Najbolj priljubljena Warcraft stavna spletna mesta 2024

Warcraft 3 je tretji del franšize Warcraft podjetja Blizzard Entertainment. Je ena izmed starejših e-športnih iger, vendar se še vedno igra na profesionalni ravni, saj redno potekajo profesionalni turnirji. Ta del se je pozneje vrnil, ko je bil leta 2020 ponovno izdan kot Warcraft 3: Reforged, zaradi naraščajoče priljubljenosti igre na sceni e-športa.

Po izidu Reforged je Blizzard podpisal triletno pogodbo z ESL, ki je igri zagotovila mesto kot stalnica e-športa v prihodnjih letih. Čeprav morda ni tako priljubljen kot nekateri večji naslovi, ohranja bazo zvestih igralcev, ki privablja oboževalce z vsega sveta.

Najbolj priljubljena Warcraft stavna spletna mesta 2024
Zhang Wei
ExpertZhang WeiExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kaj je Warcraft esport igra?

Igro, ki je bila prvotno izdana leta 2002 kot 'Warcraft 3: Reign of Chaos', je razvil Blizzard in izdan za Microsoft Windows kot del že znane serije video iger Warcraft. Toda šele z izidom njegovega razširitvenega paketa, 'The Frozen Throne', nekaj let kasneje leta 2003, je Warcraft 3 postal bistvena sestavina scene e-športa.

Postal bi stalno prisoten na različnih festivalih e-športa, kot so Svetovno prvenstvo v elektronskih športih, Svetovne kibernetske igre in Svetovna serija video iger, če jih omenimo le nekatere. Še posebej priljubljena bi bila v Južni Koreji in na Kitajskem. Medtem ko je njegova priljubljenost leta 2010 rahlo upadla zaradi uvedbe različnih drugih naslovov e-športa, je ohranil močno število privržencev, ki se je v zadnjih letih povečalo.

Warcraft 3 se odvija nekaj let po dogodkih v Warcraft II in sledi zgodbi o poskusu goreče legije, da zavzame izmišljeni svet Azeroth s pomočjo vojske Undead, ki jo vodi padli paladin Arthas Menethil. Sledi Človeškemu zavezništvu, Hordi Orkov in Nočnim vilinom, ko sodelujejo, da bi jih ustavili, preden pokvarijo Svetovno drevo.

Warcraft 3 je strateška igra v realnem času, postavljena v domišljijski svet. Strategija v realnem času ali RTS je podzvrst strateške video igre v katerem lahko vsi igralci igrajo hkrati v "realnem času" in ne po vrsti.

V strateški igri v realnem času, kot je Warcraft, vsak igralec postavlja zgradbe in manevrske enote pod svojim delnim nadzorom, da zavaruje lokacije na zemljevidu in/ali zdesetka vire svojih nasprotnikov. V tradicionalni igri RTS je mogoče zgraditi dodatne enote in zgradbe, čeprav je to običajno omejeno s potrebo po porabi zbranih virov.

Če povzamemo, igra RTS, kot je Warcraft, vključuje zbiranje virov, gradnjo baze, tehnološki razvoj v igri in posredni nadzor enot.

Stave na Warcraft

Ko je igra postajala vse bolj priljubljena in ko se je e-športna stavna scena razvijala, je bilo neizogibno, da bodo stavnice, športne stavnice in spletna mesta za stave wow e-šport začela vključevati Warcraft 3 v svojo stavno ponudbo.

Ko se odločite za stave na Warcraft, boste morali najti pravo mesto za stave na e-šport za stavo, ki jo nameravate skleniti. Stave na e-šport so zdaj dostopne na vse večjem številu spletnih mest za igre na srečo, od tradicionalnih stavnic do specializiranih spletnih mest za stave na e-šport.

Stave na videoigre se morda zdijo drugačne od tradicionalnih športnih stav, a ko se boste navadili na e-šport, boste videli, da je stava na akcijo e-športa enaka stavam na nogomet, košarko ali konjske dirke.

Kako torej sklenete stavo na e-šport in kako zmagate? To je enako kot sklenitev in dobitek tradicionalne stave. Izberite stavni trg eSport, ki vas zanima, in preverite kvote za e-šport da se prepričate, da je pravi za vas.

Velika prednost stav na e-šport je, da je bolj interaktivno s skupnostmi, prenosom v živo, statistiko, družabnimi mediji in več od najboljših stavnic za e-šport, zaradi česar so stave na video igre tako odlična stavniška izkušnja.

Zakaj je Warcraft priljubljen?

Warcraft 3 je bil velik uspeh in je v kratkem času, odkar je bil izdan, preoblikoval spletne video igre za več igralcev. Igra je bila prodana v milijonih izvodov, pridobila je kultni status in izjemno zvesto bazo oboževalcev. Ko je igra vstopila v tekmovalno področje e-športa, je ustvarila množico priljubljenih turnirjev in zvezdnikov.

S tako veliko uglednimi igrami na trgu e-športnih stav so Warcraft 3 nekoliko spregledali stavnice, čeprav dogodki profesionalnih turnirjev še naprej potekajo v različnih krajih po svetu skoraj vsako leto.

Blizzard pa ve, kako obuditi staro klasiko. Ko je priljubljenost Warcrafta 3 upadala, se je Blizzard odločil igri vdahniti novo življenje. Warcraft 3: Reforged, vizualno izboljšana in posodobljena različica klasične igre, je izšla leta 2020.

Internetna skupnost

Igra je bila še posebej priljubljena na Kitajskem, v Južni Koreji, Nemčiji, na Švedskem in Japonskem. Milijoni ljudi po vsem svetu so spremljali turnirje, kot so Electronic Sports World Cup, World Cyber Games, World eSports Games, International eSports Festival in World Series of Video Games. In igra ni bila omejena samo na profesionalna tekmovanja; imel je na stotine tisoče uporabnikov na različnih amaterskih tekmovalnih prizoriščih, kot je Battle.net.

Igranje Warcraft na spletu

Igralci v Warcraft 3 so postavljeni na zemljevid in morajo zbirati vire, kot sta zlato in les, da razvijejo svojo bazo in zgradijo dovolj veliko vojsko, da premagajo svojega nasprotnika.

In to je šele začetek igre. Za zmago v igri mora igralec braniti svojo bazo, hkrati pa uničiti sovražnikovo bazo. Med svojimi številnimi novostmi je Reign of Chaos predstavil dve novi rasi: Nočne viline in Nemrtve, ki so bili poleg prvotnih Orkov in ljudi, kar je povečalo število ras na štiri.

Warcraft 3 je ena redkih iger, ki vključuje junake v vojaških enotah, v nasprotju z igrami, kot so Dota, League of Legends ali Starcraft 2, v katerih nadzirate prvaka ali se osredotočite zgolj na gradnjo baze. Vsaka dirka Warcraft 3 ima edinstvenega junaka, pri čemer je vsak junak razvrščen glede na svojo osnovno statistiko – moč, okretnost in inteligenco.

Nekateri izmed najboljših junakov iz vsake rase so Gorski kralj za ljudi, Orkov poglavar Tauren, najljubši Death Knight iz Undead v poznih igrah in Lovec na demone vilinske rase, ki ima verjetno najslabše junake v igri .

Veliki igralci Warcrafta

Warcraft 3 je bila najverjetneje prva računalniška igra v zgodovini, ki je povzročila legende e-športa. Na tekmovalni igralni sceni Warcraft 3 je bilo veliko znanih imen.

Li 'Sky' Xiaofeng

Li Xiaofeng je bil kitajski mojster Warcrafta 3, ki je revolucioniral način, kako je človeška rasa predstavljena v igri. Leta 2005 in 2006 je v rdečem dresu Kitajske zmagal na Svetovnih kibernetskih igrah. To tekmovanje je veljalo za vrhunec mednarodnega igranja iger Warcraft 3 in Lijeva zmaga na njem dve leti zapored mu je prinesla mesto v dvorani slavnih Svetovnih kibernetskih iger. .

Yoan 'ToD' Merlo

Yoan Merlo je še en dobro znan igralec, ki je zmagal na World eSports Games, Blizzard Worldwide Invitational in Cyberathlete Professional League. Odlično se je odrezal tudi na World Cyber Games, kjer je osvojil srebrno in bronasto medaljo ter bil razglašen za najboljšega igralca Warcrafta 3 leta 2007.

Wang 'Infi' Xuwen

Ko je igral igro, je bil Wang Xuwen znan po tem, da je postavil številne ofenzivne in obrambne stolpe. Zmagal je na številnih turnirjih, vključno z Mednarodnim festivalom e-športa leta 2007, KODE5 v Moskvi, Svetovnimi igrami e-športa leta 2008, Svetovnimi kibernetskimi igrami leta 2009 in sezono XIV lige prvakov Warcraft 3 z ekipo World Elite.

Ali obstaja Warcraft turnir ali liga?

Morda je največji in najbolj pričakovani turnir v Warcraftu ESL Pro Tour, ali tako imenovani DreamHack Open.

Dreamhack se je začel v zgodnjih devetdesetih kot majhno srečanje sošolcev in prijateljev v kleti osnovne šole v Malungu, Švedska. Leta 1994 so ga preselili v šolsko jedilnico in takrat postal eden večjih regionalnih demo tehnoloških in igralniških dogodkov. To je bil tudi prvi dogodek, ki so ga poimenovali DreamHack.

Dogodek, ki se je zgodil leta 1997 v Areni Kupolen v Borlängeju, je postal največja LAN zabava na Švedskem in tretja največja zabava v Skandinaviji v tistem času. Poleg tega so DreamHack 2001 in poznejši dogodki potekali v razstavnem centru Elmia v Jönköpingu, kjer je ostal od takrat.

15. novembra 2012 je DreamHack objavil partnerstvo z Major League Gaming (MLG) in Electronic Sports League (ESL), da bi podprl rast in razvoj severnoameriške in evropske e-športne scene. Ta sodelovanja so vključevala univerzalne uvrstitve, enotne tekmovalne strukture in druge funkcije.

30. septembra 2020 je ESL objavil, da se je odločil združiti z DreamHackom. Obe podjetji delujeta kot eno, vendar se obe blagovni znamki vodita neodvisno. ESL Pro Tour 2020 je prva profesionalna turneja Warcraft 3 na svetu. ESL v sodelovanju z DreamHackom organizira, sponzorira in gosti dogodek.

Ni presenetljivo, da je prva država, ki je premagala konkurenco na svetovnem prizorišču, Južna Koreja. Ko je Gen.G, kalifornijsko podjetje za e-šport, leta 2019 odprlo Gen.G Elite Esports Academy v Seulu, so šli tako daleč, da so rekli, da "Južna Koreja še vedno velja za meko e-športa" in da "to tam je največ talentov"

Južna Koreja je bila vedno definicija tekmovalne video igre. Spletno igranje se je v Južni Koreji razmahnilo prej in hitreje kot kjer koli drugje na svetu. Ko je država v poznih 1990-ih prvič uvedla hitri internet, se je povečalo število 24-urnih igralnih kavarn, znanih kot PC bangs.

Ta zanimiva, pogosto podzemna prizorišča so se razvila v epicentre kulture iger, ki so sčasoma gostila neformalne turnirje. Do leta 2000 so bili južnokorejski kabelski kanali prvi na svetu, ki so predvajali tekmovanja v spletnih igrah.

Glede na nedavno raziskavo Ministrstva za šolstvo je e-šport zdaj peta najbolj razširjena prihodnja zaposlitev med južnokorejski študenti, zaostajajo le za športniki, zdravniki, učitelji in ustvarjalci digitalnih vsebin. Leta 2022 bo e-šport vključen celo v azijske igre.

Vrhunski igralci, kot npr liga legend' Lee Sang-hyeok s kodnim imenom Faker je dosegel enako raven slave in bogastva kot idoli K-popa. Milijoni ljudi se vključijo v njihovo igro v realnem času na internetu. Pred pandemijo so se oboževalci gnetli v arenah e-športa, ki so bile videti kot križanec med rock koncertom in stadionom za rokoborbo.

Najboljši igralec je, kar ni presenetljivo, korejskega porekla. Jang 'Moon' Jae Ho je petkratni svetovni prvak v igri Warcraft 3, nekdanji legendarni igralec Night Elf v igri Warcraft 3 in igralec Zergov v igri Starcraft II. Zmagal je v treh televizijskih nacionalnih južnokorejskih ligah in štirih sezonah svetovne vojne MBCGame.

Moon je bil v Warcraftu 3 pogosto viden pri uporabi strategij, ki so postale standard za številne igralce Night Elf in so jih poimenovali "5th Race". Sodeloval je in zmagal v največkrat predvajanih igrah Warcraft 3 med vsemi igralci Warcraft 3.

Ko je izšel Starcraft II, je tekmoval na večjih dogodkih za Starcraft II in Warcraft 3, vendar je Moon sčasoma prešel na Starcraft II za polni delovni čas, ko se je pridružil Fnatic januarja 2012.

Moon se pojavi v dokumentarnem filmu "Beyond the Game" kot eden od igralcev Warcraft 3.

Stave na Warcraft pri ponudnikih

Stavna mesta Warcraft 3 so danes tako rekoč štiriperesna deteljica, vendar so stave na voljo na spletu. Nedavno izdana igra Warcraft 3: Reforged, kot tudi zvesta baza oboževalcev, ki se je gojila desetletja, in uspeh stav pri stavah World of Warcraft in Heroes of the Storm so pomagali prizorišču stav Warcraft 3.

Obstajajo številne športne stave, kjer lahko stavite na Warcraft 3. Ko iščete najboljšo spletno športno stavo, morate upoštevati svoje potrebe in želje. Dejavniki, kot so pogostost igranja in vrste stav, ki jih želite skleniti, lahko vplivajo na vašo odločitev. Nekateri ljudje imajo morda raje spletne stavnice z uporabniku prijaznim vmesnikom, medtem ko druge morda bolj skrbi število stav, ki jih lahko oddajo na dan.

Če želite staviti, se morate najprej prijaviti pri ugledni stavnici. Da zmanjšate svoja tveganja, morate najprej pregledati pravila stavnice za stave na Warcraft 3.

Najboljša spletna mesta za stave Warcraft 3 so naslednja:

  • 1xBet
  • Betwinner
  • 10bet
  • Parimatch
  • Betsson

Ne pozabite, da samo zato, ker spletno mesto ponuja e-šport, ne pomeni nujno, da ponuja stave na vse tekme. Še enkrat, ker nekatere spletne športne stavnice le potopijo svoje prste v vodo v smislu video iger, se lahko odločijo, da se osredotočijo samo na glavne dogodke, kot je mednarodni pokal, medtem ko ignorirajo razporede za manjše dogodke.

Upoštevajte, da se ne smete omejiti le na eno športno stavnico. Ko gre za stave na Warcraft 3, niso vse stavnice enake. Nekateri lahko zagotovijo le nekaj trgov, medtem ko lahko drugi zagotovijo širši obseg.

Najpomembneje je, da niso vse stavnice esporta tako pridne ali kompetentne pri določanju cen na svojih trgih kot druge. Torej, preden sklenete stavo, razmislite o vseh svojih možnostih. Morda boste kmalu odkrili, da dobro veste, pri katerih stavnicah se najbolj splača staviti.

Da bi uspešno stavili na Warcraft 3, so te stvari najpomembnejše: učenje igre in ogled trenutne oblike vseh pomembnih igralci in ekipe.

Upoštevanje teh stvari je velika podpora, saj so med seboj povezane. Prav tako je dobro, da ste pozorni na kadrovske premike, saj lahko celo manjše spremembe močno vplivajo na skupni izid tekme Warcraft 3.

Bodite pozorni na trenutne igre, saj lahko vplivajo na prihodnje igre, če želite pri stavah na Warcraft 3 zaslužiti več denarja.

Sledite najboljšim ekipam Warcraft in stavite natančno

Nekateri trdijo, da je bila Warcraft 3 prva igra, ki je ustvarila prve legende e-športa. To je morda zato, ker je Warcraft 3 zelo e-šport 1 proti 1, le nekateri zemljevidi in turnirji zahtevajo 2 proti 2.

ESL Pro Tour 2021 je spletni turnir z igralci, razdeljenimi v tri regije: Amerika, Azija in Evropa.

Redna tekmovalna pot, ne glede na regijo, je prijava na odprte kvalifikacije in nato pridobitev mesta v zaprtih kvalifikacijah. Nato sodelujte v zaprtih kvalifikacijah in dajte mesto Challengerju. Najbolje uvrščeni igralci so povabljeni na Challenger; ne tekmujejo v kvalifikacijah.

Če želite slediti najboljšim igralcem Warcraft 3 in znati natančno staviti, je tukaj nekaj najboljših igralcev, na katere morate biti pozorni.

Iz Amerike morate paziti na Victorja 'Hitmana' Lina, rojenega v Oregonu. Je aktiven igralec Orc, trenutno igra za DuSt Gaming in Zero Effort. Tudi Abdulaziz "CrunCher" Abed iz Oregona je aktiven igralec Human. Trenutno je del DuSt Gaming.

Na azijskem bojišču Warcraft 3 je Lai "Colorful" Yongyun profesionalni igralec kitajskih nočnih vilinov. Seveda je Jang "Moon" Jae Ho legendarni korejski igralec Night Elf, ki trenutno igra za DRX. Guo "eer0" Zixiang je igral Orca, ko je bil pri ZDR, zdaj pa igra Undead in ga trenira WFZ.

Eom "FoCuS" Hyo Sub, Park "Lyn" Joon in Jeon "Soin" Jin Hwan so profesionalni igralci korejskih orkov. Moon "Chaemiko" Chae Young, ki ga ne smemo zamenjevati z Jang "Moon" Jae Ho, je profesionalni korejski igralec Human, ki je trenutno v ligi z RAPTOR Gaming.

Xu "Fortitude" Yuxing, imenovan tudi z ljubkim vzdevkom "Romantic", je profesionalni kitajski igralec, ki je specializiran za človeško raso.

Na evropski strani igre vodi sloviti Dmitry "Happy" Kostin, najboljši igralec Warcrafta 3, ki je kadarkoli iz Rusije, ki se osredotoča na raso Undead. Andriy "Foggy" Koren je iz Ukrajine in je specializiran za raso Night Elf.

Sergey "HawK" Shcherbakov je še en ruski igralec, vendar je specializiran za človeško raso. Daniel "XlorD" Spenst je profesionalni nemški igralec Undead, ki trenutno zastopa mousesports. Drugi ruski igralec, Ilya "JohnnyCage" Yashenkov, je aktivni ruski igralec Human, ki trenutno igra za Thunder Ducks.

Prednosti in slabosti

Prednosti

Warcraft 3: Reforged izboljša nekaj vidikov izvirne igre, medtem ko pusti jedro igranja nespremenjeno, kar je dobro. Prekovano večinoma izboljša vizualno podobo. Strukture, NPC-ji, pošasti in večina enot so bili izboljšani glede na izvirne igre.

Kampanje za enega igralca v Reforged vas bodo zaposlile ure in ure, saj vsebujejo razširjene zgodbe, pripovedovane iz perspektiv različnih ras. Poleg tega so v Reforged vključene misije iz izvirne igre Warcraft 3 in razširitve The Frozen Throne.

Slabosti

Razkritje Reforgeda je obljubilo pomembno grafično prenovo, in medtem ko Reforged izboljšuje vizualne podobe, toge animacije prispevajo k splošni vizualni cenenosti. Nekatere teksture in zemljevidi so nenavadno zamegljeni, zaradi česar so videti nižje ločljivosti, kot so.

Ker ne morete ustvariti posebnih povezav tipk, morate iti v svoje datoteke igre in jih spremeniti v datoteki DOC ali TXT, da ponovno ustvarite izkušnjo. Za nameček je bila uporabniška pogodba za Reforged na novo napisana, tako da ima Blizzard v lasti vse igre po meri. Reforged ne ponuja veliko novega za veterane in odpravlja funkcije, ki so se jih ti igralci navadili.

Razumevanje stavnih kvot Warcraft

Dandanes, spletna stavnica esports ponudi igralcem štiri različne vrste stav Warcraft 3. Primeri so stave s trga stav na zmagovalce tekem, trga hendikepov, terminskih pogodb ali trga dokončnih zmagovalcev in trga posebnih ponudb.

Trg zmagovalcev dvobojev je najpreprostejša vrsta stavnega trga za razumevanje. Igralci izberejo, katera od obeh ekip bo na koncu igre zmagala. Stave na hendikep postavijo eno ekipo (običajno favoritov) v slabši rezultat (na primer -0,5, -1 ali 1,5) in da dobi stavo, mora ekipa doseči en gol več, kot znaša njihov hendikep.

Poleg zgoraj omenjenih trgov lahko igralci stave Warcraft 3 stavijo na terminske trge ali trge dokončnih zmagovalcev, kjer lahko predvidevajo zmagovalca določenega turnirja, preden se ta začne, in posebne trge. Posebni trgi so še posebej navdušujoči, ker vključujejo stave, kot sta pravilen rezultat ali število ubojev (nad/manj), ki jih bo lahko pravilno napovedal samo pravi oboževalec Warcraft 3.

Warcraft nasveti in triki

Neizogibno gre za igro na srečo, kot pri vseh stavah; vendar pa bodo imeli stavci, ki vedo največ o igralcih in ekipah, ki se tekmujejo, vedno boljše možnosti, da oddajo zmagovalno stavo. Preden stavite na eSport, upoštevajte naslednje nasvete za stave Warcraft 3.

Preden stavite, se morate seznaniti z vsemi najboljšimi igralci in ekipami Warcraft 3. Preverite rezultate ekip in igralcev, da boste lažje stavili. Če sta se ekipi že pomerili, vam bo to dalo idejo, kako se bo razpletla ta zadnja tekma. To je vrsta informacij, ki jih mnogi stavniki uporabljajo za pomoč pri izbiri najboljše ekipe v a različnih e-športov in tradicionalnih športih.

Na primer, če je eden od igralcev dobil zadnjih deset iger med njima, je malo verjetno, da bo igralec, ki je izgubil teh deset iger, zmagal v enajsti tekmi. Preden izberete zmagovalca na ekipnem turnirju, morate pregledati igralce vsake ekipe. Kako se razporedi posamezen seznam? Poglejte prejšnje tekme in rezultate tekmovanj vsakega igralca, da dobite boljšo predstavo o tem, katera ekipa je najmočnejša.

About the author
Zhang Wei
Zhang WeiAreas of Expertise:
E-športi
About

Zhang Wei, v areni E-športa bolj znan kot "DragonMaster", si je ustvaril nišo kot miselni vodja na stičišču spletnih igralnic in E-športa. Z nezmotljivim občutkom za trende, združenim z natančno pozornostjo do podrobnosti, je hkrati strateg in vizionar na tem področju.

Send email
More posts by Zhang Wei