Stavite na League of Legends World Championship 2023

Esport lige turnirjev so danes postale tako priljubljene. Zato je seznam današnjih esports turnirjev dolg. Toda čisto na vrhu je ta prvenstva v eSportu je svetovno prvenstvo League of Legends. Svetovno prvenstvo League of Legends, preprosto znano kot Worlds, ki ga gosti Riot Games, je letni profesionalni turnir, ki združuje najboljše ekipe League of Legends (LoL), ki se ob koncu vsake sezone potegujejo za naslov.

To je turnir, ki določa najboljšega prvaka League of Legends na svetu v določenem letu. Na tem prvenstvu se ekipe borijo za pokal Summoner's Cup, 70-kilogramski (32-kilogramski) pokal (končni dosežek) in večmilijonski nagradni sklad. Kar zadeva gledanost, ta turnir pritegne ogromno občinstva, saj je izdaja 2018 pritegnila približno 99,6 milijona gledalcev.

Kaj je prvenstvo League of Legends?

Kaj je prvenstvo League of Legends?

Prvi LoL Worlds je potekal v DreamHacku na Švedskem z Ekipa Fnatic okronali prve prvake turnirja v zgodovini. Od svoje otvoritve je prvenstvo osvojilo šest različnih ekip, pri čemer je bil SKT T1 edina ekipa, ki je naslov dvignila trikrat (od leta 2022).

Od svojega začetka leta 2011 je dogodek doživel vrsto preobrazb. Ko se poveča, se prilagodijo in spremenijo nagradni sklad, gostiteljska mesta, udeleženci in pravila. Riot Games je od leta 2014 celo produciral uradno glasbeno skladbo za dogodek, ki spremlja dogodek Worlds.

Svetovno prvenstvo LoL obsega tri tekmovalne faze, vključno z uvodnimi fazami, skupinskimi fazami in izločitvami. Medtem ko se vstopna in skupinska faza igrata v obliki kroga, se izločilna faza igra v obliki posamezne eliminacije, ki vključuje najboljše od petih serij.

Kaj je prvenstvo League of Legends?
Kako veliko je svetovno prvenstvo LoL?

Kako veliko je svetovno prvenstvo LoL?

Prvič, prvenstvo združuje creme de la creme ekip LoL, da se spopadejo. Z nagradnim skladom v višini več milijonov dolarjev si nihče ne more predstavljati, da je turnir majhen; velik je.

Če k temu dodamo stotine milijonov, ki spremljajo turnirske tekme v živo, boste imeli enega od največjih turnirjih v esportu pod soncem. Poleg tega milijoni ljudi vidijo prvenstvo kot priložnost za stave in zadetek. Da, tako veliko in pomembno je svetovno prvenstvo.

Trofeja

Kot že omenjeno, so dvig Summoner's Cup (pokal turnirja) sanje vsakega udeleženca. Pokal so naročili lastniki turnirja, Riot Games. Medtem ko je Riot Games določil težo 70 funtov, končni izdelek (skodelica) tehta manj, da se zagotovi enostavno dviganje.

Kako veliko je svetovno prvenstvo LoL?
O igri League of Legends

O igri League of Legends

liga legend, skrajšano LoL, je računalniška igra MOBA, razvita leta 2009. Brezplačno jo lahko prenesete s spletne strani igre. Skoraj vsi lahko prenesejo in igrajo igro, zahvaljujoč minimalnim sistemskim zahtevam.

Kako igrati League of Legends

Tekmo LoL sestavljata dve ekipi po pet igralcev. Ekipi sta modri in rdeči ter tekmujeta na zemljevidu Summoner's Rift. Velik del dogajanja se odvija v bazah in na treh stezah, znanih kot 'spodaj, sredina in vrh.' Džungla se nanaša na katero koli območje zemljevida, ki ni zasedeno s stezami ali bazami, in 'junglerji' se zanašajo na to območje, da ubijejo nevtralne pošasti za zlato in XP.

Igralci lahko izboljšajo svoje prvake (znake) tako, da zaslužijo zlato, ki se porabi za vire, ki jim bodo omogočili, da izvajajo močnejše uroke in naredijo več škode nasprotnikom. Po drugi strani pa zmaga XP pomaga igralcem pri napredovanju. Vsaka ekipa lahko pokliče vojsko podložnikov, da jim pomaga pri uničenju nasprotnikove baze.

O igri League of Legends
Kako zmagati na tekmi League of Legends?

Kako zmagati na tekmi League of Legends?

Ekipa, ki prva uniči Nexus, zmaga tekmo. Nexus je struktura, ki se nahaja na zadnji strani baze vsake strani. Upoštevati je treba, da uničenje Nexusa ni sprehod po parku. Nexus ostane nedotaknjen, dokler stojijo vsi trije njegovi zaviralci ali vsaj ena od baznih kupol.

Kupole so pomembne v tekmi LoL, ker pomagajo poškodovati nasprotnike, obenem pa ekipi omogočajo ustrezen nadzor nad bojiščem. Za razbijanje kupol ekipe pogosto uporabljajo sluge, katerih vir je Nexus.

Kako zmagati na tekmi League of Legends?
Zakaj je svetovno prvenstvo LoL priljubljeno za stave?

Zakaj je svetovno prvenstvo LoL priljubljeno za stave?

Vsi vemo, da je priljubljenost stav na e-šport hitro naraščala, hitreje, kot si lahko predstavljate, zlasti v zadnjih letih. Prav tako se širi s hitrostjo, ki bi pritiskala na druge večje turnirje v esportu.

To je esport dogodek, kjer stavne kvote lige legend so ugodni in ponujajo odlično priložnost za stave na vašo najljubšo ekipo.

Trenutno je eden najbolj priljubljenih spletnih turnirjev v e-športu za igralce svetovno prvenstvo LoL. Ni prav veliko turnirjev v e-športu, ki so priča navalu igralcev, kot je ta. In to iz dobrih razlogov, vključno z naslednjimi:

Več stavnih trgov na izbiro

Trajanje tekme nad/pod, ekipa za ubijanje prvega barona/zmaja, rezultat tekme nad/pod, ekipa za prvo prelivanje krvi itd.

Tekme so kratke

Tekme League of Legends običajno trajajo 40 minut. Deset minut je mogoče dodati ali odšteti, odvisno od več dejavnikov, kot so zapletenost tekme, slogi igre ekip, push potencial itd. To pomeni, da igralcem ni treba čakati več ur, preden dobitek lahko zadene njihov račun za naslednjo stavo.

Razpoložljivost

To je še en razlog, da imajo igralci stav radi svetovno prvenstvo LoL. Kvote za turnirje boste sploh našli stavna mesta za esport. Zakaj bi se torej trudili staviti na turnir, katerega razpoložljivost je redka?

Zakaj je svetovno prvenstvo LoL priljubljeno za stave?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki svetovnega prvenstva League of Legends

Zmagovalne ekipe in največji trenutki svetovnega prvenstva League of Legends

Fnatic (1. sezona)

Med prvo sezono je bilo svetovno prvenstvo LoL še v nastajanju in ni imelo ustrezne infrastrukture. Posledično je Riot Games izbral DreamHack Poletje, Švedska, kot prizorišče dogodka. Na tem dogodku je sodelovalo skupno osem ekip – tri ekipe iz Evrope, tri ekipe iz Severne Amerike, ena s Filipinov in ena iz Singapurja.

Fnatic, švedska ekipa, je premagala svoje nasprotnike in premagala Counter Logic Gaming z 2-1, nato pa premagala Epik Gamer. Fnatic se je v velikem finalu pomeril z Against All Authority, zaradi česar je finale prve sezone postal vseevropska zadeva. Domov bi odnesli 50.000 dolarjev.

Taipei Assassins (2. sezona)

Dogodek je potekal v Los Angelesu v Kaliforniji in ima nagradni sklad 2.000.000 $, kar je štiridesetkrat več od nagradnega sklada deklice. Po zaključku skupinskega dela se je TPA pomeril s korejsko ekipo NaJin Sword.

Presenetljivo je ta tajvanska ekipa zlahka premagala NaJin in napredovala v veliki finale po visokooktanski zmagi z 2:1 nad takrat najvišje uvrščeno evropsko moskovsko peterko. Taipei so se pomerili z Azubu Frostom, korejskim prvim nosilcem, ki so ga dejansko zaprli. Tekmovanje so zmagali s 3-1 in Tajvanu prinesli prvo svetovno prvenstvo v zgodovini.

SK Telecom T1 (3. sezona)

Tretja sezona je bila prvič v zgodovini Svetov, da je serija odigrala vseh pet tekem. SKT bi na koncu premagal NaJin in napredoval v veliki finale. Vendar je bila tekma proti Royal Clubu razočaranje, saj jih je SKT premagal s 3-0 in osvojil prvo prvenstvo Koreje. Ta zmaga je pomenila začetek korejske prevlade v prvenstvu.

Samsung White (4. sezona)

Dvoboj med Samsung Whiteom in Star Horn Royal Clubom se je končal z izidom 3:0. V tem dvoboju je poražencu uspelo osvojiti le eno igro. To je bila prva prvenstvena zmaga za Samsung White, Koreja pa druga zaporedna. Royal Club, trenutno znan kot Royal Never Give Up, je edina ekipa, ki je turnir večkrat končala kot drugouvrščena.

SK Telecom T1 (5. sezona)

SKT se je v velikem finalu leta 2015 pomeril s KOO Tigers. To je bilo prvo od treh zaporednih vsekorejskih svetovnih finalov. SKT-jevo popolno serijo Worlds so pokvarili KOO Tigers, ki jim je uspelo zmagati eno igro, vendar je bilo to največ, kar so slednji lahko storili. SKT bi nato zmagal s 3-1 in tako postal prva ekipa, ki je turnir zmagala več kot enkrat.

Drugi zmagovalci svetovnega prvenstva LoL

  • SK Telecom T1 (sezona 6)
  • Samsung Galaxy (7. sezona)
  • Invictus Gaming (sezona 8)
  • FunPlus Phoenix (sezona 9)
  • DAMWON Gaming (10. sezona)
Zmagovalne ekipe in največji trenutki svetovnega prvenstva League of Legends
Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends?

Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends?

Kljub obstoju drugih donosnih in večjih turnirjev v esportu ostaja svetovno prvenstvo LoL eden najboljših turnirjev v esportu za stavnice. Vsak dogodek League of Legends Worlds je globalna senzacija, ki sproži stavni pohod.

Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends?
Kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends

Kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends

Obstajajo spletna mesta za stave esport; zato se morate pravilno odločiti, ko gre za stave na esport turnirje. Morda se zdi, da je to najpreprostejši korak, vendar morda ni tako. Seveda bo vaša izkušnja s spletnimi stavami v nevarnosti, če se na tej stopnji zmotite. Če niste prepričani, kje začeti, preprosto v Googlu poiščite najboljša spletna mesta za stave na e-šport.

Ko se odločite za stavnico, dokončajte postopek registracije, ki običajno vključuje izpolnitev spletnega obrazca. Prepričajte se, da ste navedli veljavne podatke, ker vas lahko pozneje dodatno preverijo. Nekatere stavnice lahko zahtevajo, da takoj naložite identifikacijo, ki jo je izdal državni organ, medtem ko bodo druge počakale do vaše prve zahteve za dvig.

Po registraciji opravite depozit s svojim najljubši način plačila. Ko boste to storili, bo zdaj čas, da svoj denar vložite v delo. Izberite tekmo, stavni trg, vložek in potrdite svojo stavo.

Kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends