Smite World Championship

Ko gre za esport turnirje, ki temeljijo na igri Smite, SWC izstopa kot najbolj priljubljen. Poteka vsako leto vsako zimo v Atlanti v državi Georgia. Hi-Rez Studios organizira dogodek. SWC je bil prvič ustanovljen leta 2015. Od takrat se je razvil v enega največjih esports turnirjev. Spletna mesta za stave na esport dajejo prednost SWC zaradi njegove oblike. 10 ekip tekmuje v dvojnih eliminacijskih fazah, preden se začne ena zaključna faza. To daje igralcem veliko priložnosti za analizo uspešnosti vsakega igralca.

Številni dogodki esporta pritegnejo pozornost skupnosti iger na srečo zaradi svojih visokih nagradnih skladov. Tudi pri najnižji vrednosti je še vedno uspel zbrati impresivnih 785.000 $. Tako visoke nagrade so privabile najboljše ekipe Smite z vsega sveta.

O SmitejuZakaj je svetovno prvenstvo Smite priljubljeno?Zmagovalne ekipe SWCKje in kako staviti na Smite World Championship
O Smiteju

O Smiteju

V prvem letu je bilo na voljo 2,6 milijona dolarjev. S tem je postal tretji najbolj donosni nagradni sklad ešporta v letu 2015. Znana tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo League of Legends, so imela nižje nagrade, čeprav so takrat veljala za bolj odmevna. Igralci na srečo lahko gledajo SWC prek spletnih tokov in dajo stave na tekme. Številne stavnice odpirajo trge, ki temeljijo na tem turnirju.

Smite pripada spletna bojna arena za več igralcev (MOBA) žanr. Od izdaje je bila igra brezplačna. To je skupen vidik mnogih najbolj priljubljenih esport naslovov. Smite je trenutno na voljo na več različnih platformah. To vključuje PS4, Xbox One, Nintendo Switch in PC.

Igralec prevzame vlogo mitološke figure, kot je bog ali boginja. Sodelujejo v ekipnih bojnih tekmah. Vsak drugačen lik bo imel edinstveno sposobnost, ki jo lahko uporabi med bojem. Ekipa mora pripraviti zmagovalno strategijo, da prelisiči tako nasprotne igralce kot NPC sluge.

Smite esport prvenstva, kot je SWC, se ponavadi osredotočajo na načine igranja proti igralcu. Zato se morajo igralci na srečo seznaniti s tem, kako te tekme delujejo. Prav tako je pomembno vedeti o prednostih in slabostih vsakega posameznega boga. Mesečno jih je brezplačno na voljo le ducat. Vendar pa je mogoče odkleniti več s porabo valut v igri in dokončanjem izzivov.

Profesionalni igralci radi personalizirajo svoje bogove z edinstvenimi preobleki in čustvi. Vendar pa dogodki, kot je SWC, običajno omejijo nadgradnje zmogljivosti, da bi bile tekme čim bolj poštene. Pomembno je, da to upoštevate pri sklepanju stav.

Pravila Smite

Pred stavljanjem na esport lige mora igralec pošteno razumeti pravila igre. Conquest je najpogostejši način igre. Podoben je tistemu, ki ga vidimo v liga legend. Dve ekipi, sestavljeni iz petih igralcev, poskušata uničiti Phoenixe nasprotne ekipe. Obstaja tudi velikanski bojevnik, imenovan Titan, ki ga je treba odstraniti.

Ekipe začnejo tekmo na nasprotnih koncih zemljevida. Pred vstopom v igro ima igralec določeno količino zlata, ki ga porabi za začetne predmete. Igralci Pro Smite taktično razmišljajo o tem, katere izboljšave bodo koristile ekipi.

Da bi prišli z ene strani zemljevida na drugo, morajo igralci potovati po enem od treh pasov. Vsako od njih skupaj z obrambnimi stolpi brani bitje Phoenix. Če se jim igralci preveč približajo, bodo utrpeli veliko škode.

Minioni so koristni NPC, ki pomagajo igralcem pri premagovanju sovražnikov. Imajo dokaj šibek napad, vendar se redno drstijo. Obstajajo štirje razredi boga: bojevnik, čarovnik, lovec, morilec in varuh. Najboljše ekipe bo pripravil zmagovalno konfiguracijo razreda, ki dopolnjuje skupino kot celoto.

O Smiteju
Zakaj je svetovno prvenstvo Smite priljubljeno?

Zakaj je svetovno prvenstvo Smite priljubljeno?

Obstaja veliko razlogov, zakaj lahko igralci menijo, da je SWC eden najboljših esports turnirjev. Vsaka tekma je hitra in razburljiva. Umetniška zasnova igre je znana po tem, da je barvita in privlačna. Ko so napadi izvedeni, to pogosto povzroči izbruh odtenkov.

Poleg estetske privlačnosti obstaja tudi veliko taktik, ki jih lahko igralci uporabijo. Če poznajo prednosti/slabosti vsakega boga, bo lažje predvideti, katera ekipa bo na vrhu. Seznam turnirjev v ešportu, priljubljenih pri ljubiteljih stav, se bo osredotočil na tiste, ki čim bolj odpravijo element naključja. Namesto tega bodo igre nagradile igralce, ki poznajo pravila in analizirajo uspešnost igralcev. To zagotovo velja za Smite.

To igro imajo radi tudi ljudje, ki so navdušeni nad mitologijo. Liki v Smite prihajajo iz različnih panteonov. Vključujejo bogove grških, nordijskih, keltskih, staroegipčanskih, kitajskih in slovanskih legend. Če si je nekdo že kdaj želel videti, kako se te figure borijo med seboj, je Smite idealen naslov zanj. Možnost stava na te epske bitke bogov bo verjetno zelo privlačna.

Zakaj je svetovno prvenstvo Smite priljubljeno?
Zmagovalne ekipe SWC

Zmagovalne ekipe SWC

Pri stavah na esport turnirje je vedno pomembno izbrati pravo ekipo. V Smiteu mora obstajati dobro ravnotežje med tistimi, ki povzročajo škodo in zdravijo spremljevalce. Če se vsi odločijo za bojevnika tipa tank, bo verjetno, da bodo njihovi nasprotniki izkoristili njihove slabosti, bolj verjetno. Namesto tega so zmagovalci SWC skrbno izbrali svoje bogove.

Večji esport turnirji, kot je SWC, imajo na vrsti velike vsote denarja. V finale se bodo uvrstili samo najboljši igralci Smite. Če hazarder ni prepričan, koga podpreti, je treba biti pozoren na več dejavnikov. Koristno je izračunati skupni znesek škode, ki jo lahko skupina povzroči. Če je to nižje od njihovih nasprotnikov, bi jih lahko premagali. Hitrost je še en pomemben element. Te igre so izjemno hitre. Zmagovalci morajo izvesti napade čim hitreje.

Naslednje ekipe so bile v preteklosti prvaki SWC. Zato jih je treba paziti, če bodo še naprej sodelovali na turnirju:

  • Epsilon Esports
  • NRG Esports
  • eUnited
  • Splyce
  • SK Gaming
  • Pittsburgh Knights
  • Atlantida Leviathans

Največji trenutki

Ker je SWC eden od najbolj razburljivi spletni turnirji v esportu, je smiselno, da je bilo od njegovega nastanka veliko ikoničnih trenutkov. Na primer, MLCSt3alth je navdušil gledalce, ko so prebili celotno nasprotno ekipo TITAN. Izstopal je kot ena najbolj visokooktanskih bitk v zgodovini Smite.

Ko sta se Epsilon in Cloud 9 pomerila med seboj, je igralcu YAMMYN uspelo doseči štirikratni uboj v nekaj sekundah. Ta švedski profesionalec Smite je prav tako naredil impresiven uboj Celestial Beam v ločeni tekmi med Luminosity in NRG.

Ko se je Team Rival boril z Eunited, je igralec PolarBearMike zelo učinkovito uporabil svoje specializirane napade boga. Na koncu je zadal smrtonosni udarec proti ognjenemu velikanu. Ta poteza je zmagala njegovi ekipi. Ob drugih priložnostih so igralci ustvarili nepozabne trenutke zahvaljujoč svoji strokovni obrambni strategiji. To se je zgodilo na tekmi med Dignitas in Splyce. Kapetan Splyce se je uspel odbiti od celotne tekmece ekipe. Pošteno je reči, da je vsako leto turnirja vsaj en trenutek, ki se na koncu vtisne v spomine gledalcev.

Zmagovalne ekipe SWC
Kje in kako staviti na Smite World Championship

Kje in kako staviti na Smite World Championship

Ker se ta turnir odvija v zimskem času, bodo igralci morali počakati na to sezono leta, preden stavnice odprejo trge SWC. Stave na esport turnirji so v zadnjih letih postali veliko lažji. To je posledica dejstva, da je stavljanje na video igre vse bolj razširjeno. V dokaj nedavni preteklosti bi bili igralci na srečo prisiljeni iskati nišne esport stavnice. Vendar pa je zdaj veliko število tradicionalnih športnih stavnic dodalo razdelke za video igre. Ker je Smite zelo priljubljen, ne bo težko najti priložnosti za stave na SWC.

Ko je oseba izbrala želeno stavnico, je čas, da razmisli, katero vrsto stave narediti. Večina igralcev na srečo se bo zadovoljila s predvidevanjem ekipe, ki bo zmagala na tekmi ali turnirju. Če igralec želi bolj specializirano stavo, je na voljo več možnosti. Lahko uganejo ekipo ali igralca, ki vzame prvo kri. Ker so odvzemi strukture velik vidik igre, lahko oseba svojo stavo temelji na tem. Ne glede na vrsto stave je pomembno, da skrbno raziščete obe ekipi. To je mogoče storiti z ogledom njihovih preteklih tekem.

Kje in kako staviti na Smite World Championship