LCS Championships

Serija League of Legends Championship, popularno LCS, je najvišja liga e-športa, ki vključuje igralce League of Legends (LoL) iz ZDA in Kanade (Severna Amerika). Ta dogodek Riot Games je ena od 12 regij v tekmovalnem ekosistemu LoL. To tekmovanje običajno poteka dvakrat letno v dveh tekmovalnih delih, ki potekata spomladi in poleti, pri čemer se deset franšiznih ekip bori za status prvaka LCS.

Vse igre LCS se igrajo v živo v studiih Riot Games v Los Angelesu v Kaliforniji. Leta 2021 je Riot Games uvedel poseben dogodek, znan kot LCS Lock-In, ki se je odigral tik pred delitvami, da bi olajšal ekipe in jih pripravil na izkušnjo na odru. Med glavnim tekmovanjem se vse točke, zbrane na koncu vsake delitve, podelijo na podlagi igralčevega položaja na tekmovalni lestvici. Za vsak delitev je na voljo nagradni sklad Champions Queue v višini 400.000 $. Poleg tega večji nagradni sklad, več kot 2.000.000 $, čaka ekipe, ki se kvalificirajo za svetovno prvenstvo League of Legends.

O League of Legends

O League of Legends

Kaj je liga legend? LoL je a spletna bojna arena za več igralcev (MOBA) igra. To video igro je razvil Riot Games in je bila uradno izdana 27. oktobra 2009. Z leti je bil LoL nedvomno najbolj priljubljen naslov v žanru MOBA in trenutno na vrhu seznama e-športnih turnirjev tega razvijalca.

League of Legends je lahko precej tehnična, a neverjetno razveseljiva. tole MOBA igra vidi ekipe petih igralcev, ki igrajo drug proti drugemu. Igra se začne z vsako ekipo na nasprotnih straneh zemljevida, blizu Nexus . Zmagovalna ekipa v kateri koli tekmi uniči nasprotnikov Nexus.

Med igro se vsaka ekipa sprehodi skozi vrsto stolpov, znanih kot stolpnice, postavljenih vzdolž poti do vsakega Nexusa. Seveda je glavni cilj uničiti sovražnikov Nexus. Vendar pa drugi glavni cilji vključujejo uničenje sovražnikovih struktur, kot so stolpi.

Da bi se borili in sledili sovražniku, se morajo igralci tudi držati izravnavanje. Zvišanje ravni zahteva izkušnje, pridobljene z ubijanjem sluge in sovražnikovega igralca. Zlato, pridobljeno z ubijanjem minionov, je bistveno za nakup bonusov med igro. Z zlatom lahko igralci kupijo stvari, kot so pasivni oklepi ali začasni ščiti.

Načini igre

League of Legends ima trenutno dva načina igre: Classic in ARAM. Za začetek je klasični način igre v veliki meri obrambni. Ekipa, ki uporablja ta način, poskuša priti do nasprotnikovega Nexusa prek stolpov in zaviralcev s pomočjo sluge. Po drugi strani je način ARAM, All Random All Mid, zelo podoben klasičnemu načinu, vendar je dejanje običajno omejeno na zemljevid ene poti.

O League of Legends
Prvaki LoL

Prvaki LoL

Med igro vsak igralec nadzoruje enega samega prvaka. LoL ima trenutno 159 prvakov, od katerih ima vsak edinstvene lastnosti. Na začetku katere koli igre ali bitke mora vsak igralec izbrati prvaka, ki bo vodil svojo bitko. Predvsem je izbira prvaka omejena na tisto, kar je igralec odklenil. Vendar pa imajo igralci tudi možnost, da preizkusijo enega od 14 prvakov, ki so običajno brezplačni vsak teden, da jih lahko igralci preizkusijo, ne da bi jih odklenili.

Nekatere kategorije prvakov, ki jih ponuja League of Legends, vključujejo:

 • Morilci
 • Strelci
 • borci
 • Čarovniki
 • Tankerji
 • Podpora

V večini primerov ima vsak prvak tri osrednje prednosti, ki lahko pridobijo druge, ko igra napreduje. Igralci se morajo za te lastnosti zelo zanimati, zlasti pri oblikovanju ekipe, saj je za to potrebno veliko več kot združiti pet igralcev.

LoL lige

League of legends se igra na armaturni in profesionalni ravni. Nekatera tekmovanja LoL organizirajo razvijalci igre, Riot Games. Od leta 2021 je bilo po vsem svetu odigranih 12 profesionalnih lig League of Legends. Te lige so večinoma razvrščene kot tier 1 ali profesionalne lige, ligaški pokali in nižje lige.

Prvaki LoL
Zakaj je prvenstvo LCS priljubljeno?

Zakaj je prvenstvo LCS priljubljeno?

League of Legends je več kot le a video igrica mnogim ljudem. Milijoni igralcev sedijo na igralnih napravah in igrajo igro 24 ur na dan po vsem svetu. Vsako leto se profesionalni igralci LoL združijo za najboljše eSports turnirje.

Stave na ešport vedno želijo staviti stave, medtem ko se igralci borijo. V zadnjih nekaj letih se je povečalo povpraševanje po stavah na e-šport. Biti eden od LoL-jev največji e-športni turnirji, je prvenstvo LCS še posebej privlačno za stava.

Obstaja veliko razlogov, zakaj ljubitelji e-športa uvrščajo LCS eSport prvenstva med glavne eSport turnirje. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je to prvenstvo v e-športih zelo priljubljeno v krogih stav.

 • Spletna mesta za e-športne stave so zelo pokrita
 • Stave na LoL so običajno zelo regulirane
 • LCS prvenstva ponujajo neprekinjene akcije, zaradi česar so stave na eSport turnirje zelo intenzivne in razburljive.

Priljubljenost iger LoL je bila v zadnjih letih izjemna in velika je verjetnost, da je svetovno prvenstvo LCS igralo neprecenljivo vlogo. Zahvaljujoč platformam za pretočno predvajanje v živo, spletnim mestom za pregled iger in poglobljenim poročanjem iz spleta Spletna mesta za stave na eSport, se bo to prvenstvo v eSportu v prihodnjih letih dvignilo na nove višine.

Zakaj je prvenstvo LCS priljubljeno?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva LCS

Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva LCS

Največji trenutki

Prvenstvo LCS prikazuje nekaj najboljše ekipe LoL na svetu. Kot pri vsakem vrhunskem dogodku je bilo tudi tu nekaj osupljivih posnetkov, legendarnih trenutkov in nekaj odličnih wombo combo trenutkov (zaporedje močnih napadov). Glede na to je tukaj eden izmed 'največjih' trenutkov na prvenstvu LCS v zadnjih letih.

100 Thieves vs. Evil Geniuses – poletna končnica LCS 2021, drugi krog, četrta igra

Oder Lol LCS je imel v letu 2021 veliko vznemirjenja, vendar nobenega v primerjavi z končnico drugega kroga med Zlobni geniji in 100 tatov. V prvih 34 minutah je 100 Thieves doseglo osupljivo vodstvo v igri in potisnilo Evil Genius na rob. V tekmovanju, ki ga lahko opisujejo kot enega najboljših prikazov osebnih spretnosti, zlobni geniji nekako najdejo način, da se vrnejo v igro. Čeprav je 100 Thieves še eno tekmo pozneje preneslo dan, je bil prikaz Evil Geniuses izjemen. In če bi se le vgradili v zagon, bi bile stvari lahko precej drugačne.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva LCS
Zmagovalne ekipe

Zmagovalne ekipe

LoL je star skoraj desetletje. Konkurenca je bila vedno močna in ni večjega dosežka v igri kot imeti pokal LCS Championship, ko se sezona zaključi.

Prvenstvo LoL LCS, prej Severnoameriška League of Legends Championship Series, je doživelo več sprememb, ki se dotikajo denarne nagrade, gostiteljskih destinacij, tekmovalnih ekip in pravil iger.

Turnir je bil prvič izveden leta 2013, v prvih dveh sezonah pa je gostilo osem ekip LoL. Odkar na vsakem tekmovanju nastopa deset ekip (od leta 2015 dalje).

Zmagovalci LoL LCS

Prvenstvo LoL LCS je razdeljeno na dva dvokrožna dogodka; spomladanski in poletni del, ki obsega 225 iger. Na koncu vsake delitve so vse ekipe razvrščene glede na njihov odstotek zmag. Kljub temu je tukaj seznam preteklih zmagovalcev LCS.

Spomladanski zmagovalci Splita

 • Oblak9 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Ekipa SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Ekipa SoloMid 2015
 • Oblak 9 2014
 • Ekipa SoloMid 2013

Zmagovalci poletnega Splita

 • Ekipa SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Ekipa SoloMid 2017
 • Ekipa SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Ekipa SoloMid 2014
 • Oblak 9 2013

Trenutno je Team Liquid nedvomno najuspešnejša ekipa v prvenstvu LoL LCS s štirimi naslovi. Kot taka je nedvomno ekipa, ki pazi na igralce, ki stavijo na spletne turnirje eSport. Prav tako lahko igralci izkoristijo visoke kvote, ki jih dajejo underdogs, saj so vznemirjenosti pravilo v tekmovanju.

Zmagovalne ekipe
Kje in kako staviti na LCS Championships?

Kje in kako staviti na LCS Championships?

Kje staviti na prvenstvo LoL LCS

Večina stavnic za e-šport si prizadeva pridobiti prvenstvo LCS, glede na priljubljenost prvenstva. Čeprav lahko stavnice ponujajo velikodušne kvote, bi morali biti bonusi in promocije vedno na vrhu seznama, ko iščete spletno mesto za športne stave.

Verodostojnost stavnice je ključnega pomena pri izbiri mesta za stave. Igralci morajo omejiti svoje možnosti na licencirana in regulirana mesta za stave. Drugi bistveni premisleki vključujejo obseg in prilagodljivost možnosti plačila, stavne trge in ocene drugih stavnikov.

Kako staviti na prvenstvo LCS

Prvenstvo LCS ponuja nešteto priložnosti stavam. Vendar pa morajo igralci ostati strateški pri dajanju stav. Vsak lahko stavi, vendar je za dosledno uvajanje zmagovalnih stav potrebno veliko več.

Vsakdo, ki stavi na eSport turnirje, kot je LCS, mora biti pri stavah vedno previden. Napovedi LCS in stavni nasveti pridejo prav pri izbiranju bitk. Stave na velika tekmovanja tega obsega pogosto otežijo, tudi izkušenim igralcem LoL, vedeti, kako se bodo ekipe pomerile med seboj.

Ker večina ekip spreminja seznam, bi si morali igralci vedno prizadevati, da bi bili v koraku z ekipami. Poleg tega bi morali igralci spremljati tudi slog igre ekipe, ki jim v veliki meri pomaga pri stavah.

Kje in kako staviti na LCS Championships?