Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters je ena največjih serij esport turnirjev na svetu. To je globalni pojav, ki ga sponzorira Intel in poteka v številnih različnih državah po svetu. Je v lasti Electronic Sports League (ESL), organizatorja e-športov s sedežem v Nemčiji, ki je znan po tem, da ima pod svojim pasom več igralnih turnirjev.

Ideja zanj se je porodila leta 2006, potem ko je ESL spoznal potencial svetovnega ešportnega dogodka. Prejel je sredstva od Intela in bil imenovan Intel Extreme Masters. Tekmovanje ima skozi vse leto manjše dogodke, ki vodijo do dogodka "Grand Final", ki poteka na CeBIT v Hannovru v Nemčiji.

Vse, kar morate vedeti o Intel Extreme Masters

Vse, kar morate vedeti o Intel Extreme Masters

Na začetku je imel samo turnirje za Counterstrike 1.6, zdaj pa organizira turnirje za skupno 11 iger, od katerih sta dve Counter-Strike: Global Offensive in StarCraft II.

Turnirji Intel Extreme Masters so potekali v mestih, kot so Katovice, Toronto, Guangzhou, New York City in Dubaj. Najnovejši turnir Intel Extreme Masters za Counterstrike: Global Offensive je imel glavno nagrado 100.000 $.

Vse, kar morate vedeti o Intel Extreme Masters
Vse o CS:GO

Vse o CS:GO

Counter-Strike: Globalna ofenziva, ali CS:GO, je eden najbolj gledanih in igranih esport turnirjev Intel Extreme Masters. Leta 2020 je imel več kot 1 milijon ogledov. CS:GO je brezplačna prvoosebna strelska igra (FPS), ki je bila izdana leta 2012.

Prvotna igra Counter-Strike je bila modifikacija priljubljene igre Valve Half-life. Danes so v seriji CS štiri igre.

Igra, ki sta jo razvila Valve in Hidden Path Entertainment, vključuje dve ekipi, teroriste in protiteroriste, ki se borita druga proti drugi v različnih načinih igre. Igra je še vedno zelo priljubljena v igralniški skupnosti in jo Valve redno posodablja.

Leta 2018 je Valve predstavil način Battle Royale, imenovan »Danger Zone«. Obstaja 9 drugi načini igre, med katerimi je najbolj priljubljen "Bomb Defusal." Igra je prejela več nagrad v industriji esports, vključno z nagradami Game Awards za leta 2017, 2019 in 2020.

Igra je četrta igra v seriji CS in je na voljo v sistemih WIndows, macOS, Xbox 360 in PS3. Od izdaje je Valve uvedel veliko novih funkcij, vključno z novimi zemljevidi, orožjem, načini igre in preoblekami. Preobleke so pomagale oblikovati "virtualno gospodarstvo" v igri, kar je na koncu povzročilo stave in igre na srečo v e-športu.

CS:GO E-športne stave in turnirji

Turnirji CS:GO z največjimi nagradnimi skladi se imenujejo Velika prvenstva. Začeli so z nagradnim skladom 250.000 USD in se povzpeli na 1.000.000 USD. Intel Extreme Masters je imel enega od Counter Strike Majors od leta 2008 do 2012, vendar je bil za CS 1.6.

Pred izdajo CS:GO je bila prihodnost serije v industriji esporta negotova, ker številni igralci po vsem svetu niso želeli igrati CS 1.6 v tekmovalnem okolju. Ko se je CS:GO predstavil leta 2012, je oživil duh esporta v skupnosti CS.

Medtem ko je imela začetna različica igre še vedno svoje pomanjkljivosti, je Valve nenehno izdajal popravke za izboljšanje. Prvo CS:GO Major Championship je financiral Valve in je potekalo na Švedskem ob DreamHack zima 2013.

Igra je imela precej polemik. Ugotovljeno je bilo, da veliko igralcev goljufa, vendar jih "Valve Anti-Cheat (VAC)" prepove takoj, ko jih odkrije. Igralci, za katere se odkrije, da goljufajo na turnirjih, so trajno prepovedani in včasih odstranjeni iz svojih ekip.

Ko so bile uvedene preobleke za orožje, spletna mesta za stave esport so bile ustvarjene z namenom stavnih preoblek. To se je kmalu sprevrglo v mladoletne igre na srečo, zaradi česar so Valve in igralniške strani prejele dve tožbi.

Vse o CS:GO
Stavne kvote Intel Extreme Masters

Stavne kvote Intel Extreme Masters

Obstajajo tri vrste stavnih kvot:

  • Delne kvote
  • Decimalne kvote
  • Moneyline kvote

Intel Extreme Masters ponuja različne možnosti za tiste, ki želijo staviti na svojega favorita ali slabšega. Najpogostejši vrsto stavnih kvot ki jih ima Intel Extreme Masters, so decimalne kvote in kvote denarne linije. Razlika med obema je v tem, da se prvi uporablja v Evropi, drugi pa v Ameriki.

Na turnirju IEM Dallas se je "Looking for Org" izkazal za slabšega, s kvoto 301,00. Team Vitality in Astralis sta imela obe kvoti 18,00, zaradi česar sta bili najvarnejši stavi na turnirju.

V tekoči Intel Extreme Masters sezoni XVII ima Astralis kvoto 3,82, Natus Vincere pa kvoto 1,26.

Možnosti za uspeh so velike, če veste, na kakšne kvote staviti. Stave na najverjetnejši izid in vašo najljubšo ekipo se morda zdijo najboljša možnost, vendar je bolj smiselno, da stavite na vrednost.

Obstajajo različna spletna mesta za stave na esport, kjer lahko poiščete najboljše kvote. Med vrednostmi na teh spletnih mestih ni velikih razlik, vendar se majhne razlike lahko kopičijo in prinesejo pomembne donose.

Stavne kvote Intel Extreme Masters
Zakaj je Intel Extreme Masters priljubljen turnir za stave?

Zakaj je Intel Extreme Masters priljubljen turnir za stave?

Vsako leto se na milijone navdušencev nad igranjem iger in videoiger z vsega sveta udeležijo lig Intel Extreme Masters. To je zelo tekmovalni turnir ki pritegne svetovno občinstvo.

Kaj je razlog za njegovo priljubljenost? Gosti turnirje za nekatere največje igre na svetu. Counter-Strike: Global Offensive in Starcraft II sta oboževalci priljubljeni igri za stave.

Še en razlog, ki k sebi pritegne igralce in boljše igralce, je velik nagradni sklad. Intel Extreme Masers Katowice 2022 ni bil glavni turnir, vendar je imel nagradni sklad 1 milijon dolarjev. Najboljši zmagovalci so prejeli 400.000 $.

Imel je Major Championships za Counter-Strike in še eno Counter-Strike: Global Offensive Major Championship bo leta 2022 v Rio de Janeiru v Braziliji, prvo IEM Major v zgodovini Brazilija.

Intel je večkrat povedal, da je njihov cilj prinesti igralne tehnologije v vse dele sveta. Brazilski Major bo 10. Major Intel Extreme Master. Je eno najstarejših podjetij za esport in našli ga boste na vsakem seznamu turnirjev za esport.

Njegova globalna privlačnost je eden glavnih razlogov, zakaj je danes tako priljubljen.

Zakaj je Intel Extreme Masters priljubljen turnir za stave?
Najboljše ekipe Intel Extreme Master

Najboljše ekipe Intel Extreme Master

Astralis in Natus Vincere so redni igralci turnirja. Na turnirju 2020, ki je potekal v Katovicah, je Natus Vincere osvojil prvo nagrado v višini 250.000 $, medtem ko je Astralis prejel 3. nagrado v višini 40.000 $.

Team WE (World Elite) je še ena redna ekipa, ki je od leta 2011 osvojila skupno 3 turnirje. Ekipa je kitajska ešportna organizacija.

Na turnirju Intel Extreme Masters 2017, ki je potekal v Avstraliji, SK Gaming osvojil trofejo po štirih dneh CS:GO. Ekipa se je borila proti Klan FaZe in zmagal 3 od 4 tekem.

Flash Wolves ali FW, tajvanska esports ekipa, ki je bila ustanovljena aprila 2013. Njeno prvotno ime je bilo "yoe IRONMEN" in je bilo spremenjeno v Flash Wolves šele avgusta 2013. Veljajo za eno najboljših ekip v League of Legends in osvojil svetovno prvenstvo Intel Extreme Masters sezone XI.

Gambit Esports je še ena ešportna organizacija, za katero je znano, da je ena najboljših ekip v League of Legends. To je ruska ekipa, ki ima sedež v Združenem kraljestvu. Osvojili so več naslovov na Intel Extreme Masters od leta 2013 do 2014. Niso objavili nobenih načrtov za sodelovanje na prihodnjih turnirjih Intel Extreme Masters.

Najboljše ekipe Intel Extreme Master
Največji trenutki Intel Extreme Masters

Največji trenutki Intel Extreme Masters

Za ešportno industrijo bi bilo slabo, če ne bi omenili prvega turnirja Intel Extreme Masters, ko so ekipe iz 24 različnih držav igrale Counter-Strike in World of Warcraft III. Nagradni sklad je znašal 160.000 evrov.

Za končno nagrado sta se borila ekipa Team Pentagram s sedežem na Poljskem in H2K Gaming, prva pa je domov odnesla 40.000 €. To je bilo hudo tekmovanje, v katerem sta sodelovala tudi Fnatic in SK Gaming, dve ekipi, ki bosta tekmovali tudi na prihodnjih turnirjih.

Z vsako sezono se Intel Extreme Masters ni razširil samo v smislu iger, ampak tudi držav in mest. Starcraft 2 je bil uveden v V. sezoni in imel je tudi povabilne turnirje League of Legends, ki so oboževalce navdušili nad naslednjo sezono.

Po pozivnem turnirju, liga legend je bil končno predstavljen v sezoni VI. V sezoni XI je prvič v zgodovini turnirja finalni dogodek potekal v Katovicah v razponu dveh vikendov.

Največji trenutki Intel Extreme Masters
Kje staviti in najboljša strategija za stave na IEM

Kje staviti in najboljša strategija za stave na IEM

Obstaja veliko različnih spletnih mest za stave na esport, kjer lahko stavite na turnirje Intel Extreme Masters. Tukaj je nekaj spletnih mest, ki jih lahko uporabite:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sports
  • 1xBet
  • 20 Stava

Stave na esports so zelo preprost postopek. Izberete spletno mesto, ki ga želite uporabiti, pogledate kvote in stavite na ekipo, ki vam je na strani, položite svoj denar in nato počakate, da vidite, kdo zmaga.

Najboljša strategija, ki ji je treba slediti, je analiza kvot. Ne pozabite, da višje kot so kvote, manjša je možnost, da bo ekipa zmagala. Ekipa z višjimi kvotami bi dala večje donose, vendar bi imela malo možnosti za zmago.

Še ena stvar, na katero morate biti pozorni, je zgodovina ekipe. Kako so se obnesli na preteklih tekmah? To je nekaj dejavnikov, ki jih morate vključiti v svojo strategijo stav, da povečate svoje možnosti za zmago.

Kje staviti in najboljša strategija za stave na IEM