Stavite na World Electronic Sports Games 2024

Mednarodni ešportni turnir z imenom World Electronic Sports Games aka (WESG) je digitalno tekmovanje v Šanghaju, ki temelji na olimpijskih igrah. Od leta 2016 igralci iger iz istih držav tekmujejo z drugimi nacionalnimi igralnimi ekipami. To edinstveno tekmovanje v e-športu ločuje moške in ženske, igralci pa tekmujejo z drugimi igralci istega spola. Leta 2016 je prvi turnir ponudil nagradni sklad 5,5 milijona dolarjev.

V prvem letu dogodka so lahko v reprezentanci države tekmovali samo državljani. Pravila turnirja so se razvila in zdaj dovoljujejo dva tuja člana za vsako ekipo. Tekmovalci turnirja so tisti, ki zmagajo, nadaljujejo na turnirju na podlagi protokolov za eno izločanje.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Igre na WESG

Igralci WESG s številnimi priljubljenimi igrami tekmujejo na najvišji ravni.

Protiudarec

Counter Strike (CS:GO) je igra, postavljena na različnih lokacijah po svetu. Igralci nadzorujejo nasprotne protiteroristične ali teroristične militantne like. V vsakem igralnem krogu si ekipe prizadevajo premagati druga drugo z doseganjem ciljev, ki uničijo vse v nasprotni ekipi. Igra omogoča prilagajanje dodatkov in orožja.

Dota 2

Z Dota 2, igralci igrajo v ekipah po 5 igralcev proti drugi ekipi, ki se bodisi brani ali zaseda bazo na zemljevidu. Vsak igralec nadzoruje lik, imenovan junak, ki ima močne sposobnosti. Igralci lahko izbirajo med 122 junaki za nadzor in zbiranje točk za junaka, ko premaga junaka v nasprotni ekipi. Za zmago mora ekipa uničiti veliko strukturo na bazi druge ekipe, imenovano Ancient.

Hearthstone

Hearthstone je digitalna igra s kartami, ki je brezplačen za igranje. Igra temelji na seriji Warcraft in uporablja iste like in elemente. Leta 2014 je Blizzard Entertainment izdal igro za macOS in Windows. Kasneje v tem letu je podjetje izdalo tudi različice za Android in iOS.

S tehnologijo za več platform, naslov podpira igranje med igralci na različnih napravah. Dva nasprotnika uporabljata krove po 30 kart in nadzirata junaka z edinstvenimi močmi. Igralci uporabljajo kristale, da prikličejo sluge, da napadejo nasprotnika in na koncu uničijo tekmovalnega junaka.

Zakaj so svetovne elektronske športne igre priljubljene?

Ker WESG temelji na olimpijskih igrah, navijači ob gledanju tekem in izidov doživljajo občutek nacionalnega ponosa. Poleg tega so spletne stave povečale priljubljenost dobro obiskanih digitalnih dogodkov. Industrija ešporta, vredna več milijard dolarjev, privablja stave po vsem svetu.

Stave spodbujajo profesionalni hazarderji in ljubiteljski oboževalci, ki želijo med gledanjem igralnih tekmovanj doživeti še eno raven navdušenja. Ker priljubljenost mobilnih telefonov še naprej raste, trg omogoča igralcem, da gledajo in stavijo na vse WESG tekmovanja na poti. Preprost dostop, globalna priljubljenost in razburljivo igranje iger povečujejo priljubljenost WESG po vsem svetu.

Prednosti

Ker ljudje po vsem svetu več časa namenjajo digitalnemu igranju iger, WESG ponuja edinstven način uživanja v ešportu. Ne glede na to, ali gledate, igrate igre ali stavite, turnir ponuja številne možnosti zabave za navdušence nad igrami.

Novi igralci iger

WESG spodbuja sodelovanje novih igralcev iger v ešportu s širjenjem igralnih možnosti za igralce, ki sodelujejo v tekmovanjih. Rastoča priljubljenost turnirja služi za poudarjanje iger na turnirju in privablja nove igralce po vsem svetu.

Nagrade

WESG s svojim večmilijonskim nagradnim skladom ponuja igralcem priložnost, da osvojijo znatne vsote denarja. Poleg konkurence stavijo na turnir v upanju, da bodo izbrali zmagovalne igralce in ekipe. Vadba in razumevanje igre pomaga tekmovalcem do denarne nagrade. S pametnim raziskovanjem in stavami igralec na srečo poveča svoje možnosti za zmago.

Zakaj je ta turnir priljubljen za stavljanje?

Eden od razlogov za turnir je priljubljen za stave je število različnih stavnih možnosti. S tako obsežno paleto elektronskih iger, ki so na voljo za ogled in stave, igralci uživajo v stavah na posamezne tekme ali mešanico tekmovanj. Ker igre spodbujajo nacionalni ponos, državljani pogosto želijo staviti na moštvo svoje države. Stave so še en način, da vznemirjenju nad tekmovanjem dodate vznemirjenje.

Zmagovalne ekipe in največji trenutki Svetovnih elektronskih športnih iger

Leta 2016 je bil prvi turnir kvalifikacijskih krogov v Šanghaju. Čeprav so bile na voljo znatne denarne nagrade, se veliko najboljših igralcev ni udeležilo uvodnega turnirja. Namesto tega več svetovno znani igralci odločili za obisk bolj priljubljenih dogodkov, kot je ELEAGUE Major. WESG je še vedno užival v močni konkurenci, saj je francoska ekipa EnVyUs premagala poljsko ekipo Kinguin v CS:GO in domov odnesla velik nagradni sklad.

TNC Pro Team je premagal danskega Cloud9 v Dota 2 in osvojil glavno nagrado. Švedska ekipa Alliance Team je zmagala proti Infamous Team iz Peruja in osvojila bron. Korejci zmagajo v tekmovanju StarCraft 2. Na tretjem mestu je Alex Sunderhaft iz Amerike premagal Tobiasa Sieberja iz Nemčije. V velikem finalu je zmagovalec Hearthstonea Euneil Javiñas s Filipinov premagal Šveda Jona Westberga.

Kje in kako staviti na Svetovne elektronske športne igre

Če želite staviti in zmagati, mora stava raziskati ekipe in posamezne igralce, ki tekmujejo v WESG. Tako kot pri stavah na običajne športe je pomembno, da pred stavami poznate vse udeležence. Po pregledu kvot igralec dobi denar za ugibanje pravilnih zmagovalcev posamičnih in ekipnih tekmovanj. Tukaj je nekaj vrst stavnih možnosti, ki so na voljo za turnir.

V skupnostih e-športa se igralci srečujejo na družbenih omrežjih, da neformalno stavijo med prijatelji. Te stave so pogosto za dejanski denar ali druge predmete, odvisno od pogojev, določenih med dvema posameznikoma ali skupino. Vendar pa družabne stave niso vedno dobra ideja. Stave proti prijateljem lahko povzročijo nesoglasja in dajanje stav z neznanci na spletu je tvegano.

Osebne stave ali medsebojne stave igralcu na srečo omogočajo, da stave z drugimi igralci, ki stavijo med seboj neformalno. Spletna mesta za igre na srečo ponujajo tudi neposredne stave. Tekmovalci plačajo pristojbino za prijavo, zmagovalec pa prejme denarno nagrado, ki je kombinacija plačanih pristojbin.

Prave ešportne stave vključuje nakazovanje denarja posamezniku ali ekipi, ki naj bi zmagala prek spletne platforme ali kopenskega podjetja. Če pa človek ni dobro podkovan v igri in zgodovini igralcev, je najbolje, da denarja ne zapravlja. Samo izkušeni igralci, ki razumejo strategijo ešporta, pridobijo dosledne dobičke.

Seveda lahko igralci stavijo tudi domišljijske stave, ki v resnici niso stave. Podobno kot fantazijski nogomet so ekipe za fantazijske ešporte sestavljene iz seznamov igralcev esporta. Ljubitelji fantazijskih ešportov napovedujejo zmagovalce za zabavo brez stav.

Kje in kako lahko igralec stavi na ta turnir?

Ugleden spletne ešportne knjige ponujajo možnosti stav na esport in kvote za stave oboževalcev na WESG. Pred stavljanjem je ključnega pomena, da preverite licenčne poverilnice in ugled spletnega mesta. Obstaja izrazito neskladje v izkušnjah stava z visokokakovostnimi in nizko kakovostnimi spletnimi mesti za stave.

Zaupanja vredna spletna mesta ponujajo jasne pogoje storitve, vidno prikazane licenčne poverilnice in dobre ocene. Ni varno staviti denarja na naključno športno stavnico. Pri izbiri stavnice se morajo igralci prepričati, da ima spletno mesto naslednje lastnosti:

  • Športna stavnica pozitivna zgodovina poslovanja stava zagotavlja, da bo prejel plačilo za zmagovalno stavo.
  • Priljubljene športne stavnice na splošno uživajo dober ugled na spletu, ki privablja ljubitelje ešporta.
  • Tehnična zanesljivost zagotavlja potrošnikom skoraj 100-odstotno razpoložljivost za dajanje stav.
  • Dobre strukture bonusov so konkurenčne drugim spletnim mestom na trgu.
  • Vmesniki, ki so enostavni za uporabo, omogočajo stavnikom enostavno krmarjenje po spletnem mestu.
  • Pokritost dogodkov WESG povečuje navdušenje nad stavami v živo
  • Možnosti stav ponujajo različne načine stav.
  • Ugodne kvote so konkurenčne drugim športnim stavnicam.
  • Spoštovani načini depozita ponujajo zaupanja vredne digitalne prenose sredstev.
  • Hitri in enostavni postopki dviga zagotavljajo brezhibno izkušnjo.

Spletne igre na srečo omogočajo igralcem iger in oboževalcem, da zlahka stavijo denar na WESG. Stave hitro postajajo eden najbolj vznemirljivih vidikov digitalnega igranja iger in ešporta. Z zagotavljanjem novega načina za oboževalce, da uživajo v igrah, spletne športne stavnice tekmujejo med seboj, da bi pridobile pomembne kose trga stav na ešport.

Stave v živo prispevajo k zabavi in vznemirjenju turnirja. Z izkoriščanjem moči interneta športne stavnice ponujajo oboževalcem možnost iger na srečo od koder koli po svetu. Od Azije do Evrope lahko navdušenci WESG stavijo na priljubljene ekipe in igralce kar od doma. Tako kot olimpijske igre tudi turnir vzbuja občutek nacionalnega ponosa za ljubitelje ešporta, kjer koli že živijo.

Kakšna je najboljša strategija za stavljanje na tem turnirju?

Znanje je kralj pri stavah na ešport. Pametne stave pomenijo, da ljubitelj ešporta razišče ekipe in igralce, preden stavi denar. Ekipa ima lahko prednost, če je pred turnirjem pridobila najboljšega igralca.

Če pogledamo zgodovinske podatke, ki podrobno opisujejo igralce, ki najpogosteje zmagujejo, bo igralcu pomagalo, da postavi trdno stavo. Z malo znanja in veliko sreče lahko ljubitelji ešporta uživajo v stavah na ekipe in igralce, ki tekmujejo na Svetovnih elektronskih športnih igrah.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak