Stavite na Apex Legends Global Series 2024

Apex Legends je vrhunska e-športna igra, ki jo je razvil Respawn Entertainment in izdal Electronic Arts. Ta brezplačna igra je trenutno na voljo za operacijske sisteme PlayStation, Xbox in Microsoft Windows. Mobilna različica igre Apex Legends Mobile je na voljo tudi za Android in iOS. Vendar mobilna različica ne podpira igranja na več platformah.

Electronic Arts opisuje Apex Legends Global Series kot tekmovalni ekosistem, ki podpira vse najboljše ekipe v igri in ambiciozne izzivalce po vsem svetu, kar se združi v prvenstvo ALGS.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Vse o Apex Legends Global Series

Tekmovalna pot igralcev se začne na dirkališču Challenger Circuit, ki vključuje tekmovanja za kvalifikacije za Pro Leagues. ALGS Pro League vključuje 40 najboljših ekip, ki tekmujejo v redni sezoni, med katerimi najuspešnejše ekipe bo sodeloval na prvenstvu Apex Legends Global Series Championship.

O igri Apex Legends

Delajte na Igra Apex Legends se je začela že leta 2016. Vendar je bila skrivnost le nekaj tednov pred lansiranjem leta 2019. Igra je prejela številne pozitivne kritike, kar ji je pomagalo, da je hitro postala pomembna.

Do konca prvega tedna po izidu je igro igralo že več kot 25 milijonov igralcev. Trenutno je uvrščen med najbolj igrane video igre vseh časov glede števila igralcev.

Igranje

Igralci začnejo tako, da se oblikujejo v ekipe, od katerih ima vsaka dva ali tri igralce. Vsak igralec mora nato izbrati lik, ki ga bo uporabil. Liki v igri, znani kot legende, imajo različne sposobnosti. Naslednji korak je izbira načina igre izmed dveh razpoložljivih možnosti.

Prvi način igre se imenuje Battle Royale. Podpira do 20 moštev treh igralcev ali 30 moštev dveh igralcev. Dogajanje igre je na otoku, kjer morajo igralci iskati zaloge in orožje ter poskušati premagati druge ekipe.

Igralno območje, otok, se med nadaljevanjem igre vedno manjša, zaradi česar se morajo vsi igralci premikati, da se ne znajdejo zunaj igralnega območja. Premik iz igralnega prostora je usoden za lik. Zadnja ekipa, ki ostane živa, zmaga krog.

Drugi način se imenuje Arenas. Igralci morajo za igranje načina sestaviti ekipe treh igralcev, kar pomeni, da lahko v krogu igra največ šest igralcev. Ekipa se mora boriti z drugo ekipo v seriji rund, da določi zmagovalca. Ekipa zmaga, če dobi vsaj tri točke in vodi za dve.

Stavne kvote za prvenstvo Apex Legends Global Series

Vsak igralec, ne glede na svoje stavne izkušnje, lahko stavi na Apex Legends Global Series spletne turnirje. Vendar pa je poznavanje igre in moštvenih predstav lahko dodatna prednost, saj igralcem pomaga sprejemati bolj premišljene stavne odločitve.

Vse tekme imajo različne kvote, ki so odvisne od številnih dejavnikov, vključno z uporabljenim mestom za stave e-športa. Nekatere najbolj priljubljene vrste stav, ki ponujajo najboljše kvote, so označene spodaj.

Končne stave

Končne stave so najenostavnejše, primerne tudi za nove igralce. Vključujejo stave na to, katera ekipa bo zmagala na prvenstvu ali kateri igralci bodo prejeli določene nagrade. Kvote za stave na zmagovalca so običajno zaželene, še posebej za slabše ekipe. Vendar morajo igralci počakati do konca dogodka, da izvedo usodo svojih stav.

Stave na zmagovalca tekme

Tudi stave na zmagovalca tekme so enostavne. Igralci stavijo na ekipo, ki bo zmagala na določeni tekmi. Kvote za takšne stave se običajno razlikujejo glede na verjetnost zmage ekipe, pri čemer so kvote bolj izenačene za tekme, kjer sta obe ekipi favoriti za zmago.

Prve krvave stave

Prve krvne stave za igralce, ki stavijo na turnirje Apex Legends Global Series, znane tudi kot stave na prvega ubijanja, vključujejo stave na to, kateri igralec bo prvi ubil v tekmi. Vrsta stave je bolj primerna za izkušene igralce igre Apex Legends, ki poznajo sloge igranja vseh igralcev v določeni tekmi.

Zakaj so turnirji Apex Legends Global Series priljubljeni za stave?

Lige Apex Legends Global Series so neverjetno priljubljene, zlasti med igralci e-športa. Najbolj očiten razlog je, da turnirji ponujajo številne stavne trge, ki so priložnosti za stave. Priljubljenost največjih turnirjev Apex Legends Global Series zagotavlja, da večina najboljših ponudnikov stav na e-šport ponuja številne stavne trge za svoje turnirje.

Drug glavni razlog za priljubljenost najboljših turnirjev Apex Legends Global Series je ta, da imajo stavni trgi običajno privlačne kvote. Ponudniki stav običajno ponujajo najboljše možne kvote pritegniti več igralcev na svoje platforme, saj je industrija stav na e-šport postala zelo konkurenčna. V idealnem primeru boljše kvote pomenijo večje možne dobitke.

Bonusi in igralne spodbude so še ena strategija, ki jo ponudniki stav na e-šport uporabljajo, da ostanejo na površju v zelo konkurenčni industriji stav na e-šport. večina spletne stavnice za e-šport običajno vključujejo privlačne bonuse za prvenstva Apex Legends Global Series, zaradi česar so turnirji še bolj priljubljeni med igralci, ki želijo izkoristiti ponudbe.

Glavni turnirji Apex Legends Global Series so priljubljeni tudi med igralci zaradi vznemirjenja in zabave. To še posebej velja za igralce, ki so nagnjeni k stavam v video igrah v živo. Uživajo lahko v vsej zabavi, ki jo ponujajo turnirji, medtem ko zbirajo vse pomembne informacije, ki jih potrebujejo za stave v živo.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki Apex Legends Global Series

Prva Apex Legends Global Series je potekala leta 2021, na kateri je sodelovalo 60 najboljših ekip na svetu, ki so se potegovale za največjo skupno nagrado Apex Legends Global Series v višini 2,58 milijona $. Vse ekipe in igralci so prikazali neverjetne predstave, nekaj pa jih je izstopalo med ostalimi.

Zmagovalne ekipe

Zmagovalna ekipa za svetovno serijo Apex Legends 2021 je bil SCARZ. Je japonska profesionalna e-športna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 2012 in je tekmovala na seznamu e-športnih turnirjev in dogodkov.

Aktivni igralci, ki so zmagali v seriji, so bili obrambni igralec Mande, igralec Recona Taisheen in ofenzivni igralec RPR. Taisheen je neverjetno osvojil nagrado Apex Predator, ki si jo je delil z Danillo, igralko iz ekipe Fire Beaver.

Severnoameriška različica prvenstva se je končala z zmago ekipe Kungarna NA, ki si je zagotovila denarno nagrado v višini 265.591 $. Severnoameriško ekipo so sestavljali igralci Vein, Onmuu in Scuwry. Oblak 9 končal na osupljivem drugem mestu in prejel denarno nagrado v višini 132.875 $. Takrat so bili aktivni igralci Zach Mazer, Paris Gouzoulis in McKenzie Beckwith.

Zmagovalna ekipa prvenstva APAC South ALGS 2021 je bila Wolfpack Arctic. Turnir je bil manj tekmovalen in je imel razmeroma nižji nagradni sklad, saj je zmagovalna ekipa domov odnesla 68.100 $. Kljub temu je franšiza s sedežem v Indoneziji z zmago na turnirju presenetila vse, saj je šlo za relativno novo ekipo, ustanovljeno marca 2020.

Zmagovalec južnoameriškega prvenstva ALGS je bila ekipa Paradox Esports, ki je prejela 42.000 $. Druge najuspešnejše ekipe na tem prvenstvu so bile Fenix I, ki je prejela 21.000 $, in Dynamics, ki je prejela 12.000 $.

2022 Apex Legends Global Series Championship

Prvenstvo Apex Legends Global Series 2022 je bilo na sporedu od 7. julija do 10. julija. Prvenstvo je bilo razdeljeno na tri faze, pri čemer so zmagovalne ekipe napredovale iz skupinskega dela v skupino in nato v finale.

V skupinskem delu je sodelovalo 40 ekip, razdeljenih v deset skupin. Vse ekipe so napredovale v drugo skupino, pri čemer je prvih deset ekip začelo v kategoriji zmagovalcev, zadnjih deset pa v skupini poražencev.

Nagradni sklad za prvenstvo Apex Legends Global Series 2022 znaša 2 milijona dolarjev, zmagovalci pa bodo prejeli 500.000 dolarjev. Drugouvrščena ekipa bo prejela 300.000 $, 3. ekipa pa 200.000 $. Poleg tega bo igralec z največ izločitvami, Apex Predator, nagrajen s 3000 $.

Kje staviti na Apex Legends Global Series?

Igralci lahko stavijo na Apex Legends Global Series na večini stavnih mest za e-šport. Vendar pa stotine spletnih mest za stave na e-šport ponujajo stavne trge Apex of Legends, zaradi česar je za večino igralcev izziv izbrati najboljše mesto za stave na e-šport.

Nekatere najboljše možnosti najdete na uglednih spletnih mestih za razvrščanje stav na e-šport. Bistveno je zagotoviti, da izbrano mesto za stave na e-šport ponuja stavne trge Apex Legends Global Series.

Naslednji korak po izbiri ustreznega stavnega mesta je polog sredstev na stavni račun. Znesek pologa je odvisen od tega, kaj namerava staviti igralec, vendar ne sme biti nižji od minimalne omejitve pologa, ki jo določi ponudnik stav. Večina ponudnikov stav ponuja številni načini plačila, ki pripomorejo k preprostemu in priročnemu postopku nakazila.

Stavni postopek Apex Legends Global Series

Stave se začnejo tako, da igralci med razpoložljivimi možnostmi izberejo ustrezne stavne trge. Nastavitve, kvote in stavne strategije bodo predvsem vplivale na izbiro. Običajno večina stavnih mest omogoča igralcem, da sklepajo akumulirane stave, s čimer izboljšajo kvote in povečajo znesek potencialnega dobitka.

Igralci se lahko nato odločijo za znesek denarja, ki ga bodo vložili za vsako stavo, in za sklenitev stave sledijo ustreznemu postopku, ki ga ponuja ponudnik stav.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

5 najboljših stavnih turnirjev v e-športu 2022
2022-12-08

5 najboljših stavnih turnirjev v e-športu 2022

E-šport se širi, v stavne trge pa je vključenih več tekmovanj in iger. Glede na to, kako priljubljena so postala športna tekmovanja v zadnjih letih, ni presenetljivo, da postajajo stave na e-šport vse bolj priljubljene.