Stavite na The Masters Tour 2023

Masters Tour je eden največjih ešportnih turnirjev, ki temeljijo na Hearthstonu. Organizira ga Blizzard, razvijalec same igre. Gre torej za najbolj odmevno prvenstvo za ta naslov. Vsako leto se zgodi veliko število posameznih tekem za določitev skupnega zmagovalca. To so osebni turnirji, ki potekajo pred publiko v živo. Tour se igra po vsem svetu na različnih prizoriščih svetovnega razreda. Med delom Mastersa 2019 je bilo nekaj tekem v Evropi, Aziji in Severni Ameriki.

Nagradni skladi znašajo najmanj 25.000 $ na tekmo. Zanimivo je, da lahko skupnost igralcev Hearthstone prispeva k temu nagradnemu skladu z nakupom omejenih spletnih paketov. Vsak prodan sveženj doda denar v lonec, za katerega se lahko borijo prvaki.

O HearthstoneuPravila igre HearthstoneZakaj je Masters Tour priljubljen?Zmagovalne ekipe Masters TouraNajvečji trenutkiKje in kako staviti na Masters Tour
O Hearthstoneu

O Hearthstoneu

Če bi nekdo naredil a seznam esports turnirjev osredotočeni na Hearthstone, bi bili presenečeni nad širokim naborom dogodkov. Vendar pa Masters Tour izstopa po svojem obsegu. Sodeluje okoli 300 igralcev. Večina jih bo pred tem nastopila v kvalifikacijski tekmi. Če jim gre dobro, bodo na koncu prejeli povabilo na Masters. Impresivne denarne nagrade so pritegnile najbolj spretne igralce Hearthstone na svetu.

Da bi igralci naredili dobre napovedi na turnirjih v ešportu, morajo vedeti dovolj o igri, ki se igra. Zato je pomembno opraviti nekaj osnovnih raziskav o Hearthstoneu. Razvilo ga je podjetje Blizzard Entertainment kot spin-off njihove priljubljene World of Warcraft franšiza. Ta spletna igra s kartami je bila izdana kot brezplačen naslov. To je pripomoglo k privabljanju velikega števila igralcev.

Prvotno je dobil ime Heroes of Warcraft zaradi dejstva, da pripada vesolju te ikonične fantazijske serije. Številni isti kraji, relikvije in liki so predstavljeni na digitalnih zbirateljskih kartah. Kot veliko esport naslovov podpira igranje na več platformah. To pomeni, da se lahko igralci med seboj izzivajo v napravah Windows, Mac, iOS in Android.

Ekipa, ki stoji za Hearthstoneom, se je osredotočila na izogibanje številnim pogostim težavam, ki jih najdemo v žanru digitalnih kartic. Na primer, nasprotniki ne morejo izvesti potez, ko je na vrsti igralec. Igralci na srečo bodo morali to upoštevati, ko bodo dali stavo. Trenutno v tej igri uživa okoli 100 milijonov ljudi. Zato je logično, da je Hearthstone pritegnil pozornost skupnosti spletnih stav na ešport.

O Hearthstoneu
Pravila igre Hearthstone

Pravila igre Hearthstone

Preden se usedete in gledate spletne turnirje Hearthstone esport, je dobro preučiti osnovna pravila. Standardni način igranja je tekma ena na ena. To je lahko priložnostno ali razvrščeno. Prvi je veliko bolj sproščen. Medtem slednji od igralcev zahteva, da tekmujejo po stopenjskem sistemu razvrščanja.

Igranje je potezno. Igralci izberejo junaka, ki pripada enemu od desetih edinstvenih razredov. Vsak bo imel svoje posebne sposobnosti. Tu igra ključno vlogo zgodnja strategija. Igralci uporabljajo krov kart, da poskušajo zmanjšati zdravje svojih nasprotnikov, dokler ne doseže nič. Igranje karte bo porabilo mano. Stroški mane se bodo razlikovali od kartice do kartice. Zato je proračun ključna sestavina Hearthstonea.

Vrste kartic vključujejo: urok, minion, junak in orožje. Karte se lahko razlikujejo po redkosti in so razvrščene od epskih do osnovnih. Občasno bo Blizzard izdal nove razširitve. Vendar pa so med turnirjem krovi ponavadi bolj osnovni, da bi vsakemu prvaku zagotovili enake pogoje. Igralec se meri med svojim potezom. To pomaga pospešiti tekme.

Pravila igre Hearthstone
Zakaj je Masters Tour priljubljen?

Zakaj je Masters Tour priljubljen?

Pri stavah na esport turnirje bo igralec želel izbrati esport igra to je zabavno gledati. Hearthstone je dobro znan po svojih barvitih in vizualno privlačnih dizajnih kartic. Če je igralec oboževalec WoW, potem je to igra zanj. Omogočil jim bo raziskovanje bogatega znanja vesolja Warcraft.

Prav tako je pomembno izbrati naslov, kjer so spretnosti prednost. Tako se igralec na srečo lahko odloči na podlagi poznavanja igralcev. Večina tekem Hearthstonea igrata dva igralca. To bo pomenilo, da obstaja dostojna možnost za izbiro potencialnega zmagovalca.

Če ima oseba poglobljeno znanje o igri, bi se lahko odločila za bolj specializirano stavo. Na primer, lahko napovedujejo, ali bo igralec potegnil določeno karto. Zato igranje na srečo Hearthstone nagrajuje tiste, ki vedo čim več o pravilih, možnih scenarijih in strategijah prvakov.

Na splošno bo Hearthstone všeč tistim, ki imajo raje video igre, ki se zanašajo na taktike. Igralec lahko razmisli, katere poteze bo naredil vsak igralec. To jim bo pomagalo povečati svoje možnosti za zmagovalno stavo.

Zakaj je Masters Tour priljubljen?
Zmagovalne ekipe Masters Toura

Zmagovalne ekipe Masters Toura

Ker je to eden največjih esport turnirjev, osredotočenih na Hearthstone, so tekmovalci visoko usposobljeni. Veliko število najuspešnejših prihaja iz Evropska unija. Vendar pa obstaja tudi več vrhunskih ekip, ki prihajajo iz ZDA, Kitajske, Japonske in Kanade.

Esport prvenstva, kot je Masters Tour, zahtevajo, da vsak član ekipe sodeluje kot enota. Pomembno je, da igralci pazijo na skupine, ki so znane po svoji strategiji. Hearthstone je možganska vrsta igre. To je v nasprotju z drugimi esporti, ki so bolj osredotočeni na hitre reflekse in natančnost.

Najboljši Hearthstone ekipe bo vešča matematike. To je posledica dejstva, da je proračun mana ključ do zmage. Prav tako morajo imeti obsežno znanje o vseh paketih kartic. To jim bo pomagalo izbrati tiste, ki jim dajejo prednost pred nasprotnikom.

Naslednjih deset ekip trenutno velja za najboljše na tem turnirju:

  • T1
  • Team Love u Veliko
  • Freebooters Fogsail
  • Ekipa RDU
  • StrifeCro/Kolento
  • Oranžna/Freakah
  • Svetlost
  • Team Pog Champ
  • Invictus Gaming
  • Southsea Swashbucklers
Zmagovalne ekipe Masters Toura
Največji trenutki

Največji trenutki

Masters Tour je po mnenju mnogih eden najboljših turnirjev v esportu. To je posledica številnih ikoničnih trenutkov, ki so se zgodili v preteklih letih. Na primer, med tekmo med Kalaxzom in WE Stoneom je slednjemu uspelo prekiniti zmagoviti niz prvega. To je dosegel z uporabo napadov Brain Freeze.

Igralec Badajimpom je dobro znan v Hearthstone esport ligah. V eni nepozabni igri je uporabil svoj značilni komplet, Quest Warrior, da je dosegel impresivno zmago. Izstopa kot ena najboljših tekem Toura 2021. Vendar se je istega leta igralec pomeril z neporaženim izzivalcem, WEYuansujem. Ta nasprotnik je zelo učinkovito uporabil paket kart Brute Demon Hunter. Medtem ko je bil na vrvi, je izvlekel Triple Brute. To se je izkazalo za premočno za Badajimpom.

Ko sta se Furyhunter in VKmsbc izzivala, je bila to ena najbolj stresnih iger Masters Toura. Furyhunter je bil zelo blizu izpada iz te polfinalne tekme. Ko pa je izvlekel presenečenje Kindling Elemental, si je zagotovil mesto v velikem finalu.

Največji trenutki
Kje in kako staviti na Masters Tour

Kje in kako staviti na Masters Tour

Veliko jih je spletna mesta za esport stave tam zunaj. Hearthstone je precej priljubljena video igra. Zato ne bo težko najti stavnice, ki skrbi za to vrsto trga. Pri stavah na esport turnirje je pomembno izbrati pravo vrsto stav. Izbira popolnega zmagovalca je ponavadi najbolj priljubljena. To je zato, ker bo večina tekem postavila dva igralca drug proti drugemu.

Obstaja veliko možnih kart, ki bi jih lahko igralec odložil. Posledično mora igralec poznati krove, ki jim daje prednost vsak tekmovalec. Tako lahko primerjajo dva nasprotujoča si krova in analizirajo, kateri ima prednost. Prav tako je pametno ostati obveščen o novih posodobitvah krovov. Blizzard jih redno izdaja. Če igralci na srečo ne raziskujejo nedavnih kart, lahko povzročijo vrzeli v njihovem poznavanju igre.

Veliko ljudi počaka do polfinala ali finala, preden stavi na Masters Tour. Medtem si lahko ogledajo prejšnje tekme in pazijo na močnejše igralce. To je idealna strategija za vse, ki želijo narediti čim bolj pronicljive stave.

Kje in kako staviti na Masters Tour