Stavite na Valorant Champions 2023

Valorant Champions je na seznamu e-športnih turnirjev, ki jih cenijo ljubitelji e-športa. Je tudi med najbolj priljubljenimi turnirji na sceni stav eSports, saj se lahko kosa z domačimi imeni v žanru prvoosebne streljačine (FPS). Ta povzetek zajema vse bistvene podrobnosti, ki jih morajo ljubitelji te video igre in navdušenci nad e-športnimi stavami vedeti o Valorant Champions, od same igre, priljubljenosti Champions med igralci in, kar je pomembno, kako staviti nanjo.

O ValorantuValorant ChampionsZakaj je Valorant Champions priljubljen?Zmagovalne ekipe Valorant Champions in največji trenutkiStave na Valorant Champions
O Valorantu

O Valorantu

Valorant je prvoosebna strelska video igra za osebne računalnike (Microsoft Windows). Čeprav se je razvoj igre začel že leta 2014, je bila uradno izdana šele 2. junija 2020.

Valorant, ki ga je razvil in objavil Riot Games, ista elektrarna videoiger za League of Legends (LoL), se je Valorant povzpel na lestvici in postal priljubljen med oboževalci prvoosebnih strelskih iger, ki tekmujejo s podobnimi Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) in franšizo Call of Duty (COD). Po izidu leta 2020 je takoj postal hit. Skoraj dve leti pozneje je Valorantova priljubljenost priča eksponentni rasti.

Valorant v številkah

Po statističnih podatkih je Valorant leta 2021 vzdrževal približno 12 milijonov aktivnih igralcev mesečno, leta 2022 pa se številke še naprej povečujejo. Leta 2022 je bilo mesečno približno 16 milijonov aktivnih igralcev, kar pomeni približno 1,5 milijona igralcev na dan. Te številke so dokaz, da je bil Valorant resnično revolucionaren. Priljubljenosti Valoranta je mogoče pripisati več razlogov.

Najprej je Riot Games izbral Unreal Engine 4, ki zagotavlja tekočo igralno izkušnjo z odlično grafiko in zvokom za poglobljeno izkušnjo igranja.

Drugič, Valorant je brezplačna videoigra, kar pomeni, da se lahko ljubitelji FPS iger vključijo v akcijo, ne da bi porabili niti centa.

Končno je Riot Games igro povečal tudi z nenehnim dodajanjem nove vsebine, vključno z novimi junaki (agenti), zemljevidi, funkcijami, načini igre in drugimi komponentami.

Valorant igranje in cilji

Valorant, postavljena v bližnjo prihodnost, je taktična strelska igra, ki združuje dve ekipi v taktični bitki 5 proti 5, ki zahteva individualno spretnost in timsko delo. Cilj igre je odvisen od načina igre. Valorant ima sedem načinov igre: Neocenjeni, Tekmovalni, Deathmatch, Spike Rush, Escalation, Replication in Snowball Fight.

O Valorantu
Valorant Champions

Valorant Champions

Čeprav obstaja več Valorant turnirjev in tekmovanj, je Valorant Champions največji in najprestižnejši turnir. Champions organizira in gosti Riot Games in pritegne nagradni sklad 1.000.000 $, ki se razdeli vsem ekipam na podlagi lestvice. Za razliko od tipičnih spletnih turnirjev v eSportu je Valorant Champions turnir brez povezave.

Doslej je bil samo en Valorant Champions, dogodek 2021, ki je potekal od 1. do 12. decembra v Nemčiji. Tekmovanje je privabilo 16 najboljših ekip eSports s seznami Valorant. Nekatere velike ekipe, ki so sodelovale na dogodku, vključujejo Gambit Esports, stražarji, Ekipa Envy, KRÜ Esports, Oblak9, Team Liquid, Acend, Skrivnost ekipe, in Fnatic, med ostalimi.

Tako kot sama igra je tudi Valorant Champions velik. Gledanost Champions 2021 je dosegla vrhunec v finalu, ko je dogodek pritegnil 1.089.068 gledalcev, medtem ko je povprečna gledanost turnirja znašala 469.083. Zanimivo je, da je bilo skupno gledanih ur kar 46.048.311.

Urnik

Kvalifikacije za prvake Valorant so odvisne od uspešnosti posameznih ekip Valorant eSports na lestvici točk na dirkališču v posameznih regijah. Kar zadeva format turnirja, se začne s skupinskimi fazami, preden napreduje v končnico.

Vsekakor se bo Valorant Champions odvijal vsako leto, saj poteka Valorant Champions 2022. Drugo prvenstvo Valorant eSport je predvideno za september 2022. Kvalifikacije že potekajo.

Valorant Champions
Zakaj je Valorant Champions priljubljen?

Zakaj je Valorant Champions priljubljen?

Stave na najboljše e-športne turnirje je danes postalo priljubljeno. Valorant Champions je kot eden največjih dogodkov ešporta priljubljen med igralci. Več razlogov pojasnjuje, zakaj je ta igra med najbolj priljubljenimi eSport turnirji, na katere stavijo.

Najprej je dejstvo, da je Valorant Champions ena najpomembnejših eSport lig za Valorant. Turnir je najbolj konkurenčen in privabi največji nagradni sklad v Valorant eSports. Glede na konkurenčnost Valorant ljubitelji stav vedno čakajo.

Drugi razlog, zakaj je Valorant Champions priljubljen, je ta, da lahko stavite na veliko tekem, od kvalifikacij do finala. Na primer, Valorant Champions 2022 se je začel januarja 2022 in se bo končal septembra.

Obstaja tudi veliko spletnih stavnic s trgi za stave Valorant. Čeprav gre za relativno novo igro, številne stavnice uporabljajo trge stav Valorant Champions, da poskrbijo za veliko število oboževalcev stav Valorant.

Stave na Valorant so tudi enostavne. Kot FPS igra, stave nanj so podobne stavam na Call of Duty in Counter-Strike: Global Offensive.

Nazadnje, skoraj vse najboljše ekipe, ki sodelujejo na velikih eSport turnirjih, imajo sezname Valorant. Zdaj, ko imajo navdušenci nad e-športnimi stavami strast do svojih najljubših ekip, imajo možnost staviti nanje na svetovnem prizorišču.

Zakaj je Valorant Champions priljubljen?
Zmagovalne ekipe Valorant Champions in največji trenutki

Zmagovalne ekipe Valorant Champions in največji trenutki

Kot smo že omenili, je bil samo en Valorant Champions. Kljub temu ni veliko za pokrivati v smislu zmagovalcev. Vendar pa je bila lanska prireditev pestra. Tukaj je povzetek nekaterih največjih trenutkov na turnirju.

Skupinske etape

V skupinskem delu so bile štiri skupine, v vsaki so bile po štiri ekipe iz različnih regij. Tekme skupinskega dela so potekale v formatu best of three. Evo, kako je šlo navzdol.

  • Skupina A - V prvi tekmi se je pomeril Acend proti Vivo Keydu, medtem ko je bila druga tekma skupine bitka med Team Envy proti X10 CRIT. Acend je uspel premagati Vivo Keyd z 2-1, Team Envy pa je premagal X10 CRIT z 2-0.
  • Skupina B - V drugi skupini so se Sentinels pomerili s FURIA Esports, medtem ko sta se KRÜ Esports in Team Liquid pomerila na drugi tekmi skupine. Team Liquid in Sentinels sta se izkazala kot zmagovalca, ki sta premagala svoje nasprotnike z 2-0 oziroma 2-1.
  • Skupina C - Gambit Esports se je pomerila s Team Secret, medtem ko je Team Vikings igrala proti Crazy Racoonu. Gambit Esports je premagal Team Secret z 2-1. Na drugi tekmi je ekipa Vikings premagala Crazy Racoon z 2-0.
  • Skupina D - Vision Strikers so v zadnji skupini prevzeli FULL SENSE, medtem ko je bil Fnatic proti Cloud9 Blue. Vision Strikers so zmagali v prvi tekmi in premagali FULL SENSE z 2-0, medtem ko je Fnatic s težavo premagal Cloud9 Blue z 2-1.

Četrtfinale

Četrtfinale je bilo napeto, najboljše ekipe pa so se borile za uvrstitev v polfinale.

  • Četrtfinale 1 - Acend se je pomeril z ekipo Secret, na presenečenje mnogih pa je Acend ustrelil Team Secret in zmagal z 2-0.
  • Četrtfinale 2 - V drugem četrtfinalu je bil Team Liquid proti Cloud9 Blue. Team Liquid je premagala Cloud9 Blue in ga premagala z 2-0.
  • Četrtfinale 3 - V tretjem četrtfinalu se je Gambit Esports pomeril s X10 CRIT, kjer je prvi zmagal z 2-1.
  • Četrtfinale 4 - V zadnjem četrtfinalu je bil Fnatic proti KRÜ Esports, na šok mnogih pa je Fnatic izpadel po porazu z 2-1.

Polfinale

Tako kot četrtine so bile tudi polfinale najboljše v treh tekmah in tudi polne akcije.

  • Polfinale 1 - Acend se je izkazal za močnega v prvem polfinalu, ki je premagal Team Liquid z 2-0. To je bilo šokantno, saj so vsi pričakovali, da bo Team Liquid prevzel dan.
  • Polfinale 2 - V drugem polfinalu je Gambit Esports streljal na vse cilindre. Zrušil je KRÜ Esports in zmagal z 2-1.

Finale Valorant Champions 2021

Po nizu tekem, od skupinskega dela do finala, sta se Acend in Gambit Esports pomerila v najboljših petih dvobojih v finalu. Po grozljivi bitki je Acendu uspelo premagati Gambit Esports s 3-2.

Acend je odšel z denarno nagrado v višini 350.000 $, medtem ko je Gambit Esports domov odnesel 150.000 $. Dobra stvar je, da so vse sodelujoče ekipe imele kaj odnesti s seboj.

Zmagovalne ekipe Valorant Champions in največji trenutki
Stave na Valorant Champions

Stave na Valorant Champions

Spletna mesta za e-športne stave izkoriščajo potencial stav na e-šport, vključno s stavami Valorant. Za tiste, ki stavijo na eSport turnirje Valorant Champions, je nekaj stvari, na katere se je treba zavedati.

Najprej je treba vedeti, kateri so najboljše ekipe za stavljanje. Z lanskega turnirja je najboljša ekipa za stavljanje Acend, aktualni prvak. Druge najboljše ekipe, na katere lahko stavite, so Gambit Esports, KRÜ Esports, Fnatic, Team Secret, Cloud9 Blue in X10 CRIT.

Sledi iskanje najboljših spletnih mest za stave na eSport s trgi za stave Valorant. Tukaj se prepričajte, da priznan nadzorni organ za stave licencira spletno mesto. Stavnica bi morala imeti tudi dodatke, kot je prenos v živo, tako da lahko igralci spremljajo dogajanje neposredno na stavnem mestu.

Tretjič, poskrbite, da boste razumeli Valorantovo igro in pravila. Prav tako je nujno, da igralci razumejo različne trge stav, ki so na voljo in kaj pomenijo. Kljub temu morajo igralci na trgih razumeti, kako delujejo kvote Valorant. Ne pozabite, tako kot pri tradicionalnih stavah, višje kot so kvote, manjše so možnosti, da se stava uresniči, in obratno.

Nazadnje, izkoristite Bonusi za e-športne stave kot so bonusi dobrodošlice, bonusi za ponovno nalaganje in vračilo denarja, med drugimi promocijami.

Stave na Valorant Champions

Zadnje novice

Valorant pretresa trg z novimi izdajami
2022-07-14

Valorant pretresa trg z novimi izdajami

Valorant je vodilni prvoosebni strelec, ki ga je ustvaril Riot Games. Riotov nenavaden marketinški načrt z uporabo streamerjev je že postavil več rekordov Twitch. Priljubljenost je posledica izvirnosti igre in edinstvene tržne tehnike Riot, zaradi katere je Valorant postal izbira za spletne stave na ešport.