Najbolj priljubljena Valorant stavna spletna mesta 2024

Valorant esports stave so ena najpomembnejših stvari, ki se dogajajo na sceni esports stav. V tem priročniku izveste vse, kar morate vedeti o stavah na to relativno novo igro, ki tekmuje s Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) in Fortnite tako na ešport sceni kot v industriji stav.

Po predstavitvi leta 2020 je Valorant hitro postal priljubljen na sceni ešporta in v kratkem se je začel pojavljati na spletnih mestih za stave. Trenutno je to eden najbolj priljubljenih ešportov, na katerega stavijo stave.

Najbolj priljubljena Valorant stavna spletna mesta 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Vse, kar morate vedeti o Valorantu

Valorant je najnovejša video igra ameriškega razvijalca in založnika Igre nemirov. To je isti mogotec video iger, ki stoji za spletno franšizo bojnih aren za več igralcev, liga legend.

Za začetek je Valorant taktična video igra FPS heroja 5 proti 5, ki temelji na znakih in je na voljo v sistemu Microsoft Windows. Brezplačna igra temelji na Unreal Engine 4, najboljšem motorju za ustvarjanje 3D v realnem času z odlično grafiko in zvokom za popolno potopitev. Razvoj igre se je začel leta 2014, vendar je bila uradno izdana 2. junija 2020.

Igranje igre Valorant

V Valorantu igralci prevzamejo vlogo agentov v napadu ali obrambi. Cilj igre je odvisen od načina. Trenutno ima ta FPS sedem načinov:

 • Brez ocene: Napadalna ekipa mora detonirati bombo (Spike). To je tekma Bo25, tako da ekipa, ki prva zmaga v 13 rundah, prevzame krono.
 • Spike Rush: To je tekma Bo7, kjer vsi igralci v napadu nosijo konico, vendar se lahko v vsaki rundi aktivira samo ena konica.
 • Tekmovalno: Ekipe izmenjujejo igranje v obrambi in napadu, uveden je sistem razvrščanja, ki temelji na zmagah, ko igralci dobijo uvrstitve po petih igrah.
 • Deathmatch: 14 igralcev sodeluje v devetminutni bitki. Za zmago v tem načinu morajo igralci opraviti 40 ubojev.
 • Snowball Fight: način Team Deathmatch, kjer igralci potrebujejo 50 ubojev za zmago.
 • Stopnjevanje: Za zmago v tem načinu mora ekipa iti skozi vseh 12 stopenj ali biti na višji ravni od nasprotnika v 10 minutah.
 • Replikacija: celotna ekipa igra kot naključno izbran agent v tekmi Bo9.

Stave na Valorant esports

Stave Valorant imajo veliko možnosti in so precej podobne CS: GO stave trgih. Spodaj so najbolj priljubljene možnosti:

 • Končni zmagovalec: Napovejte, katera ekipa bo zmagala na turnirju.
 • Zmagovalec tekme: Napovejte ekipo, ki zmaga tekmo.
 • Zmagovalec zemljevida: Predvidite ekipo, ki bo osvojila zemljevid.
 • Prva kri: Predvidite ekipo, ki jo bo prva ubila.
 • Spike plant: Predvidite, ali bodo napadalci uspešno detonirali bombo (Spike).
 • Deaktiviranje konice: Predvidite, ali bodo branilci uspešno deaktivirali bombo (konica).
 • Izbrani liki: nekatera spletna mesta omogočajo igralcem, da stavijo na like, ki jih bo izbrala ekipa.
 • Seštevki: Nekatere stavnice imajo več/pod trge za različne statistične podatke v igri, na primer za ubite igre, spike plants, defuses, ase in drugo.
 • As: Napovejte, ali bo en igralec v enem krogu sam izločil vse nasprotnike.
 • Ekipni as: Predvidi, ali bo vsak igralec izločil enega igralca iz druge ekipe.

Za zapisnik, pri stavah Valorant se lahko stavniki odločijo, da bodo stavili pred začetkom tekme ali med tekmo (stave v živo).

Zakaj je Valorant priljubljen?

Medtem ko je precej nov na sceni e-športa, je Valorant priljubljen med oboževalci, saj pritegne celo ljubitelje iger CS: GO in Fortnite. Statistika Active Player kaže, da je Valorant v letu 2021 ohranil 12 milijonov aktivnih igralcev.

Najvišje število aktivnih igralcev je bilo 15 milijonov. Čeprav je Valorant še vedno v senci iger, kot so Apex Legends, League of Legends in CS: GO, je že prehitel Overwatch in COD: Modern Warfare, ki imata sedem oziroma 10 milijonov aktivnih uporabnikov.

Torej, kaj spodbuja eksponentno rast priljubljenosti te video igre?

Igrajte Valorant na spletu

Eden od razlogov, zakaj je Valorant iz dneva v dan bolj priljubljen, je dejstvo, da je naslov za brezplačno igranje. To je bilo pričakovano zdaj, ko so vse druge velike igre v e-športu prešle na F2P. Poleg brezplačnega igranja je Valorant mogoče igrati tudi na spletu, tako da se lahko oboževalci igre FPS z vsega sveta pomerijo posamično ali kot ekipe na daljavo.

Internetna skupnost

Zaradi obsežne spletne skupnosti, ki sega od forumov do družbenih medijev, je Valorant priljubljen. Na takih platformah lahko sodelujejo igralci z vsega sveta. Nekatere največje skupnosti Valorant so na Discordu, YouTubu, Facebooku, Instagramu in Twitterju.

Vplivneži

Tretji razlog za Valorantovo popularnost so vplivneži. Nobenega dvoma ni, da bo Valorant prevladujoča sila na prizoriščih in na najboljših stavnih mestih za e-šport. V panogi uživa prisrčno dobrodošlico in ima podporo nekaterih najvidnejših igralcev e-športa. Nekdanji profesionalni igralec CS: GO in streamer Shroud and Ninja, profesionalni igralec, YouTuber in streamer Twitch, sta pohvalila Valorant.

Največji Valorant igralci

Kot smo že omenili, je Valorant podoben CS: GO. Veliko igralcev CS: GO prehaja na Valorant. To vključuje profesionalne igralce. Nekatera velika imena, ki so se preselila iz CS: GO v Valorant, so Tyson "TenZ" Ngo, Oscar "mixwell" Cañellas Colocho in Tyler "Skadoodle" Latham.

In ne gre samo za CS:GO. Tej igri se pridružujejo tudi igralci Fortnite. Tudi tu je več pro-Fortnite igralcev, vključno s Harrisonom "psalm" Changom, Pontusom "Zyppan" Eekom, Jakeom 'POACH" Brumlevejem in Aleksanderjem "zeek" Zygmuntom, zapustilo Fortnite v korist Valoranta.

Tako priložnostni igralci kot profesionalni igralci obožujejo Valorant zaradi tega, kako Riot Games strukturira vse, od mehanike igre, ekonomskega sistema ter mešanice individualne igre in timskega dela.

Turnirji Valorant esports

Najboljša stvar pri Valorantu je ogromno število turnirji in tekmovanja skozi vse leto. To je dobra novica tudi za igralce stav, saj imajo spletne stavne trge Valorant vse leto. Zanimivo je, da obstajajo tako moška kot ženska tekmovanja, ki zajemajo dogodke A-stopnje, B-stopnje, C-stopnje in S-stopnje.

Torej, katera so najboljša tekmovanja v esportu Valorant, na katera lahko stavite?

Valorant Champions

Valorant Champions je najprestižnejši turnir Valorant, ki ga organizira Riot Games. 2021 Valorant Champions je bil uvodni turnir in je privabil 1.000.000 $ nagradnega denarja. Letos bo dogodek najverjetneje gostil Riot Games.

Serija vžiga

Serija Valorant Ignition je sestavljena iz več turnirjev; na primer Epulze Royal SEA Cup, Rise of Valour, FTW Summer Showdown, GGTech Invitational 2 - LAS, Cyber Games Arena Pacific Open, WePlay! VALORANT Invitational in BLAST Twitch Invitational.

Prvi udarec

Ta turnir je bil prvo večje tekmovanje Valorant. Misija je bila okronati regionalne prvake v prvoosebni streljačini. To je tudi med najboljšimi tekmami Valorant za stave.

Zgoraj je nekaj največjih turnirjev Valorant. Druge vredne omembe vključujejo Mednarodno prvenstvo Arena of Valor, Zotac Cup Valorant, Champions Tour Europe, Rivals Women's Cup, Champions Tour Turkey, Oceania Tour, Valorant Masters Cup in Charge Gaming Valorant Cup.

Stavna mesta Valorant

Stavna mesta Valorant postajajo vse bolj priljubljena zdaj, ko se operaterji zavedajo, kako velika je ta igra. Ešportne stavnice hitijo dodajati Valorant na meni. Žal ne vsa spletna mesta za stave na esports jih je vredno preveriti. Kako torej igralci stav najdejo najboljšo aplikacijo za stave Valorant?

Prva stvar je igranje na licenčnem stavnem mestu. Pred registracijo preverite, ali ima spletno mesto veljavno licenco. Nato bodite pozorni na razpoložljivost stavnih trgov Valorant. Nekatera spletna mesta imajo veliko trgov vse leto, medtem ko druga pokrivajo le nekaj vrhunskih dogodkov. Drug premislek so bančne možnosti.

Igralci morajo zagotoviti, da so na voljo depozit in načini dviga ter valute so jim naklonjeni. Tudi bonuse Valorant je vredno preveriti. Tako kot pri drugih esport igrah imajo stavnice veliko promocij in bonusov, ki jih lahko uveljavljajo stavniki.

Za tiste, ki niste prepričani, katera so najboljša spletna mesta za stave Valorant esports, ki bi se jim lahko pridružili, so strokovnjaki za stave Valorant opravili težko delo. Priporočajo Betwinner, 22BET, Betsson, William Hill, Leo Vegas 10Bet in ComeOn.

Najboljše ekipe Valorant

Valorant bo nedvomno velik. Video igra, ki usmerja padec CS: GO in Fortnite, privablja celo velike ešportne ekipe. Nekaj vrhunskih ešportnih ekip se je že pridružilo Valorantovi ešportni sceni. Zdaj je nujno poznati najboljše ekipe, na katere lahko stavite. Spodaj lahko poiščite največje ekipe.

Acend

Vsekakor je najboljša ekipa v Valorantu zmagovalec največjega turnirja, Valorant Champions. Najboljša ekipa, na katero lahko stavite v Valorantu, je Acend, evropska ekipa za e-šport. Čeprav je imela ekipa leta 2021 na drugih dogodkih ne tako dobro leto, je vse presenetila z zmago na turnirju Valorant Champions 2021 in izločila ekipe, kot so Team Secret, Team Liquid in Gambit Esports. Verjetno bo Acend leta 2022 razširil svojo prevlado.

Gambit Esports

Prej znan kot Gambit Gaming, Gambit Esports je drugi najboljši klan Valorant. Ruska ešportna ekipa je bila dominantna vse leto in se je dobro odrezala na Valorant Champions 2021. Gambit je izločil X10 CRIT in KRU Esports le da je v finalu padel proti Acendu. Leta 2022 pričakujte, da bo Gambit močnejši.

Druge dobre ekipe za stave vključujejo Team Secret, Cloud9 Blue, Fnatic, KRU Esports, Team Liquid, Sentinels, 100 Thieves, G2 Esports, Team Vitality, TENSTAR, LDN UTD in BIG.

Prednosti in slabosti stav Valorant

Tako kot dve plati kovanca imajo tudi stave Valorant esports prednosti in slabosti. Spodaj so dobre in slabe strani stav na to igro.

Prednosti

 • Razpoložljivost stavnih mest: Čeprav je bilo na začetku zelo malo stavnih stavnic na e-šport s stavami Valorant, je danes na voljo veliko stavnih mest Valorant.
 • Stave so zabavne: oboževalcem Valorant lahko stave na njihove najljubše ekipe dodajo nekaj adrenalina pri gledanju prenosov v živo.
 • Stavni bonusi Valorant: stavnice ponujajo fantastične bonuse za oboževalce stav na e-šport, vključno s stavniki Valorant.
 • Veliko turnirjev: zdaj, ko je ta igra prelomna sila v e-športu, se ponaša s številnimi turnirji. Stavniki so lahko prepričani, da bodo trgi Valorant vse leto.

Slabosti

 • Pomanjkanje ustreznih podatkov: Za številne dogodke nizke ravni je lahko težko najti kritične podatke, kot so forma ekipe, h2h itd.
 • Stave Valorant povzročajo odvisnost: Stave na Valorant so lahko zasvojene, tako kot igranje same igre. Igralci morajo igrati odgovorno, da so na varni strani.

Stavne kvote Valorant

Preden vstopijo v stave Valorant, morajo igralci razumeti, kako delujejo kvote. Dobra stvar je, da kvote Valorant delujejo na enak način kot kvote za druge ešportne igre na stavni sceni. V bistvu obstajajo trije formati kvot.

 1. Decimalne kvote: Znan tudi kot European odds, je to najbolj priljubljen format kvot Valorant. Za izračun dobitka pomnožite decimalno kvoto z vložkom
 2. Delne kvote: To je najstarejši format kvot, znan tudi kot britanske ali britanske kvote. Kot že ime pove, je predstavljen v ulomkih; obstajata števec in imenovalec. Nekatera spletna mesta za stave Valorant imajo delne kvote. Števec (levo) predstavlja znesek dobitka, imenovalec (desno) pa vložek
 3. Moneyline: Kvote, znane tudi kot ameriške kvote, so tukaj predstavljene kot negativne (favoriti) ali pozitivne (slabši). Priljubljene kvote (-) označujejo znesek, ki ga morate vložiti, da dobite 100 $. Kvote slabšega (+) prikazujejo znesek, dobljen za vsakih 100 $ stave. Igralci dobijo svoj vložek nazaj.

Nekatera spletna mesta bodo imela samo enega od teh formatov kvot, vendar najboljše spletno mesto za stave na esport daje igralcem možnost izbire uporabe želenega formata kvot.

Namigi in triki

Obstaja nekaj nasvetov, ki lahko pomagajo igralcem pri boljših stavnih odločitvah v Valorantu.

 1. Najprej se prepričajte, da spremljate tekmovanja Valorant, da boste seznanjeni s tem, kdaj potekajo, oblikami iger in sodelujočimi ekipami. Bistveno je tudi razumeti najboljše ekipe, na katere lahko stavite.
 2. Drugič, preverite, kaj pravijo strokovnjaki za esport stave Valorant. Čeprav takšne napovedi Varorant morda niso 100-odstotne, lahko zelo pomagajo.
 3. Nazadnje, bodite navdušeni nad kvotami. Višje kot so kvote, manjša je verjetnost in obratno. Stavnice poglobljeno analizirajo ekipe, tako da so v večini primerov vedno prave s kvotami.
About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
E-športi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični ešportni mojster, je svetilnik znanja na EsportRankerju. Jun-ho, ki združuje analitično moč s prirojeno ljubeznijo do iger, razkriva zapleteno pletenino spletnih tekmovanj in zagotavlja igralcem, da ostanejo obveščeni in navdihnjeni.

Send email
More posts by Jun-ho Kim