League of Legends World Championship

Esport lige turnirjev so danes postale tako priljubljene. Zato je seznam današnjih esports turnirjev dolg. Toda čisto na vrhu je ta prvenstva v eSportu je svetovno prvenstvo League of Legends. Svetovno prvenstvo League of Legends, preprosto znano kot Worlds, ki ga gosti Riot Games, je letni profesionalni turnir, ki združuje najboljše ekipe League of Legends (LoL), ki se ob koncu vsake sezone potegujejo za naslov.

To je turnir, ki določa najboljšega prvaka League of Legends na svetu v določenem letu. Na tem prvenstvu se ekipe borijo za pokal Summoner's Cup, 70-kilogramski (32-kilogramski) pokal (končni dosežek) in večmilijonski nagradni sklad. Kar zadeva gledanost, ta turnir pritegne ogromno občinstva, saj je izdaja 2018 pritegnila približno 99,6 milijona gledalcev.

Kaj je League of Legends Championship?

Kaj je League of Legends Championship?

Prvi LoL Worlds je potekal v DreamHacku na Švedskem, s Ekipa Fnatic okronal prvega prvaka turnirja. Od njegove ustanovitve je prvenstvo osvojilo šest različnih ekip, pri čemer je SKT T1 edina ekipa, ki je trikrat dvignila naslov (od leta 2022).

Od svojega začetka leta 2011 je dogodek doživel vrsto preobrazb. Ko se širi po velikosti, se nagradni sklad, mesta gostiteljica, udeleženci in predpisi prilagajajo in spreminjajo. Riot Games je od leta 2014 pripravil celo uradno glasbeno skladbo, ki bo spremljala svetovni dogodek.

Svetovno prvenstvo LoL obsega tri tekmovalne etape, vključno z igrami, skupinskimi fazami in izločilnimi deli. Medtem ko se faza igranja in skupinska stopnja igrata v krožnem formatu, se izločilna faza igra v formatu z enim izločitvijo, ki vključuje serijo najboljših od petih.

Kaj je League of Legends Championship?
Kako veliko je svetovno prvenstvo LoL?

Kako veliko je svetovno prvenstvo LoL?

Prvič, prvenstvo združuje creme de la creme ekip LoL za lock rogove. Z večmilijonskim nagradnim skladom, ki ga je treba osvojiti, si nihče ne upa predstavljati, da je turnir majhen; je velik. Dodajte k temu na stotine milijonov, ki spremljajo turnirske tekme v živo, in imate eno od največji esports turnirji pod soncem. Poleg tega milijoni ljudi vidijo prvenstvo kot priložnost za stave in zaslužek. Ja, tako ogromno in pomembno je svetovno prvenstvo.

Trofeja

Kot že omenjeno, je dvig Summoner's Cupa (pokala turnirja) sanje vsakega udeleženca. Pokal so naročili lastniki turnirja, Riot Games. Medtem ko je Riot Games določil težo 70 funtov, končni izdelek (skodelica) tehta manj, da se zagotovi enostavno dvigovanje.

Kako veliko je svetovno prvenstvo LoL?
O League of Legends

O League of Legends

liga legend, skrajšano LoL, je računalniška igra MOBA, razvita leta 2009. Brezplačno jo je mogoče prenesti s spletnega mesta igre. Skoraj vsak lahko prenese in igra igro, zahvaljujoč minimalnim sistemskim zahtevam.

Kako igrati League of Legends

Tekma LoL sestavljata dve ekipi po pet igralcev. Ekipe so modre in rdeče in tekmujejo na zemljevidu Summoner's Rift. Velik del dogajanja se odvija v bazah in na treh pasovih, znanih kot 'spodaj, sredina in vrh'. Džungla se nanaša na katero koli območje zemljevida, ki ni zasedeno s pasovi ali bazami, in "džungli" se zanašajo na to območje, da ubijejo nevtralne pošasti za zlato in XP.

Igralci lahko izboljšajo svoje prvake (like) z zaslužkom zlata, ki ga porabijo za vire, ki jim bodo omogočili, da oddajo močnejše uroke in naredijo več škode nasprotnikom. Zmagovalni XP po drugi strani pomaga igralcem pri dvigovanju ravni. Vsaka ekipa lahko pokliče vojsko sluge, da jim pomaga pri uničenju nasprotnikove baze.

Zmaga v ligi League of Legends?

Prva ekipa, ki uniči Nexus, zmaga tekmo. Nexus je struktura, ki se nahaja na zadnji strani osnove vsake strani. Treba je omeniti, da uničenje Nexusa ni sprehod po parku. Nexus ostane nedotaknjen, dokler ostanejo vsi trije njegovi zaviralci ali vsaj ena od stolpov baze. Stolpi so pomembni v tekmi LoL, ker pomagajo poškodovati nasprotnike, hkrati pa omogočajo ekipi ustrezen nadzor nad bojiščem. Za razbijanje stolpov ekipe pogosto uporabljajo sluge, katerih vir je Nexus.

O League of Legends
Zakaj je ta turnir priljubljen za stavljanje?

Zakaj je ta turnir priljubljen za stavljanje?

Vsi vemo, da priljubljenost stav na ešport raste hitro, hitreje, kot si lahko predstavljate, zlasti v zadnjih letih. Prav tako se širi s hitrostjo, ki bi pritiskala na druge večje esports turnirje. Zdaj je eden najbolj priljubljenih spletnih turnirjev eSport za igralce LoL World Championship. Malo eSports turnirjev priča navalu igralcev, kot je ta. In to iz dobrih razlogov, vključno z naslednjim:

Izbirate lahko med številnimi stavnimi trgi

Trajanje tekme Več/Manj, Ekipa za ubijanje prvega Barona/Zmaja, Rezultat tekme Več/Pod, Ekipa, ki vzame prvo kri itd.

Tekme so kratke

Tekme League of Legends običajno trajajo 40 minut. Deset minut je mogoče dodati ali odšteti, odvisno od več dejavnikov, kot so zapletenost tekme, slogi igranja ekip, potencial za potiskanje itd. To pomeni, da igralcem ni treba čakati več ur, preden lahko dobitki dosežejo svoje račune za naslednjo stavo.

Razpoložljivost

To je še en razlog, zakaj je stavamce všeč svetovno prvenstvo LoL. Našli boste, da so kvote za turnir sploh na voljo spletna mesta za esport stave. Zakaj bi se torej trudili staviti na turnir, katerega razpoložljivost je redka?

Zakaj je ta turnir priljubljen za stavljanje?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki svetovnega prvenstva League of Legends

Zmagovalne ekipe in največji trenutki svetovnega prvenstva League of Legends

Fnatic (1. sezona)

Med prvo sezono se je svetovno prvenstvo LoL še razvijalo in ni imel ustrezne infrastrukture. Posledično so se odločili Riot Games DreamHack Poletje, Švedska, kot prizorišče dogodka. Na tem dogodku je sodelovalo skupno osem ekip - tri ekipe iz Evrope, tri ekipe iz Severne Amerike, ena s Filipinov in ena iz Singapurja. Fnatic, švedska ekipa, je premagala svoje nasprotnike in premagala Counter Logic Gaming z 2-1 in nato premagala Epik Gamer. Fnatic se je v velikem finalu pomeril z Against All Authority, zaradi česar je finale prve sezone postal vseevropska zadeva. Domov bi odnesli 50.000 $.

Taipejski morilci (2. sezona)

Dogodek je potekal v Los Angelesu v Kaliforniji in ima nagradni sklad 2.000.000 $, kar je štiridesetkrat več kot dekliški nagradni sklad. Po zaključku skupinskega dela se je TPA pomeril s korejsko ekipo NaJin Sword. Presenetljivo je, da je ta tajvanska ekipa zlahka premagala NaJin in napredovala v veliki finale po visokooktanski zmagi z 2:1 nad takrat najvišjo evropsko peterico Moskve. Taipei so se pomerili z Azubu Frostom, glavnim nosilcem Koreje, ki so ga dejansko zaprli. Zmagali so s 3-1, s čimer so Tajvanu prinesli prvo krono svetovnega prvenstva.

SK Telecom T1 (3. sezona)

Tretja sezona je bila prvič v zgodovini svetovnega prvenstva, da je serija potekala vseh pet iger. SKT bi na koncu premagal NaJin in napredoval v veliki finale. Vendar je bila tekma proti Royal Clubu razočarana, saj jih je SKT premagal s 3-0 in osvojil prvo korejsko prvenstvo. Ta zmaga je pomenila začetek prevlade Koreje na prvenstvu.

Samsung White (4. sezona)

Dvoboj med Samsungom White in Star Horn Royal Clubom se je končal s 3:0. V tej tekmi je poražencu uspelo zmagati le eno igro. To je bila prva prvenstvena zmaga za Samsung White in druga zaporedna Koreja. Royal Club, trenutno znan kot Royal Never Give Up, je edina ekipa, ki je večkrat končala kot drugouvrščena na turnirju.

SK Telecom T1 (5. sezona)

SKT se je v velikem finalu leta 2015 pomeril s KOO Tigers. To je bil prvi od treh zaporednih vsekorejskih finalov svetovnega prvenstva. Popoln tek SKT na svetovnem prvenstvu so pokvarili KOO Tigers, ki so uspeli zmagati na eni tekmi, a je bilo to najboljše, kar je slednji lahko storil. SKT bi zmagal s 3-1 in tako postal prva ekipa, ki je turnir zmagala večkrat.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki svetovnega prvenstva League of Legends
Drugi zmagovalci svetovnega prvenstva LoL

Drugi zmagovalci svetovnega prvenstva LoL

  • SK Telecom T1 (6. sezona)
  • Samsung Galaxy (7. sezona)
  • Invictus Gaming (8. sezona)
  • FunPlus Phoenix (9. sezona)
  • DAMWON Gaming (10. sezona)
Drugi zmagovalci svetovnega prvenstva LoL
Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends?

Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends?

Kljub obstoju drugih donosnih in večjih esport turnirjev, LoL World Championship ostaja eden najboljših esport turnirjev za stava. Vsak dogodek League of Legends Worlds je globalna senzacija, ki sproži veliko stav.

Kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends

Obstajajo spletna mesta za esport stave; zato se morate pravilno odločiti, ko gre za stave na esport turnirje. Morda se zdi to najpreprostejši korak, vendar morda ni tako. Seveda bo vaša izkušnja s spletnimi stavami ogrožena, če se boste v tej fazi zmotili. Če niste prepričani, kje začeti, preprosto poiščite v Googlu najboljša spletna mesta za ešportne stave.

Ko se odločite za stavnico, dokončajte postopek registracije, ki običajno vključuje izpolnjevanje spletnega obrazca. Poskrbite, da boste navedli veljavne podatke, ker boste morda pozneje podvrženi dodatnemu preverjanju. Nekatere stavnice lahko zahtevajo, da takoj naložite identifikacijski dokument, ki ga je izdal državni organ, medtem ko bodo drugi počakali do vaše prve zahteve za umik.

Po registraciji opravite polog s svojim najljubši način plačila. Ko to storite, bo zdaj čas, da svoj denar usmerite v delo. Izberite tekmo, trg stav, vložek in potrdite stavo.

Kje in kako staviti na svetovno prvenstvo League of Legends?