Stavite na PUBG Global Championship 2023

Malo je esport spletnih turnirjev, večjih od svetovnega prvenstva PUBG. Pozdravlja najboljše igralce brezplačne igre Battle Royale. Ta naslov je dosegel velik uspeh na mobilnih napravah. Vendar pa se turnir igra samo na osebnem računalniku. To je predvsem zato, ker PUBG Mobile Club Open (PMCO) že ponuja platformo za mobilne igralce. Korporacija PUBG vsako leto organizira PGC.

Prizorišče se lahko razlikuje glede na leto. Leta 2021 je potekal v Incheonu v Južni Koreji. Spletna mesta za stave na esport se ponavadi osredotočajo na dogodke, ki ponujajo velik nagradni sklad za najboljše igralce. V primeru PGC je šlo za ogromnih 4.340.000 $. Zaradi tega je bilo za turnir veliko iger na srečo. K sodelovanju so bili povabljeni profesionalni igralci z vsega sveta. Kitajska delegacija je sodelovala prek prizorišča LAN in ne na lokaciji v Incheonu.

Oblika dogodka

Oblika dogodka

Kljub temu, da je ena izmed panog največji esport turnirji, PUBG-jev dogodek je šele pred kratkim vzpostavil dosleden niz pravil. Leta 2021 je bilo objavljeno, da se bodo ekipe odločale o začetni uvrstitvi na podlagi pravila o točkah. V prvem tednu so razdeljeni v skupine po osem, preden se pomerijo v krožni seriji tekem.

Ko je končano, mora najboljših šestnajst skupin sodelovati v naslednji fazi, imenovani Weekly Survival. Vsak delovnik se odvija šestnajst visokooktanskih tekem. Vsaka ekipa, ki se bo kvalificirala, bo vstopila v tedenski finale. Vendar, da bi to dosegli, morajo doseči zmago na "piščančji večerji".

V fazi Grand Survival se vse najboljše ekipe pomerijo v seriji petnajstih tekem. Ta faza bo verjetno deležna velike pozornosti ljubiteljev stav na esport turnirje. Končno je po precej zapletenem krogu okronan svetovni prvak.

O PUBG

Med igro, PUBG igralci morajo skočiti s padalom na zemljevid otoka. Tekmujejo lahko samostojno ali kot del ekipe štirih. Dolžina standardne tekme je 30 minut. V tem času se bo velikost zemljevida zmanjšala, kar bo igralca prisililo, da se sooči s sovražniki. Glavni cilj je boriti se do smrti, dokler ne ostane en igralec ali ekipa.

Modro polje sile se premakne dlje v notranjost in vsak, ki ga ujamejo zunaj njegovega oboda, bo nenehno izgubljal zdravje. Ko igralci prvič vstopijo, bodo neoboroženi. V zgradbah morajo iskati razpoložljivo orožje, nadgradnje in zdravstvene predmete. Iskanje zalog je ključna veščina za uspeh.

Pojavijo se majhne začasne rdeče cone, v katerih se odvržejo bombe. Igralci se morajo izogibati tem območjem zaradi visoke stopnje nevarnosti. Občasno bo letalo spustilo zaboje posebne opreme. Vendar pa lokacije zabojev ponavadi pritegnejo tudi sovražne ekipe.

Kako se zmagujejo tekme

Ker je to eden izmed večjih esport turnirjev, bo moral imeti prvak visoko raven spretnosti in strategije. V tej igri je določen element sreče. Lokacije prevzemnih predmetov so naključne. Dobri igralci bodo vedeli, katere zaloge naj poiščejo. To bo odvisno od njihove vnaprej načrtovane taktike.

Nekatere ekipe bodo na primer iskale vozilo za varno in hitro premikanje po zemljevidu. Drugi igralci bodo kopičili zdravstvene pakete, da bi preživeli čim več sovražnikovih srečanj. Pametno je vnaprej izbrati določeno orožje. Na esport prvenstvih je prednostno orožje dolgega dosega, kot so ostrostrelske puške. Omogočajo igralcem, da z razdalje natančno uničijo sovražnike. Ne glede na specifično taktiko morajo imeti vsi vrhunski igralci hitre reflekse. Med dvoboji 1 proti 1 je običajno zmagovalec najhitrejši.

Oblika dogodka
Zakaj je svetovno prvenstvo PUBG priljubljeno?

Zakaj je svetovno prvenstvo PUBG priljubljeno?

Najboljši ešportni turnirji ponujajo številne pomembne podobnosti ljubiteljem stav. Igra mora biti enostavna za razumevanje. Čim preprosteje je, večja je verjetnost, da bo igralec lahko napovedal popolnega zmagovalca. Pravila za PUBG so enostavna. Zmaga zadnji igralec.

Bistveno pa je tudi, da je esport lige zabavno gledati. Če se igralcu dolgočasijo tekme, bo to negativno vplivalo na njegovo splošno izkušnjo iger na srečo. The Svetovno prvenstvo PUBG je poln vznemirljive akcije. Streljanje in eksplozije so ključni del vsake tekme. Tudi če oseba da izgubljeno stavo, lahko še vedno uživa v spektaklu.

Trajanje tekem je še en razlog, zakaj toliko ljudi uživa v PUBG. V standardnem načinu bo igra zagotovljeno končana v 30 minutah. Če se v hitrem zaporedju odvija več tekem, imajo igralci možnost, da vložijo serijo stav. Hitra stopnja tekem PUBG je tekmeca s tradicionalnimi športi, kot sta ragbi in nogomet. To je jasna razlaga za porast priljubljenosti ešporta kot celote.

Zakaj je svetovno prvenstvo PUBG priljubljeno?
Ekipe zmagovalke svetovnega prvenstva PUBG

Ekipe zmagovalke svetovnega prvenstva PUBG

Do konca svetovnega prvenstva PUBG 2021, zmagovalna esport ekipa je bil NewHappy. Drugouvrščeni so bili Heroic, Virtus.Pro in TSM. Team Liquid je prejel posebno nagrado za najbolj impresivno ekipo. Trije igralci so bili priznani za največ ubojev. To sta bila Jeemzz iz Team Liquid, poleg Pag3 in TeaBone iz Heroic. Medtem ko Gen.G Esports ni dosegel nobenega od prvih mest, so prejeli nagrado All-PGC.

Na seznamu ešportnih turnirjev je le malo takih, ki dajejo dovolj priznanja več kot eni ekipi. PGC razume, da so tudi tisti na petem mestu še vedno izjemni konkurenti. Igralci na srečo svoje stave običajno postavijo glede na to, kdo bo na koncu dobil največji del nagradnega sklada. Vendar jim PGC daje možnost, da naredijo več specializiranih stav.

V enomesečnem tekmovanju se je v finalno fazo uvrstilo 32 ekip. Na prvi pogled bi lahko tako visoko število igralcem otežilo napovedovanje dokončnega zmagovalca. Če je tako, bi lahko namesto tega naredili bolj natančno stavo. Lahko na primer stavijo na to, za koga mislijo, da bo imel največje število ubojev ali prepotoval najdaljšo razdaljo na zemljevidu.

Ekipe zmagovalke svetovnega prvenstva PUBG
Največji trenutki PUBG turnirja

Največji trenutki PUBG turnirja

Nobenega smisla ni spletne stave na ešport na turnirjih, če dogodek ni zabaven za gledanje. Privlačnost PGC je, da se lahko na vsaki tekmi zgodijo nepričakovani trenutki. Med zadnjim tekmovanjem so lahko izbirali med številnimi poudarki.

V nekem trenutku je južnokorejski igralec Salute potoval z džipom. Začeli so streljati na sovražnika, ki se je skrival na hribu. Kljub visoki hitrosti je Saluteu uspelo ugnati svojega sovražnika v nekaj sekundah.

Jeemzz iz Norveške je na eni tekmi ostal na prostem brez kritja. Opazili so skupino treh, ki se je stisnila okoli džipa. Ta situacija bi imela običajno nizko stopnjo preživetja. Vsak od sovražnikov bi ga zlahka ustrelil. Vendar je Jeemzz preprosto vrgel serijo granat od daleč. Pristali so s presenetljivo natančnostjo in odposlali vse tri.

Finski igralec Pag3 je bil skozi večji del turnirja izjemen tekmovalec. Najbolj mu je ostal v spominu trenutek, ko sta ga pregnali dve vozili in ju z jurišno puško in granatami odpeljali v glavo. Pokazalo se je, da lahko v tej igri igralci zmagajo, če preprosto vztrajajo in se hitro premikajo.

Največji trenutki PUBG turnirja
Kje in kako staviti na PUBG Global Championship

Kje in kako staviti na PUBG Global Championship

Ker je PUBG tako dobro znan v skupnosti ešporta, obstaja veliko spletnih mest stavnic, ki ponujajo stave za sodelovanje v akciji. Dobra stran bo vsebovala trge z največjimi esports turnirji. To bo vključevalo svetovno prvenstvo PUBG. Pomembno je, da naredite nekaj raziskav, da ugotovite, kateri stavnik ponuja najvišje kvote. Ni treba, da so stave omejene le na napovedovanje zmagovalne ekipe. Obstajajo spletna mesta, ki ponujajo boljše možnosti in bolj prilagojene stavne funkcije.

Ko stavite na PUBG Global Championship, je pametno izkoristiti vse ponudbe dobrodošlice. Zaželeni so tudi množitelji več stav. To je posledica velikega števila tekem, ki se odvijajo med tekmovanjem. Platforme za stave v živo bodo dobro delovale za igre na srečo na PGC. Obstajajo številne spremenljivke, ki lahko obrnejo situacijo v korist ekipe. Zato je bolj zaželen bolj dinamičen slog stav.

Na začetku enomesečne konkurence se vsi trgi ne bodo odprli. Pozornost stavnic na PGC bo največja v zadnjih fazah. Če igralci težko najdejo spletna mesta za igre na srečo, ki bi poskrbela za dogodek, lahko preprosto počakajo, da turnir doseže vrhunec.

Kje in kako staviti na PUBG Global Championship