Team Liquid

Team Liquid je ena najbolj priljubljenih ešportnih ekip v zgodovini in verjetno najboljša. Nizozemska obleka je znana po svoji prevladi v več divizijah. Poleg svoje priljubljenosti je ena najboljših ekip za stavljanje. Ta stran želi izvedeti več o Team Liquid, njegovi zgodovini in ozadju, priljubljenosti, divizijah, v katerih je ta ekipa najboljša, najboljših igralcih, dosežkih in še več.

Team Liquid je večregijska profesionalna ešportna oprema s sedežem na Nizozemskem. Čeprav je bilo podjetje ustanovljeno leta 2000, je šele 1. maja 2001 ustanovitelj Victor "Nazgul" Goossens skupaj z Joy "Meat" Hoogeveen predstavil prvo platformo Team Liquid pod domeno teamliquid.cjb.net. Leto pozneje se je podjetje preselilo na novo domeno, teamliquid.net. Danes je domena .net vzdevek teamliquid.com, uradne spletne strani.

Team Liquid
Širitev na druge ešporte

Širitev na druge ešporte

Team Liquid je danes polnopravna organizacija za e-šport, a presenetljivo se je začela kot spletno mesto z novicami StarCraft. Kasneje je stran začela pokrivati druge igre. Leta 2012 je TL napovedal, da bo začel pokrivati najnovejši razvoj Valveove priljubljene MOBA, Dota 2, ki je bil takrat med najbolj priljubljenimi e-športi.

Prvotno klan StarCraft: Brood War se je Team Liquid osredotočil na StarCraft II leta 2010 med beta različico znanstveno-fantastične strateške video igre v realnem času Blizzard Entertainment. Z najboljšim talentom v tistem času je Team Liquid takoj postal hit. Do leta 2012 je ekipa razširila svoja krila na druge e-športe, tako da je najprej sestavila severnoameriški seznam Dota 2.

Širitev na druge ešporte
Združitev z igranjem team curse

Združitev z igranjem team curse

Kasneje, leta 2015, se je Steven "LiQuiD112" Arhancet strinjal, da bo razpustil svojo organizacijo Team Curse Gaming in se združil z Victorjem "Nazgulom" Goossensom, da bi deloval pod blagovno znamko Team Liquid. Združitev je bila uspešna zdaj, ko je bilo podjetje pod dvema odličnima podjetnikoma e-športa.

Le leto po združitvi je Team Liquid prodal svoj kontrolni delež konglomeratu za vodenje zabave in športa aXiomatic. Po pridobitvi sta Victor "Nazgul" Goossens in Steven "LiQuiD112" Arhancet ostala zadolžena in upravljala dragocene vire, ki jih je aXiomatic prinesel na krov.

Danes je Team Liquid ena najbolj znanih ešportnih ekip z najboljšimi talenti z vsega sveta. Omeniti velja tudi najsodobnejše objekte, vključno z Alienware Training Facility v Los Angelesu.

Zanimivo, Team Liquid je postal ne le uspešna eSports oprema, ampak tudi medijsko podjetje, ki se zanima za produkcijo vsebin. Tukaj sta bila fenomenalna platforma, kot sta 1UP Studios in platforma za sodelovanje oboževalcev Liquid+.

Združitev z igranjem team curse
Team Liquid najboljše esportne divizije

Team Liquid najboljše esportne divizije

Ni ene same esports ekipe, ki bi prevladovala v vseh divizijah. Kljub temu je za ljubitelje ešportnih stav bistveno, da vedo, v katerih divizijah je Team Liquid najboljši.

Spletna bojna arena za več igralcev (MOBA) je eden od žanrov, v katerih je TL najboljši. Organizacija ima eno najboljših ekip Dota 2 v zgodovini. Trenutni seznam ima nadarjene igralce Dota 2 Pro. To so Liquid'Boxi, Liquid'iNSaNiA, Liquid'MATUMBAMAN, Liquid'zai in Liquid'miCKe. Poleg Dote 2 je vredno staviti tudi ekipo Team Liquid League of Legends. Druge igre MOBA, ki jih ima Team Liquid, vključujejo Heroes of the Storm in PUBG.

Team Liquid je tudi vrhunska e-športna ekipa v strelskih igrah, zlasti v prvoosebnih streljačinah (FPS). Organizacija eSports ima nadarjene sezname za prvoosebno streljanje Counter-Strike: Global Offensive, Valve in Hidden Path. Stave lahko stavijo tudi na druge strelske igre, vključno z Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Apex Legends in novim fantom v bloku, Valorantom.

Druge e-športne divizije, v katerih sodeluje Team Liquid, vključujejo World of Warcraft, Clash Royale, Fortnite, Super Smash Bros, Rocket League, Hearthstone, Free Fire Artefact in Tekken 7.

Team Liquid najboljše esportne divizije
Zakaj je Team Liquid priljubljen v športnih stavah?

Zakaj je Team Liquid priljubljen v športnih stavah?

Brez dvoma je Team Liquid znano ime na lestvicah ekip eSport. Med ekipami, na katere ljubitelji e-športnih stav vedno stavijo v več divizijah. Več razlogov pojasnjuje priljubljenost Team Liquida na spletnih mestih za e-športne stave.

1. TL je najuspešnejša ekipa eSports

Prvič, Team Liquid je bila ena od prevladujočih ekip, ko so stave na eSports cvetele. Potem ko je postal popolnoma profesionalen, se je hitro uvrstil na vrh lestvic in postal priljubljen med stavami na e-šport. Ekipa je nenehno zmagovala in prinašala vrnitve številnim igralcem.

Leta pozneje Team Liquid velja za najuspešnejšo ekipo v zgodovini e-športa. To temelji na skupnem osvojenem denarju, saj so zbrali ogromnih 38.476.764,98 $. Ta uspeh je pomemben dokaz, da Team Liquid ni podlag, ampak favorit, vsaj v večini divizij.

2. Masivna izpostavljenost

Kot najbolj priljubljena ekipa v e-športu bo TL tudi najbolj priljubljena na stavni sceni. Team Liquid uživa veliko časa v medijih in oglaševalskih kanalih. Povzdignjen je bil na položaj obraza e-športa. Drug razlog za prevlado TL v eSports stavah je spletna skupnost znamke. Team Liquid ima v lasti Liquipedia, spletno stran wiki, namenjeno e-športu. Obstaja tudi Liquid+, platforma za sodelovanje navijačev, ki zagotavlja ključne podatke pri stavah, na primer statistiko ekipe.

Zakaj je Team Liquid priljubljen v športnih stavah?
Najboljši igralci Team Liquid

Najboljši igralci Team Liquid

Eden od ključnih razlogov za prevlado Team Liquida je nabor talentov. Obleka pritegne le najboljše talente, da zadovoljivo zastopajo blagovno znamko na vrhunskih turnirjih. Danes se Team Liquid ponaša z več najboljši igralci ešporta.

Dota 2 profesionalni igralec Ivan "MinD_ContRoL" Ivanov ostaja najboljši igralec za Team Liquid, saj je med nizozemsko ekipo zbral kul $4,605,276.16. 26-letnik je bil del ekipe, ki je osvojila več prvenstev, vključno z The International 2017, China Dota 2 Supermajor 2018, EPICENTER 2016 in EPICENTER 2017.

Kuro Salehi Takhasomi, ki je bil del nabora, ki je zmagal na The International 2017, je tudi drugi najboljši igralec. Medtem ko se trenutno ukvarja z ekipo Nigma, ostaja ena najboljših zvezdic Team Liquid Dota 2.

Igralci na seznamu za spremljanje

Danes je težko reči, kdo je še vedno najboljši igralec v Team Liquidu. V Dota 2 lahko igralci svoj denar nakažejo ekipi z dovoljenjem Liquid'MATUMBAMANA, ki je dosleden, odkar je napovedal vstop z zmago na LAN turnirju Assembly Summer 2014 z Veni Vidi Vici. Po drugi strani pa lahko ljubitelji stav CS: GO zaupajo spretnostima Liquid'Bwipo in Liquid'Santorin, da domov prinesejo zmago.

Drugi pomembni igralci Team Liquid so Elias "Jamppi" Olkkonen (Valorant), Jonathan "EliGE" Jablonowski (CS: GO), Clément "Clem" Desplanches (StarCraft) in Adil "ScreaM" Benrlitom (Valorant).

Najboljši igralci Team Liquid
Nagrade in rezultati Team Liquida

Nagrade in rezultati Team Liquida

Team Liquid je najuspešnejša ekipa glede na skupno osvojeno nagrado. Ekipa se ponaša z več prestižnimi naslovi in je bila večkrat nagrajena. Spodaj so najbolj omembe vredni dosežki težkokategornikov iz Utrechta.

Dota 2

Team Liquid je velik Dota 2 ekipo. Zmagal je na več prvenstvih Dota 2, vključno z DreamLeague Season 6 (2016), StarLadder i-League StarSeries Season 3 (2017), StarLadder i-League Invitational Season 3 (2017), EPICENTER 2016 in EPICENTER 2017, če omenim nekaj. Leto 2022 je že dobro leto za Team Liquid, saj je že opravil DPC WEU 2021/22 Tour 1: Division I.

Vendar je bila najpomembnejša zmaga The International 2017, kjer je TL zbral 10.862.683 $. V 7. ponovitvi turnirja je TL v polfinalu premagal LGD.Forever Young, preden je v dvoboju bo5 premagal Newbeeja s 3-0. V naslednjem letu pa je zasedel 4. mesto, kar je še vedno hvalevredno.

Counter-Strike: Global Offensive

Tudi Team Liquid se je odlično odrezal CS: GO. Ekipa je končala na prvem mestu na več turnirjih S-Tier 2019, vključno z Intel Extreme Masters XIV - Chicago, Intel Extreme Masters XIV - Sydney, ESL One: Cologne 2019, ESL Pro League Season 9 - Finals, DreamHack Masters Dallas 2019 in BLAST Pro Series : Los Angeles 2019.

Največja zmaga v tej diviziji je bila leta 2019, ko je Team Liquid osvojil Intelovo sezono Grand Slam 2. Odšel je z 1.000.000 $, potem ko je premagal Astralis.

liga legend

Riot's liga legend je še ena divizija, kjer je Team Liquid osvojil naslove. Ekipa je svojo prevlado začela že leta 2018, ko je osvojila dva turnirja S-Tier - NA LCS Summer 2018 in A LCS Spring 2018. TL je šel še naprej in dosegel LCS Spring 2019, LCS Summer 2019, LCS Lock-In 2021 in LCS Lock - Leta 2022.

Poleg League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive in Dota 2 se je Team Liquid izkazal tudi v Valorantu, saj je bil okronan za prvaka CT 2021: EMEA Stage 2 Challengers Finals, VCT 2021: Europe Stage 3 Challengers 2 in Red Bull Home Ground #2.

Slavna eSport ekipa se je uveljavila tudi v diviziji Rainbow Six Siege. Ima več naslovov, vključno z Brasileirão 2021 – finale, Pro League Season 11 – Latin America, Copa Elite Six – Season 2021: Stage 1, Six November 2020 Major – Brazil, OGA PIT Season 3 in Pro League Season 7 – Finals.

Nagrade in rezultati Team Liquida
Kako staviti na Team Liquid?

Kako staviti na Team Liquid?

Team Liquid je ena najboljših ekip v ešportu. Igralci, ki se ukvarjajo s stavami na e-šport, bi jih morali imeti na seznamu priljubljenih. Ekipa sodeluje v več kot ducatu, tako da je na voljo veliko možnosti stav. Toda preden se lotite stav za pravi denar, je treba upoštevati nekaj stvari.

Kje staviti na Team Liquid

Prva je približno iskanje najboljših spletnih mest za ešportne stave s trgi iger, v katerih sodeluje Team Liquid. Prva stvar, ki jo je treba ugotoviti, je licenciranje. Nikoli ne stavite na nelicencirane stavnice, saj je s tem veliko tveganje. Nato preverite trge stav in kvote.

Tu velja pravilo, da poiščete spletno mesto za stave z velikimi trgi stav za vsako igro in najvišjimi kvotami. Tretjič, igralci bi morali oceniti bančne metode, da zagotovijo, da je njihova najbolj priročna metoda pologa in dviga podprta.

Ko najdete popolno spletno mesto za ešportne stave, je naslednja stvar, da se registrirate na spletnem mestu za stave in financirate račun. Prav tako je pametna ideja poiskati donosne bonuse dobrodošlice.

Nazadnje je spremljanje tekem ekipe Team Liquid da bi vedel, kateri turnirji ekipa trenutno sodeluje na, in kar je pomembno, prihajajočih tekmovanjih. Poleg tekem si oglejte uvrstitve Team Liquid v vsaki diviziji, da boste vedeli težo posameznega seznama.

Kako staviti na Team Liquid?