Vse o stavah na Ninjas in Pyjamas

Ninjas in Pyjamas je profesionalna ešportna organizacija s sedežem na Švedskem. Pogosto stilizirano kot "NiP", je ena največjih in najbolj znanih esport ekip na svetu. Švedsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 2000 in je znano po svojih ekipah Counter-Strike. Ekipa je na najvišji ravni obvladovala trg na številnih različnih tekmovanjih. Njihov moto je zmagati ali se učiti, a 'nikdar ne izgubijo'

NiP je začel tekmovati v Counter-Strike, potem ko je bil ustanovljen. Leto po spočetju leta 2000 so se na Counter-Strikeu pomerili s svojo prvo dostojno ekipo. Proti ekipi X3 so imeli kar težko finale, vendar so dosegli prvi dosežek na tej etapi. Pojavili so se na sceni CS-GO, takrat pod imeni SK Scandinavia in SK Sweden. Leta 2003 so nanizali niz zmag in se uveljavili kot izjemna sila na profesionalni CS: GO sceni.

Vse o stavah na Ninjas in Pyjamas
Rast ekipe

Rast ekipe

Ekipa je imela v naslednjih letih nekaj organizacijskih težav. Najpogostejše so bile težave s sponzorstvom, pogoste spremembe imen in sestava igralcev. Kasneje, v začetku leta 2005, so se odločili prekiniti pogodbo s SK Gaming. Nekaj igralcev ekipe bi se vrnilo pozneje, kar je presenetilo preostalo ekipo, saj so pred tem kršili pogodbe. A bilo je slabše in ekipa je za nekaj let izginila iz središča iger, preden so jo leta 2007 razpustili. Po tej spremembi so leta 2007 ekipo razpustili in se pridružili znani organizaciji SK Gaming.

Nindže v pižamah so potrdile vrnitev v CS: GO leta 2012 po dolgem premoru. Organizacija je doživela obsežne reforme v času, ko niso prizorišča, in je prešla v novo lastništvo. Tega leta so zmagali na vseh tekmovanjih LAN, razen na enem, na katerem niso mogli nastopiti. Nato so bili razglašeni za najboljšo ekipo na svetu za leto 2012.

Rast ekipe
Trenutno stanje

Trenutno stanje

Njihov cilj je bil vedno biti najmočnejši v kateri koli igri, v kateri sodelujejo. Tako je posadka ponovno podpisala Threat kot svojega glavnega trenerja, da bi dosegla svoj cilj. Pod njegovim vodstvom so bila sredstva organizacije preusmerjena v pridobivanje prevladujočih mladih talentov, kot sta Nawwk in vodja Hampus v igri. Ena od zelo pomembnih potez je bila, da je Dev1ce aprila 2021 kupil od Astralisa, da bi nadomestil odhajajoče igralce.

NIP nadaljuje svojo pot, da postane elektrarna nordijskih e-športov. Njihov cilj je še bolj utrditi skandinavsko igranje iger na srečo, ki je bilo pogosto uspešno in na vrhuncu tehnologije v svetu iger na srečo. V prvih dneh so igralci ekipe odlično nastopili na različnih tekmovanjih z malo ali brez finančne podpore.

Toda zdaj se je vse spremenilo. Ekipa naredi vse, kar je v njeni moči, da zagotovi, da imajo člani NiP najboljše priložnosti in vire za rast. Poleg Counter-Strike je organizacija razvila tudi ekipe v Valorantu, Rainbow Six Siege, FIFA in League of Legends.

Trenutno stanje
Nindže v pižamah igralci

Nindže v pižamah igralci

Petčlansko ekipo CS: GO sestavljajo trije švedski igralci: REZ (Sterner Fredrik), Plopski (Gonzalez Zamorra Nicolas) in Hampus (Poser, Hampus). Dev1ce (Reedtz Nicolai) in Es3tag (Hansen Patrick), oba Danca, dopolnjujeta seznam te priznane ekipe.

Rainbow Six Siege je tudi ekipa s petimi igralci. Kamikaze (Gomes Joo), Julio (Giacomelli, Julio) in Psycho (Rigal Gustavo) so med najboljšimi igralci na svetu. Med brazilci v ekipi sta tudi Muzi (Moscatelli Murilo) in Pino (Fernandes Gabriel).

Podobno so tudi igralci Valoranta iz južnoameriške države. Xand (Zizi Alexander) in Bnj (Rabinovich Benjamin) sta zelo izkušena člana ekipe. Ostali, bezn1 (da Costa Gabriel), Cauanzin (Pereira Cauan) in Jonn (Reis Walney), so si med seboj zagotovili tudi več trofej. Ti trije so zanimivi obeti v prihodnjih tekmovanjih.
Samo en igralec, Ollelito (Arbin Olle, Švedska), zastopa NiP v FIFA.

Nindže v pižamah igralci
Zakaj so Ninje v pižamah priljubljene?

Zakaj so Ninje v pižamah priljubljene?

Ninje v pižamah so del igralne skupnosti že več kot dve desetletji. Bili so med ustanovnimi člani World Esports Association. Skupnost je skozi leta občudovala ekipo zaradi skromnosti in premišljenosti. NiP je s številnimi pobudami vključen tudi v izobraževalni prostor industrije ešporta. Nekatere od teh so bile narejene v sodelovanju z švedski vlada.

NiP ni le ena izmed najbolj priljubljenih e-športnih ekip, ampak tudi komercialno podjetje. Gre za podobno strategijo vzorca, ki jo uporabljajo vsa vodilna e-športna podjetja. Ekipa prodaja originalno blago, ki so ga oboževalci v veliki večini sprejeli. Poleg tega sta se njihov trenutni uspeh na tekmovanjih in na korporativnem trgu združila in ustvarila dobro znano spletno prisotnost.

Partnerstvo ekipe z najboljša spletna mesta za ešportne stave kot je bil Betway ključni dejavnik pri popularizaciji. Betway je bila prva stava, ki je vzela video igre resno. Od takrat je postal steber ekosistema Esports. Za skupnost je bilo veliko odličnih vsebin, zahvaljujoč njihovemu partnerstvu, ki se je začelo leta 2017.

Vsi ti dejavniki so pomembno prispevali k njeni vse večji priljubljenosti.

Zakaj so Ninje v pižamah priljubljene?
Najmočnejše igre Ninje v pižamah

Najmočnejše igre Ninje v pižamah

Counter-Strike je nedvomno najmočnejša igra NiP. V zadnjih štirih letih so zmagali na štirih tekmovanjih DreamHack in enkrat osvojili drugo mesto. Uspelo jim je tudi zmagati na turnirju ESL One Cologne 2014 in na več drugih velikih turnirjih.

V Xandu in Bnj ima ekipa trenutno dva izkušena igralca. Preden se je pridružil ekipi, si je Xand ustvaril sloves kot član FURIA Esports. Z brazilsko organizacijo je zmagal v kvalifikacijah VCT: South America Last Chance Qualifier in se kvalificiral za prvaka, kjer je končal v skupinskem delu. Protiudarna zasedba Ninjas in Pyjamas se krepi s pomočjo vseh ostalih mladih in obetavnih soigralcev. Uveljavil se je že med najboljšimi esports ekipami na svetu.

Še ena izmed vrhunske ekipe v skupini je Rainbow Six Siege. PSYCHO je vodja v igri, ki služi kot možgani in glas ekipe. Gustavo velja za enega najbolj usposobljenih igralcev v industriji ešporta. Svojo pamet in hitre reflekse uporablja, da prelisiči svoje nasprotnike. Ti predani igralci iger, ki so se izkazali na vseh ravneh, so skupaj pomagali ekipi osvojiti pokale. To še ni vse. Preostala ekipa ima dolgo zgodovino, vključno z mnogimi zmagami na številnih mednarodnih turnirjih.

Najmočnejše igre Ninje v pižamah
Zmagovalne ekipe in pomembni trenutki za Ninje v pižamah

Zmagovalne ekipe in pomembni trenutki za Ninje v pižamah

Ninje v pižamah imajo dolgo in slavno zgodovino. Pravzaprav je ta klub že zelo zgodaj začel okušati velike tekmovalne zmage. Impresiven življenjepis so zgradili predvsem s tekmovanjem LAN, v katerem so zasenčili strokovni dogodek s tem, da so več mesecev ostali neporaženi. Poleg tega jim je v letu 2012 uspelo zmagati na vseh mednarodnih LAN turnirjih.

Ugled so si pridobili s tekmovanjem z najboljšimi v skoraj ducatu različnih naslovov iger. Do njihove razpustitve se je ekipa borila v Counter-Strike. Pred odhodom so zmagali v finalu CPL Winter 2001 in NGL-One Season I. Od takrat so se vrnili v dobro znano ekipo.

NiP je kmalu po vrnitvi zmagal na turnirju DreamHack Winter 2013 proti VeryGamingu in štiri mesece pozneje na turnirju ESL One: Cologne proti Fnatic. Zmagali bi tudi DreamHack Zima 2014, DreamHack Masters Malmo in StarLadder i-League StarSeries sezona 2 StarLadder i-League. Oba zadnja sta bila leta 2016.

Zelo uspešno 2021

Najboljša e-športna ekipa je zmagala tudi na izdaji 2021 Šest povabil, letno profesionalno prvenstvo Rainbow Six Siege, ki ga organizira Ubisoft, razvijalec in založnik igre. Turnir, ki poteka v Montrealu, sedežu studia Ubisoft, ki se ukvarja z igro, združuje najboljše ekipe z vsega sveta. Dogodek služi kot nekakšen neformalni svetovni pokal, ki zaznamuje konec prejšnjega leta. Ekipa je v sezoni 2020 osvojila drugo mesto.

Prav tako je osvojil prvo mesto na Copa Elite Six-Season 2021: Stage 2 in Six August 2020 Major-Brazil. Druge pomembne predstave vključujejo finale Brasileirao 2021 in Six Sweden Major 2021, kjer je ekipa zasedla drugo mesto.

Po dveh spremembah seznama se je organizacija odločila, da leta 2020 opusti svojo ekipo Dota 2, da bi se bolj osredotočila na svoje druge esport ekipe. Zaradi slabe uspešnosti Dota 2 je ekipa namenila sredstva, da bi posadko CS: GO vrnila k slavi.

Prav tako so prenovili oddelke League of Legends, da bi ponovno vzpostavili svojo dolgoročno prisotnost na sceni in zagotovili stabilnejše okolje. Z organizacijskega stališča ekipa meni, da je ta optimizacija bistvena za popolno osredotočenost na zagotavljanje rezultatov, ki jih pričakujejo vsi oboževalci in partnerji po vsem svetu.

Zmagovalne ekipe in pomembni trenutki za Ninje v pižamah
Kje in kako staviti na Ninje v pižamah

Kje in kako staviti na Ninje v pižamah

Ekipa Ninjas in Pyjamas leti visoko v CS: GO. Ekipe Rainbow 6, VALORANT in FIFA so dosegle tudi pohvalne rezultate. Tako so lahko stave nanje odlična možnost. Spletna mesta za stave na esport 1xBet, Betway, ComeOn bet, ivip9 so najboljša mesta za iskanje trgov, ki vključujejo te ekipe. Te so najboljše, ker ponujajo odlične kvote in široko paleto tržnih možnosti.

Statistika stav Ninjas in Pyjamas v CS: GO kaže, da so imeli v zadnjih letih močno ekipo. Uporabniki lahko stavijo tudi na to, da ekipa v celoti zmaga v določeni izdaji. Večina teh spletnih mest za igre na srečo vam omogoča, da to storite vnaprej. Igralci na srečo lahko razpršijo posebne stave za to ekipo, kot so hendikepi, trgi za več/manjše število odigranih krogov in stave na pravilen rezultat. Zato je ta ekipa odlična izbira za igralce.

Kot igralec gledanje dogodkov ali videoposnetkov, ki vključujejo ekipo, pomaga izvedeti več o različnih področjih, kjer so te ekipe močne. Poleg tega imajo ekipe NiP Valorant, League of Legends in FIFA potencial, zato bi morali igralci razmisliti o stavah nanje v svojih prihodnjih tekmovanjih. Ker te ekipe še niso naredile velikega imena, bo priporočljivo staviti z majhnimi zneski in se odločiti za izbor zmagovalca tekme.

Kje in kako staviti na Ninje v pižamah

Zadnje novice

Nindže v pižamah še naprej prevladujejo v e-športu
2022-07-21

Nindže v pižamah še naprej prevladujejo v e-športu

Divizija ZETA si je zagotovila finale Valorant Champions Tour Rega za končnico Masters Reykjavika s ključno zmago z dvema proti ena nad Ninjas in Pyjamas. Obe ekipi sta se v izločilno tekmo uvrstili z rezultatom ena ena v skupinskem delu, zmagali proti Fnatic in izgubili proti DRX.