Stavite na LCS Championships 2023

Serija League of Legends Championship, popularno LCS, je vrhunska e-športna liga, ki vključuje igralce League of Legends (LoL) iz ZDA in Kanade (Severna Amerika). Ta dogodek Riot Games je ena od 12 regij v tekmovalnem ekosistemu LoL. To tekmovanje običajno poteka dvakrat letno v dveh tekmovalnih delih spomladi in poleti, pri čemer se deset franšiznih ekip bori za status prvakov LCS.

Vse igre LCS se igrajo v živo v studiih Riot Games v Los Angelesu v Kaliforniji. Leta 2021 je Riot Games uvedel poseben dogodek, znan kot LCS Lock-In, ki se je odigral tik pred razhodom, da bi olajšal ekipe in jih pripravil na izkušnjo na odru.

Vse o League of Legends

Vse o League of Legends

Med glavnim tekmovanjem se vse točke, zbrane na koncu vsake delitve, dodelijo glede na položaj igralca na tekmovalni lestvici. Za vsak split obstaja nagradni sklad Champions Queue v višini 400.000 $. Še več, večji nagradni sklad, več kot 2.000.000 $, čaka ekipe, ki se kvalificirajo za World League of Legends Championships.

Kaj je liga legend? LoL je a spletna bojna arena za več igralcev (MOBA) igra. To video igro je razvil Riot Games in je bila uradno izdana 27. oktobra 2009. V preteklih letih je bil LoL nedvomno najbolj priljubljen naslov v žanru MOBA in je trenutno na vrhu seznama e-športnih turnirjev tega razvijalca.

League of Legends je lahko precej tehnična, a neverjetno razveseljiva. to MOBA igra vidi ekipe petih igralcev, ki igrajo druga proti drugi. Igra se začne z vsako ekipo na nasprotnih straneh zemljevida, blizu Nexus . Zmagovalna ekipa v kateri koli tekmi uniči nasprotnikov Nexus.

Med igro se vsaka ekipa sprehodi skozi vrsto stolpov, znanih kot kupole, postavljenih vzdolž poti do vsakega Nexusa. Seveda je glavni cilj uničiti sovražnikov Nexus. Vendar pa drugi glavni cilji vključujejo uničenje sovražnih struktur, kot so stolpi.

Za boj in obdržanje sovražnika se morajo tudi igralci obdržati dvigovanje ravni. Za dvig ravni so potrebne izkušnje, pridobljene z ubijanjem minionov in sovražnikovega igralca. Zlato, pridobljeno z ubijanjem minionov, je bistveno za nakup bonusov med igro. Z zlatom lahko igralci kupijo stvari, kot so okrepitve pasivnega oklepa ali začasni ščiti.

Načini igre

League of Legends ima trenutno dva načina igre: Classic in ARAM. Za začetek je klasični način igre večinoma obrambni. Ekipa, ki uporablja ta način, poskuša priti do nasprotnikovega Nexusa prek kupol in zaviralcev s pomočjo minionov. Po drugi strani pa je način ARAM, All Random All Mid, zelo podoben klasičnemu načinu, vendar je dejanje običajno omejeno na zemljevid z eno potjo.

Vse o League of Legends
Prvaki LCS

Prvaki LCS

Med igro vsak igralec nadzoruje enega prvaka. LoL ima trenutno 159 prvakov, od katerih ima vsak edinstvene lastnosti.

Na začetku katere koli igre ali bitke mora vsak igralec izbrati prvaka, ki se bo boril v njegovi bitki. Predvsem je izbira prvaka omejena na to, kar je igralec odklenil. Vendar imajo igralci tudi možnost, da preizkusijo enega od 14 šampionov, ki so običajno vsak teden brezplačni, da lahko igralci preizkusijo, ne da bi jih odklenili.

Nekatere kategorije prvakov, ki jih ponuja League of Legends, vključujejo:

 • Morilci
 • Strelci
 • Borci
 • Čarovniki
 • Tankerji
 • Podpora

V večini primerov ima vsak prvak tri osrednje moči, med potekom igre pa lahko pridobi še druge. Igralci se morajo zelo zanimati za te lastnosti, še posebej pri sestavljanju ekipe, saj je potrebno veliko več kot sestaviti pet igralcev skupaj.

LoL lige

League of legends se igra tako na armaturni kot na profesionalni ravni. Nekatera tekmovanja LoL organizirajo razvijalci igre, Riot Games. Od leta 2021 se je po vsem svetu igralo 12 profesionalnih lig League of Legends. Te lige so večinoma razvrščene kot Tier 1 ali profesionalne lige, ligaški pokali in nižje lige.

Prvaki LCS
Zakaj je prvenstvo LCS priljubljeno?

Zakaj je prvenstvo LCS priljubljeno?

League of Legends je več kot le a video igrica mnogim ljudem. Milijoni igralcev sedijo na igralnih napravah in igrajo igro 24 ur na dan po vsem svetu. Vsako leto se profesionalni igralci LoL zberejo na najboljših turnirjih v e-športu.

Stavniki na e-šport vedno želijo staviti, medtem ko se igralci borijo. V zadnjih nekaj letih je povpraševanje po stavah na e-šport močno naraslo. Biti eden od LoL-jev največjih turnirjih v e-športu, je prvenstvo LCS še posebej privlačno za igralce stav.

Obstaja veliko razlogov, zakaj igralci e-športa prvenstvo LCS eSport uvrščajo med glavne turnirje v e-športu. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je to prvenstvo v e-športu zelo priljubljeno v stavniških krogih.

 • Zelo ga pokrivajo spletna mesta za stave e-športa
 • Stave na LoL so običajno zelo regulirane
 • Prvenstva LCS ponujajo nenehne akcije, zaradi česar so stave na turnirje eSport zelo intenzivne in razburljive.

Priljubljenost iger LoL je bila v zadnjih letih izjemna in obstaja velika verjetnost, da je svetovno prvenstvo LCS igralo neprecenljivo vlogo. Zahvaljujoč platformam za pretakanje v živo, spletnim mestom z ocenami iger in poglobljenim poročanjem iz spleta Spletna mesta za stave na e-šport, bo to prvenstvo v e-športu v prihodnjih letih doseglo nove višave.

Zakaj je prvenstvo LCS priljubljeno?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva LCS

Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva LCS

Največji trenutki

Prvenstvo LCS prikazuje nekaj najboljše ekipe LoL na svetu. Kot na vsakem vrhunskem dogodku je tudi tukaj nekaj osupljivih strelov, legendarnih trenutkov in nekaj odličnih wombo combo trenutkov (zaporedje močnih napadov). V luči tega je tukaj eden 'največjih' trenutkov, ki smo jim bili priča na prvenstvu LCS v zadnjih letih.

100 Thieves vs. Evil Geniuses - poletna končnica LCS 2021, drugi krog, četrta igra

Oder Lol LCS je leta 2021 požel veliko vznemirjenja, vendar nič v primerjavi s končnico drugega kroga med Zlobni geniji in 100 tatov. V prvih 34 minutah je 100 Thieves presenetljivo povedlo v igro in potisnilo Evil Geniusa na rob. V tekmovanju, ki je lahko opisano kot eden najboljših prikazov osebne spretnosti, zlobni geniji nekako najdejo način, da se vrnejo v igro.

Čeprav je 100 Thieves eno igro kasneje še vedno vodil dan, je bil prikaz Evil Geniuses izjemen. In če bi le vgradili zagon, bi lahko bilo marsikaj drugače.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki prvenstva LCS
Zmagovalne ekipe LCS

Zmagovalne ekipe LCS

LoL je star skoraj desetletje. Konkurenca je bila vedno huda in ni večjega dosežka v igri kot obdržati pokal prvenstva LCS ob koncu sezone.

Prvenstvo LoL LCS Championship, prej Severnoameriška serija prvenstva League of Legends, je doživelo več sprememb, ki se dotikajo denarnih nagrad, gostiteljskih destinacij, tekmovalnih ekip in pravil igre.

Turnir je bil prvič organiziran leta 2013, v prvih dveh sezonah pa je gostilo osem ekip LoL. Že od leta 2015 na vsaki prireditvi nastopa deset ekip.

Zmagovalci LoL LCS

Prvenstvo LoL LCS je razdeljeno na dva razdeljena dogodka dvokrožno; spomladanski split in poletni split, ki obsegata 225 iger. Na koncu vsake delitve so vse ekipe razvrščene glede na odstotek zmag. Kljub temu je tukaj seznam preteklih zmagovalcev LCS.

Spomladanski zmagovalci Splita

 • Cloud9 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Ekipa SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Ekipa SoloMid 2015
 • Oblak 9 2014
 • Ekipa SoloMid 2013

Summer Split Winners

 • Ekipa SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Ekipa SoloMid 2017
 • Ekipa SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Ekipa SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

V sedanjem stanju je Team Liquid nedvomno najuspešnejša ekipa na prvenstvu LoL LCS s štirimi naslovi. Kot taka je nedvomno ekipa, na katero je treba biti pozoren pri stavah na spletnih turnirjih eSport. Poleg tega lahko igralci izkoristijo visoke kvote, dane slabšim igralcem, saj so motnje v tekmovanju norma.

Zmagovalne ekipe LCS
Kje in kako staviti na LCS Championships?

Kje in kako staviti na LCS Championships?

Kje staviti na prvenstva LoL LCS

Večina e-športnih stavnic si prizadeva pridobiti naslov LCS Championship glede na priljubljenost prvenstva. Medtem ko stavnice morda ponujajo radodarne lol stavne kvote, bonusi in promocije bi morali biti vedno na vrhu seznama, ko iščete spletno mesto za športne stave.

Kredibilnost stavnice je ključnega pomena pri izbiri mesta za stave. Igralci morajo svoje možnosti omejiti na licencirana in regulirana stavna mesta. Drugi bistveni vidiki vključujejo obseg in prilagodljivost plačilnih možnosti, stavne trge in ocene drugih stavnikov.

Kje in kako staviti na LCS Championships?
Kako staviti na prvenstvo LCS

Kako staviti na prvenstvo LCS

Prvenstvo LCS ponuja nešteto priložnosti za stavnice. Vendar pa morajo igralci pri polaganju stav ostati strateški. Vsakdo lahko stavi, vendar je potrebno veliko več, da dosledno sklepate zmagovalne stave.

Vsi, ki stavite na turnirje eSport, kot je LCS, morajo biti pri stavah vedno previdni. Napovedi LCS in nasveti za stave pridejo prav pri izbiranju bitk. Stave na velika tekmovanja takšnega obsega pogosto otežijo, tudi za izkušene igralce stav LoL, da vedo, kako se bodo ekipe pomerile med seboj.

Ker večina ekip spreminja sezname, bi si morali igralci vedno prizadevati slediti ekipam. Poleg tega bi morali igralci slediti tudi slogu igranja ekipe, kar jim v veliki meri pomaga pri sklepanju stav na podlagi informacij.

Kako staviti na prvenstvo LCS