Najbolj priljubljena Age of Empires stavna spletna mesta 2024

Age of Empires je večkrat nagrajena serija video iger s strategijo v realnem času (RTS), ki je bila izdana v obdobju več kot dveh desetletij. Ta izjemen zgodovinski RTS je osvojil srca milijonov ljubiteljev iger na srečo, vključno s tistimi, ki se ukvarjajo s stavami na ešport. Seznam ljubiteljev Age of Empires je dolg in še naprej raste. To bi lahko razložili z njegovimi odličnimi lastnostmi, vključno s fascinantnimi zgodovinskimi temami, številnimi civilizacijami, pristnim igranjem in epsko grafiko.

Zanimivo je, da so zmogljivosti igralcev serije z umetno inteligenco (AI) nekoliko omejene, tako da nimajo prednosti pred človeškimi igralci. To zagotavlja pošteno igro, ki je večini slednjih všeč.

Najbolj priljubljena Age of Empires stavna spletna mesta 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Vse o seriji Age of Empires skozi leta

V času pisanja (januar 2022) je Age of Empires opremljen z devetimi igrami. Oglejte si njegove glavne ekskluzivne naslove za osebne računalnike:

Age of Empires (1997) podnapisi - zvlecite podnapise

To je bila prva igra Age of Empires, ki jo je Ensemble Studios izdal leta 1997. Xbox Game Studios je objavil ta naslov, ki uporablja igralni pogon Genie. Ni jih bilo veliko RTS igre na voljo že takrat, in to je bil prvi z zgodovinsko tematiko.

GameSpot, splošno znan po obsežnih ocenah iger, je Age of Empires definiral kot kombinacijo Warcraft: Orcs & Humans podjetja Blizzard Entertainment in Civilization Sida Meierja. Toda ta ameriška spletna stran za video igre je svojo zasnovo opisala tudi kot nekoliko zmedeno. Kljub tej in drugim negativnim ocenam kritikov je bila ta igra dobro sprejeta, saj so v treh letih prodali več kot tri milijone enot.

Microsoft je leta 1998 izdal razširitveni paket Age of Empires: The Rise of Rome za Age of Empires.

Age of Empires II (1999)

Tako kot prvi naslov Age of Empires tudi Age of Empires II: The Age of Kings uporablja igralni mehanizem Genie. Tudi igranje teh naslovov je podobno. Toda za razliko od svojega predhodnika, ki igralcem ponuja na izbiro dvanajst civilizacij, jih Age of Kings ponuja trinajst iz Bližnjega vzhoda, Azije in Evrope.

Leta 2000 je izšla razširitev Age of Kings, The Conquerors. Večino igralcev je navdušilo, da je prinesel dodatne nove funkcije, vključno s petimi dodatnimi civilizacijami.

Age of Empires III (2005)

To je tretji glavni del serije AoE. Age of Empires III se ponaša z obilico novih funkcij, kot so domača mesta, ki igralcem zagotavljajo vire in nadgradnje. WarChiefs, prva razširitev te igre, je bila svetu iger predstavljena leta 2006. Leta 2007 je Microsoft Game Studios izdal svojo drugo razširitev, The Asian Dynasties.

Age of Empires IV (2021)

Relic Entertainment je sodeloval z World's Edge pri razvoju igre Age of Empires IV, ki je bila prvotno izdana konec oktobra 2021. Z Age of Empires II si deli več funkcij. MobileSyrup, kanadski stavničar, ki ocenjuje različne tehnološke izdelke, je ta naslov celo opisal kot slednjega, vendar z novo plastjo barve.

Omeniti velja tudi, da ima Age of Empires tudi te stranske igre:

 • Doba mitologije (2002)
 • Doba mitologije: Titani (2003)
 • Age of Empires: The Age of Kings (2006)
 • Age of Empires: Mythologies (2008)
 • Age of Empires Online (2011)

Stave Age of Empires 2024 : vse, kar morate vedeti

Večina navdušencev nad video igrami se rada prepusti stavam Age of Empires. Sem spadajo podjetja, ki želijo povečati svoj dobiček. Vendar pa ni vse v materialni koristi. Velik del strank, ki sodelujejo v tej dejavnosti, je očaranih nad vznemirjenjem, ki ga ponuja.

Poleg tega so stave na esport Age of Empires priročno preproste. Za začetek morajo igralci prepoznati stavnico z edinstveno kombinacijo lastnosti, ki jih iščejo. Nato morajo financirati svoje račune za igre na srečo, da lahko stavijo na želeno AoE ekipo ali igralce. Tako enostavno je!

Kot so opazili že številni izkušeni igralci, so stave na Age of Empires podobne stavam na številne druge športne dogodke. Igralcem na srečo je na izbiro veliko tekem. Kar je še bolj privlačno, je velik bazen Spletna mesta za stave na e-šport na voljo, vsi pa jim ponujajo različne trge.

Bistvenega pomena je, da se naučite osnovnih izrazov, ki se uporabljajo pri AoE stavah, da se izognete nepremišljenim napačnim izračunom. Na primer, pri stavah na denarno linijo morajo igralci na srečo predvideti ekipo, ki bo verjetno zmagala na določenem dogodku. Če nekdo tega ne razume že na začetku, bo morda težko igrati na tem legendarnem esportu.

Zakaj je igra Age of Empires priljubljena?

Nedvomno ima ta esport igra eno največjih baz oboževalcev na svetu. Zakaj se ljubitelji e-športa ne morejo naveličati te serije strateških video iger? Sledijo glavni razlogi.

Internetna skupnost Age of Empires

Virtualna skupnost Age of Empires je široka in vključuje igralce z vseh koncev sveta. Ti posamezniki se ne vežejo le zaradi svoje ljubezni do tega naslova e-športa. Drug drugega tudi razsvetljujeta o vrsti tem, vključno z:

 • Kako krmariti po forumih Age of Empires in kar najbolje izkoristiti njihovo korist
 • Dogodki Age of Empires in priložnosti za stave
 • Kako izpopolniti svoje sposobnosti AoE igranja in stav
 • Najboljše lastnosti trenutnih naslovov AoE in kaj bi radi videli v prihodnjih izdajah

Kohezivnost te skupnosti vsak dan pritegne več oboževalcev igre Age of Empires, zaradi česar je ta igra še bolj priljubljena.

Igrajte Age of Empires na spletu

Enostavnost igranja Age of Empires je še en dejavnik, ki še naprej pritegne pozornost igralcev, ki so navdušeni nad e-športom. Ne potrebujete niti dolgoletnih izkušenj, da bi uživali v igranju te igre na spletu, doma, na poti ali na kateri koli drugi primerni lokaciji.

Kako igrati Age of Empires

Nekateri igralci raje igrajo Age of Empires druge video igre ker zlahka izpolni svoje sistemske zahteve in uživa v različnih naslovih. Ti vključujejo 64-bitni procesor, 8 GB RAM (pomnilnik) in NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafika). Upoštevajte, da te niso določene; Poleg tega se lahko razlikujejo od enega dela Age of Empires do drugega.

Največji igralci in ekipe Age of Empires, na katere lahko stavite

K priljubljenosti te serije videoiger so prispevali tudi ugledni igralci igre Age of Empires. Pogosteje se mlajši igralci zgledujejo po njih. To igro pogosto igrajo, da izboljšajo svoje sposobnosti in upajo, da bodo tako dobri kot igralci, ki jih občudujejo.

Večina današnjih AoE usposobljenih igralcev ima oboževalce, ki spremljajo vsako tekmo, ki jo igrajo. Poleg tega podpirajo ekipe teh igralcev in spodbujajo svoje prijatelje, da se pridružijo. To je močno povečalo sprejemanje tega RTS v svetovnem merilu.

Ali obstaja kakšno prvenstvo Age of Empires?

ja Obstajajo različni Age of Empires svetovnih turnirjih kjer se igralci in ekipe tekmujejo med seboj, da bi osvojili določen znesek. V večini primerov se nagradni sklad razdeli med sodelujoče ekipe, vendar v vnaprej določenem razmerju. Ker ima ta serija video iger različne naslove, se druge funkcije turnirja razlikujejo.

Na primer, turnir 2v2 World Cup 2020 je potekal za ekipe Age of Empires II. Prišel je z 2 proti 2, sistemom GSL in formatom z enojno izločitvijo ter nagradnim skladom 28.570 $. Ekipi Age of Empires, ki sta končali na prvem mestu (Kitajska A) in drugem (Norveška A), sta prejeli 7200 $ oziroma 5100 $.

Leta 2021 je bilo svetovno prvenstvo za igralce Age of Empires III. Za razliko od Svetovnega prvenstva 2 proti 2 2020 je imel ta turnir nagradni sklad 5000 $. Zmagovalec, Haitch, je odšel domov s 1.500 $, medtem ko je drugouvrščeni, Mitoe, prejel 1.000 $.

Predvsem različne jurisdikcije sodelujejo na svetovnih prvenstvih Age of Empires. Med njimi so Združeno kraljestvo, Kanada, Finska, Avstrija, ZDA, Turčija, Francija, Nizozemska, Avstralija, Nemčija in Poljska. Kot je bilo pričakovano, igralci in ekipe, ki tekmujejo na teh turnirjih, vložijo veliko časa v priprave, da lahko premagajo svoje nasprotnike in naredijo svoje države ponosne.

Obstajajo tudi AoE turnirji za Age of Empires IV, na katere se vsekakor splača staviti:

Poiščite najboljše stavnice za e-šport Age of Empires

Igralci lahko stavijo na AoE na neštetih spletnih mestih za stave na esports. Vedno pa je odlična ideja, da najprej pregledate lastnosti stavnice, preden jo izberete. Oglejte si nekaj vprašanj, na katera bi si moral vsakdo odgovoriti, preden se registrira na platformi za stave v tej seriji video iger:

 • Ali ponuja ugodne kvote za Age of Empires?
 • Kakšni so razpoložljivi načini plačila za pologe in dvige? Ali so varni in hitri?
 • Ali ponujene možnosti pologa in dviga sprejemajo igralčevo lokalno valuto?
 • Ali je mogoče staviti na Age of Empires na mobilnem telefonu?
 • Ali lahko igralci dostopajo do aplikacije za stave v več jezikih?
 • Ali je podpora strankam stavnice zanesljiva in je na voljo na priročne načine?
 • Kateri organ je stavnici izdal licenco za delovanje v jurisdikciji hazarderja?
 • Ali je stavnica sprejela kakšne posebne ukrepe, da bi onemogočila vdor v račune uporabnikov?

Pridobivanje dovolj dobrih odgovorov na te poizvedbe je ključnega pomena, saj določa, ali ima igralec fantastične stavne izkušnje Age of Empires ali grozne. Ko brskajo po internetu in iščejo najboljše ponudnike igre Age of Empires, je tukaj nekaj vrhunskih možnosti, o katerih lahko razmislijo:

 • 22Bet
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • Betwinner
 • 10 Stavi

Sledite najboljšim ekipam Age of Empires, da natančno stavite

Če igralec želi staviti na Age of Empires, naj poišče ta video najboljše ekipe igre in njihove nedavne predstave. To bi jim lahko pomagalo na njihovi stavni poti, saj bi olajšalo napovedovanje favoritov in podložnikov.

Tukaj je nekaj pomembnih ekip Age of Empires, ki jih je vredno spremljati:

Posledice

Ta ekipa je znana po tekmovanju na turnirjih Age of Empires II, njen prvi je bil Into the Darkness (2016), na katerem je zmagala. Takrat so Aftermath sestavljali MbL, Liereyy in Hearttt, zdaj pa sta del te ekipe tudi Hera in Nicov.

Ekipa GamerLegion

Ta nemška organizacija za ešport je bila ustanovljena leta 2017. Čeprav jo večina ljudi pozna po igranju seznamov v igri League of Legends, ima tudi odlično ekipo AoE.

Vietnamske legende (VNA)

Vietnam Legends, ki so ga prvotno ustanovili All, KoolPixel in Binh, že skoraj dve desetletji sodeluje na turnirjih Age of Empires. Od januarja 2022 so aktivno ekipo te ekipe sestavljali ACCM, SongSong, CooL, saymyname in BadBoy.

Suomi

To ekipo so ustanovili finski igralci Age of Empires II, ki so želeli skupaj tekmovati na turnirjih tega naslova. Njeni aktivni igralci so Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock in Zuppi.

Več ekip, znanih po igranju Age of Empires, je Team Secret, Infinity Legends, SalzZ, Tempo Storm, Rulers of Rome, Clown Legion, Dark Empire in Heresy.

Prednosti in slabosti

Večina igralcev, ki razmišljajo o tem, da bi začeli svojo stavniško ali igralsko pot v igri Age of Empires, želi vedeti, kaj imajo od tega. No, to so prednosti in slabosti, ki jih lahko pričakujemo.

Prednosti

 • Razpoložljivost: Do večine naslovov Age of Empires je precej enostavno dostopati, zahvaljujoč njihovi razpoložljivosti v Steamu, Microsoft Store in Xbox Game Pass. Poleg tega je večina obrokov brezplačna za igranje v napravah iOS, Windows in Android.
 • Igralnost: Igro lahko igra vsak zainteresiran igralec. Če preberete nekaj člankov o njem, je dovolj, da jih razsvetlite o njegovem igranju in temah, da bodo natančno vedeli, kaj lahko pričakujejo. Vendar pa je dosledna praksa obvezna za tiste, ki upajo, da bodo izboljšali svoje sposobnosti.
 • Poučno: Zanimivo je, da Age of Empires ponuja več kot le zabavo. Igralce opremi tudi s priročnimi veščinami, kot je izkoriščanje različnih virov, uspeh v zelo konkurenčnem okolju in inovativnost.
 • Kakovost: Ta esport igra je odlična izbira za tiste, ki trenutno iščejo najboljše esport igre na trgu. Njegovi vizualni in grafični elementi so se z leti izjemno izboljšali. Opazno izboljšanje je prišlo tudi do drugih funkcij, kot so civilizacije, umetna inteligenca in zvočni posnetki.

Con

 • Čeprav je to serijo iger precej enostavno igrati, jo je nekoliko težavno obvladati, zlasti za amaterske igralce.

Razumevanje kvot Age of Empires

V igrah e-športa, kot je Age of Empires, kvote predstavljajo verjetnost določenega rezultata. To je lahko tako, kot da določena ekipa zmaga na turnirju ali igralec, ki premaga drugega.

Stavnikom pomagajo izračunati možne donose po stavah na različnih tekmah igre Age of Empires. Običajno se razlikujejo od ene stavnice do druge in so lahko v različnih oblikah. Igralci bi jih morali razumeti, da bi lahko ločili favorite od slabših in dali najbolj razumne stave.

Spodaj so najbolj priljubljene vrste AoE kvot, ki jih ponujajo stavnice:

 • Delne kvote: Te kvote so priljubljene med stavnicami esports v Združenem kraljestvu. Večini stavnikov so všeč, ker so precej preprosti. Na primer, če ima določena ekipa Age of Empires kvote 2/5, dobijo igralci 2 $ za vsakih 5 $, ki jih vložijo in zmagajo.
 • Decimalne kvote: Večina igralcev stav tudi zlahka izračuna svoje potencialne dobitke z uporabo decimalnih kvot. Svoje deleže morajo le pomnožiti z njimi.
 • Ameriške kvote: Ameriške kvote ponujajo predvsem stavna spletna mesta za e-šport v ZDA ali Kanadi. Lahko so pozitivne ali negativne kvote. Prvi prikazuje možno izplačilo, ko igralec stavi 100 $, drugi pa nakazuje, koliko mora nekdo staviti, da ima možnost zadeti 100 $.

Stavni nasveti in triki

Stavniki na Age of Empires lahko nekaj izkoristijo praktične strategije da uživate v stavah na tem e-športu. Začnete lahko tako, da izberete samo najboljše stavno mesto za video igre, ki sprejema igralce iz svoje države. Idealno bi bilo, če bi stavnica, ki jo izberejo, imela tudi spletno mesto, prijazno do mobilnih naprav, različne možnosti plačila, posrednike za pomoč uporabnikom in priročne stavne kvote.

Še en priročen nasvet za stave Age of Empires je raziskati to igro, preden oddate stave. Igralci bi morali preveriti prihajajoče turnirje in sodelujoče ekipe/igralce, da prepoznajo najboljše priložnosti za stave.

Amaterji ne bi smeli dvakrat premisliti o posvetovanju s profesionalnimi AoE stavniki; morda se naučijo nekaj o tem, kako zmagati.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
E-športi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični ešportni mojster, je svetilnik znanja na EsportRankerju. Jun-ho, ki združuje analitično moč s prirojeno ljubeznijo do iger, razkriva zapleteno pletenino spletnih tekmovanj in zagotavlja igralcem, da ostanejo obveščeni in navdihnjeni.

Send email
More posts by Jun-ho Kim