships?

Kje in kako staviti na Dota Major Championships?

Stave Dota 2 so danes tako priljubljene kot kdaj koli prej. Igra MOBA pritegne tako navdušence nad Dota 2 kot tudi tipične igralce stav, ki iščejo pustolovščino stav na e-šport. Toda preden stavite na lige Dota Major Championships, se morate zavedati dveh stvari.

Iskanje pravega stavničarja

Dandanes obstaja veliko stavnic za e-šport, zato je iskanje najboljšega stavnega mesta za e-igre lahko izziv. Torej, kaj naredi dobro športno stavnico Dota 2? No, prva stvar, ki jo je treba preveriti, je, ali ima veljavno licenco priznanega regulativnega organa.

Nato preverite, ali poleg visokih kvot obstajajo obsežni stavni trgi, vključno s stavami v živo. Drug premislek je stavne bonuse in promocije. Nazadnje bodite pozorni na ekskluzivne funkcije, kot je pretakanje v živo, da ujamete vse dogajanje brez preklapljanja med zavihki.

Kako staviti kot profesionalec

Pomemben nasvet pri stavah na Major Championships je razumevanje trenutne forme sodelujočih ekip. Samo zato, ker so bili OG zmagovalci zadnje serije, še ne pomeni, da so samodejno favoriti.

Za tiste, ki morda težko raziščejo trenutno formo igralcev in ekip, se osredotočite na kvote, pri čemer ne pozabite, da višje kot so kvote, večje je tveganje in obratno.

Kje in kako staviti na Dota Major Championships?