Stavite na The Golden League 2023

Zlata liga je svetovno e-športno tekmovanje, ki ga vodita Elite Gaming Channel in Lord_Patito. To je najvišje uvrščeni dogodek iz Age of Empire (AoE) IV in ponuja več kot deset tednov naporne akcije nekaterih najboljših igralcev Age of Empire. S skupnim nagradnim skladom 125.000 $ ta dogodek velja za eno največjih franšiz AoE.

Ta dogodek je, tako kot pri večini eSport turnirjev, v celoti na spletu. Zlata liga se začne z igralci, ki sodelujejo v dveh enodnevnih kvalifikacijskih krogih. Igralci, ki se kvalificirajo za glavni dogodek, na katerem nastopa 64 igralcev, igrajo v treh krogih. Osem najboljših igralcev iz vsake skupine tekmuje v krogu po vsakem krogu. Najboljši štirje so nato izbrani za končnico ob koncu tedna.

O Age of EmpiresDoba razvoja imperijevZakaj je Zlata liga priljubljena?Zmagovalne ekipe in največji trenutki Zlate ligeKje in kako staviti na Zlato ligo?
O Age of Empires

O Age of Empires

Doba imperijev je nagrajena igra strategije v realnem času (RTS) z okrašeno zapuščino, ki sega več kot desetletje. AoE je še posebej prepoznaven po svojem strateškem igranju, ki je zasidrano na ključnih zgodovinskih civilizacijah. Naslov se širi skozi zgodovinske čase, od kamene dobe do sodobnega časa. Še bolje, serija zajema tudi nekaj legendarnih bitij skupaj s staro mitologijo. Čeprav se je iz igre mogoče veliko naučiti, je v igri še več za uživati.

Age of Empires je bila prvič izdana 15. oktobra 1997. Od takrat je bila znamka AoE prodana v več kot 15 milijonih izvodov, zaradi česar je eden najbolj priljubljenih naslovov v Žanr RTS. Serija AoE je bila v zadnjem desetletju sila, s katero je treba računati v računalniških igrah. Medtem ko nekatere video igre uporabljajo nekatere mehanike AoE, se nobena ne ujema z ugledom in položajem, povezanim z AoE.

Igranje

Cilj igre je omogočiti igralcem, da razvijejo svojo civilizacijo iz peščice lovcev in zbirateljev, da tvorijo ekspanzivno imperij iz železne dobe. Da bi si zagotovil zmago v igri, mora igralec aktivno zbirati sredstva za igranje iz novejših zgradb in uporabljati napredne tehnologije. Podobno je treba vire uporabljati varčno, saj so ponavadi redki, ko se igra odvija.

Predvsem igra ima 12 civilizacij, od katerih ima vsaka edinstvene lastnosti. Ko se igra odvija, morajo igralci napredovati skozi štiri stopnje. Sem spadajo kamena doba, orodna doba, bronasta doba in železna doba. Vsak napredek v igri pomeni, da igralec zasluži nove tehnologije, orožje in enote.

O Age of Empires
Doba razvoja imperijev

Doba razvoja imperijev

Kot že omenjeno, zgodovina Age of Empire sega v leto 1997, ko ga je Ensemble Studios predstavil. V svojih zgodnjih letih je bila igra edinstvena, saj je združevala popolno mešanico Warcraft in Civilizacija. Čeprav je imela ta igra nekaj programske opreme, so se hitro rešili z uporabo popravkov.

Doba cesarstva II

Age of Empire II, the Age of Kings, je bil drugi naslov v seriji, izdan septembra 1999. Čeprav je imela ta igra več podobnosti s svojo predhodnico, je imela tudi vrhunske lastnosti, zaradi katerih je požela številna priznanja in nagrade v igralnih krogih . Z leti je ta naslov doživel številne izboljšave, vključno z 4K grafiko, podporo za Xbox Live in ekskluzivnimi dosežki.

Doba cesarstva III

Oktobra 2003 so oboževalci AoE pozdravili Age of Empires III, zgrajeno na izboljšani različici Age of Mythology in posodobljeni grafiki. Uvedba domačih mest kot podpornega sistema za igralce v novem svetu. Tako kot njegovi predhodniki je imel AOE III nekaj ključnih razširitev, kot so War Chiefs in Asian Dynasties.

Age of Empires IV

Age of Empires IV, ki je bila predstavljena avgusta 2017, je trenutno zadnja izdaja v seriji. Prvotna izdaja je imela še nedokončane dele, Age of Empire IV pa je bil uradno izdan oktobra 2021. Ta naslov tudi popelje igralce nazaj v srednji vek in vključuje nekatere mehanike in značilnosti prejšnjih serij, ki so bile odstranjene v AoE III.

Doba razvoja imperijev
Zakaj je Zlata liga priljubljena?

Zakaj je Zlata liga priljubljena?

Priljubljenosti Zlate lige nikoli ni mogoče dvomiti, saj Age of Empires vsak mesec privabi več kot milijon igralcev. Tako kot pri večini dogodkov e-športa je bila narava tekmovanja v preteklih letih vedno ključna privlačnost te igre. Z vidika stava priložnost za vlaganje stav na turnirje v e-športih, za katere je nekdo navdušen, prinaša več zabave in navdušenja.

Univerzalna narava Spletni eSport turnirji je še en razlog, zakaj je Zlata liga vidna na spletnih mestih za e-športne stave. Te igre so odprte za vse in jih je enostavno spremljati prek platform za pretakanje, so bile ključnega pomena pri popularizaciji konkurence.

Stave na velike eSport turnirje so postale mainstream. In ker so stave na e-šport danes priljubljene, se je povečalo število kazalcev, ki želijo staviti na Zlato. To povpraševanje po drugi strani pomeni, da se mesta za stave zelo potrudijo, da zagotovijo, da imajo igralci na voljo "dovolj" možnosti.

Ljudje običajno sledijo svojim najljubše ekipe ali igre pri stavah na eSport turnirje. To torej pomeni, da lahko analizirajo in dajejo informirane stave, namesto da delajo divje izbire. Ker se vse več ljudi obrne na Age of Empires, se število dogodkov in priložnosti za stave in zmage povečuje.

Zakaj je Zlata liga priljubljena?
Zmagovalne ekipe in največji trenutki Zlate lige

Zmagovalne ekipe in največji trenutki Zlate lige

Ker je tekmovanje AoE Golden League v teku, je še zgodaj za razpis o tem, kdo je najboljši v tekmovanju. Deset tednov napornega dogajanja bo nedvomno pripeljalo do enega prvaka.

Igralci in navijači Age of Empires IV so uživali v redkem spektaklu na turnirjih. Medtem ko je nekaterim manj znanim igralcem med tekmovanjem uspelo izpeljati nekaj 'nepričakovanih zmag', so bili tudi nekateri favoriti turnirja dosledni.

Ker se turnir bliža koncu 29. maja 2022, je z lestvice najboljših enostavno izpostaviti nekaj obetavnih imen. Nekaj o najboljših esports turnirjih je, da so najboljši izvajalci vedno dosledni. To bi moralo biti vodilo za vsakega stava, ki si želi stav na eSport lige ali turnirje.

Največji trenutki AoE IV

Tekmovanje First Age of Empire IV, Genesis Competition, ki ga izvaja Elite Gaming Channel, je potekalo leta 2021. Na turnirjih je glavno nagrado prejel veteran AoE igralec. Zmagovalec, Ørjan "TheViper" Larsen, dolgoletni prvak Age of Empires II, je zmagal na prvem dogodku "S-tier".

V novem tekmovanju so se pomerili igralci iz različnih skupnosti. Ker je bila Age of Empires IV razmeroma nov dodatek na seznamu e-športnih turnirjev, je to tekmovanje pritegnilo velika imena iz drugih naslovov Age of Empire, Warcraft in StarCraft. Kljub vsem možnostim je TheViper, danes najbolj odlikovan igralec Age of Empires II, še vedno osvojil glavno nagrado in je v finalu premagal norveškega TheMista" Bonidisa.

TheViperjev dosežek na turnirjih je bil ključen pri vzpostavitvi njegovega statusa v dobi cesarstva IV. Kljub temu ostaja izjemen igralec AoE II.

Ključni odvzemi

Največji igralci AoE bodo znani do konca tekmovanja v Zlati ligi 2022. Vendar pa tekmovanja v e-športu običajno zaznamuje močna konkurenca zaradi dinamike tekmovanja. Čeprav si zmagovalec zasluži časti, je lahko tudi peti igralec v tekmovanju še vedno izjemen tekmovalec. Stave, ki stavijo na tekmovanja eSport, lahko zaslužijo znatne zneske, če se osredotočijo na glavno nagrado.

Med tekmovanjem so igralci podvrženi vsem vrstam možnosti, kot je npr Odprta bojišča, Off-Meta Combat, Ekskluzivni zaključek, skupinski del končnice, in Final Four. Zato je v zgodnjih fazah tekmovanja nedvomno težko izbrati popolnega zmagovalca.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki Zlate lige
Kje in kako staviti na Zlato ligo?

Kje in kako staviti na Zlato ligo?

Zlata liga je dobro poznan spletni e-športni turnir v skupnosti stav. Tako spletna mesta za e-športne stave pokrivajo dogodek. Glede na to, da spletna mesta za stave niso ustvarjena enaka, so nekatere stavnice na nekaterih področjih nagnjene k zaostanku, zlasti na področju stavnih trgov. V luči tega se igralcem e-športa vedno svetuje, da opravijo nekaj raziskav, da ugotovijo, katera stavnica ponuja najboljšo pokritost trgov stav.

Poleg pokritosti trga so drugi dejavniki, kot so kakovost kvot, spodbude za stave, razpoložljivost lokalnih plačilnih metod in ugled stavnice, v veliki meri vplivali na izbiro igralca.

Ko je poskrbljeno za vprašanje, katero je najboljše mesto za stave, se mora igralec osredotočiti na to, kako stavi. Za začetek igralcem svetujemo, da izkoristijo ponudbe stavnic. Zaradi narave prvenstva v eSportu morajo igralci sprejeti strateški pristop. In to zahteva dinamičen slog stav, ki zmanjšuje tveganja in pomaga pri upravljanju bank. Tudi igralci bi morali biti pripravljeni slediti kvotam, ki jih daje spletna mesta za stave na eSport, saj pogosto osvetljujejo verjetne izide na katerem koli prvenstvu ali dogodku v eSports.

Kje in kako staviti na Zlato ligo?