Fortnite World Cup

Fortnite podjetja Epic Games je videoigra, ki je bila prvič objavljena leta 2017. Po vrsti zamud je bila igra končno izdana zaradi Epicove potrebe po inovacijah v svojih prejšnjih igrah. Save the World, Battle Royale in Creative so tri različne različice Fortnite. Poleg tega je svetovni pokal Fortnite zdaj letni e-športni turnir, ki temelji na videoigri Fortnite. Ustanovni finale je bil julija 2019 v New Yorku na stadionu Arthur Ashe. Skupni nagradni sklad je bil 30 milijonov dolarjev, ki jih je bilo treba osvojiti na vseh različnih tekmovanjih.

Fortnite je trenutno eden največjih eSport turnirjev v spletnih video igrah. Ustvarjanje Epic Games je pomemben hit v industriji. Ima več kot 350 milijonov registriranih uporabnikov in več kot 10 milijonov prijavljenih vsak dan. Takšen poziv se je razširil tudi v svet stav. Prvenstva v eSportu so na voljo na številnih platformah za eSports stave. Prvenstva eSport uporabljajo dva načina igre.

O Fortniteu

O Fortniteu

Pro-Am in glavni dogodek svetovnega pokala uporabljata Fortnite Battle Royale. To je a Igra Battle Royale v katerem je do 100 igralcev spuščenih na otok brez orožja ali oklepov, razen s krampom. Igralci morajo enkrat na tleh poiskati orožje in zdravilne predmete. Svoj kramp uporabljajo tudi za rušenje obstoječih funkcij za zbiranje virov.

Vse to je treba opraviti, hkrati pa se izogibati napadom drugih igralcev in ostati znotraj ožjega kroga na zemljevidu ali tvegati usodno škodo, če ga zapustijo. Uporabniki lahko uporabijo sredstva, ki so jih zbrali, da zgradijo svojo bazo, da se zaščitijo pred napadi. Zmaga igralec ali ekipa z največ življenji na koncu igre. Igralci lahko v Fortnite Creative izdelajo tečaje po meri v lastnem tempu, ki jih lahko nato uporabijo za vzpostavitev tekmovalnih dogodkov, ki jih lahko delijo z drugimi.

O Fortniteu
tekmovanja

tekmovanja

Epic je porabil veliko denarja za ustanovitev najboljši esports turnirji. Leta 2018 je podjetje namenilo sto milijonov dolarjev za razširitev esporta Fortnite, s končnim ciljem gostiti velik turnir eSports. Proces pa ni bil posebej gladek.

Tehnične težave, slaba kakovost produkcije in težave s prometom na spletnem mestu so pestile zgodnje turnirje. Zaradi zamika je bilo treba celo prvi dogodek Summer Skirmish na polovici odpovedati. Stvari so se postopoma izboljševale, težave pa so se pojavljale še naprej.

Tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo so imele svoj delež težav, predvsem v zvezi z goljufanjem. Zaradi goljufanja med kvalifikacijami so bili znani igralci, kot sta Xxif in Damion Cook, suspendirani, a pozneje obnovljeni. Na enak način hiter razvoj Epica pomeni, da se nove funkcije, kot je vsemogočna Infinity Blade, pogosto dodajo isti igri tik pred večjimi turnirji. To lahko igralcem prepreči, da bi dovolj dobro vadili za turnirje v e-športu.

Daleč najbolj impresiven vidik svetovnega prvenstva je, kako je Epicu uspelo vključiti resničnost in digitalno vesolje. Občinstvo se spodbuja, da vsak dan opravi več nalog, kot je obisk tematskih parkov, da si prisluži nagrade. Prednosti so lahko nekaj tako preprostega, kot je fizični kovanec V-Bucks, tako kot v igri. Oboževalci so lahko na dogodku kupili oblačila za svetovni pokal Fortnite, pa tudi druge brezplačne izdelke, kot so tapete, ki so na voljo le ob tej priložnosti.

Zgodnji dostop je dobra metoda, ki jo uporablja velikanski ponudnik, da ljudi zanima za igro. Vendar pa je za to, da so uporabniki vključeni, potrebno več, in Epic je odlično uporabil obe kartici. Reševanje sveta je pritegnilo veliko ljudi, ki so želeli izkoristiti funkcijo zgodnjega dostopa.

Tudi potem, ko je postal premium, so nekateri ljudje ostali. Epic je nato svoj najnovejši način dal na voljo kot brezplačno storitev. Zasnovan je bil kot bonus za tiste, ki so ostali zvesti prejšnjim načinom. To je bila tudi spodbuda za tiste, ki se igri še niso pridružili, da jo preizkusijo.

tekmovanja
Zakaj so finali svetovnega pokala v Fortniteu priljubljeni?

Zakaj so finali svetovnega pokala v Fortniteu priljubljeni?

Turnir v esportu je svetovni fenomen. Epic je razkril, da so bile rezervacije za prizorišče z več kot 23.000 zmogljivostmi razprodane tik pred esportskim turnirjem 2019. Finale svetovnega prvenstva si je ogledalo več kot dva milijona sočasnih gledalcev na platformah za pretakanje Twitch in YouTube.

Samo prvenstvo je pestro, kvalifikacije pa privabijo preko 40 milijonov igralcev. Nagradni sklad za turnir je precej velik, kar vzbuja še več zanimanja. Da bi dogodek uspel, se Epic Games zanaša na udeležbo oboževalcev.

Epic Games je med dogodkom ustvaril kup atrakcij, osredotočenih na turnir. Pred, med in po igrah se vzpostavi replika tematskega parka. Občinstvo je vedno raznoliko, predvsem glede na starost, kar kaže na priljubljenost dogodka. Številne družine z majhnimi otroki, pa tudi otroci in odrasli, oblečeni v ešportne drese, poskrbijo, da se zabaviščni park počuti bolj kot pravi kraj.

Zakaj je ta turnir priljubljen za stavljanje?

Ker obstaja več izdaj igre, je to priljubljena možnost stav za ljudi, ki jim je všeč stave na esports turnirje. Trije načini igre ponujajo več možnosti za igralce različnih okusov. Ljudje po naravi uživajo v izbirah, kot je ustvarjalno okolje, kjer so lastniki edinstvenih otokov in imajo popolno neodvisnost. Nekaterim bo morda všeč redno preklapljanje med različnimi načini. Zato je to odličen način, da igra ne postane dolgočasna.

Zakaj so finali svetovnega pokala v Fortniteu priljubljeni?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki finala svetovnega pokala Fortnite

Zmagovalne ekipe in največji trenutki finala svetovnega pokala Fortnite

Ustanovno svetovno prvenstvo v Fortniteu je bilo prvič objavljeno februarja 2019. Epic je nameraval prireditev organizirati vsako leto. Kvalifikacijski postopek je izbral približno 200 igralcev ali ekip za nastop na svetovnem prvenstvu. Igralci in ekipe so se za kvalifikacije pomerili z drugimi v svoji spletni regiji.

Vsak teden se solo igralci in duo ekipe iz določenega območja pomerijo v največ desetih tekmah proti nasprotnikom iz iste kategorije. Tekmovanja so potekala na spletu in izbranih je bilo najboljših 3000 ekip ali igralcev.

Letni dogodek je med največjimi e-športnimi turnirji na svetu. V veselje mi je bilo gledati izdajo 2019. Preobilje zaslonov na prvenstvih eSports se morda zdi pretirano, vendar veliko olajšajo spremljanje dogajanja.

Vsak igralec na esport turnirju je imel pred seboj en monitor, ki se je po izpadu ugasnil, drugi zasloni pa so bili uporabljeni za prenos bojev z različnih zornih kotov. Ker na visoki ravni Fortnite igra je lahko zelo vznemirljiva, saj so igralci hitro uničili in obnovili pokrajino okoli sebe, da bi bolje ustrezala svojim potrebam, različni koti gledanja so bili kritični.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki finala svetovnega pokala Fortnite
Svetovno prvenstvo v Fortniteu

Svetovno prvenstvo v Fortniteu

Več znanih igralcev in vplivnežev se ni uspelo kvalificirati na svetovno prvenstvo v Fortniteu 2019. Tyler Blevins, najbolj priljubljen streamer Twitch vseh časov, zahvaljujoč svojim smešnim pretokom Fortnite, v kvalifikacijah ni bil dovolj uspešen, da bi tekmoval v glavnem dogodku. Druge pomembne osebnosti iz Fortnite, ki se niso mogle udeležiti dogodka, so bili Myth, ki pretaka v živo Team SoloMid, Ali Kabbani, superzvezdnik Cloak, Dennis Lepore iz Team FaZe Clan in 72-urni veteran Team Liquida Thomas Mulligan.

Svetovni pokal Fortnite je bil razdeljen na dva dela; eno za posamezne igralce in drugo za ekipe ali dvojice z dvema igralcema. Odigranih je bilo šest tekem tako v solo kot v duetu. V dvojicah točkovna struktura podeljuje točke za izločitve in uvrstitev.

Vsaka izločitev je prinesla eno točko, kot tudi nekumulativne točke za uvrstitev. 28. julija 2019 je bilo izvedeno finale samostojne prireditve. Kyle Giersdorf, na spletu znan kot Bugha, 16-letni Američan, je zmagal na turnirju in domov odnesel glavno nagrado v vrednosti 3 milijone dolarjev.

Nyhrox, Emil Bergquist Pedersen, Aqua in David Wang so si dan prej v finalu dueta razdelili glavno nagrado v višini 3 milijone ameriških dolarjev.

Svetovni pokal v Fortniteu naj bi se drugič vrnil aprila 2020. Odpovedano pa je bilo, ker je bil svet zaradi pandemije koronavirusa zaprt. Iz istega razloga je bila izdaja 2021 odpovedana. Posledično je ta dogodek eSports imel samo eno izdajo. Epic po drugi strani še naprej gosti več lig eSport na internetu.

Svetovno prvenstvo v Fortniteu
Kje in kako staviti na svetovni pokal Fortnite

Kje in kako staviti na svetovni pokal Fortnite

Stave na esports turnirje ne bi smele biti zapletena izkušnja. To je zelo podobno kot katera koli druga vrsta športnih stav. Stave v igri postajajo vse bolj priljubljene med stavnicami. Fortnite je priljubljen eSport, ki ga lahko najdete v katalogih več esport stavnic. Tako je prvi korak najti mesto za stave, ki ustreza potrebam igralcev.

Tako svetovno prvenstvo kot kvalifikacije za esport spletne turnirje sta na voljo za stave na spletnih mestih za esport stave. Večina stavnic pokriva seznam turnirjev, druge pa so specializirane za stave na esport Fortnite. Čeprav so stave na svetovno prvenstvo najbolj priljubljene, stava na kvalifikacije daje igralcu pomembno prednost. Omogoča jim, da spoznajo ekipe in igralci v več kategorijah. Tako se bodo naučili staviti na najpomembnejši točki igre.

Pri stavah na kvalifikacije je ključnega pomena, da stavite majhne. Zaradi velikega števila igralcev, ki se potegujejo za mesto, morajo tekmovati celo večinoma neizkušeni igralci. To raven je treba uporabiti izključno za seznanitev z udeleženci. Razumevanje porazdelitve kvot pomaga pri izbiri igralcev. Razporeditev kvot kaže, kateri igralec ima boljše sposobnosti.

Stave na trajanje zemljevida, skupno število uničenih stolpov, zmagovalec prvega/drugega zemljevida, skupno število krogov in ovire za krog so priljubljene stave. Ko igralec bolje razume igre in udeležence, lahko nato nadaljuje z bolj zapletenimi stavami.

Kje in kako staviti na svetovni pokal Fortnite