Izčrpen vodnik za stave na e-šport

Najprej se pogovorimo o tem, kaj so stave na ujemanje v e-športu. E-športne usklajene stave so tehnika, ki jo igralci uporabljajo za netvegano stavo na e-športni dogodek. Teoretično bo usklajena stava povzročila ničelno izgubo, če stvari naredite pravilno.

Preprosto povedano, stave na ujemanje e-športov delujejo, ko uporabite brezplačno stavo na en izid e-športnega dogodka in nato uporabite drugo platformo, da s svojim denarjem stavite na drugi izid istega dogodka.

Če pride do prvega izida, izgubite plačano stavo, vendar prejmete nagrado iz brezplačne stave. Če pride do drugega izida, izgubite brezplačno stavo, dobite pa stavo za prvi izid.

Torej gre v bistvu za zmagovalno situacijo. Vendar pa je dejanski postopek oddaje enake stave na e-šport nekoliko bolj zapleten.

Izčrpen vodnik za stave na e-šport
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pomembni stavni pogoji za e-šport za stave na ujemajoče se stave

Preden se poglobimo v stave na e-šport, je tu nekaj pomembnih stavnih izrazov za e-šport, ki bi jih morali poznati:

Stavne kvote za e-šport

Stavne kvote so način za izražanje verjetnega izida. Kvote tudi določajo, koliko nagrade boste prejeli, če se izid dejansko zgodi. Obstaja več načinov za predstavitev kvot, vendar so najbolj priljubljene pri stavah na e-šport decimalne kvote.

Recimo, da stavite 10 ameriških dolarjev na zmago ekipe A z decimalno kvoto 2,4. Če ekipa A zmaga, dobite 24 ameriških dolarjev, kar je 10 krat 2,4.

E-športna stavnica ali športna stavnica

Stavnica za esports (spletna stavnica, esports sportsbook) je spletna platforma, ki igralcem na srečo ponuja stavne trge.

Povratna stava

Povratna stava je stava na določen izid. Na primer, če postavite povratno stavo na ekipo A, ki tekmuje na ešportnem dogodku, boste zmagali, če zmaga ekipa A. Izgubili boste, če bo prišlo do kakršnega koli drugega izida, kot je tekma, ki se konča z remijem ali poraz ekipe A.

Borze stav na ešport

Borza stav na ešport je platforma, ki drugim ljudem omogoča, da delujejo kot stavnice, in je tudi edino mesto, kjer lahko položite stave.

Stavi

Laične stave so stave na izid, ki se ne zgodi. Na primer, če položite stavo na ekipo A, boste zmagali, če ekipa A ne zmaga. Prav tako zmagate, če je tekma neodločena, ker sodi v kategorijo zmage ekipe A "NE".

Odgovornost

Ko sklenete laično stavo, ste dolžni plačati dodaten znesek, če izgubite. Če položite stavo 10 ameriških dolarjev na ekipo A s kvoto 2 in ekipa A zmaga, izgubite 10 ameriških dolarjev. Vendar pa morate plačati tudi dodatnih 10 ameriških dolarjev, ker je bila kvota 2.

Iz tega razloga morate obdržati 20 ameriških dolarjev na borzi, če želite skleniti stavo 10 ameriških dolarjev s kvoto 2. Obdržati boste morali 30 ameriških dolarjev, če je kvota 3.

Kako uporabljati stave na ujemanje e-športov?

Za stave na ujemanje e-športov potrebujete dve platformi, pri čemer je prva platforma esports spletna stavnica druga pa je izmenjava esports. Stavnica vam bo omogočila povratno stavo, kar pomeni, da bo določena ekipa zmagala na tekmi, menjalnica pa vam bo omogočila stavo lay, kar pomeni, da ista ekipa ne bo zmagala na tekmi.

Brezplačno stavo na stavnici boste uporabili za povratno stavo na dogodek in svoj denar za postavitev stave na borzi. Da bi stvari lažje razumeli, je tukaj vodnik po korakih o tem, kako uporabljati ujemanje stav na e-šport.

Vodnik po korakih za stave na e-šport

 1. Izberite spletno stavnico.
 2. Izberite borzo za stave na esports.
 3. Odprite glavno stran spletne stavnice ali športne stavnice.
 4. Zahtevajte brezplačno stavo, ki jo ponuja stavnica.
 5. Izberite e-športni dogodek s trgom stav na zmagovalca tekme. (Prepričajte se, da je ta dogodek na voljo na izbrani borzi e-športnih stav in da borza e-športnih stav ponuja podobne kvote za ta dogodek)
 6. Uporabite brezplačno stavo, ki ste jo pravkar zahtevali, da postavite povratno stavo na e-športni dogodek.
 7. Odprite borzo stav za esport.
 8. Izberite isti ešportni dogodek, na katerega ste položili povratno stavo.
 9. Postavite stavo laic v vrednosti enakega zneska, kot ste položili povratno stavo. (Prepričajte se, da imate na menjalnici dovolj sredstev, ki pokrijejo odgovornost)
 10. Počakajte, da se dogodek konča, in zahtevajte svoj dobitek.

Kako izbrati stavnico za e-šport in borzo stav za e-šport

Ko izbirate spletno stavnico za e-šport in borzo za stave za e-šport, se morate prepričati, ali obe platformi pokrivata isti dogodek, na katerega želite staviti, in ki bo omogočila delovanje ujemajočih se stav. Druga stvar, ki je potrebna za delovanje stav na ujemanje e-športov, je brezplačna stava. Prepričajte se, da spletna stavnica, ki jo izberete, ponuja brezplačne stave.

Vendar ni pomembno, ali imata oba isti ešportni dogodek ali ne, če spletna stavnica ali borza nista zakoniti ali ima več varnostnih težav. Na internetu obstaja ogromno poročil o ljudeh, ki so bili prevarani na spletni stavnici ali borzi stav za e-šport.

Zaradi tega se prepričajte, da sta obe platformi zakoniti in imata ustrezne varnostne ukrepe, kot je šifriranje spletnega mesta. Ogledate si lahko tudi subjektivne značilnosti, na primer, katere metode depozitov imajo in katere igre pokrivajo.

Kako delujejo stave na ujemanje e-športov

Za razlago, kako delujejo stave na ujemanje esports, je tukaj primer.

 • Recimo, da ste našli spletno stavnico, ki ponuja brezplačno stavo v vrednosti 20 ameriških dolarjev. Našli ste tudi borzo stav na e-šport, ki pokriva isti dogodek v e-športu, kot ga pokriva spletna stavnica.
 • Stavnica ponuja kvoto 2 za zmago ekipe A, borza e-športov pa ponuja kvoto 2 tudi za ekipo A, da ne zmaga. Svojo brezplačno stavo 20 ameriških dolarjev uporabite za povratno stavo na ekipo A.
 • Po tem položite 40 ameriških dolarjev na borzo, 20 ameriških dolarjev za laično stavo in 20 ameriških dolarjev za obveznost. Nato sklenete stavo na ekipo A za 20 ameriških dolarjev.
 • Če ekipa A ne zmaga na tekmi, izgubite brezplačno stavo, vendar obdržite 20 ameriških dolarjev od stave lay in 20 ameriških dolarjev obveznosti. Prejmete tudi 20 ameriških dolarjev nagrade. Porabili ste 40 ameriških dolarjev in v zameno dobili 60 ameriških dolarjev.
 • Po drugi strani pa, če zmaga ekipa A, izgubite 40 ameriških dolarjev iz laične stave, zmagate pa brezplačno stavo in prejmete 40 ameriških dolarjev. Porabili ste 40 ameriških dolarjev in dobili 40 ameriških dolarjev. Ničesar niste osvojili, a tudi izgubili niste, zato so stave na tekme v e-športu brez tveganja.
About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

pogosta vprašanja

Vse, kar moraš vedeti o igralnicah

Ali lahko zaidete v težave zaradi ujemajočih se stav na e-šport?

Stave na e-šport so popolnoma zakonite. Vendar pa se lahko znajdete v težavah, če ustvarite dva računa na isti platformi za usklajene stave. Poleg tega nekateri deli sveta ne dovoljujejo kakršnih koli stav, zato pred sklenitvijo stav preverite zakone svoje države.

Ali stave na ujemanje e-športov delujejo ves čas?

Stave na e-šport so v bistvu stoodstotne stave brez tveganja. Deluje pa le, če so kvote na borzi in spletni stavnici podobne.

Ali je varno uporabljati stave na ujemanje v esports?

Stave na e-šport so popolnoma varne le, če uporabljate zakonite platforme. Obstaja več poročil o ljudeh, ki so bili prevarani na spletnih stavnicah ali borzah stav za e-šport. Prepričajte se, da uporabljate samo zakonite platforme.

Ali lahko uporabljam ujemajoče se stave za e-šport za druge trge?

Da bi stave na ujemanje e-športov delovale, potrebujete stavni trg s samo dvema izidoma. Torej, da, lahko uporabljate stave na ujemanje e-športov na katerem koli trgu, če sta na voljo samo dva izida.