Vse o stavah na Fnatic

Team Fnatic, znan tudi kot FNC, je profesionalna ešportna oprema. Uvrščen je med najboljše e-športne ekipe v zgodovini konkurenčnih elektronskih športnih stav. Organizacija je v zadnjih nekaj letih eksponentno rasla in si prislužila mesto na seznamu najbolj priljubljenih esport ekip. Poleg svoje priljubljenosti na dogodkih je Fnatic priljubljen med ljubitelji ešportnih stav. Blagovna znamka se ponaša tudi z linijo profesionalne igralne opreme, vključno s tipkovnicami, miškami, slušalkami, blazinicami in še več.

Ekipo Fnatic je leta 2004 ustanovil avstralski ešportni podjetnik Sam Mathews, ki ga podpira njegova mati Ann Mathews. Ekipa s sedežem v Londonu ima baze tudi v Berlinu, Tajvanu, Kuala Lumpurju, Beogradu in Tokiu.

Vse o stavah na Fnatic
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

O Fnatic Esports

Podjetje vodi Sam Mathews kot predsednik uprave, Wouter Sleijffers pa je izvršni direktor. Po drugi strani pa je nekdanji zvezdnik Fnatic CS: GO Patrik "cArn" Sättermon leta 2012 postal glavni direktor iger na srečo.

V preteklih letih je Team Fnatic izkoristil svoja strateška partnerstva za spodbujanje svoje blagovne znamke tako, da je ustvaril legende e-športa, profesionalno opremo e-športa in utrdil kulturo e-športa po vsem svetu. Podjetje je sodelovalo z drugimi vrhunskimi blagovnimi znamkami, vključno z AMD, Hisense, OnePlus, Twitch, BMW, LeTou, PCSpecialist, Monster Energy in Jack Link's. Pred tem je FNC sponzorirala tudi SteelSeries in celo MSI.

Čeprav se je začela kot majhna blagovna znamka pred več kot dvema desetletjema, je Team Fnatic ena najdragocenejših ekip e-športa. Poročilo o Forbesu za leto 2020 je ocenilo, da je njegova vrednost približno 120 milijonov dolarjev, kar letno ustvari približno 16 milijonov dolarjev.

Fnatic eSports

Danes je Team Fnatic večdivizijska e-športna ekipa, ki sodeluje v več kot sedmih divizijah. Do zdaj je organizacija zaslužila več kot 17 milijonov dolarjev in drži rekord za 3. najbolj gledano ekipo zahodnega e-športa v letu 2020. Z več kot 33 milijoni sledilcev na družbenih medijih je Team Fnatic znana esport ekipa in vsekakor sila, na katero je treba računati.

FNC se je začel aktivno ukvarjati z e-športom leta 2006, potem ko je pridobil ekipo World of Warcraft (WoW). Na seznamu so bili Vo0, TooGood in Ztrider, trije najboljši igralci tistega časa. Trojica je blestela na vseh vrhunskih tekmovanjih in osvojila tri naslove. V naslednjem letu je Fnatic sestavil ekipo DotA in se hitro povzpel v eno najhitreje rastočih blagovnih znamk e-športa z dodajanjem več drugih najbolj ocenjenih oddelkov e-športa.

Ekipa Fnatic najboljših ešportnih oddelkov

Kot že omenjeno, Team Fnatic sodeluje v več oddelkih e-športa, ki segajo med žanre, kot so spletna bojna arena za več igralcev (MOBA), strateške igre in strelske igre. Spodaj je seznam trenutnih divizij, v katerih sodeluje ta ekipa, in trenutni seznami.

  • liga legend - Martin "Wunder" Nordahl Hansen, Iván "Razork" Martín Díaz, Marek "Humanoid" Brázda, Elias "Upset" Lipp, Zdravets "Hylissang" Iliev Galabov in Yasin "Nisqy" Dinçer.
  • CS: GO - Freddy "KRIMZ" Johansson, Ludvig "Brollan" Brolin, Owen "Smooya" Butterfield, Alexander "ALEX" McMeekin in William "Mezii" Merriman.
  • Valorant - James "Mistic" Orfila, Jake "Boaster" Howlett, Nikita "Derke" Sirmitev, Martin "Magnum" Peňkov in Andrew "BraveAF" Gorchakov.
  • Dota 2 - Ng "ChYuan" Kee Chyuan, Marc Polo Luis "Raven" Fausto, Djardel Jicko B. "DJ" Mampusti, Anucha "Jabz" Jirawong in Kam "Moon" Boon Seng.
  • Rainbow Six: Obleganje - Etienne "Mag" Rousseau, Jason "Lusty" Chen in Patrick "MentalistC" Fan.
  • Halo - Torez "Envore" Broyles, Juliano "Sceptify" Sadiku, Chase "SuperCC" Cavuto in Joey "Juziro" Bartholomay.
  • FIFA - Diogo "Diogo" Mendes in Donovan "Tekkz" Hunt.

Zgoraj so trenutno aktivni seznami. V preteklosti je esports organizacija imela sezname za Clash Royale, Smite, ShootMania Storm, PUBG in Heroes of the Storm.

Zakaj je ekipa Fnatic priljubljena pri ešportnih stavah?

Esports stave so eden najhitreje rastočih trgov na področju spletnih iger na srečo. Enako kot so najbolj ocenjene nogometne ekipe, kot sta Bayern München in Manchester City, favoriti pri nogometnih stavah, je tudi Teal Fnatic priljubljen v sferah ešportnih stav.

Dominantnost v ešportu

Glavni razlog, zakaj večina igralcev radi stavi na Team Fnatic, je ta, da skoraj ne razočara. To je ena najuspešnejših esports organizacij v zgodovini. Zanimivo je, da je podjetje Fat Company razglašeno za najbolj inovativno igralniško podjetje leta 2021. Stave iščejo najboljše ekipe, ki lahko pridobijo dobiček; Team Fnatic je takšno podjetje.

Večdivizijska ešportna ekipa

Team Fnatic je e-športna ekipa z več divizijami, zato skrbi za vse navdušence nad e-športnimi stavami, ne glede na to, ali se ukvarjajo s strateškimi igrami, strelskimi igrami ali športnimi simulacijami. Ekipa sodeluje tudi pri vseh tekmovalni turnirji, vključno z dogodki najvišje stopnje, tako da imajo igralci veliko stavnih trgov.

Dafabet partnerstvo

Poleg prevlade v e-športu in dejstva, da gre za ekipo iz več divizij, so ogromna sponzorstva igrala tudi vlogo pri eksponentni rasti priljubljenosti ekipe Fnatic na najboljša spletna mesta za ešportne stave. Leta 2015 je ekipa FNC sodelovala s priznano stavnico Dafabet v večletni pogodbi. To partnerstvo je Fnatic potisnilo v ogromno bazo igralcev Dafabet.

Fnatic ima tudi veliko podatkov, ki igralcem pomagajo oceniti moč ekipe. Vsi rezultati zadnjih turnirjev so objavljeni na uradni spletni strani ekipe.

Najboljši igralci Fnatic

Kot ena izmed najboljših ekip esporta, Team Fnatic privablja le najboljše igralce. Ekipa je ves čas zaposlena s prestopi in napada druge ekipe, da bi pridobila nove talente. Danes ima Team Fnatic več igralcev, ki so pustili pečat v industriji e-športa.

Spodaj je nekaj najboljših igralcev Fnatic za gledanje.

  • 20-letni Donovan "Tekkz" Hunt je nedvomno eden najboljših igralcev Team Fnatic. Profesionalec FIFA je najboljši v igri in se že v svoji triletni karieri ponaša z 11 naslovi. Med najbolj zaželenimi naslovi so 4 prvenstva, vključno z eChampions League.
  • Še en priznani igralec iz Fnatic je Krimz, švedski profesionalni športnik, ki igra kot strelec za ekipo Team Fnatic CS: GO. Ocenjujejo ga za enega najbolj doslednih igralcev, odkar je od leta 2014 do 2016 začel dominirati na sceni z Olofom "olofmeister" Kajbjer Gustafssonr (zdaj v FaZe Clan). Danes ostaja ključni v FNC.
  • Druge vredne omembe so Jason "Lusty" Chen (Rainbow Six Siege), James "Mistic" Orfila (Valorant), Torez "Envore" Broyles (Halo), Marc Polo Luis "Raven" Fausto (Dota 2), Martin "Wunder" Nordahl Hansen (Liga legend).

Dosežki in priznanja ekipe Fnatic

FNC, ustanovljen leta 2004, je med najstarejšimi e-športnimi ekipami. Sodelovala je na več kot 990 turnirjih in je februarja 2022 zaslužila več kot 17 milijonov dolarjev. Na poti ekipe Fnatic je ekipa osvojila več vrhunskih naslovov in postavila nove rekorde.

7☓ Naslovi LEC

Eden največjih dosežkov FNC je prišel z liga legend ekipa, ki se ponaša s 7 naslovi LEC v omari trofej. Ekipa je zmagala na prvenstvu sezone 1 in premagala ekipe, kot so Against All Authority, Team SoloMid in Epik Gamer, in odšla z denarno nagrado v vrednosti 50.000 $.

Drugi naslovi pod Fnatic-om vključujejo EU LCS Summer 2018, EU LCS Spring 2018, EU LCS Summer 2015, EU LCS Spring 2015, EU LCS Spring 2014, EU LCS Summer 2013 in EU LCS Spring 2013

3☓ Global Offensive Major

Fnatic je prevladoval tudi v CS: GO, v paketu 3 Global Offensive Major. Prvi je prišel med Dreamhack Winter 2013. FNC je v tem finalu premagal Ninjas in Pijamas in odšel domov s 100.000 $ denarno nagrado. Drugi Majors so se udeležili med ESL One Katowice 2015, peti Majors, ki je potekal v Katowicah na Poljskem. Fnatic je v finalu znova odpustil Ninje v pižamah in domov odnesel 100.000 $ mucka na tem turnirju. Ekipa Fnatic je zmagala na ESL One Cologne 2015 v Kölnu v Nemčiji, tako da je premagala ekipo EnVyUs.

Fnatic je osvojil tudi več drugih naslovov, vključno z DreamHack Masters Malmö 2019, World Electronic Sports Games 2017, Intel Extreme Masters XII - Svetovno prvenstvo in Intel Extreme Masters X - Svetovno prvenstvo, če jih omenimo le nekatere.

2☓ Šest naslovov Masters

Fnatic je tudi domače ime v Tom Clancy's Rainbow Six Siege z dvema prestižnima naslovoma. Prvi je Six Masters 2018, ki poteka v Avstraliji. Ekipa Fnatic je na treh zemljevidih premagala NORA-Rengo z 2-1 in osvojila 10.636,34 $, drugouvrščeni pa so domov odšli s 4.254,56 $. Še ena izjemna zmaga je prišla med Six Masters 2019, ko je ekipa prevzela 0RGL3SS in zahtevala denarno nagrado v višini 13.473,39 $.

Poleg dveh naslovov Masters ima Team Fnatic več drugih naslovov Rainbow Six Siege, vključno z Pro League Season 10 - Asia Pacific: Avstralija in Nova Zelandija, Six Invitational 2020 - Asia Pacific: Avstralija in Nova Zelandija in Pro League Season 11 - Avstralija in Nova Zelandija.

1☓ eCampions League

Ekipa Fnatic je tudi velikana FIFA. Strelec ekipe "Tekkz" je zmagal na povabilu eChampions League 2020. Ima več drugih naslovov, vključno z FIFA Global Series Rankings 2020 - Xbox One in FUT 20 Champions Cup Stage I - Finals.

Kako staviti na Fnatic?

Dejansko je Fnatic ena najuspešnejših e-športnih ekip in nanjo je najboljše staviti. Toda preden začnete, se morate zavedati nekaj stvari.

Kako začeti

Prva stvar je, da poiščete spletno mesto za stave s trgi stav na esport v vseh oddelkih Team Fnatic. Ko igralci najdejo spletno mesto za e-športne stave, je naslednja stvar preveriti, ali ima veljavno licenco ali ne. Večina stavnic bo svoje podatke o licenciranju prikazala na nogi spletnega mesta ali aplikacije. Drug vidik so trgi stav in kvote. Igralci se morajo prepričati, da so določeni e-športi, na katere želijo staviti, na voljo v stavni izbiri iger. Kvote morajo biti ugodne tudi pri primerjalnikih kvot. Nazadnje ocenite razpoložljive metode pologa in dviga.

Zadnji profesionalni nasvet je, da pozorno spremljate Team Fnatic, da boste vedeli, v katerih ekipah je najboljši v tem trenutku. Igralci so lahko v boljšem položaju za sprejemanje informiranih odločitev o stavah s tem znanjem. Spletno mesto Fnatic je odličen vir za spoznavanje najnovejših rezultatov ekipe Fnatic v vsaki diviziji.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Luka Novak, dinamičen 24-letnik iz Slovenije, je strokovnjak za spletne igralnice in lokalizacijo. S svojim tehničnim znanjem in ljubeznijo do jezikov Luka brez težav povezuje globalne spletne igralnice in slovenske ljubitelje iger.

Send email
More posts by Luka Novak

Zadnje novice

Nindže v pižamah še naprej prevladujejo v e-športu
2022-07-21

Nindže v pižamah še naprej prevladujejo v e-športu

Divizija ZETA si je zagotovila finale Valorant Champions Tour Rega za končnico Masters Reykjavika s ključno zmago z dvema proti ena nad Ninjas in Pyjamas. Obe ekipi sta se v izločilno tekmo uvrstili z rezultatom ena ena v skupinskem delu, zmagali proti Fnatic in izgubili proti DRX.